A matrica ne tévesszen meg, ez az én 251esem.Seri19 írta:Még vmi, hogy a 251es etz-nek gyárilag hogy van felrakva a hátsó telója? mármint a rögzítési pontok milyenek és hol vannak pontosan. vki tudna képet is mutatni rólla esetleg?

Etz vagy ts?Seri19 írta:affaire írta: Lehet egyengetni de nem érdemes és azért nem mert sose lesz tökéletes új állja a helyét...
Akkor még annyit hogy a 250 etz hátsó villa és a 251es között van külömbség?
affaire írta:Lehet egyengetni de nem érdemes és azért nem mert sose lesz tökéletes új állja a helyét...Seri19 írta:Ha el van görbülve a hátsó villa akkor az csere? vagy lehet vele csinálni vmit? Mert nem a standernél van felfelé görbülve hanem a jobb oldalon ,vagy a bal oldalon lefelé.
Lehet egyengetni de nem érdemes és azért nem mert sose lesz tökéletes új állja a helyét...Seri19 írta:Ha el van görbülve a hátsó villa akkor az csere? vagy lehet vele csinálni vmit? Mert nem a standernél van felfelé görbülve hanem a jobb oldalon ,vagy a bal oldalon lefelé.
OFF:affaire írta:A szerelési kézikönyv 67. oldalról néztem ott 2 gyürüt ir.
De amugy igazad van csak ez a kép akkor elég szar...
nemtom látsz e valamit rajta...
Megtaláltam köszi!!!Gyurmooo írta:Az enyémben még gyári van (folyik is mostmár...), de vagy rendes teleszkópba valót (35x47x valamennyi), vagy 35x47x5-ből fogok duplán tenni a helyükre.
Egyébként nemrég volt itt épp erről szó, kb. 3 napja...
Melyiket ajánlod közülük?Gyurmooo írta:punisher írta:Valaki megtudná nekem mondani hogy mekkora szimering kell az első teleszkópba???
35x47x7-es, de 10-es is lehet. Vagy duplán, 2x5-ös.
punisher írta:Valaki megtudná nekem mondani hogy mekkora szimering kell az első teleszkópba???
Igen az a gumigyürü amelyik a szimering elött van ugy van benne 2 es igy nem müködik.punisher írta:Kell egy szimering és egy O gyűrű aminek a lépcsős fele befelé van fordítva.affaire írta:etz tárcsaféknél a fékkarnál ugye 2 gumigyürű kell a fékdugattyúba?
Mert összeraktam 2övel és nem hogy tolná az anyagot hanem szívja...
valami nem jó.
Valami ötlet?
Kell egy szimering és egy O gyűrű aminek a lépcsős fele befelé van fordítva.affaire írta:etz tárcsaféknél a fékkarnál ugye 2 gumigyürű kell a fékdugattyúba?
Mert összeraktam 2övel és nem hogy tolná az anyagot hanem szívja...
valami nem jó.
Valami ötlet?
Mérő órám van,igaz esztergapad nincs de prizma amin megtámasztom igen.Havernál meg melóhelyen van esztergapad is:)Papszi írta:A görbeség kimutatásához, nem feltétlenül kell esztergagép. Én befogtam a satuba a teleszkóp alsó részét és forgattam benne a szárat, és lehetett látni szemmel is hogy mennyit üt (forgatva!). De persze esztergagépen egy mérőórával közel mikron pontosságig ki lehet mutatni, hogy mennyire ferde
Hibátlan új aluszár nem beszerezhető?Gyurmooo írta:Ez egy okos megoldás, de a teleszkóp alu szárába, ha elkopott, kellene valami "okosítás"...
belül a támcső kopik el és a lyuggatott műanyag tárcsa. mind2 cserélhetőKawabiker írta:A legtöbb etz -n ömlik az olaj az első teleszkópokból.
Valaki körbe járta már a probléma okát?
Megoldás született rá?
Krómszár görbül illetve kopik?
Vagy a teleszkóp ház kopik ki és nincs rendes megvezetése a szárnak?(Ha az utóbbi áll fent van hely bele esztergálni a házba és egy vezetőt bele perselyezni?Ilyen már volt japán motoromon és bevált)
Érdekelne a megoldás,mert enyémből is folyik és még nem volt időm a probléma okát megkeresni.Félek nem lesz elég csak egy szimering csere.
E témában várom a tapasztalatokat:)
/OFFcsikin írta:Az MZ-ken gyárilag alu ráf van, miért akarsz krómozott vasat? Szerintem polírozással nagyon szép lesztibagabor írta:Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni felni ügyben ! Krómozott felni közül melyiket érdemes megvenni? van valakinek tapasztalata.?Jawa vagy Pancsi ráf biztosan passzol azok is 36küllősek, de szerintem az MZ szebb alakú és alu.
Az MZ-ken gyárilag alu ráf van, miért akarsz krómozott vasat? Szerintem polírozással nagyon szép lesztibagabor írta:Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni felni ügyben ! Krómozott felni közül melyiket érdemes megvenni? van valakinek tapasztalata.?
Üdv! Van erre egy ötletem: a középsztender alján mindkét csövön kicsit gyengécske lemezekből hajtották a "hurkokat".z25z írta:hirtelen nem talaltam jobb topicot, a kerdesem az lenne, hogy mitol van az, hogy kozepsztenderen mindket kerek eri a talajt, es mit lehet ezellen tenni?
ugy hogy 16"-os kerek van a motoromban elol nincs vesz, de juli 6-an viszem muszakira es vissza kell tennem a 18"-ast azzal mar baj van
ha nincs valami javitasi modszer csak kozepsztender csere, esetleg elfekvoben valakinek?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég