Kék v. barna színű, úgy emlékszem 10x20x7-es szimmeringet tegyél bele. A belső kis karmantyú az jó szokott lenni.nova001155 írta:Hello
Szeretnék minőségi karmatyúkat a fékemhez hol lehet ilyet rendelni mert a réget feloldotta az olaj ...
Űdv.:Robi
Fékek
- Gyurmooo
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ 251 (ETZ 150)
Re: Fékek
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
A kolléga jól mondja! 

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- punisher
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: etz250
Én úgy tudom felül lelégteleníteni hogy csak aprókat huzigálok a fékkaron (óvatosan) és a főfékhengerben az egyik pici lyukból (a fékkartól távolabbik) pumpálódik ki a levegő.affaire írta:Nekem is ez a problémám olyan puha a fék mikor behúzom!KILL3R etz írta:Le van légtelenítve? Alul, felül? Ha "felpumpálod", akkor jobban fog?
De hogy érted hogy alul felül?
Felül is lekell légteleníteni?
Oszt hogyan?
Nekem is ez a problémám olyan puha a fék mikor behúzom!KILL3R etz írta:Le van légtelenítve? Alul, felül? Ha "felpumpálod", akkor jobban fog?
De hogy érted hogy alul felül?
Felül is lekell légteleníteni?
Oszt hogyan?
- nova001155
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 DE LUXE
elméletileg levan légtelenítve felpumpálom akkor jó de megnézem még 1 szer hol van e benne levegő.KILL3R etz írta:Le van légtelenítve? Alul, felül? Ha "felpumpálod", akkor jobban fog?
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Nekem is volt olyan fékcsőcsere után, hogy a fék néha beton, néha meg beesik. Sőt ez azzal súlyosbítva hogy ha állt kicsit, akkor beesett, de ha sokat fékezgettem kemény maradt. A kormány helyzetétől is függött a fékerő és a puhaság. Levegő volt valami rejtett zugában, a karmantyú hibátlan, 2-3 hét alatt a jelenség magától megszűnt.
Gyanakortam az új fékcsőre, karmantyúra, mindenre, de egyik se volt rossz. Trükkös helyen maradhatott egy buborék...
Gyanakortam az új fékcsőre, karmantyúra, mindenre, de egyik se volt rossz. Trükkös helyen maradhatott egy buborék...
MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- KILL3R etz
- bajnok
Le van légtelenítve? Alul, felül? Ha "felpumpálod", akkor jobban fog?
- nova001155
- versenyző
Üdv minekni én is haladtam a fékemmel most az a helyzet hogy kinyomtuk a fékdugattyúkat meglettek csiszolva visszalettek rakva és mindig súrlódik egy pcit de korán sem annyira amennyit surlódik az má a féktárcsa sajátossága szerintem de viszont olyat csinál hogy valamikor behúzom és jól fékez valamikor meg tövig csupálom és alig van fékhatás szerintem a főfékhengerben mehetett ki a kissebbik karmenytú hol lehetr valami olaly állót szerezni? üdv.: Robi
- punisher
- kis ETZ-s
Megnéztem és nincs az sem eltömődve.MrDok írta:Ebben igazad van, az is lehet. És esetleg a főfékhenger "visszaeresztő" (fentről nézve 2 furat van, az amelyik a fékcső felé esek. mozog rajta az olaj?)furatát, nincs-e eltömődve.nyakas írta: milyen a fekfolyadek,dot 4 vagy dot 5? ha ilyen ,es meg is csinalja akkor szetszed lent fent atnezgumifekcsovel jartam ugy,hogy osszeszukult es csak lassan engedte vissza az olajat

Tehát: Főfékhenger új
Fékcső új
Lyukak nincsenek eltömődve
Féknyereg szét lett szedve
Dugattyúk át lettek mozgatva
Fékfolyadék DOT 4-es
Szerintem maradjunk annyiban hogy ez egy örök relytéj marad...

- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Ebben igazad van, az is lehet. És esetleg a főfékhenger "visszaeresztő" (fentről nézve 2 furat van, az amelyik a fékcső felé esek. mozog rajta az olaj?)furatát, nincs-e eltömődve.nyakas írta: milyen a fekfolyadek,dot 4 vagy dot 5? ha ilyen ,es meg is csinalja akkor szetszed lent fent atnezgumifekcsovel jartam ugy,hogy osszeszukult es csak lassan engedte vissza az olajat
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- punisher
- kis ETZ-s
Most jön a feketeleves mert új a fékcső és új a főfékhenger, egyszer megszorult a féknyereg (kb.2 hónapja) és akkor az is szét lett szedve, kipucolva, átjárava és DOT4- et használok.
Állandóan az elsőfékkel szenvedek, valami mindíg van, de most már tényleg feladta a leckét!
Állandóan az elsőfékkel szenvedek, valami mindíg van, de most már tényleg feladta a leckét!

-
- A blokkot szethuzom neked termeskovel
milyen a fekfolyadek,dot 4 vagy dot 5? ha ilyen ,es meg is csinalja akkor szetszed lent fent atnezMrDok írta:Ideje alaposan átnézni a fékrendszered (belűről is).punisher írta:Szervusztok!
Az a helyzet hogy állandóan megszorul a fékem, nagyon felkeményedikés úgy vettem észre hogy ezt akkor csinálja amikor már nagyon felmelegszik a féktárcsám.
Képes annyira bekeményedni hogy az elsőkerék meg se moccan, hogyha eltelik egy kis idő (kb. 20perc) utánna megint normálisan müködik!
Elképzelhető hogy a meleg a féktárcsa okozza ezt???

A viz szalad, a kő marad!
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Ideje alaposan átnézni a fékrendszered (belűről is).punisher írta:Szervusztok!
Az a helyzet hogy állandóan megszorul a fékem, nagyon felkeményedikés úgy vettem észre hogy ezt akkor csinálja amikor már nagyon felmelegszik a féktárcsám.
Képes annyira bekeményedni hogy az elsőkerék meg se moccan, hogyha eltelik egy kis idő (kb. 20perc) utánna megint normálisan müködik!
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- punisher
- kis ETZ-s
Szervusztok!
Az a helyzet hogy állandóan megszorul a fékem, nagyon felkeményedik
és úgy vettem észre hogy ezt akkor csinálja amikor már nagyon felmelegszik a féktárcsám.
Az a helyzet hogy állandóan megszorul a fékem, nagyon felkeményedik

- nova001155
- versenyző
A fékbetét könnyen "szalad" de a dugattyú :s ma szedtem éppen szét bocsánat hogy nem írtam hamarabb na szóval szétszedtem de a dugattyúk olyan nehezen mozognak hogy leszereltem üres nincs benne olaj és nemlehetettbenyomni..... majd holnapután ellesz víve egy autószerelőhöz levegővel megpróbáljuk kinyomni és megtisztítani. Ma mentem vene kb 10 km -ert és utána olyanvolt az elsőkerék hogy kézzel alig lehetett fordítani szóval ezt megkell csinálni így nemhasználható. A fékpófa nem a legszebb de szerintem még használható.Perec írta:Könnyen kell járnia a fékbetéteknek is, kézzel ki kell tudni húzni, szinte zörögnie kell ! Leheletnyi zsírt is kaphat az oldala, mert a vas megeszi az alut és újra szorulni fog.MrDok írta: Könnyen kell járnia a dugattyúknak! Ha nem mennek könnyen, akkor nem tud visszahúzódni a fékbetét, és erősebben súrlódik.
Üdv.:Robi
- Perec
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ250
Könnyen kell járnia a fékbetéteknek is, kézzel ki kell tudni húzni, szinte zörögnie kell ! Leheletnyi zsírt is kaphat az oldala, mert a vas megeszi az alut és újra szorulni fog.MrDok írta:Könnyen kell járnia a dugattyúknak! Ha nem mennek könnyen, akkor nem tud visszahúzódni a fékbetét, és erősebben súrlódik.nova001155 írta:Most kicsit off leszek de feldobom a kérdést fog a fékem az első nagyon jól csak az a baj hogy surlódik a tárcsához a betét nagyon erősen kézzel megforgatom a kereket azonnal megáll hogy elehet ezen segíteni?
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Könnyen kell járnia a dugattyúknak! Ha nem mennek könnyen, akkor nem tud visszahúzódni a fékbetét, és erősebben súrlódik.nova001155 írta:Most kicsit off leszek de feldobom a kérdést fog a fékem az első nagyon jól csak az a baj hogy surlódik a tárcsához a betét nagyon erősen kézzel megforgatom a kereket azonnal megáll hogy elehet ezen segíteni?
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Sehogy. Ilyen. Kész.nova001155 írta:Most kicsit off leszek de feldobom a kérdést fog a fékem az első nagyon jól csak az a baj hogy surlódik a tárcsához a betét nagyon erősen kézzel megforgatom a kereket azonnal megáll hogy elehet ezen segíteni?

Ha ezek megvannak akkor csak az ima segít.
Ja és még valami, nálam nagyobb kedvel megy vissza akkor a dugattyú a nyeregben, ha már vékony (kopott) a fékbetét, vagyis amikor a dugattyú jobban kiáll. Nemtudom mi az oka, de így van.
- punisher
- kis ETZ-s
Van egy számomra érthetetlen kérdésem!
Az mitől van ha mielőtt elindulnék akkor az elsőfék paszentosan ott fog ahol kell, de mire beérek a melóhelyre olyan hogyha fél centit húzok rajta majdnem fejreállok. (Nem levegős, utángyártott főfékhenger) tudom állítani a fékkarnál, de akkor mindíg csavargassam ki-be?
Az mitől van ha mielőtt elindulnék akkor az elsőfék paszentosan ott fog ahol kell, de mire beérek a melóhelyre olyan hogyha fél centit húzok rajta majdnem fejreállok. (Nem levegős, utángyártott főfékhenger) tudom állítani a fékkarnál, de akkor mindíg csavargassam ki-be?

- nova001155
- versenyző
Most kicsit off leszek de feldobom a kérdést fog a fékem az első nagyon jól csak az a baj hogy surlódik a tárcsához a betét nagyon erősen kézzel megforgatom a kereket azonnal megáll hogy elehet ezen segíteni?
- nova001155
- versenyző
nyilván am szereztem motorosbolti vackot próbaként gondoltam ha a főfékhenger ment szét minek vegyek akkor normális szimeringet öszzeraktam tettem bele olajat a fékhatás megfelelő de a nagyobbik karmantyú az lópikula szinte azonnal elkezdett szivárogni nemsoká megyek normális szimeringé.conus írta:o-gyűrűvel. ugye tigri?nova001155 írta: Ittvan kiszedtem őket a bal oldalit egyértelműen lehet szimeringel cserélni de a jobbot :S nemtudom hogy azt mivel lehet.![]()

- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
o-gyűrűvel. ugye tigri?nova001155 írta: Ittvan kiszedtem őket a bal oldalit egyértelműen lehet szimeringel cserélni de a jobbot :S nemtudom hogy azt mivel lehet.

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- nova001155
- versenyző
Na majd holnap elmegyek szimering boltba és megtudakolom van e valami hasonlójuk e vagy nincs nagyon remélem nem ment szét a főfékhenger :SkobraCode írta:A jobb oldalit szerintem csak ugyan olyanra tudod kicserélni. de nem biztos, talán valaki más tud alternatívát.nova001155 írta:Ittvan kiszedtem őket a bal oldalit egyértelműen lehet szimeringel cserélni de a jobbot :S nemtudom hogy azt mivel lehet.
köszönöm a segítséget
- nova001155
- versenyző
kobraCode írta:szimeringet tegyél be mert a fékkarmantyú szintén az utángyártott remekművek közé tartozik.nova001155 írta:omg
http://www.mofaker.hu/?termek_id=301350
ez kell oda vagy a kissebbik?
Amúgy szimering biztos hogy rossz szerintem mivel szivárog.
10x20x7-es szimering kell ha jól tudom

Ittvan kiszedtem őket a bal oldalit egyértelműen lehet szimeringel cserélni de a jobbot :S nemtudom hogy azt mivel lehet.
- kobraCode
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251e
szimeringet tegyél be mert a fékkarmantyú szintén az utángyártott remekművek közé tartozik.nova001155 írta:omg
10x20x7-es szimering kell ha jól tudom
- nova001155
- versenyző
omg
Először cserélj a főfékhengerbe karmantyút,és szimmeringet,és ha nem javul,akkor főfékhenger csere sajnanova001155 írta:Üdv minekinek.
Valki tudna nekem abban segíteni hogy az első fékemnek mi a baja?
Tünetei teljesen behúzom a fékkart és fékhatás alig van de ha hírtelen húzom meg a fékkart akkor meg fog fék rendesen 250 etz de luxe a motorom. Segítségeteket előre is köszönöm.

- nova001155
- versenyző
Üdv minekinek.
Tünetei teljesen behúzom a fékkart és fékhatás alig van de ha hírtelen húzom meg a fékkart akkor meg fog fék rendesen 250 etz de luxe a motorom. Segítségeteket előre is köszönöm.
-
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
Elvileg 4.5mm (rá van írva szép nagy betűkkel), gyakorlatban kb 4-ig is lemehetsz.revlimit írta:Mi a minimum amire le lehet szedni az MZ féktárcsát, mert üt az enyém és már idegesít.
De ha méret alá menne akkor inkább vegyél egyet, én is nemrég vettem vaterán 5.2mm vastag frissen szabályzott tárcsát 1800ért...
-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Köszi, a válaszokat. Holnap lesz csak a műszaki. Remélem nem lesz gond. Gondolom, abba nem köt bele a rend őre ha megállít műszakira menet. Bár még soha nem állítottak meg, de amilyen szerencsétlen vagyok, úgyis lesz valami. 

Milyen fékbetétet ajánlotok előre a tárcsához 

- bg
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ES 125/1,150/1, ETZ
ETZ 250 tárcsaféket hol lehet venni?
egyáltalán lehet valahol venni?
egyáltalán lehet valahol venni?
bg
Ki önmagából bújt elõ... ki múltba zárt jövõ idõ... ki védtelent nem büntetõ... ki templomokba nem menõ... ki nem teremtõ, nem szülõ... s kinek része vagy, mert részed õ...
Az áram alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Ki önmagából bújt elõ... ki múltba zárt jövõ idõ... ki védtelent nem büntetõ... ki templomokba nem menõ... ki nem teremtõ, nem szülõ... s kinek része vagy, mert részed õ...
Az áram alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
- Laczkó
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250
Szeva! Menny vele 200 métert, állj meg hátsófékkel és pörögni fog, ahogy mész kiüti egy kicsit a kerék a féket.berzerke írta:Sziasztok. Régebben írtam, h beragadt a munkahenger. Sikerült kiszedni kompresszorral.
Kitisztítottam, pucoltam, kicseréltem a gumikarikát, összeraktam, és most ott tartok, h kicsit szorít. Ha megpörgetem a kereket kb kettőt pörög és megáll. Holnap kéne műszakira menni. Így átmegy? Lehet így használni, vagy van ötletetek?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Laczkó 2010.06.03. 20:42-kor.
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
A tárcsafék egy kicsit mindig súrlódikberzerke írta:Sziasztok. Régebben írtam, h beragadt a munkahenger. Sikerült kiszedni kompresszorral.
Kitisztítottam, pucoltam, kicseréltem a gumikarikát, összeraktam, és most ott tartok, h kicsit szorít. Ha megpörgetem a kereket kb kettőt pörög és megáll. Holnap kéne műszakira menni. Így átmegy? Lehet így használni, vagy van ötletetek?

Mekkora erővel pörgeted meg, hogy két fordulatot menjen?
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
Sziasztok. Régebben írtam, h beragadt a munkahenger. Sikerült kiszedni kompresszorral.
- Gyurmooo
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ 251 (ETZ 150)
Ha a kuplung és a fék azonos vastagságú bowdenhuzalból van, akkor esetleg kis TS kuplung bowdenből tudsz csinálni! Az csak pár centivel rövidebb, talán elég lesz.
Ha nem elég a kb. 13 cm út, amit a kis TS kuplungbowden enged, akkor leforrasztod a bowden végét, és rövidítesz 2 cm-t a házon. Utána a krómos kupak vissza, és összeforrasztod.
Csak tökéletes munkát végezve, ugye itt fékről van szó!!!
Ha nem elég a kb. 13 cm út, amit a kis TS kuplungbowden enged, akkor leforrasztod a bowden végét, és rövidítesz 2 cm-t a házon. Utána a krómos kupak vissza, és összeforrasztod.
Csak tökéletes munkát végezve, ugye itt fékről van szó!!!
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Kicsit OFF:gezaf írta:Köszönöm a választ!Szintereztetni szeretném, ahhoz meg a műanyagot el kell távolítani. Akkor csak ez a fúrós(amivel a tartály használhatatlan lesz) megoldás van?
nem, Murphy törvénye szerint:
ha nem megy. erőltesd. Ha úgy sem, végy egy nagyobb kalapácsot.
Szóval, a meleg víz az jó ötlet, aztán piciket, finoman kocogtatva tengelyirányban (mert a tartály egy 'henger', annak meg van tengelye) próbáld meg az összerágódást - vagy a ragasztót - szétválasztani. Ez után könnyebben megindul a menet...
Azt kihagytam, hogy a tartály alját támadd egy műanyag rúddal (danamid?), melynek a végét legalább hasonló ívűre képezed ki, mint amilyen a tartály aljának van.
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Pedig csavaros. Miért akarod kiszedni? Lehet valaki beragasztotta, vagy ilyesmi, mert folyott az olaj. Ha le akarod cserélni akkor fúrd át, bele csavarhúzó és úgy tekerd.
- gezaf
- rolleres
Sziasztok! Nem tudjátok, hogy az eredeti főfékhengerből hogyan lehet kivenni a műanyag tartályt? Már próbáltam forró vízben melegíteni, de úgy sem tudtam kicsavarni. Lehet olyan példány is, amelyik nem menetes? Köszönöm!
Kösz a válaszokat akkor a lényeg hogy 4.5ig biztosan szabályozható... De sztem még a 4 is belefér...
- KILL3R etz
- bajnok
Ez igaz...
Lehet hogy az oldalirányú terhelés miatt... Gondolom ott már nem egységes erővel nyomják a dugattyúk.
Tényleg nem tudom, erre emlékszem, hogy hallottam.

Lehet hogy az oldalirányú terhelés miatt... Gondolom ott már nem egységes erővel nyomják a dugattyúk.
Tényleg nem tudom, erre emlékszem, hogy hallottam.
- KILL3R etz
- bajnok
A gyári minimum érték valóban 4.5 mm. De több helyről hallottam már, hogy 3.5 ig el lehet menni. Akkor sem a törés a veszélyes, hanem hogy kiverődik az agyból... Mert ha jól tudom két darabból van összerakva, maga a tárcsa és az agy.
Javítsatok ki ha rosszul emlékszem....
A fék nem játék, szóval inkább várd meg mások válaszát is.
Javítsatok ki ha rosszul emlékszem....

A fék nem játék, szóval inkább várd meg mások válaszát is.