De az etanol is leszedi a rozsdát. Csak hagyd benne állni. Nekem bejött!Lord Mersant írta:Köszönöm! Megpróbálom a kavicsos módszert. Az van otthon kéznél.
Barkácsolás
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Re: Barkácsolás
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
-
- rolleres
- MZ-d típusa: MZ ES 250/2 Trophy
Köszönöm! Megpróbálom a kavicsos módszert. Az van otthon kéznél.
-
- rolleres
És még mielőtt elfelejteném: Kellemes Húsvéti Ünnepeket, sok napsütést, száraz utakat kívánok Mindenkinek!
- Dénes
- fi#azsoké
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Üdv:
Tank: teszel bele apró kavicsokat, vagy csavart, anyát, üveget..bármit ami kemény, de nem túl nehéz, és addig rázod amíg fémtiszta nem lesz. Előtte a benzincsapot szedd ki.
Célszerű gázolajjal, vagy benzinnel többször átmosni.
Tank: teszel bele apró kavicsokat, vagy csavart, anyát, üveget..bármit ami kemény, de nem túl nehéz, és addig rázod amíg fémtiszta nem lesz. Előtte a benzincsapot szedd ki.
Célszerű gázolajjal, vagy benzinnel többször átmosni.
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
az én módszerem: RO55 + üvegszilánk. csak utána még öblítsd ki 2x tiszta RO-55-el.

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
-
- rolleres
Még egy kérdés. A tank belül teljesen rozsdás. Mivel célszerű takarítani? Rozsdamaró? Volt aki azt mondta Cillit.
-
- rolleres
Folyt.
Az majd ezután derül ki, hogy a szívében kell-e valamit cserélnem, kívülről azonban hiányzik pár apróság. 1. benzincsap - utángyártottat lehet kapni, de eredeti jobb lenne. 2. visszapillanó tükör - csak azt a téglalap alakú feketét lehet kapni, párban. Ezen egy szebb, ívesebb, számomra meghatározhatatlan formájú volt, csak a bal oldalon. Jobbról megvan az azt helyettesítő műanyag gyűrű a kormány végen. Az eredeti szára megvan, erre, ha nem kapok eredeti tükröt, akkor valami kör alakút rakok, a fekete téglalap nem tetszik. 3. műanyag lámpatakaró elöl - nem tudom mi a neve. Boltban csak a kisebb, 125-ösre valót lehet kapni. Az enyém hiányos, toldozott, de mintának jó, ha nem sikerül szereznem, megpróbálom valahogy kiönteni, vagy nem tudom. Egyenlőre megoldatlan a kérdés.
Tudja valaki, hol szerezhetném be ezeket?
Az majd ezután derül ki, hogy a szívében kell-e valamit cserélnem, kívülről azonban hiányzik pár apróság. 1. benzincsap - utángyártottat lehet kapni, de eredeti jobb lenne. 2. visszapillanó tükör - csak azt a téglalap alakú feketét lehet kapni, párban. Ezen egy szebb, ívesebb, számomra meghatározhatatlan formájú volt, csak a bal oldalon. Jobbról megvan az azt helyettesítő műanyag gyűrű a kormány végen. Az eredeti szára megvan, erre, ha nem kapok eredeti tükröt, akkor valami kör alakút rakok, a fekete téglalap nem tetszik. 3. műanyag lámpatakaró elöl - nem tudom mi a neve. Boltban csak a kisebb, 125-ösre valót lehet kapni. Az enyém hiányos, toldozott, de mintának jó, ha nem sikerül szereznem, megpróbálom valahogy kiönteni, vagy nem tudom. Egyenlőre megoldatlan a kérdés.
Tudja valaki, hol szerezhetném be ezeket?
-
- rolleres
Sziasztok MZ-sek!
Még nemrég regisztráltam az oldalra, és abszolút kezdő MZ-s vagyok, bár a motor közel 10 éve nálam van, de még nem volt alkalmam menni vele. Most jött el az idő, hogy el tudom kezdeni felújítani. Ehhez minden jó tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadok. Egy 1972-es ES 250/2 Trophyról van szó. A nagyapámé volt. Előre nehéz bármit is kijelenteni, de elsőre úgy látszik, nagyrészt jó állapotban van. Tegnap cseréltem benne az eltört berúgó rugót. Ott, illetve a jobb oldalon a generátornál nagyon szép állapotban van, semmi sérülés, kopás, rozsda. A baj a hengerben van. Sérülés nincs, de nem volt benne ki tudja mióta gyertya, így a henger és a dugattyú alatti rész teljesen vörös rozsdás. Ezt nagyobb bontás nélkül megpróbálom kitakarítani. Bízom a WD40-ben
Vagy van valakinek valami más javaslata? Elméletileg a váltóhoz nem juthatott víz, olaj is volt benne, így az hátha megúszta. Ha minden igaz, még nem volt megbontva, és talán nem is feltétlen kellene. Habár közel van a 40-hez, viszonylag keveset futott. 1993-ban ki lett vonva a forgalomból, előtte nagyapám nagyobbrészt csak a kertbe járt vele itt az alföldön, ritkán a hegyekbe kirándulni. A 17 éves állás biztos nem használt neki, de azt a műhelyben, majd nálam a garázsban töltötte, nem valahol kint a kert végében. A gumik meglepően jó állapotúak, nem égette szét őket a nap. Amikor hozzám került, lepucoltam, lefújtam a vázat, így az nem rozsdás. Bár ez amatőr szinten történt, így ha már műszakilag rendben lesz, kap majd egy új fényezést, az eredeti kék-fehér színekkel.
Még nemrég regisztráltam az oldalra, és abszolút kezdő MZ-s vagyok, bár a motor közel 10 éve nálam van, de még nem volt alkalmam menni vele. Most jött el az idő, hogy el tudom kezdeni felújítani. Ehhez minden jó tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadok. Egy 1972-es ES 250/2 Trophyról van szó. A nagyapámé volt. Előre nehéz bármit is kijelenteni, de elsőre úgy látszik, nagyrészt jó állapotban van. Tegnap cseréltem benne az eltört berúgó rugót. Ott, illetve a jobb oldalon a generátornál nagyon szép állapotban van, semmi sérülés, kopás, rozsda. A baj a hengerben van. Sérülés nincs, de nem volt benne ki tudja mióta gyertya, így a henger és a dugattyú alatti rész teljesen vörös rozsdás. Ezt nagyobb bontás nélkül megpróbálom kitakarítani. Bízom a WD40-ben

-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: Házi Készítésü
Sziasztok MZ-sek! egy fontos kérdést szeretnék megkérdezni meg tudná-e valaki mondani hogy mz-ts 125 első villa szárának amivel csatlakozik a kormányhoz mekkora az átmérője és milyen menetemelkedés van rajta mert menetet kell rá vágni előre is köszönöm válaszokat e-mail cím bomber93@freemail.hu kérem erre küldjétek!
- Varga1488
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ-250
ezaz... 2 hónap múlva vizsga...KILL3R etz írta:Ha már eltört, én a helyedben felcsavaroznám.... Nekem is úgy van a kicsin. Kérdés, hogy vizsgán mit szólnak hozzá...
Magyar Égen Magyar Isten Mz-seknek párja sincsen!
Köd elütünk köd utánunk, amíg élünk meg se állunk
- KILL3R etz
- bajnok
Ha már eltört, én a helyedben felcsavaroznám.... Nekem is úgy van a kicsin. Kérdés, hogy vizsgán mit szólnak hozzá... 

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- Varga1488
- Simsonos
Gyors segítség! Letörtem sikeresen a rendszámtartónak a szélét már eddig is megvolt törve... kb mennyibe kerül és milyet érdemes venni vagy oly mindegy? Köszi előre is!
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
zsakfos írta:Előtte a golyós csavart próbáld oda a főtengely végéhez.A Simson főtengely kisebb,nem biztos hogy az Etz-hez is ugyanugy jó.Ha nem a golyó nyomja a főtengely végét,akkor felesleges.
uhh, erre nem is gondoltam, koszi a tippet
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1

Előtte a golyós csavart próbáld oda a főtengely végéhez.A Simson főtengely kisebb,nem biztos hogy az Etz-hez is ugyanugy jó.Ha nem a golyó nyomja a főtengely végét,akkor felesleges.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- zsakfos
- A révész
Golyót szoktunk tenni mi is cégnél lehuzáskor a tengely végéhez.Mindenképp szerencsésebb megoldás a sima csavarnál.Na persze ha nincs más az is tökéletesen megfelel.Személy szerint én csináltattam magamnak egy "kupakot" a főtengely végére,de sima csavarral is mennie kell.z25z írta:
egy elgondolkodtato dolog: a kep bal oldalan egy gyari simson lendkerek lehuzo, jobb oldalon bolti 1000 FT-os ETZ250 kuplunglehuzo
sajat kezuleg utoljara ETZ blokk bal oldalahoz tizenpar eve nyultam utoljara, de emlekeim szerint a simson es ETZ fotengely vege hasonlit egymashoz ugye? Fura modon a simsonlehuzo vegeben egy forgathato kis golyocska van, mig a masik egy egyszeru csavarveg. Gondolom nem veletlen a golyos megoldas...ennyire hanyag vajon a magyar kisipar, vagy nem tud golyosat gyartani, vagy egyszeruen tok mindegy, hogy golyos a vege a csavarnak, mert a sima sem tesz kart a fotengely vegeben?
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- zsakfos
- A révész
Pedig bizony előfordul letört végű főtengely.Alfa írta:A főtengely végében az általam vett 12-es feletti keménységű csavar sem tud kárt tenni, a csavar megzömült, a tengely sértetlen maradt (még a kuplungszerelési időkből emléxem rá)
Bár az is igaz hogy nem ez a jellemző..
- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
A szerelési videóban a faszi valamilyen közdarabot használ a főtengely és a csavar közé.
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
A főtengely végében az általam vett 12-es feletti keménységű csavar sem tud kárt tenni, a csavar megzömült, a tengely sértetlen maradt (még a kuplungszerelési időkből emléxem rá
)

MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:

egy elgondolkodtato dolog: a kep bal oldalan egy gyari simson lendkerek lehuzo, jobb oldalon bolti 1000 FT-os ETZ250 kuplunglehuzo
sajat kezuleg utoljara ETZ blokk bal oldalahoz tizenpar eve nyultam utoljara, de emlekeim szerint a simson es ETZ fotengely vege hasonlit egymashoz ugye? Fura modon a simsonlehuzo vegeben egy forgathato kis golyocska van, mig a masik egy egyszeru csavarveg. Gondolom nem veletlen a golyos megoldas...

- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
oksi, koszi
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
z25z: Az rozsdamentes acél, nemtudom milyen kategóriájú, de fűrészelni és menetet metszeni igen nehéz rá.
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
nem talaltam jobb topicot: az lenne a kerdesem, hogy ha egy csavar fejen nem szam van pl.: 8.8, hanem betu es szam, konkretan: A1 , alatta M ez vajon milyen kemenysegu lehet?
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
Volt itt a fórumon szó róla néhány napja: a peremet reszeld/köszörüld le.z25z írta:na nekialltam dugattyutamaszt csinalni, de marha erdekes dolog ez a porcelan: ha az asszony ejti el millio darabra torik, nekem viszont nagykalapaccsal se adja meg magat![]()
szoval valakinek tuti tipp, hogy a maradekot hogy lehet kicsalogatni egyszeruen?
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Elég egy helyre írnod, mert kikapsz! Amugy "Simpsonhoz" kéne nekem ionsugárvonóelhárító! 

Üdv!
Akit érdekel: MZ-hez, Simpson-hoz, robogókhoz alkatrészeket, gumikat, ruhákat kedvező áron vásárolhat! Ha valakit érdekel kérdezzen és küldök képet és mondok árat. Nyilván a 10% kedvezmény az él.
Csak egy példa: (német minőségű) első lánckerék 125/150 hez 1100ft... és szinte tényleg minden kapható...
Akit érdekel: MZ-hez, Simpson-hoz, robogókhoz alkatrészeket, gumikat, ruhákat kedvező áron vásárolhat! Ha valakit érdekel kérdezzen és küldök képet és mondok árat. Nyilván a 10% kedvezmény az él.
Csak egy példa: (német minőségű) első lánckerék 125/150 hez 1100ft... és szinte tényleg minden kapható...
- Varga1488
- Simsonos
Nincs mit "...amíg élünk meg se állunk!..."KILL3R etz írta:Köszi szépen a segítséget!
- KILL3R etz
- bajnok
Köszi szépen a segítséget!
- Varga1488
- Simsonos
KILL3R etz írta:Köszi a képeket, de sajna ez utángyártott konzolViszon a kipuff tartónál hogy van megoldva? Arról tudnál képet mutatni?

majd forgasd el a képet!
- KILL3R etz
- bajnok
Köszi a képeket, de sajna ez utángyártott konzol
Viszon a kipuff tartónál hogy van megoldva? Arról tudnál képet mutatni?

- Varga1488
- Simsonos
KILL3R etz írta:Üdv!
Valakinek van fent eredeti, műanyag krauser tartója 250-esen? Sokat segítene, ha egy-két képpel ötletet adna a felfogatáshoz. Sajna nem annyira "ráöntött" mint sejtettem.![]()
Csak 5 centis távtartóval lehetne megoldani a felfogatását, az eddigi ötleteim szerint....![]()
Előre is köszi a segítséget!

Remélem erre gondolsz!
- KILL3R etz
- bajnok
Üdv!
Valakinek van fent eredeti, műanyag krauser tartója 250-esen? Sokat segítene, ha egy-két képpel ötletet adna a felfogatáshoz. Sajna nem annyira "ráöntött" mint sejtettem.
Csak 5 centis távtartóval lehetne megoldani a felfogatását, az eddigi ötleteim szerint....
Valakinek van fent eredeti, műanyag krauser tartója 250-esen? Sokat segítene, ha egy-két képpel ötletet adna a felfogatáshoz. Sajna nem annyira "ráöntött" mint sejtettem.

Csak 5 centis távtartóval lehetne megoldani a felfogatását, az eddigi ötleteim szerint....

nyakas írta:ha erdekel a kerek mütetje keress meg megtudum oldani a külloket es a füzest iscsikin írta: Az agyat a féktárcsával természetesen használhatod, de gyártanod kell hozzá küllőket, mert boltban nem kapható ilyen méretű. Azt nem tudom, hogy pontosan mekkorák kellenek és ki foglalkozik ilyesmivel, de nagy valószínűséggel le ven írva a futómű topicban, vagy máshol. Használd itt a fejlécben a keresőt.
Perszte érdekel az ügy ! Valami elérhetőséget küldj privát üziben!(pl.: msn)
üdv
Persze érdekell valami elérhetőséget küld privát üziben(pl msn) 
üdv

üdv
-
- A blokkot szethuzom neked termeskovel
ha erdekel a kerek mütetje keress meg megtudum oldani a külloket es a füzest iscsikin írta:Az agyat a féktárcsával természetesen használhatod, de gyártanod kell hozzá küllőket, mert boltban nem kapható ilyen méretű. Azt nem tudom, hogy pontosan mekkorák kellenek és ki foglalkozik ilyesmivel, de nagy valószínűséggel le ven írva a futómű topicban, vagy máshol. Használd itt a fejlécben a keresőt.tibike931 írta:Szevasztok!Egy olyan kérdésem lenne h etz 125 gépre MZ tehetek e 16 colos kereket? ha igen: akkor az első 18 colos kerék agyat(tárcsa fékkel együtt) rá tudom e szerkeszteni a 16 colos felnihez tartozó küllőkkel, vagy vennem kell nagyobb küllöt?:)

A viz szalad, a kő marad!
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Az agyat a féktárcsával természetesen használhatod, de gyártanod kell hozzá küllőket, mert boltban nem kapható ilyen méretű. Azt nem tudom, hogy pontosan mekkorák kellenek és ki foglalkozik ilyesmivel, de nagy valószínűséggel le ven írva a futómű topicban, vagy máshol. Használd itt a fejlécben a keresőt.tibike931 írta:Szevasztok!Egy olyan kérdésem lenne h etz 125 gépre MZ tehetek e 16 colos kereket? ha igen: akkor az első 18 colos kerék agyat(tárcsa fékkel együtt) rá tudom e szerkeszteni a 16 colos felnihez tartozó küllőkkel, vagy vennem kell nagyobb küllöt?:)
Szevasztok!Egy olyan kérdésem lenne h etz 125 gépre MZ tehetek e 16 colos kereket? ha igen: akkor az első 18 colos kerék agyat(tárcsa fékkel együtt) rá tudom e szerkeszteni a 16 colos felnihez tartozó küllőkkel, vagy vennem kell nagyobb küllöt?:)
- Varga1488
- Simsonos
köszi majd meglesem!gabsic írta:A kormány-végállás-ütköző fül nincs letörve a vázról?Varga1488 írta:üdv! Azt szeretném kérdezni miért van az hogy az index tartó neki ütközik a tanknak? Köszi!![]()
Alsó kormánykiflinél kellene lennie. Nagyobb esésnél szokott letörni...
-
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
A kormány-végállás-ütköző fül nincs letörve a vázról?Varga1488 írta:üdv! Azt szeretném kérdezni miért van az hogy az index tartó neki ütközik a tanknak? Köszi!

Alsó kormánykiflinél kellene lennie. Nagyobb esésnél szokott letörni...
-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
- Varga1488
- Simsonos
üdv! Azt szeretném kérdezni miért van az hogy az index tartó neki ütközik a tanknak? Köszi!
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Sok vizes MZ készült szerintem, de ha nem használta a hűtőfolyadékot a motor hajtására, akkor a hatásfok nemigen javulhatott:) Az élettartam viszont nőhet tőle.pighunter írta:Üdvözlök mindenkit. Régebben hallottam, hogy valakinek sikerült átalakítani az MZ-t vízhűtésesre, ami kb 10-15% hatásfokjavulást eredményezett. Valaki tud erről valamit, vagy hogy hogyan lehet kivitelezni?
-
- rolleres
tank
etz 251 ill. 250-re fel lehet tenni a ts250 tankot?
Üdvözlök mindenkit. Régebben hallottam, hogy valakinek sikerült átalakítani az MZ-t vízhűtésesre, ami kb 10-15% hatásfokjavulást eredményezett. Valaki tud erről valamit, vagy hogy hogyan lehet kivitelezni?
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
Köszönöm szépen, már át is raktam a horvátokhoz.MP1 írta:Szassz Kiszsebi!
Az ES + Superelastik könyvében vanak képek a felfogatásról, itt vannak.
Ez a TS felfogató-készlete, de a 2 gömbvégű-csavar hasonló, vagy ua.
Üdv:
P.
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
-
- Simsonos
- MZ-d típusa: TS 250/1 oldalkocsis
Szassz Kiszsebi!
Itt a német MZ-klubban nézd meg ezt az oldalt, hasznos lehet.
http://mz-forum.com/knowledge/kb_show.php?id=124

Üdv:
P.
Itt a német MZ-klubban nézd meg ezt az oldalt, hasznos lehet.
http://mz-forum.com/knowledge/kb_show.php?id=124

Üdv:
P.
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
ES250-re kéne, de szerintem a TS-es képek is jól jönnének!MP1 írta:Kiszsebi!
TS-re, vagy ETZ-re kell az oldalkocsi felfogatás?
TS-ről tudok csinálni képet - ha szükséges.
P.
Ha csinálod a képeket, egy centit tegyél az alkatrészek mellé, hogy a méretet lehessen látni.
Köszi előre is.
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
-
- Simsonos
- MZ-d típusa: TS 250/1 oldalkocsis
Kiszsebi!
P.
P.
- molcsaba
- Paparazzi
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 delux
Gini oldalkocsis is! Írjál neki pü-t. 

Idegeskedni annyi, mint mások hibája miatt magunkon bosszút állni.