Barkácsolás
- MrDok
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Re: Barkácsolás
Alfa, ott hiányzik egy ellenanya a hátsóvilla tengelyéről!
Nem szokott kilazulni? Én pótolnám a helyedben.....
Nem szokott kilazulni? Én pótolnám a helyedben.....
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Jah tényleg, most hogy mondod 

MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- Gyurmooo
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ 251 (ETZ 150)
Vagy marad a jó öreg vasfűrész, az alut jól viszi.Alfa írta:Levettem több mint a felét annak a tömbnek, ne feleddSzerszámgép nélkül eléggé nehéz, mondjuk flex csiszolóval tudom elképzelni, a felfekvő felületet talán reszelővel?
Ha csak simán ott az oldaltámasz, valóban beleakar a berúgókar.

- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Levettem több mint a felét annak a tömbnek, ne feledd
Szerszámgép nélkül eléggé nehéz, mondjuk flex csiszolóval tudom elképzelni, a felfekvő felületet talán reszelővel?

MZ ETZ 300 by Bambi
-
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
Nagyon kafa lett!
Én is gondolkodtam rajta hogy át kellene rakni középre,van itthon 2-3 db utángyártott oldaltámaszom, van miből mókolni. Csak ahogy próbálgattam odarakni mellé nekem úgy tűnt hogy berúgáskor nagyon zavaró lenne. Szerencsére akkor mégsem

De így nagyon jól néz ki! Délután én is alkotok rá egyet

-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Nah átraktam a sztendert a lengővilláról középre, nevezetesen a hátsó lábtartóra.
Itten egy kép:

A sima utángyártottat marogatni kell picit (mondjuk a tömb több mint felét, ízlés szerint. + a kilógó részt ami pozícionálja), de egyébként semmi változtatást nem igényel. A hátsó lábtartó fémjéből kicsit ki kell venni (flex xD) hogy a rugó ne pattogjon rajta, és a csavarját ki kell cserélni anya + megfelelő hosszúságú menetes szárra (ugye a lábtartó sajna szegecselt, nem szétszedhető h csavart cseréljünk. le kell vágni vasfűrésszel...).
Érdemes úgy csinálni, hogy odapróbáljuk, és a kilógó részt (ami nincs fedésben a hátsó lábtartó vázcsövével) megjelöljük alkoholos filccel, és ott nem marjuk ki. Így nem tud fizikailag sem elfordulni. Szerintem zsír lett, olyan mintha odatervezték volna. A csövet egyáltalán nem terheli meg ha rádől a moci, kb 1mm az elmozdulás, szemmel csak akkor látható ha erőltetjük.
Hátrányok: A középsztenderhez nehéz hozzáférni lábbal, de megoldható, csak megszokás kérdése. Kicsit nagy szögben dönt (mondjuk 10-15 fok), ami szintén nekem szokatlan, de itt már ugye nem számít, nem csavar el semmit. Lehet hosszítani ha valakit mégis zavar
Berúgni be lehet tőle, közelében sincs a dolog, a lábtartó működésén meg észre se venni a dolgot. Kb 20 mm el kerül kintebb.
Itten egy kép:

A sima utángyártottat marogatni kell picit (mondjuk a tömb több mint felét, ízlés szerint. + a kilógó részt ami pozícionálja), de egyébként semmi változtatást nem igényel. A hátsó lábtartó fémjéből kicsit ki kell venni (flex xD) hogy a rugó ne pattogjon rajta, és a csavarját ki kell cserélni anya + megfelelő hosszúságú menetes szárra (ugye a lábtartó sajna szegecselt, nem szétszedhető h csavart cseréljünk. le kell vágni vasfűrésszel...).
Érdemes úgy csinálni, hogy odapróbáljuk, és a kilógó részt (ami nincs fedésben a hátsó lábtartó vázcsövével) megjelöljük alkoholos filccel, és ott nem marjuk ki. Így nem tud fizikailag sem elfordulni. Szerintem zsír lett, olyan mintha odatervezték volna. A csövet egyáltalán nem terheli meg ha rádől a moci, kb 1mm az elmozdulás, szemmel csak akkor látható ha erőltetjük.
Hátrányok: A középsztenderhez nehéz hozzáférni lábbal, de megoldható, csak megszokás kérdése. Kicsit nagy szögben dönt (mondjuk 10-15 fok), ami szintén nekem szokatlan, de itt már ugye nem számít, nem csavar el semmit. Lehet hosszítani ha valakit mégis zavar

Berúgni be lehet tőle, közelében sincs a dolog, a lábtartó működésén meg észre se venni a dolgot. Kb 20 mm el kerül kintebb.
MZ ETZ 300 by Bambi
üdv. Az lenne a kérdésem hogy mz es 175/2 tipusnál a dugatyura hány gyűrű megy 2 vagy 3?
Kösz.
Kösz.
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Ok, köszi a kimerítő választ! Szerintem a felfogatás megoldható, de biztosan csak több ponton megtámasztva oldható meg. Kétoldalról a villát megkerülve, a tank alól, elöl középen meg valami vékonyabb darabbal a felső villakiflihez közel a vázra..... Vezetékezés, az nem egyszerű.....Alfa írta:Iszonyatosan nehéz megcsinálni. Az ilyen félidomok (és egyéb fix fejidomok) alapja, hogy a vázból a 2 villaszár között jön ki egy masszív zártszelvény tartó, a kormánycső teljes szélességében, ami tartja az egészet. Na most az MZ villa túl keskeny, elfordulásnál beleütközik minden, ami ott áll ki előrefele. Így csak oldalt lehet felrakni bármit is, egy keretszerűséggel (nameg amúgy is ott a vázat hegeszteni kb jegy a koporsóba), de azzal meg az a baj hogy nagyon nagy a kilengése, túl nehéz rá a gyári lámpa (nekem van egy szögletes Yamaha lámpám is, az is túl nehéz). Bölcsővázasítani kell, ahhoz kell ismert anyagú acélcső vagy zártszelvény, és profi hegesztő (AWI vagy CO)- és hajlítómunka. Az egészet a vázcsövekbe csak bele kell illeszteni persellyel és csavarokkal (semmiképp sem hegesztéssel!)
Ha ezek megvannak, akkor szinte bármilyen, méretben stimmelő idomot fel lehet rakni a tartóra, de a vezetékelés miatt erősen ajánlott a gyári lámpát használni. Körlámpás idomok viszont nem nagyon vannak, így csinálni kell, de mivel anyagtechnológiai mérnök vagyok (kompozit szakirány), ha valaki megcsinálja a keretet, én bármikor ráfaragok olyan idomot, amilyen csak kell
Lehet hogy maradok ennél a vitorlánál?

Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Iszonyatosan nehéz megcsinálni. Az ilyen félidomok (és egyéb fix fejidomok) alapja, hogy a vázból a 2 villaszár között jön ki egy masszív zártszelvény tartó, a kormánycső teljes szélességében, ami tartja az egészet. Na most az MZ villa túl keskeny, elfordulásnál beleütközik minden, ami ott áll ki előrefele. Így csak oldalt lehet felrakni bármit is, egy keretszerűséggel (nameg amúgy is ott a vázat hegeszteni kb jegy a koporsóba), de azzal meg az a baj hogy nagyon nagy a kilengése, túl nehéz rá a gyári lámpa (nekem van egy szögletes Yamaha lámpám is, az is túl nehéz). Bölcsővázasítani kell, ahhoz kell ismert anyagú acélcső vagy zártszelvény, és profi hegesztő (AWI vagy CO)- és hajlítómunka. Az egészet a vázcsövekbe csak bele kell illeszteni persellyel és csavarokkal (semmiképp sem hegesztéssel!)
Ha ezek megvannak, akkor szinte bármilyen, méretben stimmelő idomot fel lehet rakni a tartóra, de a vezetékelés miatt erősen ajánlott a gyári lámpát használni. Körlámpás idomok viszont nem nagyon vannak, így csinálni kell, de mivel anyagtechnológiai mérnök vagyok (kompozit szakirány), ha valaki megcsinálja a keretet, én bármikor ráfaragok olyan idomot, amilyen csak kell

MZ ETZ 300 by Bambi
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Szép széles vitorla..... valami általánosan elterjedt régebbi kisipari modell. A oldalon fent van a képeimnél.Alfa írta:Idom? hol? milyen?
Alfa mint idom fanatikus, nincs valami jó mintád egy pofás fejidomra (egyéb motorokon félidomnak becézik) kb.: a Suzuki bandit régebbi változatára hasonlító darab érdekelne. Példa:http://home.comcast.net/~madmax96/bandit2003.jpg
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- Máté
- versenyző
- MZ-d típusa: Suzuki Gs 500
sziasztok!
több mz-nél láttam hogy a szögletes sárga indexbúrát (etz 251) kicserélte átlátszóvá. nem tudjátok hol lehet kapni?
köszi előre is
Máté
több mz-nél láttam hogy a szögletes sárga indexbúrát (etz 251) kicserélte átlátszóvá. nem tudjátok hol lehet kapni?
köszi előre is
Máté
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Üdv vizimotorosok!
A Gyurm@ túrán kérdezte valaki tőlem hogy az idomomról lehetne-e mintát venni, mert úgy gondolja kellene többeknek is.
Aktuális még a dolog?
A Gyurm@ túrán kérdezte valaki tőlem hogy az idomomról lehetne-e mintát venni, mert úgy gondolja kellene többeknek is.
Aktuális még a dolog?
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: Házi Készítésü
Hali van egy MZ Ts 125 motor ahhoz vettem egy gyári kormánykiflit alsó felső+ a rúd nah és van egy darab anya a felső kormány kifli fölött és annyi. Az lenne a kérdés ,csak ez az egy anya fogja az egészet ez nem jár le magától vagy van valami más is ami rákontrázza? Hosszabb útra indulok vele és nem akarom hogy azzal kelljen bíbelődni egy képnek nagyon örülnék vagy link nek?! Előre is köszönöm!
- Gyurmooo
- versenyző
Tényleg!KrisszETZ251 írta: Az még pontosan nincs kitalálva, de szerintem valami műgyanta alapú kétkomponensű festék.
Ha szinterezni akarod a vázat, akkor arra nagyon figyelj, hogy ha megtakarítod a vázat, akkor fém tisztának kell lennie és 3 óránál többet nem szabad szabad levegőn lennie mert megkapja a pára és dúrni fogja le a szintert, meg annak az a baja, hogy nem tudsz alá alapozni korrózióvédelmet, mert akkor nem tapad rá a festék.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
És jut eszembe akkor javítani sem tudom az esetleg lekopott festéket.

Elvetem akkor a színter festést.
- KrisszETZ251
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ 251 ETZ 250
Az még pontosan nincs kitalálva, de szerintem valami műgyanta alapú kétkomponensű festék.Gyurmooo írta:Bárcsak már az enyém is itt tartana...![]()
Mondjuk én szinterezni akarom a vázat, a motor-dekniket és a sárvédőket, esetleg a teleszkópot is.![]()
Milyen festéket használsz majd?
Ha szinterezni akarod a vázat, akkor arra nagyon figyelj, hogy ha megtakarítod a vázat, akkor fém tisztának kell lennie és 3 óránál többet nem szabad szabad levegőn lennie mert megkapja a pára és dúrni fogja le a szintert, meg annak az a baja, hogy nem tudsz alá alapozni korrózióvédelmet, mert akkor nem tapad rá a festék.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
- Gyurmooo
- versenyző
Bárcsak már az enyém is itt tartana...
Mondjuk én szinterezni akarom a vázat, a motor-dekniket és a sárvédőket, esetleg a teleszkópot is.

Mondjuk én szinterezni akarom a vázat, a motor-dekniket és a sárvédőket, esetleg a teleszkópot is.

- Andrá$
- bajnok
- MZ-d típusa: TS 125 TS150 XL1000
szép leszKrisszETZ251 írta:Teljes felújításba kezdtem, lassan következik a váz festése, egyenlőre csak az alapozás volt, itt egy kis ízelítő.
Ez a közvetlen alapozás a sörétezés után.
Itt meg kijavítottam más színűvel azokat a helyeket ahol, nehezen elérhető, meg hegesztés van, ez mind ecsettel van, majd kap még egy vékony fújt alapozót és utána a fényezés.

"Ha véredben az alkohol ne motorozz gyalogolj"
- KrisszETZ251
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ 251 ETZ 250
Teljes felújításba kezdtem, lassan következik a váz festése, egyenlőre csak az alapozás volt, itt egy kis ízelítő. 

Itt meg kijavítottam más színűvel azokat a helyeket ahol, nehezen elérhető, meg hegesztés van, ez mind ecsettel van, majd kap még egy vékony fújt alapozót és utána a fényezés.

- horhaus
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: TS 250/1
Kicsit macerássabb, de ritkábban használom. Nem mert nehéz, hanem mert az oldalsztendert könnyebb. Megszoktam már, hogy nem a végére lépek, hanem kb közép tájon nyomom le.
- Stravkó
- Long Vehicle
A középállvány használatában nem akadályoz? Úgy látszik,hogy fölhajtott állapotban pont nem férsz hozzá. Javíts ki,ha tévedek!
POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- festékes
- bajnok
- MZ-d típusa: ts250/1
Tényleg szuper! 

- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Zseniális!!

MZ ETZ 300 by Bambi
- festékes
- bajnok
- MZ-d típusa: ts250/1
Sziasztok! Valahol olvastam,hogy lehet oldaltámaszt fabrikálni a gépre,középre a lábtartóhoz.Ha van ötlet vagy valaki tudja,hol található a leirás megköszönöm.
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
ügyes esztergályossal perselyeztesd meg 

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
-
- kis ETZ-s
Valaki tipp MZ Ts kormányon lévő kuplung kar nak az az aluminium rész a kormányon abba megszakadt a menet mit tudok vele csinálni ha átfúromés úgy teszem bele a csavart anyával akkor a kuplung kar nem megy a helyére valakinek valami tipp ilyen maszekolós? Előre is köszi
- Haribo
- rolleres
- MZ-d típusa: TS 250/1, ES 250/2
- Kapcsolat:
Igen, Trophy-n ilyen - axiális - csapágyak voltak még. De érdekes variáció lehet TS vázzal.. 

Fuhrpark:
Simson SR2 E ('63),
MZ ES 175 ('58),
MZ ES 125/1 ('69),
MZ ES 250/2 ('72),
MZ TS 250/1 ('80),
MZ TS 250/1 A ('78)
Simson SR2 E ('63),
MZ ES 175 ('58),
MZ ES 125/1 ('69),
MZ ES 250/2 ('72),
MZ TS 250/1 ('80),
MZ TS 250/1 A ('78)
-
- kis ETZ-s
hát a villája az beztos TS é és biztos nem etz, trophy de a kormány felépítése lehetséges nem tudom csak azt hogy maszek járgány:P
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
nem trophy-é ez? ott még talán ilyen kormánycsapágyak voltak... 

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
-
- kis ETZ-s
Hát nekem ilyennel volt összetéve csak eltünt az egyik:S (Lehetséges nektek van igazatok mert ez igen igen maszekolt motor volt előző gazdájánál) én is a rajzok nagy részén ilyen kúpos csapágyat leltem de ebbe nem olyan volt az száz rendes golyók voltak XD
A simsonban van ilyen és a kerékpárban.MZ-ben még én sem találkoztam ilyennel. 

- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Nekem sincs benne semmi ilyesmi, és teljesen normálisan működik... ETZ 250, de ha jól tudom a kérdés erre is vonatkozott 

MZ ETZ 300 by Bambi
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Ezt most nem értem.bomber93 írta:És tudod mozgatni a kormányt vagy megállsz kereszteződésbe és elfordítod a motort![]()

2 db 6006-os csapágy van alul-felül és a 2 csapágy közt egy távtartó cső.
Alul sem és felül sem található olyan karika amit mutattál.A kiflik közvetlenül a csapágy belső gyűrűjével érintkeznek.
Ennyi.

Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- Boge
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251
Sziasztok!
Ha valaki tud oldaldobozokra SUDHAUS S150 típusú zárakat (2 db ) kérem értesítsen.
Köszi
Ha valaki tud oldaldobozokra SUDHAUS S150 típusú zárakat (2 db ) kérem értesítsen.
Köszi
"nem letudni akarom az utat, hanem gyönyörködni benne"
- Andrá$
- bajnok
- MZ-d típusa: TS 125 TS150 XL1000
bomber93 írta:És tudod mozgatni a kormányt vagy megállsz kereszteződésbe és elfordítod a motort![]()

