repsol moto scooter és moto sintetico olajakat nézem
a tankom belül eléggé rozsdás, mit fog szólni az e85-höz?

1:1-ben keverjem benzinnel, vagy mehet tisztán a szesz?
Dénes írta:Nekem pl a valvolinnek nem ízlett a szaga, de komolyan.Amugy meg tényleg mindegy mit raksz bele...Én repsol moto sintetico-t nyomom, az nem büdös.
Am szerintem a stihl olaj nem jó motorokba, mert nem oda van kitalálva... nekem többen is a félszintetikusat ajánlották ezekbe a gépekbe és én is azt használok, és nincs panasz vele...Varga1488 írta: Szerintem teljesen jogos jó mondjuk én a STIHL adalékra esküdök nekem anno a simson is azzal ment és azzal is járattam be csak erősebb keverékel. Az ETZ-be is azt teszek csak most ukrán stihl adalékot mert csak 1800Ft 1 liter am meg 3400 és ugyan az a német import anyag! Jó maximum 20 litert kevertem husqvarna és makita keverékkel és kb 2 liter benzin volt amikor a 3ből volt a mociba nem is tetszett neki..., de néha a szükség ez hozza (épp ha nincs a tankba és mit találok itthon)...
kupi írta:Igen igen sajnos a pénz is döntő a mai világba de én pl arra akartam utalni néha az olcsobb a drágább.Sajnos tapasztalatbol tudom a munkám miadt nagyon sok 2T motort szerelek akár éveken keresztül is látom az állapotváltozásukat,és ha egy ritka gép pl:Robi 150 (2T) sima olcsóbb"olajal van üzemeltetve akkor a fötengelye álltalába rendszeres használat mellet csak pár év de ugyanez a tipus egy jobb olajal(sthil-vagy Mol nivosab (drágáb) olajával vagy bármi más fél vagy szintetikus olajal alig kopik meg.Igy mivel ezekhez szinte nincs alkatrész és ha van akkor aranyárba nem beszélve a javitás kölcségei és a bosszuság..igy nem érdemes az olajon sporolni.Szerintem mindenki maga dönti el mi ér neki többet én csak azt tudom sokszor csodálkoznak ismeröseim: milyen jó és csendes' (az Mz-m) és nem értik meg az övé miért kopog csörög és kell gyertyát cserélgetni 100km enként pedig nem régen újitoták fel...Az tény én keveset motorozom már igy nem olyan nagy érvágás a drágább olaj kibirom,de a pannonia sem bir ki mindent és ahoz igen nehéz jó fötengelyt találni igaz ha az ember nem az örökké valoságnak akarja igy is sokáig elmegy bármilyen olaj származékkal más konstrukció mind az Mz.De ha futárként dolgoznák valami átlagos olcsó mocival vagy Barkaszom lenne akkor nem lenne kérdés a márka csak az ár lenne a döntő.Ez az én személyes tapasztalatom.
kupi írta:Egy a biztos ami kiprobált és be is vált az bárki mondhat bármit is rosz nem lehet,igaza régi arol-2T is jó volt a gépeknek ment vele de a mai korszerü olajak kimélik a motor alkatrészeit és a kipuffogot is(ez saját tapasztalatom nekem is)nem beszélve a környezetröl amit van aki azt mondja: ki nem sz..ja le""de szerintem ma erre is érdemes gondolni.Pl a saját magad által beszivott füst...Egy biztos megéri kiprobálni több fajta olajat is és csak utána itélkezi.
A jó minőségű szimmeringet szerintem nem.Nandor írta:Az e havi Veteránban azt írják, hogy a szintetikus motorolajak nem jók a régi típusú 2T motorokhoz mert kikezdik a szimeringet.
Nagyon jó lesz bele.POINTER írta:Sziasztok!
Már biztos sokan megkérdezték, és sokszor válaszoltatok rá, de megköszönném, ha leírnátok milyen olaj jó a váltóba! Sajnos nincs sok időm, a gép előtt ülni és visszaolvasni az előző hsz-eket. A Castrol EP 80W90 jó? Olvastam a Wikis Mz szerelést de az ott ajánlott olajakról túl sok infót nem talátam.
Üdv!
Pointer
ui.:köszönöm a türelmet
De a higítónak mi értelme lenne? Az alkohol a vízzel való keveredése miatt került a képbe.arovado írta:Én fiatal vagyok ahhoz, hogy minderre emlékezzekDe így már értem a dolgot... de hát ennyi erővel akár még nitrohigítót is lehetne beletenni
a motor mindenképp kihal tőle elég gyorsan, nem?
Na meg volt az a háztartás kis piros műanyag flakonos ablak tisztító,abban is volt ha jól tudomkiszsebi írta:A téli ablakmosó régen többnyire denszesz volt.arovado írta:Am...ablakmosót? Az miért jó? erről még nem hallottam... az gyakorlatilag csak glikol, nem? Ezt kifejtené nekem bővebben valaki hogy mit is csinál?
KK
A téli ablakmosó régen többnyire denszesz volt.arovado írta:Am...ablakmosót? Az miért jó? erről még nem hallottam... az gyakorlatilag csak glikol, nem? Ezt kifejtené nekem bővebben valaki hogy mit is csinál?
KK
csikin írta:kiszsebi!
Ez az írást én is olvastam 2-3-éve, akkor a raccing TS 150esembe akartam téli ablakmostót csepegtetniPersze nem állandóan, hanem bizonyos helyzekben
Mint sok más agyszüleménymet, ez sem valósítottam meg
de lehet működött volna. Ha valamit kitiltanak az F1-ből az csak jó lehet
Köszi, Szomszéd!csdani írta:I
Amúgy jó volt a cikk, kiszsebi!
Mivel a nagyobb sűrítési arányhoz masszívabb alkatrészek kellenek, ezek gyártási költsége magasabb. Tehát, a motorgyártók inkább kisebb sűrítési viszonnyal tervezik a motorjaikat.arovado írta: a 98-as benzin miért nem terjed el a 95-ös rovására? Elméletileg pedig az jobb a motornak stb... mégis egy időben volt aztán még most is akad, de azért eléggé visszaszorult... ennek mi az oka?
arovado írta:Igen, értem hogy az üzemanyagról szól a 88.as oktánszámde én így gondolkoztam magamban: minthogy az oktánszám a benzinben lévő izooktán és heptánhoz hasonlított kompressziótűrésű anyagok százalékos aránya (az izooktán a 100 a heptán a 0) így feltételezhetően a régi motorokban több volt a kompresszió által előidézett robbanás, minthogy a benzinben több volt a heptán szénláncának kompressziótűréséhez hasonló molekula, és az olajak is gyengébb minőségűek voltak: így a 95ös benzinnel aminek már egész jó a kompressziótűrése, véleményem szerint egy átlagos sűrűségű 2T olaj (szóval nem stihl olaj)szépen ken mindent, hiszen sokkal kevesebb a kompresszió által keltett robbanás, így kevesebb az olaj "kipuffogása" is. Legalábbis én így gondolom... hogy így benzintől is függ a dolog, mert ha jobb a benzin, akkor az olaj jobban tud kenni. Bár lehet hogy ez írtó nagy baromság...
Amúgy előzőleg tényleg hülyén írtam, mert a 10W40ről beszéltem és írtam a benzint is, ott arra, hogy milyen az olaj a 10W40 re gondoltam hogy mindegy... bár elméletileg a 2Tnél is mindegy, de nekem mindenki a fél-szintetikusat ajánlja, én is azt használok most hogy felújítottam a motort.
Előtte viszont, (ez érdekes): a legszarabb arol-t használtam, és mentem kb így 15000km-t összesen... szlovéniába, osztrák alpokba stb... na most szétszedtem a blokkot, és a dugattyún nem volt egyenletes koromhártya. Szóval a hártya nagyon vékonyka volt és nem is fedte be az egészet. Ebből arra következtettem, hogy sokkal több múlik a motor beállításain mint az olajon. -->és itt lehet hogy ismét tévedek... de remélem nem
Bocs a hosszú szövegért.
Ez kicsit OFF lesz, bocsi.arovado írta:A kézikönyvben pl így szól a fáma: ne tegyünk a motorketékpárba 88-as oktánszámnál alacsonyabb benzint... ez szerintem mindent elárul.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég