Sziasztok.
Én is még zöldfülű vagyok ezen a fórumon. És sajnos Mz szerelés tekintetében is csak kevés tapasztalattal rendelekezem. Eddig csak olvasgattam itt, de most már muszály beírnom a problémámat ide, mert látom hogy hamar választ kaphat az ember

Néhány hónapja vettem a 250-es ETZ-t. Működőképes, nincs baj vele..de mégis van egy két bajom vele ami zavar, szóval lehet hogy mégis...

Zajos a blokk nagyon. Mi lehet a gond? Egy ismerős cserélt benne tűgörgőt és dugattyúcsapszeget, de nem enyhült a zaj. Azt is mondta hogy +1 -es magyar dugó van benne, és azt mondta hogy nincs gond még(...) vele, csak a minősége nem olyan jó. Ebből én levontam azt is (remélem helyesen) hogy a zaj nem abból ered, hogy a henger vagy a dugattyú nagyon kopott. A másik, hogy az óra 75 ezer (!) km-t mutat. Már rájöttem hogy jó nagy hülye voltam, hogy ilyen sok kilóméterrel megvettem...azt hittem hogy egy 25 éves motortól ez normális. Na mindegy..szóval ha nem cseréltek órát vagy ilyenek, akkor elég sok van benne. Ha hideg, akkor a 3-ast is kidobja, de melegen még nem volt ilyen. Szóval mitől lehet hangos a blokk? Egyébként a hangosra ezt a susogó-picit zörgő hangot értem. Többen is mondták hogy ne foglalkozzak vele mert egy MZ így is sokat elmegy...csak engem zavar.
Még egy kérdésem lenne. Vettem és be is szereltem egy új üres jeladót mert a régire rámértünk, és valószínű rossz volt. Fontos lenne mert ha jár a moci akkor nehezen kapcsolható az üres, és ez a lámpics sokat segítene. Szóval új jeladóval se világít. Csak a kis izzóval lehet a gond, vagy más...? Mert az órát még nem mertem szétszedni, nagyon össze van rakva, nem akartam kárt tenni benne.
Köszönöm a válaszokat előre is