Mit csinálsz a nem polírozott felületekkel?
Gyenge homokfúvás+mosogatószivacs?
Én úgy egész jót tudok kihozni, de a tiéd szép homogén

Etz 250. Mindegyik sebességfokozatban ilyen, 1-esben is. A kipufogót lehet hogy kikéne tisztítani, egészen tompa a hangja, amikor megkocogtatom, és szűrő sincs a benzincsövön.bambi írta:Tipusa?ZeerOcooL írta:Sziasztok,
egy olyan problémám van, hogy a motor megtorpan kb. 2200 és 3000-es fordulat között, mintha turbólyuk lenne. 2200-ig húz, aztán 2200 körül megáll, nem akar felpörögni, inkább elkezd visszaesni a fordulat, ilyenkor a gázkarral játszva, gázt adogatva szép lassan eléri a 3000-et, ahol megindul. Olyan mintha talán megszívná magát, mert amikor eléri a 3000-es fordulatot, akkor félgáznál is mintha teljes gázt adnák, haver majdnem leesett hátulról. Ez csak terhelés alatt van, üresben nem torpan meg semmilyen fordulatnál. Ez mitől lehet? A motor könnyen indul, hidegben is, alapjárat 1200-1500 között van.
Tipusa?ZeerOcooL írta:Sziasztok,
egy olyan problémám van, hogy a motor megtorpan kb. 2200 és 3000-es fordulat között, mintha turbólyuk lenne. 2200-ig húz, aztán 2200 körül megáll, nem akar felpörögni, inkább elkezd visszaesni a fordulat, ilyenkor a gázkarral játszva, gázt adogatva szép lassan eléri a 3000-et, ahol megindul. Olyan mintha talán megszívná magát, mert amikor eléri a 3000-es fordulatot, akkor félgáznál is mintha teljes gázt adnák, haver majdnem leesett hátulról. Ez csak terhelés alatt van, üresben nem torpan meg semmilyen fordulatnál. Ez mitől lehet? A motor könnyen indul, hidegben is, alapjárat 1200-1500 között van.

Na akkor 1 2 háááááááááááárom.petka150 írta:Mindenre gondoltam csak erre nem de most hogy mondod igazad van :S Most fogom 3-ra szétszedni a blokkot!:D
Már rutinos vagyok!

Á milyen jó szemed van.csikin írta:Van reteszhorony az agyban.

Valószinű én nem veszem észre de mi a baj ezzel a kupplunggal,ha már igy tetted fel a kérdést?csikin írta:Ez milyen kuplung? házi, vagy gyártották így is?
http://www.vatera.hu/etz_250_251_kuplun ... 89970.html

én kapcsolókörmöket köszörültem. a létetővilla csere nem megoldás. ha kell akkor kell, de annak már alapvető oka az hogy nem volt rendesen kihézagolva a váltó, vagy barom módra használták, VAGY csak egyszerűen iszonyat kopott. mindenképpen kapcsolókörmökkel kell kezdeni. -3fok. sőt, még az ablakos kerék ablakai sem derékszögesek, azok is kapcsolóirányba ferdék.conus írta:emberek!
kérdésem h ha a 250/1 (ETZ250) váltójában a 3. fokozatot eldobálja, akkor azzal mit lehet tenni jó esetben? vagy marad a komplett váltócsere?![]()
hát nem, erről meg lehet győződni úgy hogy kiöntöd őket. a hykomol egy szirup a botondhoz képest. és a viszkozitást meg a számok jelölik. hideg-meleg tudtommal.. a 20 a 80al meg az 50 a 90el köszönőviszonyba sincs.csikin írta:Táblázatok és a MOL adatai szerint is ugyanolyan viszkozitású a 20W-50-es Botond és a 80W-90es Hykomol. Előbbi motorolaj, utóbbi hajtóműolaj. A kettő számozása párhuzamosan fut, azért hogy nehezebben keverjék össze őket:)
Holnap tudok táblázatot feltenni ha érdekel valakit.
A ropogás pedig szerintem a kuplungkiemelő szerkezetttől származik. Nekem is ilyen volt a kis etz-n, megzsíroztam és nem lett sokkal jobb.

Hallottam már olyat hogy valakinek egy léptetővilla cseréje megoldotta.conus írta:emberek!
kérdésem h ha a 250/1 (ETZ250) váltójában a 3. fokozatot eldobálja, akkor azzal mit lehet tenni jó esetben? vagy marad a komplett váltócsere?![]()

<-----------------------

leírtad az összes kis trophy, kis TS blokk jellemző kuplungbaját. hidegen kicsit fogni fog, ha tetszik ha nem. ilyen. melegen viszont már csak nagyon kicsit. elöszöris váltóolaj. hajtóműolaj ehhez a kuplunghoz túl sűrű. aztán, ha gyári lameláid vannak, az jó, ha utángyártott akkor azokat meg kell csiszolni itt-ott hogy könnyen tudjanak a kuplungkosárban tengelyirányban ki-be csúszkálni(természetesen szétszedett állapotban). aztán, szoktam javasolni, hogy melegen engedd le az olajat(sajnos a trophy váltót nem lehet kimosni), és önts 20w50 mol botondot bele, ez egy übergagyi viszonylag sűrű motorolaj, ami jó ken, és jobban old vele a kuplung hideg motornál is. melegen, ha jól van beállítva, akkor különösen jól old. a helyes beállítás meg úgy történik, hogy a bowden spanolót teljesen összetekered(meglazítod) és a csigánál lévő csavarral beállítod, hogy éppen ne nyomja a kinyomópálcát. ez jól érződik, ekkor a csavart csak nehezen lehet továbbtekerni. ennek a határán álljon a csavar. ezután jöhet a bowden szükséges spanolása, én úgy szoktam beállítani, hogy csak egy pici holtjáték legyen, gyakorlatilag rögtön oldjon. ekkor lehet elérni azt hogy teljesen behúzva rendesen oldjon.redocstomi írta:Kösz az infót mindjárt meg is nézem. És az mitől lehet a benn van sebességbe és be van húzva a kuplung, kicsit el akar indulni, sehogy se tudom beállítani, még a blokknál levő csavarral se, pedig a kuplung akkor kezd fogni mikor már majdnem teljesen kiengedtem úgyhogy nem tom mitől lehet.

<-----------------------
<-----------------------

átettem ide. kb 30-40ezer km körül.triton írta:lehet, h primitív a kérdés, de azért felteszem:
hány km-nél "szokás" fúratni?
<-----------------------
neked valószínűleg egy halom más baja is van a gépnek.Andrei írta:húh ez baromi jól hangzik, nekem etz 150-en nagyon rossz az alapjárat, gyors fordulat visszaesés nincs, 2000 alatt leáll, lámpakapcsolásra leáll, alapjárati levegőre nem reagálwaresz írta:kis TS alapjárat nem egyszerű eset. 400 és 1000 között. ha 150es akkor 700 és 1100között
a kormánynak nem lehet köze az alapjárathoz.
alapjáratot úgy lehet rá csinálni, hogy M4es sima alátétet, vagy többet, esetleg vastagat, vékonyat variálva kell ráhúzni a súbertűre, ami nulla gázállásnál a torokban lévő "betétre" felültetve, fent tartja a súbert annyira hogy a motornak stabil alapjárata legyen.. ennél stabilabb nem létezik. aztán ha ez összejött, akkor a gázbowden normális holtjátékát kell csak beállítani. onanntól alapjárat probléma kizárva. évek óta így járok.. nem tudom mikor nyultam hozzá utoljára. így létezik a gyors fordulat visszaesés, így nem érzékeny semmire se az alapjárat.
le tudnád írni ezt részletesebben? etz karbin is alkalmazható?
kis etz-n nem kell ilyet alkalmazni, mert abba beleraktak egy alapjárati csavart. továbbá, nem is lehet, mert abba nem "fazék"súber van, hanem teli. nem egy házra ül föl, mert nincs alatta semmi sem. a tűt 15000km- óta nem bírta szétverni.. szinte nyom sincs rajta. annyi, hogy egyszer beállítani fél óra volt, aztán azóta el is felejtettem. arra kell még figyelni, hogy tűállításnál a helyére kerüljön. az enyémbe iszonyatosan zörög a súber, ettől még gyors a fordulat visszaesés, és jól karburál.KILL3R etz írta:waresz!
Nem veri szét a tűt az alátét?
Nekem csörgött a súberhenger a karbiban és attól szétverte a fűfúvóka a súbertűt. Egy rezonáló alátét nemtudom mit művelne ott....

húh ez baromi jól hangzik, nekem etz 150-en nagyon rossz az alapjárat, gyors fordulat visszaesés nincs, 2000 alatt leáll, lámpakapcsolásra leáll, alapjárati levegőre nem reagálwaresz írta:kis TS alapjárat nem egyszerű eset. 400 és 1000 között. ha 150es akkor 700 és 1100között
a kormánynak nem lehet köze az alapjárathoz.
alapjáratot úgy lehet rá csinálni, hogy M4es sima alátétet, vagy többet, esetleg vastagat, vékonyat variálva kell ráhúzni a súbertűre, ami nulla gázállásnál a torokban lévő "betétre" felültetve, fent tartja a súbert annyira hogy a motornak stabil alapjárata legyen.. ennél stabilabb nem létezik. aztán ha ez összejött, akkor a gázbowden normális holtjátékát kell csak beállítani. onanntól alapjárat probléma kizárva. évek óta így járok.. nem tudom mikor nyultam hozzá utoljára. így létezik a gyors fordulat visszaesés, így nem érzékeny semmire se az alapjárat.

M6X50 7db és M6X70 7db.misi írta:sziasztok!
valaki megtudja e mondani hogy etz 250 es blok összefogo csavarok milyen hosszuak.
volt nekem egy német oldal cim csak nemtalálom azoldalcimét ott meglehetett nézni,
milyen méretü a csavarkell hozzá.
ha valaki tudja az oldalcimét irja már meg
elöre köszi
misi

a nyomópálcán gyárilag nincs semmi tömítés. O-gyűrűt kell rá tenni. meg a távtartónak a csapágy belső gyűrűjére felfekvő részét kend be szilikontakonnyal. ne kérdezd h miért, ha gondolkozol akkor rájösszAndrei írta:etz 150
kicseréltem ma a kislánckerék szimeringjét, a szimering tartója alatt találtam egy elég jó állapotban lévő gumis ragadós papíros tömítést, illetve a csapágyon volt egy ilyen vékony hézagoló tárcsa, ami szerintem rosszul volt helyre téve és megnyomódott
kicseréltem a szimeringet, ami amúgy ki volt tágulva, és jó sok loctite silicone-al raktam össze
annyi kérdésem lenne, hogy a kuplungot nyomkodó rúdnál jöhet olaj? mert ott van a tengelyben egy gumis tömítés féleség, és abba megy bele a nyomórúd, nem túl meggyőző számomra, hogyha ott olajat kell benntartani akkor ez megoldja...
<-----------------------

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég