JÉZUSMÁRIASZENTJÓZSEFURAMIRGALMAZZ!!!!
ez aztán a kendácsolás!
a képeken több elem érdekes számomra:
1. egyszerűen nem tudom miért kell ennyit szídni mindenkinek azt a fékdobba épített féklámpakapcsolót, mert azzal ugyan nincs semmi gond.
nekem még az első fékdobban is a gyári(nagyon ritka) lemezes érintkezőjű féklámpakapcsoló van. egyszer rendbe kell rakni, el kell vele tökölni pár percet a beállítással, és megint jó 10évig.
láttatok már 638as jawa féklámpa kapcsolót? külön bowden van az első fékkarhoz odahúzva. igen, ez nem átverés! amikor az első féket húzzák, akkor két bowdent húz a kar(dupla súrlódás) az egyik megy a kétkulcsos első dobhoz, a másik meg az ülés alá dugott féklámpa húzókapcsolóhoz. ugyanígy külön bowden a hátsó fékrudazattól is. majd ezek ilyen trükkös "ki nem akadós" összeköttetéssel találkoznak a féklámpa kapcsolónál. MINDEZ GYÁRILAG! ahogy elnézek itt egy-két ötletet, lassan eljutunk erre a keservesen siralmas szintre. minek kell eddig bonyolítani? ha valaki nem elégedett a rendszerrel, akkor azzal teheti örök életűvé, hogy kirelézi az ülés alatti csokiknál a féklámpát, és kész.
2.az már tényleg izgi, hogy a csillivilli ÍZIRÁJDER DZSOPPEROS űrdizályn hátsó lábtartó hogy megy a rozsdás lábtartóvashoz?
bocsánat, nem akartam senkit sem megsérteni, de már napok megy a féklámpán a huzavona.
a látott megoldások mind kényszermegoldások.. nem ám rendbe rakni az eredetit, ami jó, hanem kitalálni egy sokkal ocsmányabb, rosszabb megoldást. ez kb olyan mintha átnyúlnék a lábam közt és megpróbálnám megvakarni a tarkómat.
van egy hülye ismerős. trabiját elektromosan rendszeresen karbantartja. ha valami kontakthiba létrejön, akkor az aksitól behúz egy + szálat, és merev kék szigetelős aludróttal odavezeti a hibás fogyasztóhoz, majd örül, hogy megcsinálta. a pozitív akkusaru valódi gócpont. a müszerfal alatt én nem igazodok ki, pedig mindig is ez volt a hobbim. ha felszedjük a padlószőnyeget, mindenfelé megy a kék drót

már lassan minden megy gyújtás nélkül külön-külön.. mindenféle(ahány darab, annyi fajta) billenőkapcsolókkal van telefurkálva a műszerfal. ez is megoldás. csak épp szar.
amúgy úgy tökély az összes módosítás, ha végig van tekerve zöld-sárga szigetelőszalaggal legalább fél centi vastagon.
még egyszer bocsi!