[/quote]Bagett írta:Üdv Motorosok!
Nagy az én gondom és ettől már csak a bánatom nagyobb. 250es etzm alatt vmeik nap egy olajfoltot véltem felfedezni. Problémát megállapítottuk h valszeg a tömítés mondta fel a szolgálatot. Neki is ugrottam, hogy kicserélem. Igen ám de a csavarokat nem tudtam kivenni a dekniből akármennyire szerettem volna. Kérdésem az, hogy mit tegyek? Nem csak én próbálkoztam szóval a csavarok csúnyán néznek ki. Segítsetek!!!!
Ha még nagyon nem lettek szétbarmolva a csavarok akkor próbáld meg dornival megütni a csavarok fejét, és a csavarfejbe pontosan passzoló méretű csavarhúzót használva, lehetőleg olyat, amin van hatlap, és így villáskulcsot használva még nagyobb erőt kifejtve ki lehet szedni a csavarokat. Ehhez 2 ember kell: egy aki nyomja a csavarhúzót, és közben húzza maga felé a motort, a másik pedig forgatja a csavarhúzót. Fontos hogy nyomni kell a csavarhúzót mint állat, mert ha kiugrik, és oda a horony a csavarban, akkor utána bachatod...
2 ETZ blokkból is csak így tudtam kiszedni a csavarokat, egy ilyen csavarhúzót direkt ezekhez a csavarokhoz kellett méretre köszörülnöm, de még mindig jobb mint szétfúrni a blokkot