pekbalazs írta:Én teljesen abban a hitben voltam hogy a jobb szélső gyári ETZ 250 kipuffja. Visszaolvastam itt a fórumban, waresz írta régebben, hogy:
"a gyári (csonka kúp formájú vég) végén ennyi áll: ETZ-250, vagy ETZ-251. ha csak valami többjegyű szám van rajta, akkor az valami régebbi utángyártás. volt még régebbi gyári változatokból teljesen kúpos végű(ezeken nincs jelölés), asszem 83ig készült ilyen, ebből az első 82es példányok még ráadásúl egyenesek is voltak, (akár a TS dobok).."
Most akkor mi van?

hát most akkor az van, hogy amit visszaolvastál tőlem, azt értelmezd!
a képen látható 3 dob mind gyári, és mindre irigy vagyok. a két szélső etz, évjáratban a bal oldali régebbi, a jobb újabb.
a TS az etz dobbal alsó tartományban kicsit jobb, de nem is forog vele olyan vidáman. ezek leheletnyi különbségek, alig érezhető a változás. hangban az etz fémesebb, a TS picit puffogósabb- tompább. viszont a kifurkált vég iszonyat hangzású, és mögötte sem mindegy hogy ki van-e furkálva a furulyarendszer. ez is ront a hangján.
valamelyik etz dobot nem adod el? ami a motoron van az érdekelne inkább. amúgy a vége csak hasonlít a TS dobra, a végcső átmérője kisebb az etz-n és a TS-be meg van egy cső ami belóg a végébe.
na és az etz dob hosszabb egy picit mint a TS..