Az lehet hogy nem menne szétGyurmooo írta:Eredeti Brembo-t kellene szerezni...
Na az lehet nem menne szét egyhamar!
Szer.: Jut eszembe mi a külömbség a Dot3 Meg a Dot4 fékolaj között?

Az lehet hogy nem menne szétGyurmooo írta:Eredeti Brembo-t kellene szerezni...
Na az lehet nem menne szét egyhamar!

Igen a felső karmantyút tudom hogy ezzel ki lehet váltani már megtettem de nekem a belső kicsi ment szét meg lent a féknyeregben a dugattyúknál lévő köszönöm üdv.:RobiGyurmooo írta:Kék v. barna színű, úgy emlékszem 10x20x7-es szimmeringet tegyél bele. A belső kis karmantyú az jó szokott lenni.nova001155 írta:Hello
Szeretnék minőségi karmatyúkat a fékemhez hol lehet ilyet rendelni mert a réget feloldotta az olaj ...
Űdv.:Robi

Kék v. barna színű, úgy emlékszem 10x20x7-es szimmeringet tegyél bele. A belső kis karmantyú az jó szokott lenni.nova001155 írta:Hello
Szeretnék minőségi karmatyúkat a fékemhez hol lehet ilyet rendelni mert a réget feloldotta az olaj ...
Űdv.:Robi

Én úgy tudom felül lelégteleníteni hogy csak aprókat huzigálok a fékkaron (óvatosan) és a főfékhengerben az egyik pici lyukból (a fékkartól távolabbik) pumpálódik ki a levegő.affaire írta:Nekem is ez a problémám olyan puha a fék mikor behúzom!KILL3R etz írta:Le van légtelenítve? Alul, felül? Ha "felpumpálod", akkor jobban fog?
De hogy érted hogy alul felül?
Felül is lekell légteleníteni?
Oszt hogyan?
Nekem is ez a problémám olyan puha a fék mikor behúzom!KILL3R etz írta:Le van légtelenítve? Alul, felül? Ha "felpumpálod", akkor jobban fog?

elméletileg levan légtelenítve felpumpálom akkor jó de megnézem még 1 szer hol van e benne levegő.KILL3R etz írta:Le van légtelenítve? Alul, felül? Ha "felpumpálod", akkor jobban fog?

Megnéztem és nincs az sem eltömődve.MrDok írta:Ebben igazad van, az is lehet. És esetleg a főfékhenger "visszaeresztő" (fentről nézve 2 furat van, az amelyik a fékcső felé esek. mozog rajta az olaj?)furatát, nincs-e eltömődve.nyakas írta: milyen a fekfolyadek,dot 4 vagy dot 5? ha ilyen ,es meg is csinalja akkor szetszed lent fent atnezgumifekcsovel jartam ugy,hogy osszeszukult es csak lassan engedte vissza az olajat

Ebben igazad van, az is lehet. És esetleg a főfékhenger "visszaeresztő" (fentről nézve 2 furat van, az amelyik a fékcső felé esek. mozog rajta az olaj?)furatát, nincs-e eltömődve.nyakas írta: milyen a fekfolyadek,dot 4 vagy dot 5? ha ilyen ,es meg is csinalja akkor szetszed lent fent atnezgumifekcsovel jartam ugy,hogy osszeszukult es csak lassan engedte vissza az olajat

milyen a fekfolyadek,dot 4 vagy dot 5? ha ilyen ,es meg is csinalja akkor szetszed lent fent atnezMrDok írta:Ideje alaposan átnézni a fékrendszered (belűről is).punisher írta:Szervusztok!
Az a helyzet hogy állandóan megszorul a fékem, nagyon felkeményedikés úgy vettem észre hogy ezt akkor csinálja amikor már nagyon felmelegszik a féktárcsám.
Képes annyira bekeményedni hogy az elsőkerék meg se moccan, hogyha eltelik egy kis idő (kb. 20perc) utánna megint normálisan müködik!
Elképzelhető hogy a meleg a féktárcsa okozza ezt???

Ideje alaposan átnézni a fékrendszered (belűről is).punisher írta:Szervusztok!
Az a helyzet hogy állandóan megszorul a fékem, nagyon felkeményedikés úgy vettem észre hogy ezt akkor csinálja amikor már nagyon felmelegszik a féktárcsám.
Képes annyira bekeményedni hogy az elsőkerék meg se moccan, hogyha eltelik egy kis idő (kb. 20perc) utánna megint normálisan müködik!
Elképzelhető hogy a meleg a féktárcsa okozza ezt???

A fékbetét könnyen "szalad" de a dugattyú :s ma szedtem éppen szét bocsánat hogy nem írtam hamarabb na szóval szétszedtem de a dugattyúk olyan nehezen mozognak hogy leszereltem üres nincs benne olaj és nemlehetettbenyomni..... majd holnapután ellesz víve egy autószerelőhöz levegővel megpróbáljuk kinyomni és megtisztítani. Ma mentem vene kb 10 km -ert és utána olyanvolt az elsőkerék hogy kézzel alig lehetett fordítani szóval ezt megkell csinálni így nemhasználható. A fékpófa nem a legszebb de szerintem még használható.Perec írta:Könnyen kell járnia a fékbetéteknek is, kézzel ki kell tudni húzni, szinte zörögnie kell ! Leheletnyi zsírt is kaphat az oldala, mert a vas megeszi az alut és újra szorulni fog.MrDok írta: Könnyen kell járnia a dugattyúknak! Ha nem mennek könnyen, akkor nem tud visszahúzódni a fékbetét, és erősebben súrlódik.

