Sziasztok MZ-sek!
Még nemrég regisztráltam az oldalra, és abszolút kezdő MZ-s vagyok, bár a motor közel 10 éve nálam van, de még nem volt alkalmam menni vele. Most jött el az idő, hogy el tudom kezdeni felújítani. Ehhez minden jó tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadok. Egy 1972-es ES 250/2 Trophyról van szó. A nagyapámé volt. Előre nehéz bármit is kijelenteni, de elsőre úgy látszik, nagyrészt jó állapotban van. Tegnap cseréltem benne az eltört berúgó rugót. Ott, illetve a jobb oldalon a generátornál nagyon szép állapotban van, semmi sérülés, kopás, rozsda. A baj a hengerben van. Sérülés nincs, de nem volt benne ki tudja mióta gyertya, így a henger és a dugattyú alatti rész teljesen vörös rozsdás. Ezt nagyobb bontás nélkül megpróbálom kitakarítani. Bízom a WD40-ben

Vagy van valakinek valami más javaslata? Elméletileg a váltóhoz nem juthatott víz, olaj is volt benne, így az hátha megúszta. Ha minden igaz, még nem volt megbontva, és talán nem is feltétlen kellene. Habár közel van a 40-hez, viszonylag keveset futott. 1993-ban ki lett vonva a forgalomból, előtte nagyapám nagyobbrészt csak a kertbe járt vele itt az alföldön, ritkán a hegyekbe kirándulni. A 17 éves állás biztos nem használt neki, de azt a műhelyben, majd nálam a garázsban töltötte, nem valahol kint a kert végében. A gumik meglepően jó állapotúak, nem égette szét őket a nap. Amikor hozzám került, lepucoltam, lefújtam a vázat, így az nem rozsdás. Bár ez amatőr szinten történt, így ha már műszakilag rendben lesz, kap majd egy új fényezést, az eredeti kék-fehér színekkel.