Durván 10 évet állt a Simsonom is. Ami volt benne benzin azzal szépen elindult. Igaz füstölt, de ment úgy ahogy illik. A Trophymat sajnos nem tankolták tele, mielőtt elrakták pihenniForrest írta:Megromlik szerintem.nfefe írta:Benzin?

Durván 10 évet állt a Simsonom is. Ami volt benne benzin azzal szépen elindult. Igaz füstölt, de ment úgy ahogy illik. A Trophymat sajnos nem tankolták tele, mielőtt elrakták pihenniForrest írta:Megromlik szerintem.nfefe írta:Benzin?
Megromlik szerintem.nfefe írta:Benzin?
Benzin?Forrest írta:Hogy tárolnátok egy belülről rozsdamentes tankot? Én gázolajjal gondoltam felönteni, de hátha tudtok olcsóbb megoldás is, mert az ETS tank nem kicsi (22-23 liter??).
Fhúú! Akkor,,tűzök" a boltba!Alfa írta:Fogalmam sincs, én csak bementem h 250 eshez kell és adtak egyet. Pontosabban kettőt. Mindkettő jó voltsunbim írta:Huber és Társa?
...
Az. ...
250eshez: Kód:45-50, -158ft
251eshez: Kód:45-51, -144ft
és van még 2 sor ismét 250 és 251eshez, de ezek nem tudom miben különböznek a kódjukon és az árukon kívül?
43-48: -152ft
43-64: -144ft
Melyikről van sz ó Alfa?
Fogalmam sincs, én csak bementem h 250 eshez kell és adtak egyet. Pontosabban kettőt. Mindkettő jó voltsunbim írta:Huber és Társa?
...
Az. ...
250eshez: Kód:45-50, -158ft
251eshez: Kód:45-51, -144ft
és van még 2 sor ismét 250 és 251eshez, de ezek nem tudom miben különböznek a kódjukon és az árukon kívül?
43-48: -152ft
43-64: -144ft
Melyikről van sz ó Alfa?
Aahaa, Dunaharaszti...KILL3R etz írta:Köszi a gyors válaszokat!
sunbim!
Akkor a másik súber nem eladó véletlenül?![]()
![]()
Persze a csatosból.
Úgyse vagyunk olyan messze egymástól....![]()
ha tudsz szerezni régi riga trafót,az megbízhatóbb.Weedow írta:Andrá$ írta:
próbáld meg adj neki "beöntést"![]()
Ha ígysem indulna akkor próbáld meg gyújtótrafó cserével, múltkor engem ezmiatt 2napig szívatott (igaz simson), szikra volt, gyertya benzines, gyújtás jóhelyen, gyertya új, és mégsem indul, alaplapot kicserélem és úgysem jó, gondolkoztam és éjjel rájöttem hogy csak a trafót nem cseréltem még, másnap kicserélem a trafót és első rúgásra indult. És az a poén hogy már másodjára jártam így de idegességembe nem jutott eszembe először.
Andrá$ írta:revlimit írta:Nekem most nem indul a kis TS, pedig van szikra(bivalyerős), a gyertya is nedves, és mégsem. Valami szar lehet a karburátorral. De amúgy én is úgy indítom, mint conus. 2-3rúgás szívatóval gyújtás nélkül, majd gyújtással 1 és ha minden OK így be kell indulnia. Sajnos nálam valami nem oké.
próbáld meg adj neki "beöntést"![]()
revlimit írta:Nekem most nem indul a kis TS, pedig van szikra(bivalyerős), a gyertya is nedves, és mégsem. Valami szar lehet a karburátorral. De amúgy én is úgy indítom, mint conus. 2-3rúgás szívatóval gyújtás nélkül, majd gyújtással 1 és ha minden OK így be kell indulnia. Sajnos nálam valami nem oké.
Nekem is pontosan ilyen, de nekem 10 fok alatt. Át kéne fúvókázni télire, de én nem piszkálom ami jól működik. Amúgy azért van mert túl sok benzin lecsapódik a hideg blokkra, és nem marad elég égni.Jeami írta:Ám lenne egy másik kérdésem.... felújítottam és szétszedtem a karbit, kapott új gázbowdent is, tegnap raktam össze..
Tök jó lett, szépen jár..DE megint előjött az a probléma...(ha az egyáltalán) ami régen is volt: - ha hüvösebb van, (úgy kb 15 fok alatt) akkor könnyen indul és szépen jár de gázadásnál kis fordulaton fullad, akkor kap erőre mikor húzok neki egy nagyot és felpörög, elkapja.....
Ez mitől van? Hidegen ez normális, esetleg, benzin-levegő arány vagy egyéb?![]()
Ha bemelegedett, tökéletes, kis gázra is harap és jól gyorsul.
Ötlet?
jó ötlet, köszi, kipróbálom!revlimit írta:Teflonszalagot kell tekerni a tank csonkjára, amire a benzincsapot majd rácsavarozod. Nekem így lett jó. Egy próbát megér.Jeami írta: köszi az infókat! Úszótengely ment bele a régi, a főfúvókát nem is cseréltem jó hogy mondod tehát az a 125-ös!!![]()
Ezt megnézem majd! Sajna tűt ás tűtartó lemezt csak pénteken tudok majd venni, akkor megnézem az úszószintet is!
Most már csak benzincsapot kéne szereznem valahonnan olyat ami jó!![]()
Nekem ez keresztem basszus, amit a nyáron vettem a Simo-hoz az már egy hét után a csavarnál folyt!!
Fele annyi a csukló mozdulat.nfefe írta:
Komoly egy szerkezetA működési elvet már értem. De miért jó ez?
Teflonszalagot kell tekerni a tank csonkjára, amire a benzincsapot majd rácsavarozod. Nekem így lett jó. Egy próbát megér.Jeami írta:köszi az infókat! Úszótengely ment bele a régi, a főfúvókát nem is cseréltem jó hogy mondod tehát az a 125-ös!!Alfa írta:Az úszótengelyt használd fel a régit, az gondolom nem romlott el.
Az utángyártott úszó jól működik
Tűszelep könnyen mozogjon, mert elég kellemetlen ha fennakad, de még rosszabb ha "lennakad"és folyik orrán száján.
Az utángyártott ezüstszínű tűt csak ajánlani tudom, század mm-re pontos (az enyém az volt)
Az úszóházban lent a szívató fúvókája van, 110 a mérete.
a 125 ös elvileg a főfúvóka, én mondjuk nagyobbat javaslok, és azt is Bambitól, mert lehet h el se fog indulni az utángyártottal.
A tűszelep alá nem kell tömítés, elcseszi az úszó nyitásának helyét, gyárilag nincs benne olyan alkatrész.
benzinszint beállítás: rárakod az úszóházat (elég odafogni, tömítés is legyen közte, ez fontos), álljon függőlegesen, benzincső rá, folyik amíg folyik, benzincső el, úszóház levesz, van egy borda az úszóházban, na addig kell érnie a benzinnek, a tetejéig. Ha nem így történik, a cikkemben van egy jó ábra erre hogy melyik nyelvet merre meg hogyan.
Ha a benzinszint jó, a fúvókák jók, a porlasztási betét jó, és jut is be elég benzin, akkor a karbi nem tud már túl sok meglepetéssel szolgálni. Persze dugulás se legyen seholEgyszerű, megbízható kis szerkezet
![]()
Ezt megnézem majd! Sajna tűt ás tűtartó lemezt csak pénteken tudok majd venni, akkor megnézem az úszószintet is!
Most már csak benzincsapot kéne szereznem valahonnan olyat ami jó!![]()
Nekem ez keresztem basszus, amit a nyáron vettem a Simo-hoz az már egy hét után a csavarnál folyt!!
köszi az infókat! Úszótengely ment bele a régi, a főfúvókát nem is cseréltem jó hogy mondod tehát az a 125-ös!!Alfa írta:Az úszótengelyt használd fel a régit, az gondolom nem romlott el.
Az utángyártott úszó jól működik
Tűszelep könnyen mozogjon, mert elég kellemetlen ha fennakad, de még rosszabb ha "lennakad"és folyik orrán száján.
Az utángyártott ezüstszínű tűt csak ajánlani tudom, század mm-re pontos (az enyém az volt)
Az úszóházban lent a szívató fúvókája van, 110 a mérete.
a 125 ös elvileg a főfúvóka, én mondjuk nagyobbat javaslok, és azt is Bambitól, mert lehet h el se fog indulni az utángyártottal.
A tűszelep alá nem kell tömítés, elcseszi az úszó nyitásának helyét, gyárilag nincs benne olyan alkatrész.
benzinszint beállítás: rárakod az úszóházat (elég odafogni, tömítés is legyen közte, ez fontos), álljon függőlegesen, benzincső rá, folyik amíg folyik, benzincső el, úszóház levesz, van egy borda az úszóházban, na addig kell érnie a benzinnek, a tetejéig. Ha nem így történik, a cikkemben van egy jó ábra erre hogy melyik nyelvet merre meg hogyan.
Ha a benzinszint jó, a fúvókák jók, a porlasztási betét jó, és jut is be elég benzin, akkor a karbi nem tud már túl sok meglepetéssel szolgálni. Persze dugulás se legyen seholEgyszerű, megbízható kis szerkezet
Igazad lehet, a Simo-s karbi oldalán a tömítés alatt is van valami nyílás, az lehet ott a túlfolyó......ma is tanultam valami fontosat, köszi!Alfa írta:Abban is kell lennie, lehet csak egy kis furat formájában, gondold meg, ha elszaródik a tűszelep és jön a benzin, akkor ha nincs túlfolyó feljön a szint a porlasztási betétig, és mivel a henger fele lejt befolyik a forgattyúsházba, megtölti. Na ha ilyenkor rúgnál egyet rajta szépet szólna, vagy a forgattyúsházban maradt kis levegővel b@szna oda, vagy simán úgy megütné az elősűrítés miatt (ugye benya nem összenyomható) hogy a szimmeringek táncot járnak. Rosszabb esetben felnyomna többet mint a kompressziótér térfogata, ez a "vízütés" (eredetileg arra vonatkozik ha pl egy tóba bemész és vizet szív a motor), hajtókar főtengely satöbbi nem szeretné.Jeami írta:
Nos, hülyének lenni szerencse ahogy mondják..Olyan vót mint a fúvóka asszondtam akkor az fúvóka!
De megnéztem ezt a karbi felújítás című remek képes útmutatót és már nagyon-nagyon képben vagyok a 30N2-5 porlasztó szerkezeti felépítését illetőleg!
![]()
Olyan mint a Simos karbi csak nagyobb, de ebben miért van az úszóházban túlfolyó és abban miért nincs? Csak kíváncsiságból kérdem...
Andrá$ írta:oh ha már karburátoról és túlfolyó jött szóba lehet hogy én vagyok hülye de egyáltalán 125 TS karbin (BVF 22 N 1-3) van túlfolyó?
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 0 vendég