Elektronika topik - a pokol kapuja

Kérdések és megoldások MZ javításokkal kapcsolatban
Válasz küldése
Máté
versenyző
versenyző
MZ-d típusa: Suzuki Gs 500

Re: Elektronika

Hozzászólás Szerző: Máté »

Nem akarom elvenni Sub-ee kenyerét, de tavasszal és nyáron is szokott lenni a Lidl-ben motoros interkom kb 3000ft-ért. Barátnőmmel ilyet használunk, és kb már 3000 km-t mentünk együtt és nincs vele semmi probléma. És ami jó benne: adnak hozzá mindenféle telefon típushoz csatlakozót és még audiot is lehet rá kötni.

Máté
sunbim
operatőr
operatőr
MZ-d típusa: ETZ250e Deluxe

Hozzászólás Szerző: sunbim »

sub-ee írta:
sunbim írta:Vettem Sub-ee-től interkomot! \:D/ :-D Készreszerelt panel.
Tegnap kaptam meg (postán küldte) , ma már teszteltem. 12V-ról a hangerő több mint jó! :mrgreen: a hangminőség is.
De valószinűleg elékötök egy 9Vos stab. ic-t hogy a zavarjeleket ne kelljen hallgatnom :lol: Viszont végrehajtok rajta 1 kis tuningot:
tervezek rá 2db plussz bemenetet; navigáció és mobiltelefon. A telefonnak a mikrofonját is rá fogom csatlakoztatni hogy menet közbeni hívást is tudjak fogadni (automata hívásfogadással). Ehhez majd szét kell bontanom egy telefon head szettet.
...Menet közben kb harmad hangerő elég volt hogy tisztán halljam a navi , és az interkom mikrofon hangját (~100km/h-nál, csukott sisak melett), persze a kettő hangerejét össze kellett hangolnom 8)Tehát végül is egy mini hangkeverő lesz hozzáépítve pár dugalj, kondi és potméter felhasználásával.
Nagyszerű érzés lesz menet közben, hogy beszélni tudok az utasommal (Zsu :-D ) , és közben a navigációt is tisztességesen hallom, némi aláfestő zene kíséretében :lol: :D :smt023
Jelenleg így áll a project :
Kép
Szia

Fémdobozba szereld be és műszer testjét kösd rá és azonnal szűrve vannak a zavarok! Na meg rakhatsz elé egy nagy tápszűrő kondit! Mondjuk 4700uF/25V

Amúgy örülök, hogy tetszik a cucc,én mondtam, hogy jó nagy erősítése van és nem lesz gond azzal, hogy nem hallod meg ilyesmi.

Szívesen segítek neked keverőt építeni hozzá, szerintem 4 csatornás váltókapcsolós elég is lenne.
Az interkomon lévő trimmerekbe rakhatsz előlapi tekergető tüskét, így menet közben tudod állítni a hangerőt az utasnak és magadnak is.

Üdv.:Sub-ee
Kösz Sub-ee.
De, tekergetős, potméteres lesz a ,,csatornaválasztó" . :lol: Az én fülesemen is külön minden csatorna , és az utasén is. Ollan lesz mint egy diszkós pult! :mrgreen: \:D/ Jaja, a mikrofon :smt034 hangerő is kivezetett potméteres lesz, a potik már megvannak, ggyyőnnyőőrűű :smt078 gombokkal! :mrgreen: :smt023
...a táp felőli zavarok megszűntek: 7809 + C zavarszűrő tagokkal, a gyújtásfelőli rádió zavart pont így gondoltam megoldani, ügyes vagy! (csak viccelek) =D> :lol: :mrgreen: :smt023 ...a doboza alu vagy korracél legyen? :-" az alu könnyebb,a korracél fényesebb :-k 8-[
,,Az út a fontos, nem az út vége. Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt."
JBiafra
rolleres
rolleres
MZ-d típusa: MZ TS 125

Hozzászólás Szerző: JBiafra »

Hello, vettem egy elektronikus fesszabot, 6 voltost kis TS hez, de nem tudom bekötni #-o .B+; D+;61;DF;D- jelölései vannak. A B+ gondolom akku +, a D- pedig test. Melyik megy a szénkefére, a mellette lévő csatlakozóra, ill a kondira? Az ellenállástekercset már leszereltem. Esetleg ha vki tudna segíteni abban is, hogy akku nélküli indításhoz hogyan kell átkötni a kis TS-t? Indítókulcsot teljesen jobbra kell fordítani állítólag.
emdzsi
rolleres
rolleres
MZ-d típusa: Etz 251

Hozzászólás Szerző: emdzsi »

sub-ee írta:
emdzsi írta:Jelenleg Brisk van benne, de már érzi a vesztét. Előtte NGK, de az is meghalt, még előtte meg még 2 Brisk, azok is a kukában végezték. :D
Zavarszűrős pipád van? Mert ha nem ,akkor az is okozhatja a gyertya vesztét, hogy nem az ellenálláson keresztül megy rá a szikra.

Ajánlom az NGK pipákat, nagyon jók és vízállóak.

Típust is tudok írni, autósboltban beszerezhető, olyan 900-1400Ft között van:

NGK LB05F

Van feketében, pirosban és kékben. A fekete a 8051 kódú

A simsonomról szedtem le egy vízálló, gyári gyertyapipát és nem tudom, hogy zavarszűrős-e :roll: . Egyelőre most így hagyom az egészet, majd meglátom mi lesz most a jól beállított gyújtással. Ha ezután is behal a gyertya, akkor veszek egy bosch-t és egy másik pipát.
sub-ee
Elektrokirály
Elektrokirály
MZ-d típusa: ETZ 250 1984
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sub-ee »

emdzsi írta:Jelenleg Brisk van benne, de már érzi a vesztét. Előtte NGK, de az is meghalt, még előtte meg még 2 Brisk, azok is a kukában végezték. :D
Zavarszűrős pipád van? Mert ha nem ,akkor az is okozhatja a gyertya vesztét, hogy nem az ellenálláson keresztül megy rá a szikra.

Ajánlom az NGK pipákat, nagyon jók és vízállóak.

Típust is tudok írni, autósboltban beszerezhető, olyan 900-1400Ft között van:

NGK LB05F

Van feketében, pirosban és kékben. A fekete a 8051 kódú

Sub kötőjel ee "Az örök szikra örzője"
emdzsi
rolleres
rolleres

Jelenleg Brisk van benne, de már érzi a vesztét. Előtte NGK, de az is meghalt, még előtte meg még 2 Brisk, azok is a kukában végezték. :D
sub-ee
Elektrokirály
Elektrokirály
Kapcsolat:

cseszy2 írta:Sziasztok!
Kezdö MZ cubos vagyok..Nézzétek el ezt nékem!
Olyan kérdésem,kérésem lenne,hogy:Szeretném a hátsó lámpámat ledesiteni.Sajnos nincs lehetöségem megcsinálni magamnak.
Szeretnék megkérni valakit,aki már csinált ilyet,h.nekem is gyártson egyet. :mrgreen: :mrgreen: Kihez forduljak kérésemmel??
Szia

Én foglalkozom hátsó lámpa ledesítéssel, itt egy kis video egy MZ panelről:

http://www.youtube.com/watch?v=j35vQuyD ... r_embedded

sub-ee
Elektrokirály
Elektrokirály
Kapcsolat:

emdzsi írta:
csikin írta: Bocs, de ha 200km-t bír egy gyertya a motorodban, akkor én nem abban keresném a hibát.
Megszakítós gyújtással tökéletesen működik a motor, a tranzisztoros gyújtás meg elvileg hibátlan, ezek után én már nem tudok másra gyanakodni, mint a gyertyára. Arra gondoltam, hogy másfajta gyertya kell a tranzisztoroshoz, nem olyan, mint egy megszakítóshoz és ezért megy tönkre ilyen hamar.
Gyertya lesz!

Jelenleg milyen van benne? Az a baj, hogy a mai gyertyák többsége nem megy el többet 3000km-nél!
Beleértve az NGK-t is, főleg a franciát! Volt olyan ami 3km-tert ment csak el, a JAPÁN gyártmányúak viszont jók!
Amire én esküszöm és 20000km-tert elmentem vele, az a BOSCH, igaz hogy nem 700-1000Ft, hanem 3000Ft, de megéri a pénzét, nem véletlenül kerül ennyibe.

sub-ee
Elektrokirály
Elektrokirály
Kapcsolat:

Tegnap kaptam meg (postán küldte) , ma már teszteltem. 12V-ról a hangerő több mint jó! :mrgreen: a hangminőség is.
De valószinűleg elékötök egy 9Vos stab. ic-t hogy a zavarjeleket ne kelljen hallgatnom :lol: Viszont végrehajtok rajta 1 kis tuningot:
tervezek rá 2db plussz bemenetet; navigáció és mobiltelefon. A telefonnak a mikrofonját is rá fogom csatlakoztatni hogy menet közbeni hívást is tudjak fogadni (automata hívásfogadással). Ehhez majd szét kell bontanom egy telefon head szettet.
...Menet közben kb harmad hangerő elég volt hogy tisztán halljam a navi , és az interkom mikrofon hangját (~100km/h-nál, csukott sisak melett), persze a kettő hangerejét össze kellett hangolnom 8)Tehát végül is egy mini hangkeverő lesz hozzáépítve pár dugalj, kondi és potméter felhasználásával.
Nagyszerű érzés lesz menet közben, hogy beszélni tudok az utasommal (Zsu :-D ) , és közben a navigációt is tisztességesen hallom, némi aláfestő zene kíséretében :lol: :D :smt023
Kép
Szia

Fémdobozba szereld be és műszer testjét kösd rá és azonnal szűrve vannak a zavarok! Na meg rakhatsz elé egy nagy tápszűrő kondit! Mondjuk 4700uF/25V

Amúgy örülök, hogy tetszik a cucc,én mondtam, hogy jó nagy erősítése van és nem lesz gond azzal, hogy nem hallod meg ilyesmi.

Szívesen segítek neked keverőt építeni hozzá, szerintem 4 csatornás váltókapcsolós elég is lenne.
Az interkomon lévő trimmerekbe rakhatsz előlapi tekergető tüskét, így menet közben tudod állítni a hangerőt az utasnak és magadnak is.

emdzsi
rolleres
rolleres

csikin írta:
emdzsi írta:Idáig csak ngk-át és brisk-et próbáltam. Amúgy ezek nálam tranzisztoros gyújtással 100-200km után tönkremennek. Ajánlották a bosch-t, csak nem tudom abból milyen típusú kellene...
Bocs, de ha 200km-t bír egy gyertya a motorodban, akkor én nem abban keresném a hibát.
Megszakítós gyújtással tökéletesen működik a motor, a tranzisztoros gyújtás meg elvileg hibátlan, ezek után én már nem tudok másra gyanakodni, mint a gyertyára. Arra gondoltam, hogy másfajta gyertya kell a tranzisztoroshoz, nem olyan, mint egy megszakítóshoz és ezért megy tönkre ilyen hamar.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára emdzsi 2010.10.01. 10:18-kor.
festékes
bajnok
bajnok
MZ-d típusa: ts250/1

Hozzászólás Szerző: festékes »

Kép
Na ez szuper lesz! Hiába nem csak én vagyok a mááááz-lista! :D :D :D
sunbim
operatőr
operatőr

Vettem Sub-ee-től interkomot! \:D/ :-D Készreszerelt panel.
Kép
,,Az út a fontos, nem az út vége. Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt."
sunbim
operatőr
operatőr

MP1 írta:Zsaki!

A műszer világításához szerintem nem kell max árammal megküldeni a LEDet, elég lesz kisebb árammal meghajtani, amihez bőven jó a 680 ohmos ellenállás, de akár 1Kohm is lehet.
Üdv: P.
Szerintem se kellene ekkora árammal hajtani a LEDet, én 18mA-re számoltam ki 14,5Vos rendszerfeszültség mellett. A fényerő nem csökken annyit, amennyivel az élettartama nő(sokszorosára nő az élettartam). 620-680ohm megfelel a LED elé.
MP1
Simsonos
Simsonos
MZ-d típusa: TS 250/1 oldalkocsis

Hozzászólás Szerző: MP1 »

Zsaki!

A műszer világításához szerintem nem kell max árammal megküldeni a LEDet, elég lesz kisebb árammal meghajtani, amihez bőven jó a 680 ohmos ellenállás, de akár 1Kohm is lehet.
emdzsi
rolleres
rolleres

KILL3R etz írta:emdzsi!

Lehet most hatalmas baromságot mondok elméletben, de gyakorlatban működött...:D
Ugyanez volt a problémám, új gyertyával 150-200 km-ig tökéletes, utána 4000 felett mintha leszabályzott volna "ledarálta" a fordulatot.
És mindez szép fokozatosan jött elő...

Én a kokszosodás miatti kompresszió növekedésre gondoltam. ( Miután 4 pólusú bosh-al 3000 lett a határ, és ugye az nagyobb térfogatot szorít ki mint a sima gyertya. Ugyanez van a kokszos-koksz nélküli gyertyánál....)

Én egy hf és dugótető takarítással, illetve egy hf tömítéssel oldottam meg a problémát... És működött. :D

Szóval ha a fenti okfejtésem hülyeség, akkor légyszi valaki írja le, hogy mi is lehetett a probléma forrása. :D
Köszönöm az "okfejtésed", ki fogom próbálni! :D
KILL3R etz
bajnok
bajnok
MZ-d típusa: ETZ 250

Hozzászólás Szerző: KILL3R etz »

emdzsi!

Lehet most hatalmas baromságot mondok elméletben, de gyakorlatban működött...:D
Ugyanez volt a problémám, új gyertyával 150-200 km-ig tökéletes, utána 4000 felett mintha leszabályzott volna "ledarálta" a fordulatot.
És mindez szép fokozatosan jött elő...

Én a kokszosodás miatti kompresszió növekedésre gondoltam. ( Miután 4 pólusú bosh-al 3000 lett a határ, és ugye az nagyobb térfogatot szorít ki mint a sima gyertya. Ugyanez van a kokszos-koksz nélküli gyertyánál....)

Én egy hf és dugótető takarítással, illetve egy hf tömítéssel oldottam meg a problémát... És működött. :D

Szóval ha a fenti okfejtésem hülyeség, akkor légyszi valaki írja le, hogy mi is lehetett a probléma forrása. :D
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk...
"
csikin
bajnok
bajnok
MZ-d típusa: ETZ 251
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: csikin »

emdzsi írta:Idáig csak ngk-át és brisk-et próbáltam. Amúgy ezek nálam tranzisztoros gyújtással 100-200km után tönkremennek. Ajánlották a bosch-t, csak nem tudom abból milyen típusú kellene...
Bocs, de ha 200km-t bír egy gyertya a motorodban, akkor én nem abban keresném a hibát.
http://csikin.triadbs.hu/etz251

Két ütem elég, a többi csalás ;)
emdzsi
rolleres
rolleres

KILL3R etz írta:emdzsi!

Én egy gyertyacserét is próbálnék. Nálam ugyanez volt a probléma, és megoldotta. Nem NGK-d van véletlenül most?
Idáig csak ngk-át és brisk-et próbáltam. Amúgy ezek nálam tranzisztoros gyújtással 100-200km után tönkremennek. Ajánlották a bosch-t, csak nem tudom abból milyen típusú kellene...
nova001155
versenyző
versenyző
MZ-d típusa: MZ ETZ 250 DE LUXE

Hozzászólás Szerző: nova001155 »

Olyan kérdésem,kérésem lenne,hogy:Szeretném a hátsó lámpámat ledesiteni.Sajnos nincs lehetöségem megcsinálni magamnak.
Szeretnék megkérni valakit,aki már csinált ilyet,h.nekem is gyártson egyet. :mrgreen: :mrgreen: Kihez forduljak kérésemmel??
http://sites.google.com/site/muellerele ... lektronika itt találsz a munkásságáról dolgokat meg ottvan az elérhetőségei is.
zsakfos
A révész
A révész
MZ-d típusa: Mz Ts 250/1

Hozzászólás Szerző: zsakfos »

Melyik lámpádat akarod átalakítani LEDesre?
P.
A műszervilágitást.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
MP1
Simsonos
Simsonos

Zsaki!

Melyik lámpádat akarod átalakítani LEDesre?
P.
conus
bajnok
bajnok
MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe

Hozzászólás Szerző: conus »

sub-ee -hez. :x :mrgreen:
:smt077 ETZ 150 de luxe az NDK-s csodafegyver! :smt066
10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
-----------------------> Kép <-----------------------
Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
cseszy2
rolleres
rolleres
MZ-d típusa: MZ ETZ 125

Hozzászólás Szerző: cseszy2 »

Sziasztok!
festékes
bajnok
bajnok

zsakfos írta:Festékes!

Elméletileg náluk van:

http://e-motorparts.addel.hu/products.p ... 465b22452f
Gyakorlatilag meg előtte rákell kérdezni email-ben.
Ha neked megéri postaköltséggel együtt akkor próbálkozz náluk.
Sőt ha a fehér búrákat is ott rendeled akkor már nem is olyan vészes a futárköklség.
Köszi Zsaki! Tudtam,hogy nem csalódom és valaki kisegit egy kis infóval \:D/
zsakfos
A révész
A révész

Festékes!

Elméletileg náluk van:

http://e-motorparts.addel.hu/products.p ... 465b22452f
Gyakorlatilag meg előtte rákell kérdezni email-ben.
Ha neked megéri postaköltséggel együtt akkor próbálkozz náluk.
Sőt ha a fehér búrákat is ott rendeled akkor már nem is olyan vészes a futárköklség.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
festékes
bajnok
bajnok

smate írta:
festékes írta:Sziasztok!Szeretném lecserélni az irányjelzőbúrákat fehérre,viszont itt Debrecenben nem kaptam eddig hozzá 6 volt 21 vattos sárga izzókat,boltos szerint nem gyártanak, :( de hátha mégis?Tud valaki esetleg segiteni,hátha máshol van.Köszi
szerintem ez bukott ügy Debrecenben alig van vmi, Bethlen utcán van motoros bolt ahol vannak mz cuccok
Igen az összesben voltam,de nincs, fehér búrát tudnak szerezni a klubtársak,már beszéltem velük az Alföld túrán,viszont sárga 6 voltos izzó nékül hiába :(
smate
Simsonos
Simsonos

Hozzászólás Szerző: smate »

festékes írta:Sziasztok!Szeretném lecserélni az irányjelzőbúrákat fehérre,viszont itt Debrecenben nem kaptam eddig hozzá 6 volt 21 vattos sárga izzókat,boltos szerint nem gyártanak, :( de hátha mégis?Tud valaki esetleg segiteni,hátha máshol van.Köszi
szerintem ez bukott ügy Debrecenben alig van vmi, Bethlen utcán van motoros bolt ahol vannak mz cuccok
festékes
bajnok
bajnok

Sziasztok!Szeretném lecserélni az irányjelzőbúrákat fehérre,viszont itt Debrecenben nem kaptam eddig hozzá 6 volt 21 vattos sárga izzókat,boltos szerint nem gyártanak, :( de hátha mégis?Tud valaki esetleg segiteni,hátha máshol van.Köszi
MP1
Simsonos
Simsonos

SMATE!

A műszer megvilágításához (fehér, vagy kék LEDhez) szerintem 220 ohmos ellenállás jó lesz - persze LEDenként. Próbáld ki, ha túl erős a fénye, akkor nagyobb értékű, 240; 270 ohmos ellenállást tegyél bele.

KrisszETZ251
Simsonos
Simsonos
MZ-d típusa: ETZ 251 ETZ 250

Hozzászólás Szerző: KrisszETZ251 »

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy az elektronikus gyújtást hogyan kell kimérni digitális multiméterrel? Az a gondom, hogy egész egyszerűen nincs szikra, és nem tudom, hogy mi a rossz. Trafó, a kis fekete doboz, vagy a jeladó. A vezetékkötéseket ellenőriztem, látszólag jók.
smate
Simsonos
Simsonos

Hozzászólás Szerző: smate »

vki le tudja írni azt a mit sub-ee írt a km óra izzók helyére rakható ledekről, inkább csak az ellenállás érdekelne, 6v-os rendszer, köszi
zsakfos
A révész
A révész

Ha nem kötöd be fordítva a LEDet, akkor nem fontos a "Vr=5V" érték.

12 voltos motorhoz, 25 mA LEDen átfolyó áram esetén (ha 14 volt a töltőfeszültség) a vörös és sárga LEDhez 480 ohmos ellenállás kellene, (de pont ilyen értékű nincs), -ha csak max 13,8 v körüli a feszültséged, akkor még éppen elmegy 470 ohmos ellenállással, ha 14v, vagy fölötte,akkor inkább 510 ohm.
A fehér LEDhez 430 ohm kell. Kicsivel nagyobb értékűt (470 ohm) is tehetsz bele, legföljebb néhány mA-rel kevesebb áram folyik át a LEDen.
Üdv:P.
Köszönöm a választ! =D>
MP1
Simsonos
Simsonos

Zsaki!

Ha nem kötöd be fordítva a LEDet, akkor nem fontos a "Vr=5V" érték.

12 voltos motorhoz, 25 mA LEDen átfolyó áram esetén (ha 14 volt a töltőfeszültség) a vörös és sárga LEDhez 480 ohmos ellenállás kellene, (de pont ilyen értékű nincs), -ha csak max 13,8 v körüli a feszültséged, akkor még éppen elmegy 470 ohmos ellenállással, ha 14v, vagy fölötte,akkor inkább 510 ohm.
A fehér LEDhez 430 ohm kell. Kicsivel nagyobb értékűt (470 ohm) is tehetsz bele, legföljebb néhány mA-rel kevesebb áram folyik át a LEDen.
Üdv:P.
zsakfos
A révész
A révész

Srácok!

Vettem ilyen ledeket és azt szeretném megtudakolni hogy mekkora ellenállás kell 1db esetén?
Meg még egy kérdés.Az a Vr=5V az azt jelenti hogy 5V felett nem működik?Tehát ha a nyitófesz 3-3,5V és a zárófesz meg 5V,akkor csak aközött működik?
Egyáltalán jó ez Mz-hez??? :-k

Kép
KILL3R etz
bajnok
bajnok

Hozzászólás Szerző: KILL3R etz »

emdzsi!

Én egy gyertyacserét is próbálnék. Nálam ugyanez volt a probléma, és megoldotta. Nem NGK-d van véletlenül most?
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk...
"
Dénes
fi#azsoké
fi#azsoké
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dénes »

Ha azt feltételezzük, hogy jó a gyújtás és jó helyre kötötted, akkor lehet hogy jó helyre, de rosszul kötötted. Mondjuk nincs jól megszorítva a kábel vége és 4000 környékén jönnek olyan rezgések a motorból ami miatt megszűnik érintkezni és így nincs gyújtásod. Tehát kontakthiba lehetséges.
emdzsi
rolleres
rolleres

Sziasztok!

Vettem a 251-es ETZ-émhez egy tranzisztoros elektronikus gyújtást és sehogy sem akar normálisan működni. 4000-es fordulat után egyszerűen meghal a motor, majd miután visszamegy 4000 alá újból megy. Szóval a lényeg az, hogy csak 4000-es fordulatszám alatt működik a motor, utána nem. Mindenféle beállítással próbálkoztam már, de minden esetben ezt produkálta. Előtte megszakítós gyújtás volt, azzal rendesen kipörgött úgy, ahogy kell. Maga az elektronikus gyújtás elvileg hibátlan (új, Subee készítette), a bekötése is az, a hozzá adott leírás alapján kötöttem be. Mi lehet a gond?
negga
rolleres
rolleres

Hozzászólás Szerző: negga »

Hali!
A motorom trafója meghalt: szakaszosan adta a gyújtást eszméletlenül rángatott. Kicseréltem, most jónak tűnik,azonban nincs alapjárat. Alapjáratállítót már betekertem,hogy 4 ezek körül tartsa az alapjáratot,de arról is szépen lassan lelassul a fordulat és leáll. Lehet,hogy ebbe is a gyújtás szól bele? Ez a trafó sem okés?
punisher
kis ETZ-s
kis ETZ-s
MZ-d típusa: etz250

Hozzászólás Szerző: punisher »

DJBubu írta:Sziasztok !
Tudna nekem valaki abban segíteni hogy az Mz Ts-nek hogyan van a kapcsolása ? Esetleg valaki tudna-e nekem eegy Kapcsolási rajzot ? A segítségeteket előre is köszönöm !
Itt keresd meg: http://www.mzclubhungary.com/index.php? ... &Itemid=18
DJBubu
babakocsis
babakocsis
MZ-d típusa: Etz250

Hozzászólás Szerző: DJBubu »

Sziasztok !
Tudna nekem valaki abban segíteni hogy az Mz Ts-nek hogyan van a kapcsolása ? Esetleg valaki tudna-e nekem eegy Kapcsolási rajzot ? A segítségeteket előre is köszönöm !
Seri19
kis ETZ-s
kis ETZ-s
MZ-d típusa: MZ Etz 251

Hozzászólás Szerző: Seri19 »

affaire írta:Sziasztok!

Miért van az hogy ha felmelegszik a moci leall illetve szaggat a gyújtása?
Én kondira tippelek.
Ti mit gondoltok?
Amugy ez simson s50 es de egykutya!
Sztem is kondi.
affaire
Simsonos
Simsonos
MZ-d típusa: Mz 250/1

Hozzászólás Szerző: affaire »

Sziasztok!

Miért van az hogy ha felmelegszik a moci leall illetve szaggat a gyújtása?
Én kondira tippelek.
Ti mit gondoltok?
Amugy ez simson s50 es de egykutya!
frensis
kis ETZ-s
kis ETZ-s
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: frensis »

MrDok írta:
frensis írta:Üdv !

Mi lehet az oka annak, hogy a megszakítóm illetve a szénkefék nagyobb fordulaton 5 cm-s szikrákat produkálnak ?
Zárlatos lehet az forgórész, vagy esetleg a megszakító ?
Néha ki-ki hagy.
Üdv!
Ha a megszakító szikrázik, akkor kondi...., de nálad a szénkefék is, nagy fordulaton. Nem üt véletlenül a forgórészed?

Szia !

Találtam itthon eredeti kondit és megszakítót, illetve cseréltem gyertyát.
Most már jó.

Bár elég érdekes, hogy 1400 km-n elment a töltésem(állórész és fesszab együttes cseréje oldotta meg).
Várlatos lett a trafóm, annyira, hogy 2 perc alatt kirántotta az összes áramot az aksimból :-k
Üdv.: Feri