Könnyen kell járnia a fékbetéteknek is, kézzel ki kell tudni húzni, szinte zörögnie kell ! Leheletnyi zsírt is kaphat az oldala, mert a vas megeszi az alut és újra szorulni fog.MrDok írta:Könnyen kell járnia a dugattyúknak! Ha nem mennek könnyen, akkor nem tud visszahúzódni a fékbetét, és erősebben súrlódik.nova001155 írta:Most kicsit off leszek de feldobom a kérdést fog a fékem az első nagyon jól csak az a baj hogy surlódik a tárcsához a betét nagyon erősen kézzel megforgatom a kereket azonnal megáll hogy elehet ezen segíteni?

Könnyen kell járnia a dugattyúknak! Ha nem mennek könnyen, akkor nem tud visszahúzódni a fékbetét, és erősebben súrlódik.nova001155 írta:Most kicsit off leszek de feldobom a kérdést fog a fékem az első nagyon jól csak az a baj hogy surlódik a tárcsához a betét nagyon erősen kézzel megforgatom a kereket azonnal megáll hogy elehet ezen segíteni?

Sehogy. Ilyen. Kész.nova001155 írta:Most kicsit off leszek de feldobom a kérdést fog a fékem az első nagyon jól csak az a baj hogy surlódik a tárcsához a betét nagyon erősen kézzel megforgatom a kereket azonnal megáll hogy elehet ezen segíteni?

nyilván am szereztem motorosbolti vackot próbaként gondoltam ha a főfékhenger ment szét minek vegyek akkor normális szimeringet öszzeraktam tettem bele olajat a fékhatás megfelelő de a nagyobbik karmantyú az lópikula szinte azonnal elkezdett szivárogni nemsoká megyek normális szimeringé.conus írta:o-gyűrűvel. ugye tigri?nova001155 írta: Ittvan kiszedtem őket a bal oldalit egyértelműen lehet szimeringel cserélni de a jobbot :S nemtudom hogy azt mivel lehet.![]()

o-gyűrűvel. ugye tigri?nova001155 írta: Ittvan kiszedtem őket a bal oldalit egyértelműen lehet szimeringel cserélni de a jobbot :S nemtudom hogy azt mivel lehet.
<-----------------------
Na majd holnap elmegyek szimering boltba és megtudakolom van e valami hasonlójuk e vagy nincs nagyon remélem nem ment szét a főfékhenger :SkobraCode írta:A jobb oldalit szerintem csak ugyan olyanra tudod kicserélni. de nem biztos, talán valaki más tud alternatívát.nova001155 írta:Ittvan kiszedtem őket a bal oldalit egyértelműen lehet szimeringel cserélni de a jobbot :S nemtudom hogy azt mivel lehet.

kobraCode írta:szimeringet tegyél be mert a fékkarmantyú szintén az utángyártott remekművek közé tartozik.nova001155 írta:omg
http://www.mofaker.hu/?termek_id=301350
ez kell oda vagy a kissebbik?
Amúgy szimering biztos hogy rossz szerintem mivel szivárog.
10x20x7-es szimering kell ha jól tudom

szimeringet tegyél be mert a fékkarmantyú szintén az utángyártott remekművek közé tartozik.nova001155 írta:omg
http://www.mofaker.hu/?termek_id=301350
ez kell oda vagy a kissebbik?
Amúgy szimering biztos hogy rossz szerintem mivel szivárog.

Először cserélj a főfékhengerbe karmantyút,és szimmeringet,és ha nem javul,akkor főfékhenger csere sajnanova001155 írta:Üdv minekinek.
Valki tudna nekem abban segíteni hogy az első fékemnek mi a baja?
Tünetei teljesen behúzom a fékkart és fékhatás alig van de ha hírtelen húzom meg a fékkart akkor meg fog fék rendesen 250 etz de luxe a motorom. Segítségeteket előre is köszönöm.

Elvileg 4.5mm (rá van írva szép nagy betűkkel), gyakorlatban kb 4-ig is lemehetsz.revlimit írta:Mi a minimum amire le lehet szedni az MZ féktárcsát, mert üt az enyém és már idegesít.

Szeva! Menny vele 200 métert, állj meg hátsófékkel és pörögni fog, ahogy mész kiüti egy kicsit a kerék a féket.berzerke írta:Sziasztok. Régebben írtam, h beragadt a munkahenger. Sikerült kiszedni kompresszorral.
Kitisztítottam, pucoltam, kicseréltem a gumikarikát, összeraktam, és most ott tartok, h kicsit szorít. Ha megpörgetem a kereket kb kettőt pörög és megáll. Holnap kéne műszakira menni. Így átmegy? Lehet így használni, vagy van ötletetek?

A tárcsafék egy kicsit mindig súrlódikberzerke írta:Sziasztok. Régebben írtam, h beragadt a munkahenger. Sikerült kiszedni kompresszorral.
Kitisztítottam, pucoltam, kicseréltem a gumikarikát, összeraktam, és most ott tartok, h kicsit szorít. Ha megpörgetem a kereket kb kettőt pörög és megáll. Holnap kéne műszakira menni. Így átmegy? Lehet így használni, vagy van ötletetek?

Kicsit OFF:gezaf írta:Köszönöm a választ!Szintereztetni szeretném, ahhoz meg a műanyagot el kell távolítani. Akkor csak ez a fúrós(amivel a tartály használhatatlan lesz) megoldás van?

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég