Elektronika topik - a pokol kapuja
Re: Elektronika
Trafó ügyben, szerintem ha nem akartok sokat szívni, próbáljatok meg beszerezni egy CPI 1280-as trafót, ez ugyan úgy néz ki mint pl. egy Lada transzformatora, de van benne egy igen okos kis elektronika, valamint nagyon izmos szikrát ad akár 8V akku. fesz. mellett is (80 mJ). Nem kell külön gyújtás elektronika meg ilyenek, csak rákötni a megszakítóra, vagy akár Hall jeladóra direktbe és kész. Nekem nagyon megtáltosodott tőle a gép. Ami hátrány, hogy olyan 10kHUF körül van ha lehet még kapni.
Üdv.
Üdv.
nem mz. de hasonlo! simson s51, ki milyen gyertyat hasznal bele akinek esetleg van?
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
kondi vagy trafó 

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
-
- Alapító tag
- MZ-d típusa: ETZ,Honda
170 km-t gond nélkül lementem,egy óra pihenő múlva rángatott(tutira gyújtás gond vahol)3000 fordig ok,gázfröcs,nagyobb rángatás menet közben néha be be ránt,kétszer gyertyacsere,őzbarna szin,benzin van..Ez megszakitó gond,vagy hol keresek hibát?
fores
-
- bajnok
- MZ-d típusa: BMW R1100RT
Csak a japán maradt a boltos azt mondta, hogy ez a legjobb.(2700 Huf)
Mentem vele 20 km-t eddig hibátlan nem áll le a motor és nem is rángat.

Mentem vele 20 km-t eddig hibátlan nem áll le a motor és nem is rángat.
- Alfa
- Keljfeljancsi
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Az durva... Akkor marad a sima bolti. Futár motoros boltban vettem (mint szinte mindent ott veszek, bár már erőltetem magam átszokni a 4kelemenre a szomszédba, mert ugye támogató), és 2 éve kitart stabilan 

MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
Én 2 éve használok MZ boltban vásárolt Wartburg, Trabant, Simson, MZ gyújtótrafót (ez van ráírva a csomagolásra), a Wartburg gyújtótrafó a műbizonylatra van ráírva (benne volt a dobozba), eddig problémamentesen. (Fekete-fehér doboz, Made in Hungary.matt1989 írta:Köszi, tavaly vettem egy japánt, de 100 km után megadta magát.

Szerkesztettem a hozzászólást!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HaPi 2010.03.20. 13:14-kor.
-
- bajnok
Köszi, tavaly vettem egy japánt, de 100 km után megadta magát. 

- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Amit árulnak a motorosboltokban nekem bejött, amúgy meg Bambit kérdezd meg, mert láttam nála pár motort amiben nyugati (vagy japán) trafók voltak, az mindenképp jobbmatt1989 írta:Milyen utángyártott trafót javasoltok?

MZ ETZ 300 by Bambi
-
- bajnok
Milyen utángyártott trafót javasoltok? 

- revlimit
- Simsonos
- MZ-d típusa: TS 150 75'
Nézd amikor én kerestem akksit a kis TS-be 5500alatt nem lehetett kapni egyik akkuboltban sem. Én is elgondolkodtam a kimosáson és a felsavazáson. Azért ez mégis csak kevesebből megvan mégha macerás is. Aztán kiderült, hogy semmi baja a 3éves Vartánakconus írta:ennyire rizikós műveletsorozat helyett nem egyszerűbb venni egy újat?![]()

A motorozás számomra nemcsak közlekedési forma, hanem élmény is egyben. Autózni is szeretek, de az autóvezetés sosem hiányzik annyira, mint amennyire az MZ-vel való karulás tud.
Adatlapom: http://www.mzclubhungary.com/index.php? ... serProfile
Adatlapom: http://www.mzclubhungary.com/index.php? ... serProfile
- conus
- bajnok
ennyire rizikós műveletsorozat helyett nem egyszerűbb venni egy újat?

----------------------->

hát ez a hozzászólásom elcsúszott egy kicsit...
szóval:
én egy régi 6V 11Ah-s akksit tettem rendbe úgy, ha már tényleg az újrasavazás esete áll fennt, hogy kiöntöttem belőle a savat, és az üres akksit fejrefordítva egy slaggal, és jó erős vízsugárral kicsapattam... elég sok iszap kijött belőle... védőszemüveg és ócska ruha kötelező, mert a kifröccsenő sav lemarja rólad a kabátot...
aztán akkusavval szintig töltöttem, és 2X megformáztam (töltés-kisütés)... nem hittem volna, de azóta tökéletesen szuperál...

én egy régi 6V 11Ah-s akksit tettem rendbe úgy, ha már tényleg az újrasavazás esete áll fennt, hogy kiöntöttem belőle a savat, és az üres akksit fejrefordítva egy slaggal, és jó erős vízsugárral kicsapattam... elég sok iszap kijött belőle... védőszemüveg és ócska ruha kötelező, mert a kifröccsenő sav lemarja rólad a kabátot...
aztán akkusavval szintig töltöttem, és 2X megformáztam (töltés-kisütés)... nem hittem volna, de azóta tökéletesen szuperál...
sub-ee írta:molcsaba írta: én egy régi 6V 11Ah-s akksit tettem rendbe úgy, ha már tényleg az újrasavazás esete áll fennt, hogy kiöntöttem belőle a savat, és az üres akksit fejrefordítva egy slaggal, és jó erős vízsugárral kicsapattam...elég sok iszap kijött belőle... védőszemüveg és ócska ruha kötelező, mert a kifröccsenő sav lemarja rólad a kabátot...
![]()
Az új aksiknál manapság mellé adják a savat egy műanyagban, csak bele kell tölteni, és már menetkész!![]()
Amennyiben régi az aksid, és eltünt belőle a folyadék, akkor akkus szakemberhez elviheted, és megoldja a problémát. Desztvizzel jelig tölteni, majd elektromos töltés, és imádkozás.
Ha kevés nagyon benne a sav, illetve már nincs is nagyon benne, akkor a desztillált víz nem segít. Be kell menni egy háztartási boltba, kell venni 1 liter akkumulátorsavat, kb 200Ft 37%-os spec kénsav akkuba.
Fel kell vele tölteni az akkut, utána rá a töltőt és feltölteni és jó lesz.
Üdv.:Sub-ee
- sunbim
- operatőr
- MZ-d típusa: ETZ250e Deluxe
Nekem se tetszik neki! (ETZ250) Visszaállok valamelyik BOSCH tipusra.HaPi írta:Én tavaly nyáron kipróbáltam az NGK B8HS gyertyát és nem szerette az ETZ 125-ösöm, de a haver Simsonja meg ment vele!Most Brisk N15YC van benne, azzal megy. (Tudom, hogy Y jelzés 4 üteműekre vonatkozik, de sehol nem kaptam N15C-t.) Ez miért lehet, vagy próbáljam ki az eggyel kisebb hőértékű NGK B7HS-t?
,,Az út a fontos, nem az út vége. Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt."
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ES 250/2
RR_ZOZY írta:Dodi kollégával vedd fel a kapcsolatot
Írtam is neki. De ő is írt előtte még ide

Köszönöm mindkettőtöknek!
- Dodi
- Safety Car
- MZ-d típusa: ES 250/2 '72
Szia nfefe!
Átkell vezetékezni, az elektronika pedig elfér az akksi felett.
.
Átkell vezetékezni, az elektronika pedig elfér az akksi felett.
.
Trophy 250 UIT-200
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb
- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Dodi kollégával vedd fel a kapcsolatot 

Üdv:
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
Zozy

-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ES 250/2
Egyelőre megint csak elméletben 
Adott egy ES 250/2, amire majd szeretnék ETZ generátort (Bambi ha jól tudom elkészíti)
A vezetékelése nagyjából maradhat a gyári?
Illetve akinek van ilyenje tapasztalatokat szívesen venném:)
Kerülne rá még egy elektronikus fesszab és egy Subee féle gyújtás is. Ezeket mennyire szabad "eldugni"? Akksi fölé mehetne a fesszab gondolom. De a gyújtás-t nem tudom hova tegyem...

Adott egy ES 250/2, amire majd szeretnék ETZ generátort (Bambi ha jól tudom elkészíti)
A vezetékelése nagyjából maradhat a gyári?
Illetve akinek van ilyenje tapasztalatokat szívesen venném:)
Kerülne rá még egy elektronikus fesszab és egy Subee féle gyújtás is. Ezeket mennyire szabad "eldugni"? Akksi fölé mehetne a fesszab gondolom. De a gyújtás-t nem tudom hova tegyem...
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb
- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Azt is tegyük hozzá hogy aki otthon akarja keverni az akkuvizet, akkor fokozottan figyeljen, nehogy a két folyadék zúdulás-szerűen találkozzék, bajok lehetnek belőle.
De jóideje nem csináltam már ilyent, legutóbb amikor az MZ-be akkut vettem (kaposvári VARTA kereskedés) ott helyben feltöltötték nekem.
De jóideje nem csináltam már ilyent, legutóbb amikor az MZ-be akkut vettem (kaposvári VARTA kereskedés) ott helyben feltöltötték nekem.
Üdv:
Zozy
Zozy

- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
molcsaba írta:Az új aksiknál manapság mellé adják a savat egy műanyagban, csak bele kell tölteni, és már menetkész!punisher írta:Szervusztok!
Most lehet hogy úgyfog látszani hogy hozzá nem értő vagyok, de hát ez így is van!
Az aksit milyen savval kell feltölteni![]()
(Mert már nem is látom hogy lenne benne ,de hogy hova tűnt???) Előre is köszi!
![]()
Amennyiben régi az aksid, és eltünt belőle a folyadék, akkor akkus szakemberhez elviheted, és megoldja a problémát. Desztvizzel jelig tölteni, majd elektromos töltés, és imádkozás.
Ha kevés nagyon benne a sav, illetve már nincs is nagyon benne, akkor a desztillált víz nem segít. Be kell menni egy háztartási boltba, kell venni 1 liter akkumulátorsavat, kb 200Ft 37%-os spec kénsav akkuba.
Fel kell vele tölteni az akkut, utána rá a töltőt és feltölteni és jó lesz.
Üdv.:Sub-ee
Sub kötőjel ee "Az örök szikra örzője"
- molcsaba
- Paparazzi
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 delux
Az új aksiknál manapság mellé adják a savat egy műanyagban, csak bele kell tölteni, és már menetkész!punisher írta:Szervusztok!
Most lehet hogy úgyfog látszani hogy hozzá nem értő vagyok, de hát ez így is van!
Az aksit milyen savval kell feltölteni![]()

Idegeskedni annyi, mint mások hibája miatt magunkon bosszút állni.
- festékes
- bajnok
- MZ-d típusa: ts250/1
Az ötlet jó köszi! Ma rágyurok ha lesz egy kis időm! Üdv Laci
Bocs a marhaságommal,igazad vanfestékes írta:Ja ja tolómérő. Ez sem rossz tényleg! köszi,de azért gondoltam erre a kis cuccra ,mert egy turára,hosszabb utra ugye igy is egy rahedli szerszámot visz az ember és mondjuk ilyesmi lesz a hiba pl megszakitócsere akkor ugye ez szivarzsebbe is elfér.
Üdv Laci

Azt én is olvastam és meg is csináltam,csak egy kicsit másképpen.Mivel nekem sincsen esztergagépem én kiütöttem a gyertya közepét,átengedtem rajta egy 8-as fúrót majd belefúrtam egy 10-es menetet,mégpedig úgy,hogy a harmadikfestékes írta:Sziasztok! Az mz gyujtásbeállitásnál olvastam egy házilag készitett előgyujtásbeállitó kis müszerről lásd wiki mz szerelés ill van több is de nekem az a szimpi amelyiknél az átfurt gyergya közepébe menetes betét van egy hosszu hatos csavarral bepontozással.Kérdésem,ha valaki tud ilyet csinálni légyszi szóljon megbeszéljük szerintem lehet más is vevő lehet rá. A sógorom régi wartbulgos időszakából van ugyan egy indikátor óra,igazi békebeli,de tul nagy és nem fér be a váztól a hengerbe,pedig mikor ideadta,megörültem mint majom a farkának. Szóval ez van előre is köszi
Üdv Laci
fokozatát csak félig hajtottam bele.Utána belehajtottam egy 10-es csavart ami ugye megszorult benne.Utána szintbe
vágtam a két végét és átfúrtam 5-ös fúróval a közepét.Majd jött a 6-os menetfúrás.A hosszú 6-os csavarnak a fejét
amit belehajtottam előbb nyíl alakúra köszörültem,ez mutatja az jrányt.Ugye 1 fordulat 1mm.Kb amennyi idő alatt ezt
leírtam ennyi idő alatt meg is csináltam.(elég lassan tudok gépelni)
Üdv.Béla.
- festékes
- bajnok
Ja ja tolómérő. Ez sem rossz tényleg! köszi,de azért gondoltam erre a kis cuccra ,mert egy turára,hosszabb utra ugye igy is egy rahedli szerszámot visz az ember és mondjuk ilyesmi lesz a hiba pl megszakitócsere akkor ugye ez szivarzsebbe is elfér.
Üdv Laci
Üdv Laci
-
- bajnok
Hosszúmenetesre van átalakítva a hengerfejem. 

- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
Miért teszel bele hosszabb menetű gyertyát? Az nem egészséges.
Itt egy kis útmutató: http://www.ngksparkplugs.com/docs/tech/ ... berkey.pdf
Itt egy kis útmutató: http://www.ngksparkplugs.com/docs/tech/ ... berkey.pdf
Én tavaly nyáron kipróbáltam az NGK B8HS gyertyát és nem szerette az ETZ 125-ösöm, de a haver Simsonja meg ment vele!
Most Brisk N15YC van benne, azzal megy. (Tudom, hogy Y jelzés 4 üteműekre vonatkozik, de sehol nem kaptam N15C-t.) Ez miért lehet, vagy próbáljam ki az eggyel kisebb hőértékű NGK B7HS-t? 

-
- bajnok
Vadi új NGK BR7ES van benne, nyárra lesz a 8-as hőértékű mielőtt lehurrogtok. 

- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Matt1989: Próbálkozz gyertyacserével.
-
- bajnok
Sziasztok!
Most volt alkalmam kipróbálni a motorom idén, olyat tapasztaltam hogy néha mintha kihagyna a gyújtásom 1-1 ütemet. Rendesen üzemel majd egyszer csak koppanós hang lassul és megint megindul és rendesen megy, de volt hogy meg is állt rúgás és ment ismét. Jeladós a gyújtásom Sub-ee féle elektronikával.
Valakinek van valami ötlete?
Most volt alkalmam kipróbálni a motorom idén, olyat tapasztaltam hogy néha mintha kihagyna a gyújtásom 1-1 ütemet. Rendesen üzemel majd egyszer csak koppanós hang lassul és megint megindul és rendesen megy, de volt hogy meg is állt rúgás és ment ismét. Jeladós a gyújtásom Sub-ee féle elektronikával.
Valakinek van valami ötlete?

- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
azert a 100/XX W-ostol ova intenek mindenkit, nekem volt benne olyan szepen raolvadt a foglalat az izzora, hogy orom volt nezni (cserelni) ha mar nagyobb fenyereju a cel akkor GE megalight plus (60%-kal nagyobb fenyero), de csak javaslat, aztan persze aki akar az felolem tehet elore jupiterlampat is...csikin írta: Hasznos lehet még egy 100/60W-os is, ha sokat mész éjszaka, használtam már én is ilyet és igen jól lehet vele látni:)

Szia!festékes írta:Sziasztok! Az mz gyujtásbeállitásnál olvastam egy házilag készitett előgyujtásbeállitó kis müszerről lásd wiki mz szerelés ill van több is de nekem az a szimpi amelyiknél az átfurt gyergya közepébe menetes betét van egy hosszu hatos csavarral bepontozással.Kérdésem,ha valaki tud ilyet csinálni légyszi szóljon megbeszéljük szerintem lehet más is vevő lehet rá. A sógorom régi wartbulgos időszakából van ugyan egy indikátor óra,igazi békebeli,de tul nagy és nem fér be a váztól a hengerbe,pedig mikor ideadta,megörültem mint majom a farkának. Szóval ez van előre is köszi
Üdv Laci
Tolómérővel próbálkoztál már?Nekem bejött nagyon!
Szia daranyi68
- festékes
- bajnok
Sziasztok! Az mz gyujtásbeállitásnál olvastam egy házilag készitett előgyujtásbeállitó kis müszerről lásd wiki mz szerelés ill van több is de nekem az a szimpi amelyiknél az átfurt gyergya közepébe menetes betét van egy hosszu hatos csavarral bepontozással.Kérdésem,ha valaki tud ilyet csinálni légyszi szóljon megbeszéljük szerintem lehet más is vevő lehet rá. A sógorom régi wartbulgos időszakából van ugyan egy indikátor óra,igazi békebeli,de tul nagy és nem fér be a váztól a hengerbe,pedig mikor ideadta,megörültem mint majom a farkának. Szóval ez van előre is köszi
Üdv Laci
Üdv Laci
- punisher
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: etz250
Persze már megrendeltem a zselés aksit csak a jövő héten kell a régi akksi!
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Szigorúan tilos savval feltölteni, csak és kizárólag desztvíz, és van rajta jel h meddig (asszem
). De ennél sokkal jobb megoldás venni egy gondozásmentest, ha ennyire "kiürült" az már nem biztos h valaha is megbízható lesz...

MZ ETZ 300 by Bambi
- punisher
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: etz250
Szervusztok!
Most lehet hogy úgyfog látszani hogy hozzá nem értő vagyok, de hát ez így is van
!
Az aksit milyen savval kell feltölteni
Most lehet hogy úgyfog látszani hogy hozzá nem értő vagyok, de hát ez így is van

Az aksit milyen savval kell feltölteni

- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Nem, már az izzókészlet nem kötelező tartozék a KRESZ tavalyi módosítása óta, ugyanis rájöttek, hogy az új, "modern" gépjárművekben az út szélén már nem lehet izzót cserélni, ezt "csak szakszervizben lehet".csikin írta:Úgy tudom kötelező egy fényszóró, első- hátsó helyzetjelző, féklámpa, index.
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- Varga1488
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ-250
Értem, majd szétnézek hogy miket lehet kapni! Köszi az infót! Jó éjszakát!csikin írta:Hagyományos valamilyen 60/55W általában elég, de vannak jobb fényerejűek meg mindenféle hiperszuper izzók, már írtak róla régebben többen is. Hasznos lehet még egy 100/60W-os is, ha sokat mész éjszaka, használtam már én is ilyet és igen jól lehet vele látni:)
Magyar Égen Magyar Isten Mz-seknek párja sincsen!
Köd elütünk köd utánunk, amíg élünk meg se állunk
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Hagyományos valamilyen 60/55W általában elég, de vannak jobb fényerejűek meg mindenféle hiperszuper izzók, már írtak róla régebben többen is. Hasznos lehet még egy 100/60W-os is, ha sokat mész éjszaka, használtam már én is ilyet és igen jól lehet vele látni:)
- Varga1488
- Simsonos
Ahha és a H4-es hány W-os legyen? Vagy te milyet használsz?csikin írta:Olyan izzókészletet kell venni, amiben olyan tartalékizzók vannak amilyenek a motorodban üzemelnek
Pl.: ne olyat amiben festett izzók vannak. Úgy tudom kötelező egy fényszóró, első- hátsó helyzetjelző, féklámpa, index. Kb 1db H4-es, 1db kis helyzetjelző előre, 1db 5W-os hátra és 1 vagy 2 db 21W-os index/féknek. Nekem is ilyenek vannak.
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Olyan izzókészletet kell venni, amiben olyan tartalékizzók vannak amilyenek a motorodban üzemelnek 
Pl.: ne olyat amiben festett izzók vannak. Úgy tudom kötelező egy fényszóró, első- hátsó helyzetjelző, féklámpa, index. Kb 1db H4-es, 1db kis helyzetjelző előre, 1db 5W-os hátra és 1 vagy 2 db 21W-os index/féknek. Nekem is ilyenek vannak.

- Varga1488
- Simsonos
Milyen izzókat vegyek mert gondolom nem árt egy izzó készlet vagy vhol lehet venni izzókészletezett ami jó 250-hez annyit tudok H4-es foncsor van a mociba és 21W-os index égők!
- Nandor
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ts 250/0.5
Perec
Nyugodtan ajánlhatod a zselés akkukat mindenkinek mert valóban jobb mint a savas.
Mint korábban írtam a kocsimban is az van és nagyon meg vagyok vele elégedve. A saját esetemmel csak azt akartam hangsúlyozni amit conus utóbb pontosan meghatározott „riasztó, szünetmentes tápegység akkuja NEM motorba való”.
A körülmények megfeleltek az általad leírtaknak pluszban annyi, hogy volt nálam volt mérő és amikor ráraktam az akkura akkor 0.00v-ot jelzett.
Az akku nélküli üzemmód az sajnos áldozatául esett az előző tulaj barkácsolásainak, ugyanis áthelyezte a gyújtáskapcsolót a légszűrőházba.
Nyugodtan ajánlhatod a zselés akkukat mindenkinek mert valóban jobb mint a savas.
Mint korábban írtam a kocsimban is az van és nagyon meg vagyok vele elégedve. A saját esetemmel csak azt akartam hangsúlyozni amit conus utóbb pontosan meghatározott „riasztó, szünetmentes tápegység akkuja NEM motorba való”.
A körülmények megfeleltek az általad leírtaknak pluszban annyi, hogy volt nálam volt mérő és amikor ráraktam az akkura akkor 0.00v-ot jelzett.
Az akku nélküli üzemmód az sajnos áldozatául esett az előző tulaj barkácsolásainak, ugyanis áthelyezte a gyújtáskapcsolót a légszűrőházba.

- Perec
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ250
conus: Igen te tetted fel a kérdést 2008.06.18. 19:53, de sok tapasztalati információ nem jött össze. "Zselés akksi vs. sima akksi? Mennyivel bírja tovább? : roll:"
A riasztóakku riasztóba való ugyan, de szünetmentesbe semmiképp: ott extrém terhelések vannak-az minden akkut tönkretesz erre a legolcsóbb a zselés. Viszont savas akku sem való önindítós járműbe, mert abban pár év alatt tönkremegy. DE még más elfogadható megoldás nincs rá...
Nandor: érdekelne egy kicsit több érdemi infó is, mert ha nem mindenkinek vált be a zselés akkor nem akarom itt fűnek-fának ajánlgatni. Eddig csak pozitív véleményt olvastam, és nekem is az van. Nálad mi a történet technikai része?
Tippelek: Nyári hőség, 6V, elektronikus feszszab, dinamó, állandó tompított, 12Ah riaszóakku, kb. 2 éves nagy stresznek nem kitett akkuról van szó? Forró volt, és púpos, érezni lehetett a sav szagát? És betolni sem lehetett akku nélküli üzemmódban, teljes lerobbanás.
A riasztóakku riasztóba való ugyan, de szünetmentesbe semmiképp: ott extrém terhelések vannak-az minden akkut tönkretesz erre a legolcsóbb a zselés. Viszont savas akku sem való önindítós járműbe, mert abban pár év alatt tönkremegy. DE még más elfogadható megoldás nincs rá...
Nandor: érdekelne egy kicsit több érdemi infó is, mert ha nem mindenkinek vált be a zselés akkor nem akarom itt fűnek-fának ajánlgatni. Eddig csak pozitív véleményt olvastam, és nekem is az van. Nálad mi a történet technikai része?
Tippelek: Nyári hőség, 6V, elektronikus feszszab, dinamó, állandó tompított, 12Ah riaszóakku, kb. 2 éves nagy stresznek nem kitett akkuról van szó? Forró volt, és púpos, érezni lehetett a sav szagát? És betolni sem lehetett akku nélküli üzemmódban, teljes lerobbanás.
- conus
- bajnok
emberek!
riasztó, szünetmentes tápegység akkuja NEM motorba való. ezt már egy párszor kiveséztük itt a fórumon h miért NEM.

riasztó, szünetmentes tápegység akkuja NEM motorba való. ezt már egy párszor kiveséztük itt a fórumon h miért NEM.

----------------------->

- Nandor
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ts 250/0.5
A savas akku előtt nekem is volt riasztó akkum. Most valahol Keszthely és Tapolca között fetreng az út melletti magas aljnövényzetben. Azóta is szégyellem hogy szennyeztem a környezetet
/egyébként nem szoktam ilyet tenni/ de akkor abban az idegállapotban ez és a között, hogy dühömben az állati én állapotnak engedve beleharapok, inkább a dobást választottam.
Ugyanis minden előzetes jel nélkül felpúposodott és megszűnt a továbbiakban akkumulátorként a motor működésében részt venni. Valószínű hogy egy 33-éves MZ nem tudja töltés szempontjából biztosítani azokat a viszonyokat ami egy ilyen akkunak kell.
A történethez hozzátartozik, hogy ott keltet hagynom egy faluban a motort. Még szerencse, hogy Zala megyéből származom és így a testvérem segítségével másnap Kanizsán megvettem a szóban forgó Banner akkut.
Az akkumulátorboltos kérdésére, hogy nem kérek-e gondozásmentes akut a válaszom határozott NEM volt. Lehet persze hogy hibás döntés volt lévén a kocsimban zselés akku van és elégedett vagyok vele. De hát gyarló vagyok és az előző napi élmény miatt nehezteltem egy kicsit a modernebb technikára.

Ugyanis minden előzetes jel nélkül felpúposodott és megszűnt a továbbiakban akkumulátorként a motor működésében részt venni. Valószínű hogy egy 33-éves MZ nem tudja töltés szempontjából biztosítani azokat a viszonyokat ami egy ilyen akkunak kell.
A történethez hozzátartozik, hogy ott keltet hagynom egy faluban a motort. Még szerencse, hogy Zala megyéből származom és így a testvérem segítségével másnap Kanizsán megvettem a szóban forgó Banner akkut.
Az akkumulátorboltos kérdésére, hogy nem kérek-e gondozásmentes akut a válaszom határozott NEM volt. Lehet persze hogy hibás döntés volt lévén a kocsimban zselés akku van és elégedett vagyok vele. De hát gyarló vagyok és az előző napi élmény miatt nehezteltem egy kicsit a modernebb technikára.

- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Semmi más, mint hitvita. Kinek mi a jobb.Dénes írta: Akkor ez most miez?
Én személy szerint azért vettem zselés akkut, mert régen a savassal mindig szívtam. Pl. eldőlt a motor (mert mondjuk fellökte valami jóképű hmcs), sav kifolyt, szétb@..ott mindent.
Szívtam az üzembe helyezéssel, mert akkor, régen csak száraz akkut lehetett kapni, azt felsavazni, feltölteni, kisütni... azaz formázni kellett. Na, kinek volt erre ideje? Meg türelme?
Bevallom, nekem akkor nem. Ez nem az akku hibája, hanem az enyém

De a legfőbb ok, amiért ez mellett döntöttem: mert jobb áron hozzá tudok jutni, mint a motorakkuhoz. És persze könnyebben.
Viszont a tapasztalataim (személyes!) azt mutatják, a riasztó akkuk valahogy jobban bírják (persze majd 2 év múlva térjünk vissza erre a témára) a "nemtörődömséget". A rázkódás? Kiderül...
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- Perec
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ250
Szerintem ez az lehet, hogy azt a savast az előző tulaj kezelte, vagy nem kezelte 1,5 évig és csak újszerű akkunak árulta, pedig már a torka véres volt (ami pedig nem lehet, mert becsületes képe volt). Vagy minden savas sz@r. Ezt nem tudhatom, de a zselésem tutira jó 5 év után is. Bagolyferinél is elment annyit.