Feel My MZ Power !!
festékes
bajnok
bajnok

conus írta:bocs, de az előbbi hsz-ből kimaradt, h waresz -nak lehet h van egy eladó. priviben keresd meg. :mrgreen:
Köszi irok neki akartam is kérdezni nincs e valakinek, ma néztem boltban 10.7oo piz természetesen utángyártott :( ráadá
sul a tagnak egy fél óráig magyaráztam,nem az öregnek ez másik bolt szóval nem értette hogy nem etz 251 hanem ts 250/1 nem mindegy jó mi? #-o
conus
bajnok
bajnok

bocs, de az előbbi hsz-ből kimaradt, h waresz -nak lehet h van egy eladó. priviben keresd meg. :mrgreen:
festékes
bajnok
bajnok

conus írta:
festékes írta:Sziasztok!A múltkor irtam,hogy5-ben, 4000 felett, 90 max 100 körül 5 ben mindig letorpan a gép és nem is nagyon megy többet.Gyujtás jó, pöcc röff,Páran javasoltátok ezért kondit cseréltem, gyergya ngk de másikkal is ugyanaz, főfuvi 130 volt tettem 125-öst ja és menetközben ha a gázt visszaengedem szinte elhallgat a gép mint ami leáll aztán alacsny fordulatra visszaesve egyenletesen jár és jól is húz.Úgyhogy nem tom.Utángyártott 251-es ujszerü kipuff van rajta,hangja is király de nem tudom van e köze hozzá.Mi lehet még szerintetek?
a kipufogó dob. /1-re próbálj meg szerezni eredeti gyári dobot, szükség szerint kiégetés+króm/matt fekete festés :mrgreen:
Köszi ráállok az ügyre! :D
conus
bajnok
bajnok

festékes írta:Sziasztok!A múltkor irtam,hogy5-ben, 4000 felett, 90 max 100 körül 5 ben mindig letorpan a gép és nem is nagyon megy többet.Gyujtás jó, pöcc röff,Páran javasoltátok ezért kondit cseréltem, gyergya ngk de másikkal is ugyanaz, főfuvi 130 volt tettem 125-öst ja és menetközben ha a gázt visszaengedem szinte elhallgat a gép mint ami leáll aztán alacsny fordulatra visszaesve egyenletesen jár és jól is húz.Úgyhogy nem tom.Utángyártott 251-es ujszerü kipuff van rajta,hangja is király de nem tudom van e köze hozzá.Mi lehet még szerintetek?
a kipufogó dob. /1-re próbálj meg szerezni eredeti gyári dobot, szükség szerint kiégetés+króm/matt fekete festés :mrgreen:
MrDok
bajnok
bajnok
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MrDok »

Mi lehet az oka annak, hogy a megszakítóm illetve a szénkefék nagyobb fordulaton 5 cm-s szikrákat produkálnak ?
Néha ki-ki hagy.
Üdv!
Ha a megszakító szikrázik, akkor kondi...., de nálad a szénkefék is, nagy fordulaton. Nem üt véletlenül a forgórészed?
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
festékes
bajnok
bajnok

Sziasztok!A múltkor irtam,hogy5-ben, 4000 felett, 90 max 100 körül 5 ben mindig letorpan a gép és nem is nagyon megy többet.Gyujtás jó, pöcc röff,Páran javasoltátok ezért kondit cseréltem, gyergya ngk de másikkal is ugyanaz, főfuvi 130 volt tettem 125-öst ja és menetközben ha a gázt visszaengedem szinte elhallgat a gép mint ami leáll aztán alacsny fordulatra visszaesve egyenletesen jár és jól is húz.Úgyhogy nem tom.Utángyártott 251-es ujszerü kipuff van rajta,hangja is király de nem tudom van e köze hozzá.Mi lehet még szerintetek?
frensis
kis ETZ-s
kis ETZ-s
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: frensis »

kiszsebi írta:

Néha ki-ki hagy.
Kontakt hiba, kondenzátor, megszakító hézag, trafó, pipa, gyertya... nem feltétlen ebben a sorrendben.
Be is dadog időnként nagy fordulaton, mikor marhára nyomja a szikrát akkor kihagy.
Zárlatos volt a trafóm, az meg sztem megölte a kondit is (mind2 cserélve), kontaktokat ellenőriztem.
Próbálok szerezni új megszakítot, hátha az a baj.
Üdv.: Feri

Feel My MZ Power !!
Válasz küldése