Lehet tényleg a fesszab, az áramkapcsoló relé beégésekor csinálnak ilyet a dinamós motorok. Ezt a beégést az érintkezőkről finom csiszolópapírral, óvatosan távolítsd el, majd a beállítását nézd meg a könyvben, viszonylag érthetően le van írva.festékes írta:Sziasztok! Van egy 6 voltos /1-esem. Jó kis gép de most gondba vagyok. Ha ráadom a tompitottat azonnal leáll a gép.Ugyazez van pl helyzetjelző plusz féklámpa vagyis gyatra lehet a töltés gondolom,feszszabra gyanakszom de lehet más ok is nemrég vettem ,lehet akkor is megvolt de én marha a próbautnál csak nem kapcsoltam világitást.Ja és érdekes hidegen még elmegy bár akkor sem tökéletes de ahogy melegszik a gép kész káosz.Voltmár /1-esem etz-m is több is,de soha nem volt ilyen gondom, ráadásul Debrecen környékén hozzáértő szakit sem ismerek,megnézettem egy autóvillamosságival,bemérte mondta,hogy valami leveszi a töltést és itt megállt a tudomámya. Na ennyit én is megállapitottam müszer nélkül is.Ha valaki tudna segiteni megköszönöm sziasztok.
De a kommutátor szeletek közötti barázdákat is tisztítsd ki, a szénkefék futófelületével együtt. Először a kommutátorokat, majd utána finom csiszolópapírral az érintkező felületet. A végén ne felejtsd el a forgácsot letisztítani.