Gumik
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Re: Gumik
Matt!
Mennyi volt az első gumma?
Én most készülök venni egy Heidenau k65 -öst előre. De ez elbizonytalanított. Esetleg valakinek van tapasztalata ezekkel a gumikkal?
Mennyi volt az első gumma?
Én most készülök venni egy Heidenau k65 -öst előre. De ez elbizonytalanított. Esetleg valakinek van tapasztalata ezekkel a gumikkal?
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- bakimate
- A kábelkirály
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Fel.matt1989 írta:Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a 18"-os ETZ első felnire felmegy a 3.00-ás gumi?
"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
- kuti
- Aki nem csak motorral tud elesni
- MZ-d típusa: Etz125, Ts250/1
Köszi, de nekem még valami nem világos, hisz akkor így most 8,2Cm-s gyári méretű gumi van benne. Peregyesbe hátul 3,50es van most, ami épphogy elférne az enyémbe. Elméletben az 8,9 cm széles. Akkor kisTZbe hogy férne el a 110es? (mint lentebb olvasható), vagy akár a 100as (ami ezekszerint 3,9esnek felel meg collban)? legegyszerűbb ha centivel megyek gumitvenni 

- Papszi
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: Honda CBR600F
A főoldalon ha jól tudom van valami "segédlet" ez ügyben( a régi számozás mintha collba lenne)kuti írta:nekem olyan kérdésem lenne, hogy kisTz eredeti 3,25*16os gumija milyennek felel meg másik számozásban? 100/90x16-os nagy lenne már?
Üdv.: Papszi

- KILL3R etz
- bajnok
Az már bőven. Az is elég bőven. Nem fog elkaparni, nem kell félni 

-
- babakocsis
- MZ-d típusa: ETZ-150
Kösz, de a 100/80-as is jó bele akkor?
- KILL3R etz
- bajnok
Befér simán. Kicsit hozzáérhet a láncvédő gumihoz. De ez profilfüggő.
-
- babakocsis
- MZ-d típusa: ETZ-150
Hello nekem ETZ-150-esem van most akarok venni gumit, és látom hogy néhányótoknak hátul 110/80 r16-os van ez befér, vagy valami átalakítás kellet elvégezni?
- Papszi
- nagy ETZ-s
Hali!Máté írta:sziasztok!
etz251-re hátulra mi a legnagyobb gumi amit fel lehet rakni? az eredeti ugye 110/90x16os.
köszi
Nekem 110-es van hátul és a láncvédő meg a gumi között nagyon kicsi a hely kb 5-8 mm, szerintem nem érdemes nagyobbal variálni, mert a láncvédőbe beleér és ha nyomja a láncvédőt oldalra akkor gondolom a lánc is beleér a láncvédőbe, szóval se a guminak se a láncnak nem egészséges! A láncvédőről nem is beszélve

Tudtok esetleg olyan gumist aki motorkereket is tud centrirozni Pest megyeben, Budapesten?
Ha raadasul meg levenni/visszarakni is tudna a kereket az mar maga lenne a fonyeremeny!
Ha raadasul meg levenni/visszarakni is tudna a kereket az mar maga lenne a fonyeremeny!

- Gexxx
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
Semmi összefüggés. A szerkezet (Radiál vagy Diagonál) külön van jelölve a gumin.
http://www.mzclubhungary.com/Letoltesek ... e/gumi.pdf
http://www.mzclubhungary.com/Letoltesek ... e/gumi.pdf
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil
Az,hogy colban vagy mm-ben adják meg a gumi szélességét,nincs vmi összefüggésben a szövetszerkezettel?Valami ilyesmi rémlik 

A kisTZ-s 
"Adjátok vissza a hegyeimet"

"Adjátok vissza a hegyeimet"
- Papszi
- nagy ETZ-s
Máté! Szerintem még az is lehet, hogy az olcsóbb van már vagy 10 éves én a Pirellivel így jártam, hogy megvettem és akkor derült ki, hogy 10 éves a gumi és "új"

- Gexxx
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
Lehet, hogy az egyik tömlős, a másik tömlő nélküli változat. Vagy utcai és sport változat...Máté írta:sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy a fennt említett gumin mindkét számsor a 2.50x16 és a 110/80-16 is szerepel. a mofakerben ahogy néztem látni lehet két ilyen gumit csak az egy majdnem 5 ezer de a másik 11,5. mi a különbség?
2.75x16os föl megy hátra? köszi
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil
- KILL3R etz
- bajnok
Máté!
Nekem is Heidenau van fent. 110/80 as k66-os mintával.
Szerintem elég jól tapad. Vízen verhetetlen az biztos.
Kicsit kemény keverékű, de legalább nem kopik
Dönthetősége, sztem egész jó. Még nem találtam meg a tapadáshatárát.
Nekem is Heidenau van fent. 110/80 as k66-os mintával.
Szerintem elég jól tapad. Vízen verhetetlen az biztos.
Kicsit kemény keverékű, de legalább nem kopik

Dönthetősége, sztem egész jó. Még nem találtam meg a tapadáshatárát.
- Máté
- versenyző
- MZ-d típusa: Suzuki Gs 500
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy a fennt említett gumin mindkét számsor a 2.50x16 és a 110/80-16 is szerepel. a mofakerben ahogy néztem látni lehet két ilyen gumit csak az egy majdnem 5 ezer de a másik 11,5. mi a különbség?
- kobraCode
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251e
Máté írta:sziasztok!
etz 251-re hátra készülök gumit venni. kérdés hogy ti milyen gumit ajánlanátok. most hedenau k36 van fönn, és nagyon meg vagyok vele elégedve. két méret volt rajta: 110/80-16 és 2.50x16. néztem mofakerben gumikat és így 2.50x16 Köpeny 41J K36/1 TT találtam egyet 4740ért vagy így 110/80x16 Köpeny 55S K36 TT 11400ért. láttam még 2.75x16 Köpeny 46P K43 TT gumit 5000ért. ti melyiket vennétek? vagy tudtok ajánlani gumit ami azért nem túl drága?
köszi a segítséget.
Máté
Máté nekem is Heidenau 110/80-16 van fent hátul. Igaz hogy drága a gumi, de szerintem egyszer kell csak egy jót megvenni, és akkor nem lesz gondod vele egy darabig.
Na nekem ilyen van fent, és én ha vennék ilyet is vennék rá:
http://www.mofaker.hu/termek.php?termek_id=00460
Remélem tudtam segíteni.
Üdv.
- Máté
- versenyző
sziasztok!
etz 251-re hátra készülök gumit venni. kérdés hogy ti milyen gumit ajánlanátok. most hedenau k36 van fönn, és nagyon meg vagyok vele elégedve. két méret volt rajta: 110/80-16 és 2.50x16. néztem mofakerben gumikat és így 2.50x16 Köpeny 41J K36/1 TT találtam egyet 4740ért vagy így 110/80x16 Köpeny 55S K36 TT 11400ért. láttam még 2.75x16 Köpeny 46P K43 TT gumit 5000ért. ti melyiket vennétek? vagy tudtok ajánlani gumit ami azért nem túl drága?
köszi a segítséget.
Máté
köszi a segítséget.
Máté
- Máté
- versenyző
Re: Futómû
sziasztok!
milyen hátsó gumit tudtok ajánlani etz 251-re, ami azért elfogadható áron van? most 110/80-16os Heidenau K36-os van fenn. tudtok mondani esetleg árat és boltot is?
köszi előre is.
milyen hátsó gumit tudtok ajánlani etz 251-re, ami azért elfogadható áron van? most 110/80-16os Heidenau K36-os van fenn. tudtok mondani esetleg árat és boltot is?
köszi előre is.
- Picimokuska
- biciklis
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150
Sziasztok! Zalaegerszegen tudok olcsó használt gimut felszereléssel! Akit érdekel privibe írjon!
Kicsi a bors, de vannak barátai 
Ha Balatonalmádiba jön valaki, várom szeretettel

Ha Balatonalmádiba jön valaki, várom szeretettel

- Papszi
- nagy ETZ-s
Szia Pacso83!Pacso83 írta:Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Hátsógumi vásárlás előtt állok, és ahogy elolvasgattam itt a témákat, és körbekérdeztem a boltosokat, arra következtetésre jutottam, hogy a legnagyobb felrakható gumi hátra 110/80-as. Erre most megláttam itt ezt a hozzászólást... Papszi neked szegezném a kérdéseimet:
- Láncvédő gumival használtad a mocit???
- 250-es ETZ-ről van szó ugye?
- Nem ért össze néha ezzel-azzal?
- Nem "hegyesedett ki nagyon a "keskeny" felnin?
Köszönöm előre is a válaszaidat!
Minden jót mindenkinek!
Papszi írta:Nekem régen elöl 90/90 R16 Metzeller ME22 volt hátul pedig 130/80 R18 Metzeller ME33 Lazer.
Most pedig elöl virsligumi R18-as pneumat, hátul pedig 130/90 R18 Pirelli Phantom MT 58 szerintem ami most van az gagyi az elsõ és a hátsó is, a régebbi sokkal jobb volt, igaz jobban kopott de sokkal jobban is tapadt! Igaz én nem szoktam úgy megdönteni a kanyarokba a motort, hogy csússzon a hátulja, nem úgy mint Tigris az SV-t![]()
Rosszul írtam!!! Bocsi! Nem 130-as van hátul, hanem 110-es, a régi volt a nagyobb, azért kavartam össze..Nekem nem ér össze a láncvédő gumival, igaz közel van hozzá de nem ér hozzá az tuti,egy 8-10mm lehet a láncvédő meg a gumi széle között. Nem hegyesedett ki csak kicsit "talpas" errefelé nincs sok kanyar és ezért az oldala annyira nem kopik, bár én teszek ez ellen

Már a 120as hátsó gumi kikezdi a láncvédőt, felesleges feltenni! A gyári méret ajánlott. Mindenben!
Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Hátsógumi vásárlás előtt állok, és ahogy elolvasgattam itt a témákat, és körbekérdeztem a boltosokat, arra következtetésre jutottam, hogy a legnagyobb felrakható gumi hátra 110/80-as. Erre most megláttam itt ezt a hozzászólást... Papszi neked szegezném a kérdéseimet:
Minden jót mindenkinek!
Minden jót mindenkinek!
Papszi írta:Nekem régen elöl 90/90 R16 Metzeller ME22 volt hátul pedig 130/80 R18 Metzeller ME33 Lazer.
Most pedig elöl virsligumi R18-as pneumat, hátul pedig 130/90 R18 Pirelli Phantom MT 58 szerintem ami most van az gagyi az elsõ és a hátsó is, a régebbi sokkal jobb volt, igaz jobban kopott de sokkal jobban is tapadt! Igaz én nem szoktam úgy megdönteni a kanyarokba a motort, hogy csússzon a hátulja, nem úgy mint Tigris az SV-t![]()
akkor eddig rossz gumishoz jartalmerojoc írta:Most vettem egy Heidenaut előre 350x16" nem is ez a lényeg hanem hogy elvittem a gumishoz és ki is centirozta.Azért ez nem semmi nem sok gumist ismerek aki foglalkozik ilyesmivel.Tök jó lett.

- merojoc
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ 251
Most vettem egy Heidenaut előre 350x16" nem is ez a lényeg hanem hogy elvittem a gumishoz és ki is centirozta.Azért ez nem semmi nem sok gumist ismerek aki foglalkozik ilyesmivel.Tök jó lett.
ETZ 251
- hell
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250 De Luxe
[quote="bakimate"]Sziasztok!
Javítok egy 250-es ETZ-t és OLCSÓ gumi kell rá hátulra. Van valakinek tapasztalata ezzel a kettõvel?
http://mofaker.hu/termek.php?termek_id=01092
Annó mikor vettem a motort hátul ilyen volt de az nagyon hamar elkopott. Nagyon puha gumi volt talán azért. Bajom nem volt vele tapadás szempontjából.
Javítok egy 250-es ETZ-t és OLCSÓ gumi kell rá hátulra. Van valakinek tapasztalata ezzel a kettõvel?
Annó mikor vettem a motort hátul ilyen volt de az nagyon hamar elkopott. Nagyon puha gumi volt talán azért. Bajom nem volt vele tapadás szempontjából.
- molcsaba
- Paparazzi
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 delux
Alfa!
1: A tömlõ nélküli gumi zártabb, jobb a levegõ megtartó képessége. Vastagabb a felülete is, és vászon, ill. drót erõsítésü a futófelület, ill. az oldala. Kisebb az esélye a defektnek. A tömlõs vékonyabb külsõ felülettel rendelkezik, és a tömlõ "õrzi" a levegõt. Kiegyensúlyozás esetén is a tömlõ nélküli a jobb. Tömlõs gumi esetén fennáll még a szelep elnyíródásának veszélye is erõteljes fékezésnél, és puhább guminál, hisz elmozdulhat a gumi a felnin. Tömlõ nélküli guminál nincs kapcsolat a gumi, és a szelep között.
2: A defekt spray a gumin belül van -tömlõs esetén a belsõben-. Defekt esetén a kiszökõ levegõvel együtt megpróbál távozni a defekt javító anyag is, de levegõvel érintkezve megköt, és elzárja a lyukat.
Remélem jót írtam! Legfeljebb megcáfol valaki!
1: A tömlõ nélküli gumi zártabb, jobb a levegõ megtartó képessége. Vastagabb a felülete is, és vászon, ill. drót erõsítésü a futófelület, ill. az oldala. Kisebb az esélye a defektnek. A tömlõs vékonyabb külsõ felülettel rendelkezik, és a tömlõ "õrzi" a levegõt. Kiegyensúlyozás esetén is a tömlõ nélküli a jobb. Tömlõs gumi esetén fennáll még a szelep elnyíródásának veszélye is erõteljes fékezésnél, és puhább guminál, hisz elmozdulhat a gumi a felnin. Tömlõ nélküli guminál nincs kapcsolat a gumi, és a szelep között.

2: A defekt spray a gumin belül van -tömlõs esetén a belsõben-. Defekt esetén a kiszökõ levegõvel együtt megpróbál távozni a defekt javító anyag is, de levegõvel érintkezve megköt, és elzárja a lyukat.

Remélem jót írtam! Legfeljebb megcáfol valaki!

Idegeskedni annyi, mint mások hibája miatt magunkon bosszút állni.
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Lenne pár gumis kérdésem.
1. Mi az elõnye a tömlõ nélküli abroncsnak a tömlõssel szemben? Mert általában elõbbiek sokkal drágábbak.
2. Hogy mûködik a "defekt spray", és használható-e tömlõs gumikon?
Köszi a válaszokat
1. Mi az elõnye a tömlõ nélküli abroncsnak a tömlõssel szemben? Mert általában elõbbiek sokkal drágábbak.
2. Hogy mûködik a "defekt spray", és használható-e tömlõs gumikon?
Köszi a válaszokat

MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- bakimate
- A kábelkirály
De hogy oldódik meg az MZ küllõs felninél a légnyomás megtartása a tömlõ nélküli gumiknál? - Úgy, hogy tesznek bele tömlõt. 
Súlyosan sérült tömlõ nélküli autófelnit, ha jól tudom belsõvel szoktak tovább használni? - Tarkólövés.

Súlyosan sérült tömlõ nélküli autófelnit, ha jól tudom belsõvel szoktak tovább használni? - Tarkólövés.
"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
-
- Velorex-es
Hy! Én egy kekec ember vagyok, elismerem. De hogy oldódik meg az MZ küllõs felninél a légnyomás megtartása a tömlõ nélküli gumiknál? Öntött-kovácsolt alu felninél ok, értem, de a küllõsnél? A BMW kívülfûzött felnije nem ér!
OFF. Súlyosan sérült tömlõ nélküli autófelnit, ha jól tudom belsõvel szoktak tovább használni?
ON
T
OFF. Súlyosan sérült tömlõ nélküli autófelnit, ha jól tudom belsõvel szoktak tovább használni?
ON
T
- bakimate
- A kábelkirály
Sziasztok!
http://mofaker.hu/termek.php?termek_id=00707
http://mofaker.hu/termek.php?termek_id=00707
Jó a tömlõ nélküli.Csak fordítva nem jó,ha a tömlõst teszel tömlõ nélküli felnireMeiki írta:Helló! Gumivásárlás elõtt állok és nem találtam sehol, hogy a tömlõ nélküli abroncs jó-e egy ETZ-re. Ezt a gumit néztem ki magamnak hátra -> http://www.mofaker.hu/termek.php?termek_id=00463 Remélem jó mert ebben a méretben és mintával nem találtam tömlõs gumit. Egyébként már csak az hiányzik a motorról és jön a mûszaki.
- Meiki
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251 De Luxe
- Kapcsolat:
Helló! Gumivásárlás elõtt állok és nem találtam sehol, hogy a tömlõ nélküli abroncs jó-e egy ETZ-re. Ezt a gumit néztem ki magamnak hátra -> http://www.mofaker.hu/termek.php?termek_id=00463 Remélem jó mert ebben a méretben és mintával nem találtam tömlõs gumit. Egyébként már csak az hiányzik a motorról és jön a mûszaki. 

MZ ETZ 251 De Lux!
- Papszi
- nagy ETZ-s
Nekem régen elöl 90/90 R16 Metzeller ME22 volt hátul pedig 130/80 R18 Metzeller ME33 Lazer.
Most pedig elöl virsligumi R18-as pneumat, hátul pedig 130/90 R18 Pirelli Phantom MT 58 szerintem ami most van az gagyi az elsõ és a hátsó is, a régebbi sokkal jobb volt, igaz jobban kopott de sokkal jobban is tapadt! Igaz én nem szoktam úgy megdönteni a kanyarokba a motort, hogy csússzon a hátulja, nem úgy mint Tigris az SV-t

Most pedig elöl virsligumi R18-as pneumat, hátul pedig 130/90 R18 Pirelli Phantom MT 58 szerintem ami most van az gagyi az elsõ és a hátsó is, a régebbi sokkal jobb volt, igaz jobban kopott de sokkal jobban is tapadt! Igaz én nem szoktam úgy megdönteni a kanyarokba a motort, hogy csússzon a hátulja, nem úgy mint Tigris az SV-t

Gumik
Ki milyen gumit használ?
Én Heidenau K65 és K36, 16 col
Én Heidenau K65 és K36, 16 col