Csak én is a Tátra túrás problémádra gondoltam, "nehogymánetuggyemenni"kisbocsi írta: De köszi, lehet élek még a te lehetőségeddel
Fékek
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Re: Fékek
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Mint hazafelé is említettem, nekem van egy, kölcsön oda tudom adni. Karmantyúkat lehet, hogy kell cserélni...kisbocsi írta:Üdv skacok!
Még mindig keresnék fékolajtartályt működőképeset, nem folyósat...
Kérlek segítsetek, mert így veszélybe kerül a Tátra túrám...
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- nova001155
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 DE LUXE
erre még nem is gondoltam hogy levegő mehet ott vissza.. van itt tőlem nem messze 2 motorbontó majd meglátogatom őket hogy mit tudnak nekem ajánlani :dKILL3R etz írta:nova!
Ha kifelé jön a fékfolyadék, akkor utána levegő megy vissza. Ezért fog neked, úgy ahogy. Valami nem stimmel neked ott. Lehet kopott a dugattyú, vagy a ház. Előbb ezt próbáld kiküszöbölni sztem.
Egyébként a motort már így vettem, nemtudom az árakat. De sztem vatera, express, képesmotor, motorbontó.
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
nova!
Ha kifelé jön a fékfolyadék, akkor utána levegő megy vissza. Ezért fog neked, úgy ahogy. Valami nem stimmel neked ott. Lehet kopott a dugattyú, vagy a ház. Előbb ezt próbáld kiküszöbölni sztem.
Egyébként a motort már így vettem, nemtudom az árakat. De sztem vatera, express, képesmotor, motorbontó.

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- nova001155
- versenyző
Főfékmunkahenger-t szeretném kezdésnek kicserélni mert ami rajta van az gatya szerintem mert a tipikis jelét mutatja az öregedésnek gonolok itt lassan húzom be alig vagy nincs is fékhatás ha viszont hírtelen meghúzom vagy felpumpálom akkor megjelenik a fékhatás. A nyerget meg azért akarom kicsirélni mert idáig folyt most megállt a folyásban vagy lagalább is nem olyan vészesen folyik dugattyú mellet folyt de most is lehet látni hogy mikor meghúzom egy kevés folyadék kimegy a dugattyú mellett. De az nem vészes már cseréltem benne vagy 7 szer gumitömítést 100-szor néztem hogy jólvan e benne. Tárcsát azt nembíztos hogy kiakarom cserélni mivel még elég vastag igaz kicsit csíkos de attól még fognia kéne.KILL3R etz írta:nova!
Nekem is Grimeca főfékhengerem van, fémfonatos csővel. Gyári munkahenger+tárcsa.
A tárcsa ki van marva + villamerevítő. Így olyat fog a fékem, hogy kb 40-nél besatuztak előttem, én reflexből rányúltam a fékre, és csikorgott az első gumi. Hozzáteszem Heidenau K65 RSW-m van. Szóval nem kicsit fog a cucc így.![]()
Fölösleges kicserélned a munkahengert, meg a tárcsát. Gyárilag is jó, de lehet rajta finomítani...
Menyi pénzért szerezted be a főfékhengered? Új volt vagy használt amúgy?
Üdv
- KILL3R etz
- bajnok
nova!
Nekem is Grimeca főfékhengerem van, fémfonatos csővel. Gyári munkahenger+tárcsa.
A tárcsa ki van marva + villamerevítő. Így olyat fog a fékem, hogy kb 40-nél besatuztak előttem, én reflexből rányúltam a fékre, és csikorgott az első gumi. Hozzáteszem Heidenau K65 RSW-m van. Szóval nem kicsit fog a cucc így.
Fölösleges kicserélned a munkahengert, meg a tárcsát. Gyárilag is jó, de lehet rajta finomítani...
A tárcsa ki van marva + villamerevítő. Így olyat fog a fékem, hogy kb 40-nél besatuztak előttem, én reflexből rányúltam a fékre, és csikorgott az első gumi. Hozzáteszem Heidenau K65 RSW-m van. Szóval nem kicsit fog a cucc így.

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
Üdv!
Olyan problémám van, mintha szorulna az első fék, de nem a normális módon, hanem (véleményem szerint) jobban (csak akkor forog a kerék ha pörgetem, egyéb esetben azonnal megszorul, megáll)! Már próbáltam a munkahengereket egy kissé macerálni: leszedtem őket a helyükről, pumpáltam rajtuk, befújtam csavarlazítóval, majd nagy birkózás után visszatuszkoltam őket. Ezt vagy 3-4x megismételtem, de sok változást nem tapasztaltam.
Mi lehet a baj?
Milyen mértékig normális az effajta szorulás?
Olyan problémám van, mintha szorulna az első fék, de nem a normális módon, hanem (véleményem szerint) jobban (csak akkor forog a kerék ha pörgetem, egyéb esetben azonnal megszorul, megáll)! Már próbáltam a munkahengereket egy kissé macerálni: leszedtem őket a helyükről, pumpáltam rajtuk, befújtam csavarlazítóval, majd nagy birkózás után visszatuszkoltam őket. Ezt vagy 3-4x megismételtem, de sok változást nem tapasztaltam.
Mi lehet a baj?
Milyen mértékig normális az effajta szorulás?
Sziasztok!
Az első dobfékben gyárilag milyen vastagságú volt a fékbetéten a kopóréteg? Milyen vastagságig használható? A szakirodalom ezekről nem tesz említést.
Ha felújítom, hány mm-es réteget érdemes felragaszttatni felszabályozott dobhoz?
Az első dobfékben gyárilag milyen vastagságú volt a fékbetéten a kopóréteg? Milyen vastagságig használható? A szakirodalom ezekről nem tesz említést.
Ha felújítom, hány mm-es réteget érdemes felragaszttatni felszabályozott dobhoz?
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
köszi cic

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
-
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ250
- Kapcsolat:
Cickány írta:http://autojavito.net/doc681/conus írta:tárcsafékbetét is fel lehet?
vagy az már veszélyes?![]()
Itt asszem valami 1000Ft darabja a betétnek- mármint a ferodolozásnak.
Ha esetlelg az MZsek (vagy OFFosok) közül kéne valakinek olcsó fékbetét, akkor itt segítenek.
Ha nincs a polcon előkészített, akkor ott kell hagyni a kopasz talpat és csinálnak rá, amilyet kér.
A gyári fékbetétre is ragasztva van a ferodol.
Ha azonos technológiával készül a felújítás is, akkor nincs különbség.
- Cickány
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 de Luxe
http://autojavito.net/doc681/conus írta:tárcsafékbetét is fel lehet?
vagy az már veszélyes?![]()
Itt asszem valami 1000Ft darabja a betétnek- mármint a ferodolozásnak.
Ha esetlelg az MZsek (vagy OFFosok) közül kéne valakinek olcsó fékbetét, akkor itt segítenek.
Ha nincs a polcon előkészített, akkor ott kell hagyni a kopasz talpat és csinálnak rá, amilyet kér.
Kicsi Brümi megy, mint vaddisznó.
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
tárcsafékbetét is fel lehet?
vagy az már veszélyes?

vagy az már veszélyes?

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- Owerlord
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ TS 150 De Lux
Azt hittem van valami aranykezű bejáratott mesterember a zsákban 

kr írta:Mondjuk ahol féket újítanak fel, ott általában foglalkoznak vele. Keress rá neten, kérdezz utána.
MZ TS 150 sportvarázs
- Owerlord
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ TS 150 De Lux
kr írta:Jobban jársz ha az eredetit ferodoloztatod újra. Nem csak betét minősége miatt, hanem gyakran van félrefúrva a fékpofa. Kérsz rá 4mm vastagon betétet, utána becsiszolod a dobba, és kész. Ha a dob vállas, azt is szabályoztasd fel.
Üdv!
Hol lehet ferodoloztatni?
MZ TS 150 sportvarázs
- kr
- Simsonos
- MZ-d típusa: ES250/2 Zephyr 750
Jobban jársz ha az eredetit ferodoloztatod újra. Nem csak betét minősége miatt, hanem gyakran van félrefúrva a fékpofa. Kérsz rá 4mm vastagon betétet, utána becsiszolod a dobba, és kész. Ha a dob vállas, azt is szabályoztasd fel.
Üdv!
Üdv!
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Miért akarsz dugattyút venni bele? Összenyomtad, megsértetted?punisher írta:Ma szétszedtem a féknyerget és vizes 1000-es csisz. papírral lecsiszoltam a dugattyúkat, megnéztem azokat a szögletes profilú gumikarikákat de nem láttam rajtuk szerintem semmi rendelleneset, de miután az egészet összeraktam és próbáltam lelégteleníteni akkor elkezdett átereszteni a karika
![]()
. Gondolom most kéne vennem másikat és akkor már dugattyúkat is
.
A kérdés: tudja-e valaki hogy vásárlásnál mikre kellene figyelnem?
http://www.mofaker.hu/?termek_id=301360Ez a tömítés. Valószínűleg ezt kapod mindenhol, javítson ki aki tud jó minőségűt!
Ha vásárolni akarsz itt a piactéren http://www.mzclubhungary.com/index.php? ... Itemid=159 a legtöbb dolgot megtalálod a motorhoz... így fékmunkahengert is.
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- punisher
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: etz250
Ma szétszedtem a féknyerget és vizes 1000-es csisz. papírral lecsiszoltam a dugattyúkat, megnéztem azokat a szögletes profilú gumikarikákat de nem láttam rajtuk szerintem semmi rendelleneset
, de miután az egészet összeraktam és próbáltam lelégteleníteni akkor elkezdett átereszteni a karika
. Gondolom most kéne vennem másikat és akkor már dugattyúkat is
.

- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Nem O gyűrű van benne, hanem szögletes profilu gumikarika, és a megfelelő szakboltban kapsz.....(általában pontatlan méretűt, hogy jól szoruljon a dugattyú).punisher írta:Sziasztok!
Tudja valaki a féknyeregben lévő O gyűrű méretét?
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- nova001155
- versenyző
szépGyurmooo írta:Nem épp, de ilyen is jó lenne, mondjuk újonnan.Seri19 írta: Ilyet? http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 47245.html![]()
Én erre gondoltam:

de már a fékem az agyamra megy meg a kisipari termékek lelégtelenítem fa*án és akkor is csak úgy fog rendesen ha felpumpálom ha lasasn húzom be akkor vagy nincs vagy alig van fékhatás:s
- Gyurmooo
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ 251 (ETZ 150)
Nem épp, de ilyen is jó lenne, mondjuk újonnan.Seri19 írta: Ilyet? http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 47245.html

Én erre gondoltam:

- nova001155
- versenyző
Seri19 írta:Ilyet? http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 47245.htmlGyurmooo írta:Eredeti Brembo-t kellene szerezni...
Na az lehet nem menne szét egyhamar!
Ez se rossz.
- Seri19
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ Etz 251
Ilyet? http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 47245.htmlGyurmooo írta:Eredeti Brembo-t kellene szerezni...
-
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
No én DOT3-ast használok: literes kiszerelésben 960Ft.
Ja és nem, nem vagyok hülye, nem az MZ-hez veszek literes kiszerelést, hanem az autókhoz elmegy évente 2-3 flakon literes DOT3-as, és ha már kéznél volt, ez került a tézébe is
Ja és nem, nem vagyok hülye, nem az MZ-hez veszek literes kiszerelést, hanem az autókhoz elmegy évente 2-3 flakon literes DOT3-as, és ha már kéznél volt, ez került a tézébe is

-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
nem ugyanannyiba kerül jóval drágább a dot 4.
És hidd el van dot 3 olyan kék kis üvegcsébe biztos látott már mindenki.
Az igaz hogy jobb a 4 mint a 3. De felesleges.
És hidd el van dot 3 olyan kék kis üvegcsébe biztos látott már mindenki.
Az igaz hogy jobb a 4 mint a 3. De felesleges.
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Én még sose láttam dot 3 at, de az mz kezelési utasítás még annál is kisebbet ír. Ettől függetlenül ha már van dot4 és ugyanannyi mint a többi, akkor azt kell venni
A rendszernek tuti nem árt.

MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- nova001155
- versenyző
Hiddel lehet DOT3 is kapnicsikin írta:MZ-hez elég DOT3 de szerintem 4 alatt nem is lehet már kapni.

Ne haragudjatok de szerintem nagy tévedésben vagytok mikor dot 4ről "vitatkoztok"!punisher írta:És ha forrni kezd vagy felmelegszik akkor az miben jelentkezne?
Szerintetek volt már abban az időben dot 4 mikor az mz ket gyártották:D
Dot 4 hidraulikus abs es fékremdszerbe való!
Nem kell attól félni hogy felfórr a dot 3!
2évente recseréled oszt jvan nem értem miért kell túlbonyolítani...
Dot 4 Mz be

- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Gyanítom hogy a buborékok miatt levegős lenne a fék, ami ahogy már a hettita álmoskönyv is megondta, nem egy életbiztosítás 

MZ ETZ 300 by Bambi
- Gyurmooo
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ 251 (ETZ 150)
Magasabb a forráspontja a nagyobb DOT értékű fékolajnak. Tehát nagyobb a hőtűrő képessége is, több erős fékezést is jobban elvisel, anélkül, hogy a benne lévő víztől forrni kezdene.
- punisher
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: etz250
És a DOT 4 és DOT5 között?nova001155 írta:Az lehet hogy nem menne szétGyurmooo írta:Eredeti Brembo-t kellene szerezni...
Na az lehet nem menne szét egyhamar!de nemtudom hogy lehet e eredetit szerezni valahol de ha lehet is valószinű jó ára van :S
Szer.: Jut eszembe mi a külömbség a Dot3 Meg a Dot4 fékolaj között?

- nova001155
- versenyző
Az lehet hogy nem menne szétGyurmooo írta:Eredeti Brembo-t kellene szerezni...

Szer.: Jut eszembe mi a külömbség a Dot3 Meg a Dot4 fékolaj között?
- nova001155
- versenyző
Igen a felső karmantyút tudom hogy ezzel ki lehet váltani már megtettem de nekem a belső kicsi ment szét meg lent a féknyeregben a dugattyúknál lévő köszönöm üdv.:RobiGyurmooo írta:Kék v. barna színű, úgy emlékszem 10x20x7-es szimmeringet tegyél bele. A belső kis karmantyú az jó szokott lenni.nova001155 írta:Hello
Szeretnék minőségi karmatyúkat a fékemhez hol lehet ilyet rendelni mert a réget feloldotta az olaj ...
Űdv.:Robi