Köszönöm a segítséget!!

Két külön álló a probléma.A hátra fele menés az gyújtás,a csörgés mechanikai kopás van valahol.tiva írta:És tételezzük fel azt ,hogy a gyújtás tökéletes ,akkor sem okoznak ezek olyan hibát?
Köszi!
Állítsd be a gyújtási időpontot.tiva írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ,hogy ha a motor főtengelyes vagy hajtókaros akkor az okozhat -e olyat hogy néha a motor hátrafelé indul el , vagy ezt csak gyújtáshiba okozhatja (elméletileg a gyújtással nincs probléma). Az hogy főtengelyes vagy hajtókaros nem tudom ,de eléggé csörög a blokk :/ ,hogyan tudom könnyen ellenőrizni? vagy esetleg máshol is lehetséges hiba? (250/1 blokk)
Előre köszi a segítséget!
Nem kell hengerfejhez semmilyen paszta.Szakizsolt írta:Köszi az infot.
Probálkoztam már olyan pasztával ami az autó hengerfejéhez van de az sem vált be és ráadásul nem a kipufogó felöli oldalon hanem a karbi fölött
gergely993 írta:Basszus, akkor pont rosszat csavartam ki...
Elrontottam valamit?
Hengerfej tömítés nem létezik hozzá, nem is volt bent gyárilag! Használj valami hőálló hengerfej tömítő pasztát, ha kifúj. A blokkhoz szintén használj valami olaj és benzinálló, (LOCTITE pasztát) tömítőpasztát,a papír tömítés úgy sem ér semmit!Szakizsolt írta:Üdv
Meg tudná nekem mondani valaki hogy TS 125 höz létezik hengerfej tőmités és hol találok olyat illetve a váltó deklihez tőmités mert vettem hozzá készletet de már a második garnitúrát cserélem
Gyújtásra gyanakodtam én is sokáig de nem hiszem próbáltam már mindent 5-6mm es előgyújtásnál kopog mint állat 3 mm körül optimális az alatt meg mindent csinál csak nem jó!MiszterQ írta:Én még megkockáztatom hogy az a kopogás egy enyhe utógyújtás lehet. Ugye fhp előtt 3mm az optimális. Nekem beleköpködött a könyökbe, és a fhp után volt a gyujtás, egy hangyaf.sznyival.
Gyertyám az szépen éget kicsit sötétebb mint kellene de még határon belül Folyamatos nagy terhelésnél is hallható a kopogás. LEhet az alapjárat is de próbáltam már azt is hogy elvettem tőle mindent és nem volt alapjárat eredmény hogy állohelyzetben pörgetésnél nemvolt de menetközben ugyanúgy.Szerintem egyszerűen sokat kap. Mikor visszacsapod a gázt, akkor csak az alapjárati rendszer működik, mivel akkor kopog én kezdetnek egy kisebb alapjárati fúvókát próbálnék.
Illetve tesztelésnek a levegőcsavarral is utánamehetsz kicsit, de akkor lehet, hogy az a stabil alapjárat rovására fog menni. Azért egy próbának az is jó.
A gyertyád egyébként milyen?
Szerintem egyszerűen sokat kap. Mikor visszacsapod a gázt, akkor csak az alapjárati rendszer működik, mivel akkor kopog én kezdetnek egy kisebb alapjárati fúvókát próbálnék.nova001155 írta:
simán megpörgetem akkor már kopog pl állóhelyzet gázföcs 6k fordulat kb és mikor esik vissza egyegy kopogás hallható de mikor nagyobb gázzal gyorsítok akkor is hallható. 2db 0,2 es van bent ugye a régi de az már eléggé elvolt nyomódva meg az új.
simán megpörgetem akkor már kopog pl állóhelyzet gázföcs 6k fordulat kb és mikor esik vissza egyegy kopogás hallható de mikor nagyobb gázzal gyorsítok akkor is hallható. 2db 0,2 es van bent ugye a régi de az már eléggé elvolt nyomódva meg az új.Ha simán megpörgeted is kopog, vagy csak hosszabb nagy terhelés után?
(Nekem 5 km 3/4-nél nagyobb gázzal haladás után kezdett el durván kopogni, azon segített a plusz tömítés)
Amúgy milyen vastag tömítést raktál be pluszban? Ugye létezik 0,1; 0,2; és 0,5mm vastag.
Ha simán megpörgeted is kopog, vagy csak hosszabb nagy terhelés után?nova001155 írta: Előző gazdája azt mondta új dugó+ hozzá honoltatta hengert tehát kb 3500 km er van a hengerben tehát nincs nagy válla szerintem. Beledobtam a +1 tömítést + gyújtás csere azt is állítanom kellett de konklúzió nagy utógyújtással fordulaton ment a mint a bolond 3000+ De alatta halott volt a dolog :s menni nem akart kicsit nagyobb előgyújtás akkor jobb lett de 2500-3000 között használhatatlan volt nagyobb megszahézag ---> nagyobb előgyújtás most kb jó szerintem.
Befojásolhat ennyit a +1 hengerfejtömítés ?
Előző gazdája azt mondta új dugó+ hozzá honoltatta hengert tehát kb 3500 km er van a hengerben tehát nincs nagy válla szerintem. Beledobtam a +1 tömítést + gyújtás csere azt is állítanom kellett de konklúzió nagy utógyújtással fordulaton ment a mint a bolond 3000+ De alatta halott volt a dolog :s menni nem akart kicsit nagyobb előgyújtás akkor jobb lett de 2500-3000 között használhatatlan volt nagyobb megszahézag ---> nagyobb előgyújtás most kb jó szerintem.MrDok írta: A fordulaton kopogást a henger vállas kopása is okozza, okozhatja!
A fordulaton kopogást a henger vállas kopása is okozza, okozhatja!nova001155 írta:
Értem akkor ezt le ellenörzöm szerintem nekem kevés olyan erőszakosan jár a gép belerakok még 1 hengerfej tömítést hátha azzal jobb lesz.
Mondjuk fordulaton jön elő a kopogás.
Értem akkor ezt le ellenörzöm szerintem nekem kevés olyan erőszakosan jár a gép belerakok még 1 hengerfej tömítést hátha azzal jobb lesz.csoka írta: Bedugsz a gyertyalyukba egy 3mm-es forrasztóónt(a henger falához érjen hozzá),átforgatod a főtengelyt egyszer,kihúzod a forrasztóónt,és megméred az összenyomódást.A dugattyú,az átforgatáskor hozzányomja a hengerfejhez a forrasztóónt,a lenyomatot méred meg.Ha kevés,akkor kopogósan jár a motor,és rövid időn belül a főtengely csapszegeit elintézi(a javítás költséges,hosszadalmas).Ha sok,akkor a kompresszió csökken,csökken az erő,nincs káros következménye.
Bedugsz a gyertyalyukba egy 3mm-es forrasztóónt(a henger falához érjen hozzá),átforgatod a főtengelyt egyszer,kihúzod a forrasztóónt,és megméred az összenyomódást.A dugattyú,az átforgatáskor hozzányomja a hengerfejhez a forrasztóónt,a lenyomatot méred meg.Ha kevés,akkor kopogósan jár a motor,és rövid időn belül a főtengely csapszegeit elintézi(a javítás költséges,hosszadalmas).Ha sok,akkor a kompresszió csökken,csökken az erő,nincs káros következménye.nova001155 írta:Valaki megtudja azt mondani hogy milyen tünetei vannak ha kicsi illetve ha nagy a préssáv (résméret)? 250 es tz ről lenne szó.
Ez engem is érdekelne ETZ hez.Nandor írta:Lehet valahol megfelelő minőségű kuplung bowdent venni?
Amit itt Komáromban legutóbb a fékhez vettem az egy hetet bírt.
Igen, elég jól kitalálták. Ha túrázni használod szerintem nem is érdemes nagyon tuningolni, mert a használhatóság rovására megy.POINTER írta: Szia!
Időről időre rá kell döbbennem, hogy elég jól kitalálták ezt a németek, kár hozzányúlni.Köszi az infókat, így elsőre elég bonyolultnak tűnik, inkább használom, nem szerelem.
![]()
Köszi!
Pointer
Szerintem érdemes, de ésszel. Ki kell számolni, hogy mekkora legyen sűrítés és ahhoz mennyit kell leszedni az adott motoron. A legegyszerűbb módszer annyit leszedni a hengerfej talpából és hozzáigazítani a préssávot is. (Magyarul onnan is leszedni ugyanannyit)POINTER írta:
Szia!
Akkor végeredményben érdemes lesíkoltatni a hengerfejet? Én a hozzászólásokból arra jutottam, hogy nem. Vagy, hogy lehet másképpen csökkenteni az égésteret? Simsonnál állítólag "csodákra" képes csak nem mellékes, hogy mennyit csökken a motor élettartama. Hovatovább a beömlő nyílást érdemes felpolíroztatni? Állítólag jobban csúszik a benzin befele..![]()
![]()
Mondjuk ez már tunning téma... Kérdésként, még feltenném, hogy milyen apróbb változtatásokkal lehet növelni a motor teljesítményét? Anélkül, hogy drasztikusan romlana a motor állapota, élettartama.
![]()
Elnézést, a sokat idézett téma miatt, meg ha hülyeséget kérdeztem.
Pointer
Ahol gyárilag a filckarika van? Mekkora méretüt raktál bele?[/quote]dkari írta:Nekem egy O-gyűrű van a tengelyen a blokkon belül és már nem csöpög néha nedves egy kicsit de az elhanyagolható régebben nekem is csöpögött.
Az igazság hogy igy is ugy is felujitom a jawat. Igazából már 90 százalékban megvan hozzá minden cuccom. Csak néha lelomboz hogy a sok munka nem jár igazi eredménnyel és nem találok a közelben olyan embert aki lelkiismeretesen megcsinálná a blokkot. Most hogy a láncon lazitottam egyébként nem dobja ki a 4. et. De ez se normális meg az se hogy a váltó és berugótengely közti olajfojást nem tudom megszüntetni.Régen kb 20 éve volt jawam igaz 6v-os de én nagyon szerettem. Pont azért mert olyan nyers.Van egy 750-es Kawasaki Zephyr-em is kis helyen vagy városban azzal se lehet könnyedén lavirozni pedig nem lomha. Ezért ha a városban van elintézni valom akkor a kis ts-el megyek mert azt azért szeretem mert könnyed és mozgékony.festékes írta:Biztos így lehet,úgy látszik én vagyok túl elfogult
festékes írta:dkari írta:
Mi ez a 77000km? Még nem is hallottam róla. Mindig lemaradok minden jóról!Perec írta:Az MZ mérföldek gurulásból gondoltam: 77e km Amerikában egy peregyessel.
Mindössze néhány változtatást hajtott végre:
-Külön hengerfejtömítéssel megváltoztatta a sűrítési viszonyt.
-Kisebb lánckereket rakott fel.
-Néhány fokot csökkentett a gyújtáson.
Én anno csökkentésre gondoltam, de lehet, hogy növelte?
Volt néhány javítása, de a blokkot nem piszkálta az út alatt.
(főoldal->könyvtár->egyéb 12. kép)
Mondom én hogy a lánc a vacakAlfa írta:Bár nem teljesen blokk, de szerintem ide illik a mai történetem ehhez a fonalhozTörtént, hogy én is hallani kezdtem mostanában egy kattogó, súrlódó, meghatározhatatlan hangot magam alól. Először azt hittem a hátsófékpedál ki majd visszaszerelése során követtem el valami hibát (hét elején csináltam) és a betétek súrlódnak, de a motort állványra rakva kiderült hogy a másik oldalról, és előről jön, áradásul a fék teljes kikötésével sem gyengül. Na mondom ez csapágy lesz első lánckeréknél, vagy hátsónál. Főleg hogy a kerék egy ponton be is fogott, megrándult.
Le is vettem a láncot, megpörgettem a hátsó kereket, pár perc múlva még mindig forgott, hangtalanul, tökéletesen. nem az a hiba oka. A fék is olyan amilyennek lennie kell. A blokkban is megforgattam a lánckereket, megrángattam, semmi. Na, akkor tuti hogy a 2 éves legolcsóbb arany favoritom adta meg magát. Felraktam a DID-et ami ott pihent már vagy 2 hete (sokat kellett már állítani a régin, szinte hetente, sejtettem hogy a végefele jár már), beállítottam feszességet és egyenesfutást, befújtam, és lám, minden zaj elmúlt, tökéletesen teszi a dolgát a rendszer.
Kb annyit tanultam hogy a lánc a legváltozatosabb hibákat tudja hangügyileg szimulálni, érdemes ránézni néha, egyszerűbb és olcsóbb mint a blokkot piszkálni.
Jelenlévő fórumozók: Majestic-12 [Bot] valamint 3 vendég