Motor leállít, gyertyapipák felcserél, indít, tolat

na akkor most gondold vegig te is, ha nagy az elogyujtas, mielott feler a holtpontra mar lehet, hogy a robbanas teljesen vegbemegy es igy visszafele indul meg, most ne az optimalis esetet nezd, hogy mi lenne a legtokeletesebb.kiszsebi írta:Ha nagy, akkor kisebb az esélye a beindulásnak, inkább kicsinek kell lennie az előgyújtásnak. Csak gondold végig: ha a motor jobbra forog, előgyújtsá, viszont ha balra, akkor ez már utógyújtás. Ugye? És miért van előgyújtás? Azért, hogy a beszívott benzin-levegő keverék robbanása a dugattyú felső holtpontjában legyen a legintenzívebb, hogy a lehető legnagyobb nyomással préselje le a dugót.Devil írta: ha nagyon nagy az elogyujtas es szerencsetlenul sikerul rarugni akkor eloferdulhet, hogy visszafele forog, de ez altalaban nem szandekos!
Akkor mi történik utógyújtáskor?
Egyébként meg ahhoz, hogy visszafelé forogjon, kell egy 3. fogaskerék is. Nem hiszem, hogy lenne hely a blokkban erre, de ha valaki nagyon akar valamit, biztosan meg tudja oldani. Tehát szerintem nem lehetetlen, de kérdés, hogy megéri-e.
Baki Máté hozzászólása alapján kivitelezhető, úgy még tán hely is akadna a blokkban a +1 tengelyhez.
Ha nagy, akkor kisebb az esélye a beindulásnak, inkább kicsinek kell lennie az előgyújtásnak. Csak gondold végig: ha a motor jobbra forog, előgyújtsá, viszont ha balra, akkor ez már utógyújtás. Ugye? És miért van előgyújtás? Azért, hogy a beszívott benzin-levegő keverék robbanása a dugattyú felső holtpontjában legyen a legintenzívebb, hogy a lehető legnagyobb nyomással préselje le a dugót.Devil írta: ha nagyon nagy az elogyujtas es szerencsetlenul sikerul rarugni akkor eloferdulhet, hogy visszafele forog, de ez altalaban nem szandekos!
Simsonba is megoldható csak plusz fogaskereket kell beépíteni, van valahol egy linkem róla ha valakit érdekel megkereshetem. de ts be kicsit nagyon bonyolult lenne, max fordítós hajtóműházzal ha valami háztáji kocsiba kelleneszomisi írta:Üdv!
TS 150 blokkba lehet hátramenetet pakolni? Pannóniába már láttam, meg S51-es szimóba is, nem tudom MZ-be megoldható-e?
E-e! Pannóniába házilagosan bele lehetett építeni egy plusz fogaskereket és akkor az első fokozat hátramenet volt. Csak egyszer láttam ilyet, de működött.Devil írta:azt a hatramenetet max ugy lathattad, ha veletlen visszafele indult be a motor
azt a hatramenetet max ugy lathattad, ha veletlen visszafele indult be a motor, ha nagyon nagy az elogyujtas es szerencsetlenul sikerul rarugni akkor eloferdulhet, hogy visszafele forog, de ez altalaban nem szandekos!szomisi írta:Üdv!
TS 150 blokkba lehet hátramenetet pakolni? Pannóniába már láttam, meg S51-es szimóba is, nem tudom MZ-be megoldható-e?
nincs mit!fenkri írta:Nagyon szépen köszönöm!én is néztem az alkatrészjegyzéket de németül van és nemigazán tok németül.még 1x kössz Kiszsebi!!
OFFkobraCode írta:Köszi skacok!
kiszsebi, Zsaki! Profik vagytok és precízek.
Navazze...fenkri írta:Hello mindenki!Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy van egy etz 150-es moccom.Teljes generál előtt állok és kellene egy kis segítség a csapágy és szimering méretek terén.Kerestem neten de nem találtam (lehet bennem van a hiba) .ha esetleg meg van vkinek az nagyon jól jönne!Előre is nagyon szépen köszönök mindent !
Kár, mert én sem tudom, de a 150-esét megnézem, szerintem akkora az is. 1/2 óra és jövökkobraCode írta:kiszsebi!
Néztem a kézikönyveket, nincs bent az alátét mérete. Viszont nekem réz van ott, lehet már cserélték nem tudom.
Sajnos az alátét méretét nem tudom, de szerintem a könyvben benne van. Én alu öntvényekhez inkább alut használnék, gyárilag is ez van.kobraCode írta:Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy 250-es blokknál az olajleeresztő csavarhoz mekkora tömítő alátét kell? Oda jó e az alu vagy csak a réz?
Valamint 251-es gazdáktól kérdem, olajleeresztésnél lábtartót nektek is le kell venni, vagy nekem csak azért meg megvan hajolva?
Üdv.
2010.01.24. 08:00 -kor írtam: köszörülni.balintmz írta:aha. kiváncsi lettem hogy mi is az a fokolás. mit lehet tenni ha elkopott a köröm? le kell csiszolni? vagy hogy?
balintmz írta:nekem is volt problémám a váltóval.Nehezen ment a váltás. Bambi tanácsolta hogy a villák terén szimatoljak. amikor széthuztuk a blokkot és kiszedtük a villákat nem látszott nagy kopás, de mikor összemértük sublerrel látszott a külömbség. igy szemre szerintem nem nagyon lehet megállapitani hogy lognak-e. Nekem az uj villákkal jo lett. én arra gondolok neked is az lesz a gond. probáld meg összevetni a tiédet vmilyennek ami tuti jo.
ha nem volna neked odarakva az a gumibaba a sztenderre, akkor annak ütközne, gyárilag is így gondolták.Andrá$ írta:Kellene egy kis segítség akinek TS-e van de ha vki tudja nyugodtan megmondhatja![]()
ugye alul van a vázon az a hát nemtom minek nevezzem "fém kidudorodás" a sztender elött remélem a képen is látni nah szóval most az azért van ott hogy arra üljön rá a sztender?mert nekem nem arra megy rá ha sztenderen van vkinek igen?vagy most az mi célt szolgál ott?bocsi ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam.
Fokozat stabilizátorlui3 írta:könnyü rakni 1-2 3 marha nehezen veszi ki is dobja a fogaskerekeket megnézte, nem kopotak, nem lognak.
a kuplung felől a nagy fogaskerék alatt a rugos szerkezet a váltótengely végén mire való a butykeivel?
lui3 írta:sziasztok etz 250 motornál a válto rosszalkodik 1-2-jo 3 kidobálja 4-5-nincs.széthuztam a blokkot de semmi rendelleneset nem láttam benne igy összeraktam de az eredmény ugyan az még ami hibát fel tudtam fedezni a kuplungdekli alatt lévö nagyfogaskerék alatt a válto tengely végén a csavar teljes ki volt tekeredve alatta valami furcsa alaku kis vaslemez ami egy áttétellel rugoban végzödik ez szét volt esve meghuztam a csavart de nem változott semmi tudna valaki segiteni?
Dénes írta:Mondjuk ezt a részt én sem értettem.z25z írta:
mi a lankadt f...sz van?
Mivel ebben a cipőbe járok én is, Bambi véleményét kértem ki én is, tehátKrisszETZ251 írta: Ahha, akkor beragasztom. ÉS hogyan kell felvinni a ragasztót? A csapágyra tegyem, vagy a csapágyfészekbe?
Ahha, akkor beragasztom. ÉS hogyan kell felvinni a ragasztót? A csapágyra tegyem, vagy a csapágyfészekbe?zsakfos írta:Csapágyragasztót neki az a tuti.Legközelebbi szerelésnél engedni fog ne félj.
Gondolj arra, hogy hidegen is laza, hát mi lehet melegen? Nekem is a nemakarásból kopott ki, most meg már majdnem lötyög... Szóval, ragassz, hogy ne siklócsapágyas legyen a főtengelyed.Weedow írta: Attól nem lesz baja, sokan általában felpontozzák de azzal nemlessz jobb neki.
Csapágycserénél a ragasztó ha nem akar engedni akkor a melegítéses eljárásnak tutifog, tapasztalat, olcsóbb mint blokkfelet cserélni.
Attól nem lesz baja, sokan általában felpontozzák de azzal nemlessz jobb neki.KrisszETZ251 írta:Ha nem muszáj azért nem ragasztanám be.conus írta:csapágyragasztó segíthet rajta
Ha nem muszáj azért nem ragasztanám be.conus írta:csapágyragasztó segíthet rajta
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég