közel nagyker áron csapágy, szimering, o-gyűrű, tűgőrgő, loctite anyagok stb. blokkgenerálhoz innen rendeltem mindent:
http://www.rolling.hu
amúgy én gyöngyösön vettem az arcus 95 kft-nél fekete duplaajkas szimeringet, párban 1500 Ft.

Na basszus ezt én is elfelejtettem, mármint az összejelölést. Amúgy az én telóm sem százas, és szimeringcsere után pár10 km-el már folyik is. Szóval vettem egy alig használt teleszkóppárt a kis TS-be, és cseréltem az enyémet 1az1ben, mert már nagyon kopott volt(nem is szorult). Viszont a régi rugót raktam a frisebb telókba és így, az első pár cm-en beül a teleszkóp és nem nyomja vissza magát, csak ha annyira lenyomom, hogy már a rugó is dolgozik.Alfa írta:Akkor csak a biztonság kedvéért kérdem, hogy ugye össze is jelölted a telószár alsó és felső részeit? Mert ha nem volt túl gyakran cserélve, akkor simán bekopik/elferdül úgy, hogy ha elforgatva van betéve egyik a másikhoz képest, egyszerűen nem fog jól működni, szorul, rezeg, satöbbi.
Hali!Andrá$ írta:kosian
én is Repsol 15W30-as olajat vettem még nem csináltam meg de mi a véleményed az olajról??
Sajnos olyat nem csináltam, de most, hogy így mondod ez teljesen ésszerűen hangzik...Alfa írta:Akkor csak a biztonság kedvéért kérdem, hogy ugye össze is jelölted a telószár alsó és felső részeit? Mert ha nem volt túl gyakran cserélve, akkor simán bekopik/elferdül úgy, hogy ha elforgatva van betéve egyik a másikhoz képest, egyszerűen nem fog jól működni, szorul, rezeg, satöbbi.
Nekem is úgy volt, hogy az egyik oldalon csak bizonyos helyzetben működött, elfordítva össze se ment. Most már csak nagyon kicsit remeg és csak nagyon kis sebességnél, szóval "majd bekopik", de érdemes ezt megnézni.
Őszintén szólva a teleszkóp szárakat belül nem pucoltam ki, csak kiöntöttem az olajat az utolsó cseppig.conus írta:kosian!
1. a teleszkópokat erősen ajánlott (belül) a lehető legtisztábbra pucolni,
2. azt a lyukacsos műanyag tárcsát (szelep) is kicserélted a teleszkóp alsó végén amit az a fax drótzéger zár le?
3. először a 22-es anyát kell meghúzni jobb oldalon (a tengely végén keresztben azért van a furat h oda dugsz egy csavarhúzót amivel ellentartasz), és utána húzod meg a 13-as csavart a bal oldalon! persze csak érzéssel mindent!
4. amiatt ne aggódj h jobban hozzáérnek a fékbetétek, nekem is így volt miután megcsináltam az első villa generált, de most 300km után bekoptak rendesen.
Sajnos ez kizártz25z írta:lehetseges, hogy mig nem volt fenn a feknyereg veletlen benyomodott a fekkar es kijebb jottek a betetek....ezt egyszeruen tudod orvosolni, egy faekkel nyomd visszabb a dugattyukat
Ilyen tello szimering jar a kisTZ be is? Ha nem akkor valaki adna egy pontos meretet legysziiiiicsikin írta:35×47×7(10) duplaajkú szimmeringet vegyél bele. Márkát nem tudok:)
oh hát nem olcsó nah mind1 akkor majd ilyet veszek bele
Teleszkóp-szimmeringet.Andrá$ írta:meg hogy milyen fajtát érdemes venni?
nem ugyanaz a váz... a tank alatti gerinc a 251-nél hosszabb, meg maga a váz is masszívabb... egyszer lemértük a váz bizonyos méreteit, asszem 6 cm volt a különbség...Simon írta:Helo, nem tudja véletlen valaki hogy a 251-es etz és a 125-ös etz közt mi a különbség, azt tudom hogy a fékek a telók a villák a tengelytáv ugyan az csak azt nem tudom hogy a váz is ugyanaz-e. ?
hőlégpisztolykr írta:Ahoy!
Tud valaki segíteni? ES 250/2 lengéscsillapító szétszedés: levettem a kétrészes határolót, a krómkupakokat, a rugót. Kicsavartam a csaposkulccsal oldható zárófedelet. És itt megállt a tudomány. Nem jön. Enged az erőszaknak?
Köszi
Amikor nekem ilyen volt az egyik első telóm 5 (!) centit ütött (el volt görbülve), ferde volt a kormány is rendesen. Szerencsére a régi dobfékes telókból összekukáztam annyi egyenes alkatrészt, hogy meg tudtam javítani.coco írta:Sziasztok. Erosen huz jobbra a kormanyom, szoval rendesen meg kell tartsam menetkozbe, elengedni nem is merem. Mitol lehet ez? Otlet valakinek?Elore is koszi.
1./ Fogsz két 10 es, egy 20 as és egy 22es kulcsot (ha újfajta keréktengelyed van akkor 20 helyett 17), és két (1 el is megoldható) kb 2-3 méteres egyenes valamit (vasrúd, seprűnyél ...). A motort középsztenderen 2 téglára (a 2 szára alá) rakod.Deje írta:Hello!
A motorom 2 nyomon jár elég rendesen... Ezt a problémát ki lehet küszöbölni valahogyan?:S
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 6 vendég