"Ha véredben az alkohol ne motorozz gyalogolj"
-
- kis ETZ-s
És tudod mozgatni a kormányt vagy megállsz kereszteződésbe és elfordítod a motort

- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Nekem Ts-em van,de nem emlékszem hogy lett volna ilyen karika az enyémben amikor raktam össze.bomber93 írta:Sziasztok az lenne a kérdésem hogy, van a kormánykifli azon van alul és felül is csapágysor (MZ ts ) és van egy ilyen erős acél karika amikre felfekszik a csapágy a a rúd tetején és és alján egyaránt megtalálható 30mm a belső átmérője. Valaki meg mondaná nekem ,hogy az ETZ kormánykiflijében lévő rúd is így épül e fel és ha igen az azon lévő ilyen vas karikával pótolható-e a TS rúdja? Előre is köszi!

Akkor lehet az enyémből hiányzik?

Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
-
- kis ETZ-s
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy, van a kormánykifli azon van alul és felül is csapágysor (MZ ts ) és van egy ilyen erős acél karika amikre felfekszik a csapágy a a rúd tetején és és alján egyaránt megtalálható 30mm a belső átmérője. Valaki meg mondaná nekem ,hogy az ETZ kormánykiflijében lévő rúd is így épül e fel és ha igen az azon lévő ilyen vas karikával pótolható-e a TS rúdja? Előre is köszi!

- Haribo
- rolleres
- Kapcsolat:
Köszi az észrevételt, teljesen igazad van!
Fuhrpark:
Simson SR2 E ('63),
MZ ES 175 ('58),
MZ ES 125/1 ('69),
MZ ES 250/2 ('72),
MZ TS 250/1 ('80),
MZ TS 250/1 A ('78)
Simson SR2 E ('63),
MZ ES 175 ('58),
MZ ES 125/1 ('69),
MZ ES 250/2 ('72),
MZ TS 250/1 ('80),
MZ TS 250/1 A ('78)
- KILL3R etz
- bajnok
Srácok!
Színekkel óvatosan a monitoron.... Nem mindegy hogy van beállítva. Ugye RGB (Red, Green, Blue), szóval ha pl kékből kicsit több van akkor sötétebbnek látod az árnyalatot. Nekem a VeiwSonichoz adtak spec kalibráló progit, elvileg ez színhelyes.
Szóval élőben, napfényen látod a tényleges színt.
Színekkel óvatosan a monitoron.... Nem mindegy hogy van beállítva. Ugye RGB (Red, Green, Blue), szóval ha pl kékből kicsit több van akkor sötétebbnek látod az árnyalatot. Nekem a VeiwSonichoz adtak spec kalibráló progit, elvileg ez színhelyes.
Szóval élőben, napfényen látod a tényleges színt.
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- Haribo
- rolleres
- Kapcsolat:
Első ránézésre ilyen lehetett édesapád motorja? Mert ha igen, akkor úgy néz ki, hogy megegyezik és tényleg lehet az a szín, amit Te mondasz.Gyurmooo írta:ITT nézd meg a RAL 5010-et! A http://simantik.de oldalán túl sötét az 5010.Haribo írta: Na igen.. ezt az oldalt én is megtaláltam (azért KÖSZI SZÉPEN!), és pont ezt furcsálltam én is, hogy ami ES 250/2-höz van jelölve, az túl sötétnek tűnik, az ETZ 125 meg mitől lenne a Trophy-é..?!Lehet, hogy "kártyázás" lesz a vége egy színminta alapján..? :S
Édesapám ES 150/2 motorja ilyen volt, ha a 250/2 is azonos színű kék, akkor ez kell Neked.

Fuhrpark:
Simson SR2 E ('63),
MZ ES 175 ('58),
MZ ES 125/1 ('69),
MZ ES 250/2 ('72),
MZ TS 250/1 ('80),
MZ TS 250/1 A ('78)
Simson SR2 E ('63),
MZ ES 175 ('58),
MZ ES 125/1 ('69),
MZ ES 250/2 ('72),
MZ TS 250/1 ('80),
MZ TS 250/1 A ('78)
- Gyurmooo
- versenyző
ITT nézd meg a RAL 5010-et! A http://simantik.de oldalán túl sötét az 5010.Haribo írta: Na igen.. ezt az oldalt én is megtaláltam (azért KÖSZI SZÉPEN!), és pont ezt furcsálltam én is, hogy ami ES 250/2-höz van jelölve, az túl sötétnek tűnik, az ETZ 125 meg mitől lenne a Trophy-é..?!Lehet, hogy "kártyázás" lesz a vége egy színminta alapján..? :S
Édesapám ES 150/2 motorja ilyen volt, ha a 250/2 is azonos színű kék, akkor ez kell Neked.
-
- A blokkot szethuzom neked termeskovel
ha a menet megserult ,menetreszelovel probalkozz es akkor nem kell kipreselni 

A viz szalad, a kő marad!
Én préssel szoktambomber93 írta:Sziasztok az lenne a kérdésem MZ TS első kormánykifl alsó részéből hogyan lehet kiműteni a rudat mert menetvágó drága az esztergagépbe meg nem fér be kiflivel együtt előre is köszönöm!
-
- kis ETZ-s
Sziasztok az lenne a kérdésem MZ TS első kormánykifl alsó részéből hogyan lehet kiműteni a rudat mert menetvágó drága az esztergagépbe meg nem fér be kiflivel együtt előre is köszönöm!
- Haribo
- rolleres
- Kapcsolat:
Na igen.. ezt az oldalt én is megtaláltam (azért KÖSZI SZÉPEN!), és pont ezt furcsálltam én is, hogy ami ES 250/2-höz van jelölve, az túl sötétnek tűnik, az ETZ 125 meg mitől lenne a Trophy-é..?!Gyurmooo írta:Kattints ide: Eredeti MZ színekHaribo írta:Sziasztok!
Nagy Trophy-hoz lenne szükségem - a lehető legpontosabb - kék színkódra (ha valaki tudja a pirosat, arra is kíváncsi lennék). És ha tudtok olyan helyet Bp-Vác vonzáskörzetében, ahol jó áron ki is keverik nekem, az is jöhet!Nagyon köszönöm! Üdv.Haribo (haribo@totalcar.hu)
Vagy erre:
http://www.simantik.de/mz-farben.shtml
Mivel nem tudom Te melyik kékre gondolsz, nézd meg!
Szerk.: szerintem Neked a RAL 5010-re lesz szükséged.

Fuhrpark:
Simson SR2 E ('63),
MZ ES 175 ('58),
MZ ES 125/1 ('69),
MZ ES 250/2 ('72),
MZ TS 250/1 ('80),
MZ TS 250/1 A ('78)
Simson SR2 E ('63),
MZ ES 175 ('58),
MZ ES 125/1 ('69),
MZ ES 250/2 ('72),
MZ TS 250/1 ('80),
MZ TS 250/1 A ('78)
- Gyurmooo
- versenyző
Kattints ide: Eredeti MZ színekHaribo írta:Sziasztok!
Nagy Trophy-hoz lenne szükségem - a lehető legpontosabb - kék színkódra (ha valaki tudja a pirosat, arra is kíváncsi lennék). És ha tudtok olyan helyet Bp-Vác vonzáskörzetében, ahol jó áron ki is keverik nekem, az is jöhet!Nagyon köszönöm! Üdv.Haribo (haribo@totalcar.hu)
Vagy erre:
http://www.simantik.de/mz-farben.shtml
Mivel nem tudom Te melyik kékre gondolsz, nézd meg!

Szerk.: szerintem Neked a RAL 5010-re lesz szükséged.

- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Ez jó! Merre lehet beszerezni?gabsic írta:Ha valaki szeret kamerázni menet közben, akkor tudom ajánlani az MD80 kamerát. Akkora mint egy pendrájv, microsd kártyára ment a cuccot, és egész jó minőségben.
720*480 felbontás, 30 fps... akár vaterán is kapni már 4-5 ezer körül.![]()
Frissen feltöltött tesztvidóm jutúbon (még feldolgozás alatt van, ergo még pár órán át ratyi a minőség):
A dzsekimre volt csiptetve a kütyü, ezért kicsit ugrál a kép, nem volt valami stabil...
Szerk:
most nézem, néha van benne kis ugrás, megakadás, az eredetiben m-jpeg aviban az nem volt benne, a divxbe átkódolt cuccban viszont igen.
Szerk: már meg is van.............
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok