Szép új MZ-t egyből a hóba

Szép új MZ-t egyből a hóba
Ha minden igaz akkor az enyémen még a gyári a dekni és van ilyen szürkés valami genya rajta.Endre írta: Szürkés festés? Nem nyersen volt az alu dekni? Mindenféle bevonat nélkül?Vagy tényleg festett szürke?
Szürkés festés? Nem nyersen volt az alu dekni? Mindenféle bevonat nélkül?nova001155 írta: A gyári 250 es az ilyen szürkés festés volt a 251 és 301 esek jöttek fekete blokkal ha ismereteim nem csalnak.
A gyári 250 es az ilyen szürkés festés volt a 251 és 301 esek jöttek fekete blokkal ha ismereteim nem csalnak.Endre írta:Sziasztok!
Új tagként és félig már egy ETZ 250 boldog gazdájaként szeretnék néhány kérdésben választ kapni a hozzáértőktől. A motorom teljes felújítását tervezem, tehát atomjaira szedés, stb. Cél a gyári állapot. Érdekelne, hogy a kuplung-, és elsőfékkarok, továbbá a blokkon a deknik gyárilag feketére festettek, vagy nyers fémszínűek voltak-e. Esetleg mikor, milyen modelleken változott a felületkezelés. Az én gépem 1985-ös.
Köszönöm
OFFcsoka írta:...de szerintem arra nem vetted a fáradtságot(remélem nem sértettelek meg,nem ez a célom).
szerinted a szívótorok nem lesz halálra ítélvecsoka írta:...és a torokkal(karburátor nélkül)oda szorítod a henger szívónyílásához....a hengerfej két blokktartó tőcsavarjára halálraítélt anyákat teszel...
csoka írta:Zárd le a nyílásokat,és nyugodtan lehomokoztathatod.Legegyszerűbben úgy tudod megoldani,ha leszereled a karburátort a torokkal együtt,vágsz klingeritből,vagy aluból egy olyan tömítést,amin csak a két felfogató tőcsavar van kilyukasztva,és a torokkal(karburátor nélkül)oda szorítod a henger szívónyílásához.A kipufogó hollanderrel ugyanilyen elven,egy korongot vágsz,a kiömlőnyílásba.Teszel egy rossz gyertyát bele.Kicsíped a blokkot a vázból,a hengerfej két blokktartó tőcsavarjára halálraítélt anyákat teszel.A homokoztatás után nem leszel zsugori!Elviszed egy kézi autómosóba(ha nincs saját nagy nyomású mosód),és alaposan lemosod(lánc oldali dekni nélkül,javaslom,hogy egy 200Ft-os virágpermetezővel brigéciol-al áztatod az olajsarat,és egyébb szennyeződéseket).
Kromofág nem szedi már le a sok éve ráégett hő és benzinálló festéket. Ez már csak mechanikusan tisztítható, a kérdés az, hogy ezt szabad-e vagy lesz-e baja tőle?csoka írta:ha festék van rajta,vegyél kromofág-ot.A csiszolással megunod az életed.Ne fesd le,mert a festék hőszigetel.
gabsic írta: Kompresszor a sufniban, tartály fenn a tetőn (ha már megy, vigye a tetőt is XD.
Lefúvószelep 6bar-nál lefúj, de kipróbáltam, a tartály 10barnal sem szállt el.
Kompresszor után csap. hogy a levegőt közvetlenül a csövön akarom (pl kerékfújás), vagy mehet a bojlerbe.
A kompresszornak van egy kis, kb 25 litetres tartálya is ráépítve.
Bojlertől megy egy fix cső hátra a garázshoz, a garázsban vízleválasztó is van.
Kb ennyi.
Nem én homokfúnám, mert nem értek hozzá, viszont ha nem muszáj akkor nem szedném le a hengert, mert nem tudom visszatenni. a komplett blokkot tudom leszedni, a kérdés, hogy azt hogy védjem/zárjam el a homoktól, hogy belülre ne menjen semmi.Seri19 írta:Sztem elég ha csak a hengert homokfújózod le. De ha már 300 fúrattad akkor nyugodtan vehettél volna másik hengert gombokért. Vmi kopottat.
Nah mind 1.
Én ledugóznám mondjuk a hengert ha megcsúszik a kezed akkor ne fújd le a belsejét.
Kompresszor a sufniban, tartály fenn a tetőn (ha már megy, vigye a tetőt is XD.Hujber írta::D:D A tartályt egy kompresszorral töltöd fel, vagy átszerelted az erőművet rá? Bocs ha hülyeséget beszélek, nem vágom még annyira
120 literes villanybojler vidáman teszi a dolgát nálam légtartálykéntHujber írta:Köszönöm a válaszokat. Tehát a tartály legyen minél nagyobb.
festékes írta:
Általában akkor szoktunk alapozni,ha metált használunk egyébként nem szükséges.
25- 30 cm-ről egyenletesen szinte csak ködölve vékonyan kell fújni,többször is 15 percenként,a fényesség az a festéktől függ,valahol régebben vagy itt vagy a barkácsban leírtam részletesen,keress rá,vagy ha nem találod kérdezz bátran szivesen segítek,üdv!
Az enyém 1982-es Deluxe és régen megboldogult újkorában világoszöld volt.Ádi írta:Hello!
Azért érdeklődnék ,hogy 250-es Etz volt-e gyárilag világos zöldbe? (1984 De luxe)
Üdv:Ádám
Köszi!festékes írta:Szia Hujber!
Általában akkor szoktunk alapozni,ha metált használunk egyébként nem szükséges.
25- 30 cm-ről egyenletesen szinte csak ködölve vékonyan kell fújni,többször is 15 percenként,a fényesség az a festéktől függ,valahol régebben vagy itt vagy a barkácsban leírtam részletesen,keress rá,vagy ha nem találod kérdezz bátran szivesen segítek,üdv!
Mint pl az Ajkai erőműben a generátorokat.nagydivad írta:"Megjött" a motorom színe. Nem tudom mi a kódja, a GANZ forgógépgyár festi ezzel a dolgait.
http://noob.hu/2011/07/12/kek.jpg
Vágom! Tehát a verywell festékkel is lehet alapozni, csak messzebbről kell fújnipetrvs írta: Szia Hujber!
Hogy az alapozáson mi múlik azt talán Festékes kolléga, mint a téma szakértője elmondja, ha erre jár, nekem az a tapasztalatom vele, hogy elképesztően gyorsan száradnak a kifújt festék szemcséi. Úgy lehet vele fényeset festeni, ha kb. 30 cm-ről fújjuk, ennél messzebbről már matt lesz, mert félig megszáradt részecskék érnek célba. Annyira gyorsan szárad, hogy a mellmagasságban elhelyezett munkadarabot elkerülő festék a padlón teljesen száraz por formájában gyűlik össze, simán összeporszívózható!![]()
petrvs
(jó fej)
Szia Hujber!Hujber írta:Sziasztok!
A "verivell" festéket fényesebb, ha előtte alapozva van a felület, mint nélküle? Valamint alapozót is lehet kapni ilyen spray- formátumban? Tudom, hogy van szám, meg festék bolt is, meg lehet kérdezni, meg hogy a google a barátom, de ha már itt voltam, megkérdeztem, úgyis jófejek az MZ-sek.
ambrusviktor írta:
Nagyon köszönöm!
Akkor végre ez is meglesz![]()
Köszi!
Nagyon köszönöm!petrvs írta:
Szia Viktor!
Gondoltam megspórolok neked egy kis guglizást:
a VeryWell festékek/lakkok nekem beváltak, Brico Store-ban vettem.
Használata előtt azért egy próbafújást eressz meg, nehogy bántsa a meglévő fényezést, szerintem.
Jó munkát!
Szia Viktor!ambrusviktor írta:Én a simómat úgy festettem le hogy egy akármilyen alap festéket vettem és utána lefújtam benzinálló lakkal. Azóta már többször rálocsoltam a benzin véletlenül, de tartja magát.
mm ez a lakk ez jó ötlet, utánanézek! Köszi!
mm ez a lakk ez jó ötlet, utánanézek! Köszi!Seri19 írta:Én a simómat úgy festettem le hogy egy akármilyen alap festéket vettem és utána lefújtam benzinálló lakkal. Azóta már többször rálocsoltam a benzin véletlenül, de tartja magát.
Ez a tuti,én már öntöttvas kemenceajtót is fújtam vele,birja a gyűrődést!KILL3R etz írta:Prisma color 600C. Nekem már egy éve fent van a rezón....
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég