Még nem szedtem szét de a berugómenesztőre gyanakszom hogy sz..rul raktam össze.
Ja és az normális hogy a duvabeállítónál ahol a csapágy van, ha lenyomom a berugókart akkor elipszis alakban mozog?

Igen Punisher. Szedd szét és nézd meg mit szereltél helytelenül össze.punisher írta:Szervusztok!
Íme egy újabb talány:
Pár napja szétkaptam a kuplung felöli deknit mert ki kellett cserélnem a váltónál lévő O gyűrűt, szépan összetettem majd 1nap tömítés száradási idő majd még egy nap hogy folyik e valahol az olaj aznap el akartam menni egyet kirándulni erre:
1:Valami furcsa hang jött a blokkból (mintha két üveggolyót csikorgatnánk egymáson) ami elnyomta a motorhangot de ha behúztam a kuplungot akkor abbahagyta, 1-esbe rakva ha visszaengedtem a kuplungot akkor ismét kezdte, ha megálltam abbahagyta (behúzott kuplungnál)
2:Megállás után semmi sebeségbe nem lehetett rakni se le se fel
3:Behúzott kuplungnál a motort nem lehetett hátrafelé tolni
4: Ha jól éreztem akkor jobban is melegedett mint szokott a henger is és a blokk teteje
Naggyából ennyi, szerintem valamit nem jól tettem össze,
![]()
Valaki remélem tud segíteni!

[/quote]Bagett írta:Üdv Motorosok!
Nagy az én gondom és ettől már csak a bánatom nagyobb. 250es etzm alatt vmeik nap egy olajfoltot véltem felfedezni. Problémát megállapítottuk h valszeg a tömítés mondta fel a szolgálatot. Neki is ugrottam, hogy kicserélem. Igen ám de a csavarokat nem tudtam kivenni a dekniből akármennyire szerettem volna. Kérdésem az, hogy mit tegyek? Nem csak én próbálkoztam szóval a csavarok csúnyán néznek ki. Segítsetek!!!!

Velem is volt hasonló, akkor szintén a csavarok lettek kifúrva; de a következő probléma meg az volt, hogy a menetek mentek tönkre, azt pedig már csak Bambi tudta korrektül javítani, szóval a kifúrással érdemes vigyázni és óvatoskodni.Bagett írta:Üdv Motorosok!
Nagy az én gondom és ettől már csak a bánatom nagyobb. 250es etzm alatt vmeik nap egy olajfoltot véltem felfedezni. Problémát megállapítottuk h valszeg a tömítés mondta fel a szolgálatot. Neki is ugrottam, hogy kicserélem. Igen ám de a csavarokat nem tudtam kivenni a dekniből akármennyire szerettem volna. Kérdésem az, hogy mit tegyek? Nem csak én próbálkoztam szóval a csavarok csúnyán néznek ki. Segítsetek!!!!

Szia!Bagett írta:Üdv Motorosok!

Szóval, ha most jó gyújtással motorra ülnék és mennék néhány km-t 5-6ezres fordulaton, akkor az barátságosan elköszönne és vissza sem jönne? Ez jól hangzik... Ezt csak azért kérdeztem, hogy érdemes-e aggódnom, hogy megint valami hisztije van, vagy tényleg csak a gyújtás miatt lehet a csöpögés? (mármint a rossz égés miatt?) Ez utóbbi rendben lenne, és nekem nincs is más ötletem, hogy mi miatt lehet még hasonló, de itt mérföldekkel jobban értenek hozzá... ezért hátha tud valaki valamit mondani, mint 'b' opciót.KILL3R etz írta:Ne foglalkozz vele. Valószínű a gyújtás gondod miatt öblítettél egy pár decit a kipuffba. És mivel az a legmélyebb pontja, ott gyűlik össze, és onnan csöpög ki.
Egyszer bemelegszik normálisan, akkor ki fogja fújni onnan....

1. Kislánckerék olajfolyás: bronzpersely csereE.István írta:Üdv,Klubtársak!
Segítséget kérnék!
ETZ 125! Ahol csak lehet-folyik belőle az olaj!!
Kis lánckerék alatt nem rég volt csapágy-és szimmering csere,mégis folyik!
Berugó tengely már a sokadik gumi "O" gyűrűt kapja,mégis a bal lábam bokáig olajos.
Semmi bajom nincs a géppel,soha nen hagyott ott sehol,de ezt a ....... olajfolyást nem tudom megszüntetni!Nem akarok olajcseppeket látni!!A 3. Gyurma-túrára nem tudok elmenni az olajfolyás miatt!!
Kérlek Titeket,segítsetek,mert már ott tartok,hogy árokba tolom és felgyújtom!!
Előre is köszi!!
E.István

Hmm rendben, akkor jobban megvizsgálom holnap.KILL3R etz írta:Ott azért van lyuk, hogy hozzáférj a csavar fejéhez szerelésnél. Ha alulról megnézed a blokkot, akkor a csavar feje, és a gumi közt van egy 2 centis távolság.
Ahogy MrDok írta...

A főtengeszimeringtől biztosan nem jön, azt ellenőriztem. A blokkot én tettem össze még régen, csak már nem igazán emlékszem, hogy mi van a gumi alatt, de szerintem a csavar, ami összehúzza a blokkot. A hely: a generátor alatt de még a dekliben, méghozzá a generátor oldali elválasztásnál, tehát az első felében, alul.MrDok írta:Szerintem ismerkedj jobban össze a motoroddal!ambrusviktor írta:Üdv!
Azzal a kérdéssel hozakodnék elő, hogy ha a generátor felőli deklit leveszem, és a generátor alá pillantok akkor ott, az egyik gumitömítésnél (azt hiszem amelyik a csavart elfedi) az olaj szivárog. Ott ha sziloplaszttal vagy tömítőpasztával elkenem az korrekt megoldás?
Köszönöm.
A csavart lefedő tömítőgumi alól nem folyik semmi, mivel a másik oldalán a külvilág található. Viszont a főtengely szimeringtől jöhet anyag.
Vagyis nem korrekt megoldás a sziloplaszt és társai.

Szerintem ismerkedj jobban össze a motoroddal!ambrusviktor írta:Üdv!
Azzal a kérdéssel hozakodnék elő, hogy ha a generátor felőli deklit leveszem, és a generátor alá pillantok akkor ott, az egyik gumitömítésnél (azt hiszem amelyik a csavart elfedi) az olaj szivárog. Ott ha sziloplaszttal vagy tömítőpasztával elkenem az korrekt megoldás?
Köszönöm.

Valószinű.hogy a 3.fokozat egymásba kapcsolodó fogai közöt a felületen sérülések vannak.Nandor írta:Mitől lehet az, hogy 3. fokozatban csörgő, kicsit csapkodó hangot hallatt a hajtómű? Mindez gyorsításnál halkul, állandó fordulaton és motorféknél felhangosodik. A többi fokozatban nem hallatszik semmi rendellenes zaj.

És milyen csapágy megy rá utána?bambi írta:lehet perselyezniMrDok írta: Ok, a lényeg marad változatlan.
lehet perselyezniMrDok írta:Ok, a lényeg marad változatlan.young boys írta: Elirtam...
Bocsi...
Jobb oldalt forgott meg a főtengely a csapágyban...

Váltóban fogaskerék- kapcsolóköröm kopás. Ezzel párban jár a léptetővilla kopása.m-tom írta:Sziasztok,
Lsz segítsetek: mi lehet a probléma, ha a kis ETZ-m kidobálja az 5.-et? Lábbal rásegítve bent marad, de így nem az igazi....
Köszi,

Ok, a lényeg marad változatlan.young boys írta: Elirtam...
Bocsi...
Jobb oldalt forgott meg a főtengely a csapágyban...

MrDok írta:A 2-3 tized az nagyon sok, de ettől még nem szabadna 2-3 helyen is szikrának lennie, főleg mivel a bal oldal kopott! Nem ártana központosíani a megszakítóbütyköt: a nyitás időtartama alatt egyenletes hézag legyen (csavarra kiskalapács ráfog, másikkal kocogtat a megfelelő irányba). Már 2 napja küzdök veleyoung boys írta:Lenne egy kérdésem...
Lehet hogy hülyeség de ha nem kérdezem meg akkor sose derül ki...
Az elmúlt napokban küzdöttem a kis ETZ-m csapágyazásával...
Kiderült hogy JOBB oldalt egy párszor megforgathatták az előző tulajok a megállt csapágyban a főtengelyt...
Konkrétan ott ahol a csapágynak lennie kell hiányzik 2-3 tized miliméter...
A kérdés:
Ezt a részt fel lehet hegeszteni?Ha igen akkor mivel érdemes...CO-val vagy sima ivvel?
Mert ha igen akkor megcsináltatnám a főtengelyemet...
A méretre köszörülés nem gond...Van köszörűsöm.
Üdv YB
UI:Amíg a kopott csapágyak voltak a gépbe tudtam neki gyújtást állítani...
Most hogy minden csapágy új fokozottan előjött ez a hiba és nem tudok gyújtást csinálni...
Egy fordulaton 2x-3x is gyújt...
A főtengelyre tennék a helyedben pár pontot ívvel, de csak módjával, nehogy kilágyuljon. Amúgy érdemes lehet valami jóféle csapágyragasztóval is kísérletezni, hátha.
Viszont ha szimeringnél is kopott, akkor nem tudod hegeszteni.Ott teljesen jó!Azért szeretném javítani és nem kidobni

A 2-3 tized az nagyon sok, de ettől még nem szabadna 2-3 helyen is szikrának lennie, főleg mivel a bal oldal kopott! Nem ártana központosíani a megszakítóbütyköt: a nyitás időtartama alatt egyenletes hézag legyen (csavarra kiskalapács ráfog, másikkal kocogtat a megfelelő irányba).young boys írta:Lenne egy kérdésem...
Lehet hogy hülyeség de ha nem kérdezem meg akkor sose derül ki...
Az elmúlt napokban küzdöttem a kis ETZ-m csapágyazásával...
Kiderült hogy bal oldalt egy párszor megforgathatták az előző tulajok a megállt csapágyban a főtengelyt...
Konkrétan ott ahol a csapágynak lennie kell hiányzik 2-3 tized miliméter...
A kérdés:
Ezt a részt fel lehet hegeszteni?Ha igen akkor mivel érdemes...CO-val vagy sima ivvel?
Mert ha igen akkor megcsináltatnám a főtengelyemet...
A méretre köszörülés nem gond...Van köszörűsöm.
Üdv YB
UI:Amíg a kopott csapágyak voltak a gépbe tudtam neki gyújtást állítani...
Most hogy minden csapágy új fokozottan előjött ez a hiba és nem tudok gyújtást csinálni...
Egy fordulaton 2x-3x is gyújt...

Ötlet: fellazult a fordulatszámmérő kihajtás (durvaállító) kis deknije, nyúlik, vagy szakad a bovden, fellazult kupungszerkezet (na ez nem valószínű, már csörömpölnének a csavarok a blokkban).hell írta:Lenne egy apró kérdésem a kuplungal kapcsolatban. Mi lehet a gond ha az utobbi időben folyamatosan kellett állítanom mert álló helyzetben sebességbe téve gurul? Menet közben is nagyon keményen vált. Már se alul se felül nem tudok állítani. Esetleg valakinek valami ötlet?

Szerintem mindenki akinek nem Bambi csinálja a főtengelyt, nem hiszem hogy máshol sokat vacakolnak vele, összenyomják aztán cső, fizess......Nandor írta:Ma beszélgettem egy öreg szakival. Elmeséltem neki, hogy 3500-as fordulattól felfelé egyre erősebben vibrál a motor és mindez terhelésnél fel is erősödik.
Erre ö: -Volt mostanában főtengely csap cserélve?
Mondom - igen!
- Akkor nem lettek rendesen szinkronizálva a sonkák. - mondta.
- Hoppá! -mondtam, én erre nem is gondoltam.
Ez elég valószínűnek tűnik, és bajjóslatúnak.![]()
Valaki találkozott már ilyen hibával?

A prox régen jó volt, de már jó pár éve ugyanazt a tajvani hajtókart kapod mint bárhol, csak prox csomagolásban.csoka írta:ETZ 125 főtengelyhez Prox hajtókar kerülhet 30 000Ft-ba?Van közöttünk olyan,aki ezzel újjította a főtengelyét?Milyen véleménye van,aki ismeri ezt a márkát?Csak azért kérdezem,mert a boltos is így akarta újjítani a főtengelyét,és az első ajánlata 14 000Ft volt.Már nem akarja a sajátját újjítani,de az enyémre 31 800Ft-ot mondott.Ez így nekem kicsit gyanús!Vagy elkalkulálta volna az árat?Én elég bizalmatlan ember vagyok a boltosokkal szemben.(sok esetben élősködő rohadékok)

A dugattyú billegését a a dugattyú palástja akadályozza meg 2t nél meg a vezérlés is ráhárul egy gyűrűvel kevesebbet teszel bele érzésem szerint eredmény lassabban kopó hengerfal viszont az a két gyűrű hamarabb elengedi majd a kpmressziót.kr írta:Gazdi, ha csak terheletlenül csörög, az természetes. Ez kétütemű motor, terheletlenül ide-oda rángat. Próbáld ki azt hogy behúzod a kuplungot, sanszos hogy elhallgat, szintén le kell szarni. Főtengelycsapágyakat nem kell hézagolni, a hajtókar is alul van megvezetve.
Dugótámasznak meg a seprűnyél ami nekem bevált, persze csak levett hengerfejnél, ugyanis faforgács kerülhet a hengerbe. Amúgy a legfaszább ha alulról támasztod meg a dugót két egyenlő(!) vastagságú fadarabbal.
Amúgy, ha 3 gyűrűs dugattyúba raksz két jó minőségű gyűrűt az elég? Nem emlékszem már kitől, de valaki nagytudásútól hallottam. Csak nem tudom nem-e billeg tőle a dugattyú??
KR

Hallani kellene már azt a zörgést... lehet csak a kupungod zörög, azzal meg nem kell foglalkozni, az már csak olyan...Gazdi írta:Kicseréltem a tűgörgőt, bár nem volt semmi baja a benne lévőnek, de ha már szétkaptam...Gazdi írta:Megnéztem a súbert, az is zörög, de biztos hogy a hengerből jön sajnos a hangosabb zörgő hang. Kicserélem a tűgörgőt hátha elhalkul![]()
G
A hang még mindig megvan... A hajtókarnak nincs lógása, nem vállas a henger, csapágyak nagyon szépen gördülnek... Valakinek esetleg ötlete, hogy mit cseréljek ki?? A gyertya alátét egy kicsit már el van deformálódva, de nem hinném, hogy amiatt zörög. A gyertya szép őz barna. Még a fordulatszám-mérő kihajtásra gondolok... A gyújtást még nem néztem meg, hogy 3mm-re van -e állítva, de több, mint valószínű..

Kicseréltem a tűgörgőt, bár nem volt semmi baja a benne lévőnek, de ha már szétkaptam...Gazdi írta:Megnéztem a súbert, az is zörög, de biztos hogy a hengerből jön sajnos a hangosabb zörgő hang. Kicserélem a tűgörgőt hátha elhalkul![]()
G
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég