Ez nagyon jó dolog, de az ára is kiváló!sub-ee írta:Nézd csak, itt egy elég komoly digitális töltõ, csepptöltésre, normál töltésre és gyorstöltésre is alkalmas. Ugye a csepptöltés a téli, illetve a motor használaton kívüli akku karbantartásához való! A csepptöltéshez a csatlakozó csipeszekrõl lecsavarhatóak a közvetlen akkucsatlakozások, így azt rá tudod csavarni az akkura a biztos csatlakozás érdekében!ghostrider írta:Köszi ElectroKing
Üdv.:Sub-ee
Elektronika topik - a pokol kapuja
- hell
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250 De Luxe
- redocstomi
- biciklis
- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
Nézd csak, itt egy elég komoly digitális töltõ, csepptöltésre, normál töltésre és gyorstöltésre is alkalmas. Ugye a csepptöltés a téli, illetve a motor használaton kívüli akku karbantartásához való! A csepptöltéshez a csatlakozó csipeszekrõl lecsavarhatóak a közvetlen akkucsatlakozások, így azt rá tudod csavarni az akkura a biztos csatlakozás érdekében!ghostrider írta:Köszi ElectroKing

- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Sziaredocstomi írta:Hali!!
sub-ee
És meg is épitenéd nekem ha megkérnélek. És kb mennyibe kerülne? mert most szüken állok pénz terén. De igazábol a következö szezonra kellene (február, Március)
Üdv.: Tomi
Természetesen építek neked egyet! 2000Ft és lazán élettartam garanciát merek rá vállalni! Csak be kell tenni a régi helyére és már megy is!
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Találtam egy ilyet. http://totalbike.hu/technika/akku/
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Sziaghostrider írta:sub-ee!
Én arra gondoltam, hogy amikor csepptöltök vele a hideg hónapokban állandóan rajta lehet a töltõn vagy csak egy-egy hétre dobjam fel rá az aksit? És a kupakokat nem kell kicsavarni, ugye? Végül is az aksi töltögeti és kisütögeti, mintha használatban lenne...
Üdv. Ghost
Egy-egy hétre elég feldobni a töltõre, de ha mérsz feszt és eléri a 12,3V-ot az akkuban lévõ feszültség, akkor addig nem kell tölteni! Csepptöltésnél nem muszáj kihúzni, vagy kicsavarni a dugókat, mert olyan mintha fesszabályzón lenne a motor.
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Én mondtam neked, hogy mi hogy mûködik, tudod, nálam van a töltö, amit mutattam képen!Norbedlee írta:Nem érdekel senki, lesz@rom az egészet már belefáradtam hogy mki csak ezt meg azt mondja, CSAK AZ ADJON TIPPET/TANÁCSOT AKI ÉRT HOZZÁ!!!!!!!!!!!!!!sub-ee írta: Széjjel szivat itt mindenki téged, olyannak higgy aki ért valamicskét az elektronikához, vagy a töltõt aki eladja, annak higgy! Nem csak csepptöltésre képes, hanem van rajta olyan üzemmód is!
Üdv
- redocstomi
- biciklis
- Norbedlee
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: Etz 251
Nem érdekel senki, lesz@rom az egészet már belefáradtam hogy mki csak ezt meg azt mondja, CSAK AZ ADJON TIPPET/TANÁCSOT AKI ÉRT HOZZÁ!!!!!!!!!!!!!!sub-ee írta:Széjjel szivat itt mindenki téged, olyannak higgy aki ért valamicskét az elektronikához, vagy a töltõt aki eladja, annak higgy! Nem csak csepptöltésre képes, hanem van rajta olyan üzemmód is!Norbedlee írta: Ghost!
Itt már mond mki mindent szóval már nem is lehet tudni hogy mi a jó, és ha te rárakod a töltõre akkor az x hétig folyamatosan megy?
Üdv
Etz 150 87'
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Széjjel szivat itt mindenki téged, olyannak higgy aki ért valamicskét az elektronikához, vagy a töltõt aki eladja, annak higgy! Nem csak csepptöltésre képes, hanem van rajta olyan üzemmód is!Norbedlee írta:Ghost!ghostrider írta:Nekem van egy csepptöltõm. A savas aksit csak rárakom és tavasszal meg leveszem róla, vagy van valami fifika a dologban?
Üdv. Ghost
Itt már mond mki mindent szóval már nem is lehet tudni hogy mi a jó, és ha te rárakod a töltõre akkor az x hétig folyamatosan megy?
- Norbedlee
- nagy ETZ-s
kinek a pap,kinek a paplankuti írta:ilyen csepptöltõt használok én is! egyszer lemerült csontra az akksim, azt is feltöltötte! Hidegre is pöccre indul azóta is. Miközben apám ts-ébe, új akksit egész nap töltve nem töltött fel rendesen..zsakfos írta:Ha már ennyi szó esett róla.http://borrow-our-braine.addel.hu/detai ... tid=210282
Etz 150 87'
- kuti
- Aki nem csak motorral tud elesni
- MZ-d típusa: Etz125, Ts250/1
ilyen csepptöltõt használok én is! egyszer lemerült csontra az akksim, azt is feltöltötte! Hidegre is pöccre indul azóta is. Miközben apám ts-ébe, új akksit egész nap töltve nem töltött fel rendesen..zsakfos írta:Ha már ennyi szó esett róla.http://borrow-our-braine.addel.hu/detai ... tid=210282

- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Ha már ennyi szó esett róla.http://borrow-our-braine.addel.hu/detai ... tid=210282
- redocstomi
- biciklis
- tothszilard
- biciklis
- MZ-d típusa: etz 125
re
Köszönöm Szabolcs, küldtem egy levelet.
Üdv Szilárd
Üdv Szilárd
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Re: Gyújtás
Sziatothszilard írta:Sub-ee valahogy tudnánk beszélni az elektronikus gyújtásról? Van Msn-ed? Írjak inkább mail-t?
Kösz, üdv Szilárd
Van MSN-em!, de inkább írj mailt, úgy jobb lenne!
- tothszilard
- biciklis
- MZ-d típusa: etz 125
Gyújtás
Sub-ee valahogy tudnánk beszélni az elektronikus gyújtásról? Van Msn-ed? Írjak inkább mail-t?
Kösz, üdv Szilárd
Kösz, üdv Szilárd
- Csöpi
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ 125, ETZ 250
www.bannerbatteries.com (lehet váltani magyar nyelvre is) ez lemaradt az elõzõ hsz.-ból 

Üdv: Alter /Csöpi/
- Csöpi
- Simsonos
Ha már akkumulátor témáról folyik az értekezés, nálam ami nagyon jól bevált típus az a Banner. Simsonban (elektronikus gyújtás, indexek) Fater Merci Vitojában öt éve szolgál Banner. Elõzõ munkahelyemen, ahol egy KCR-es KAMAZon és egy IFÁn voltam sofõr mindkettõben Banner akku volt, indítással sohasem volt gondom, télen is indult mint a doksza
(meg a többi kolega kocsija az enyémrõl lett bikázva, mikor hideg reggeleken nem tudtak elindulni
)

- Csöpi
- Simsonos
Ha jól tudom a csepptöltõ nem csinál mást mint megakadályozza az akkumulátor önkisülését mikor nincs használva az akku. Tehát nem más mint egy "szinten tartó" akkutöltõ, a töltõáram megállapítása pedig ha jól tudom, az akku Ah kapacitásának tizedrészének megfelelõ áram milliamperben. Ezzel a töltõvel viszont nem igazán lehet feltölteni egy lemerült akkut, ez csak szinten tartásra szolgál(Pl a hosszú téli estékrebakimate írta:"Csepptöltõt" lehet rakni autóra, teherautóra, bármire. Csak azt kell megnézni, hogy mekkora erõsségû árammal tölt.Norbedlee írta:Ez a csepptöltõ ez direkt motor akkuhoz van ha jól tudom?
Azt azért tudjátok, hogy a "csepptöltõ" mit tud?

- Norbedlee
- nagy ETZ-s
Új vagy használt? amúgy tényleg érdekel.....irj már róla részletessbb infot és megyegyezünksub-ee írta:SziaNorbedlee írta: Nekem 2 év garancia van rá, ami akkor érvényes ha az elromlott akkut bevizsgáltatom egy villamossági szakival....
Mégis megvan a cimbimnek a digitális motor akku töltõje 20Ah-áig. Programozható, digitális csepptöltõ, az ára 4700Ft
Etz 150 87'
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
SziaNorbedlee írta:Nekem 2 év garancia van rá, ami akkor érvényes ha az elromlott akkut bevizsgáltatom egy villamossági szakival....coco írta:Nekem a fel ev garanciat is ugy adtak az akksira hogy el kelett vigyem villamossagi csavohoz aki megmerte hogy jo-e a toltes, rairta a szamla hatara es rakott ra egy pecsetet. Ez utan vissza kelett menjek s meg kelett mutassam az eladonak h minden oke es igy lett fel ev garanciam.
Mégis megvan a cimbimnek a digitális motor akku töltõje 20Ah-áig. Programozható, digitális csepptöltõ, az ára 4700Ft
- Norbedlee
- nagy ETZ-s
Nekem 2 év garancia van rá, ami akkor érvényes ha az elromlott akkut bevizsgáltatom egy villamossági szakival....coco írta:Nekem a fel ev garanciat is ugy adtak az akksira hogy el kelett vigyem villamossagi csavohoz aki megmerte hogy jo-e a toltes, rairta a szamla hatara es rakott ra egy pecsetet. Ez utan vissza kelett menjek s meg kelett mutassam az eladonak h minden oke es igy lett fel ev garanciam.
Etz 150 87'
- Norbedlee
- nagy ETZ-s
kobraCode!kobraCode írta:Norbedlee, akkor oksa, lényeg hogy jó legyen
Majd ha lesznek tapasztalataid az akkuval azt nyugodtan megoszthatod velem
Én most töltõt vadászok, olyat amin tudom szabályozni a töltési feszt, mert a mostani újak mind "automaták".
Üdv.
töltõt nézz az obi-ba ott asszem van manuálisan állítható.....
Etz 150 87'
- Norbedlee
- nagy ETZ-s
Igen 2 év garancia van hozzá! (hiba esetén egy villamossági szakértõ vizsgálata alpján cserélik ki, de azt mondta az eladó hogy nem jellemzõ a meghibásodás, de hát ki tudja)Stravkó írta:2 év gari? Én úgy tudtam,hogy a motorakksikra csak fél év garancia van! Nálunk(az unixban) is csak fél év van rá,pedig az is varta! Az autóakksikra van 2év.
Etz 150 87'
- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Köszi a Simson nem sürgös még romjaiba hever"és egy szál kábel sincs rajta,viszont lehet elviszem egyik barátom hozzád van neki egy Török ETZ je és a kábelezését meg kellene oldani,Szerintem más mind a Német de lehet tévedek.bakimate írta:Dehogy, miért lenne?kupi írta:remélem azért nincs harag nem sértésnek szántam.És egy komoly kérdés:csak MZ kábelekkel foglalkozol??Nekem Simson kellene.
Nem, igen, (az ellen nem véd:D ) lesz Simsonhoz is, de még nem mostanában. Bár ha a télen elhozod hozzám a gépet, akkor egy nap alatt meg tudjuk csinálni.
(Simo Lesz majd ugyanolyan csomag, mint az MZ-khez, csak még el kell hoznom a gépet, meg kicsit gatyába kell ráznom. Már kifizettem, csak még nem tudtam elhozni. Tisztára mint annak idején, amikor az ember befizette az autó árát, csak utána jó pár évvel kapta meg![]()
)
MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
http://www.youtube.com/watch?v=gy-7gzR99vg
- bakimate
- A kábelkirály
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Dehogy, miért lenne?kupi írta:remélem azért nincs harag nem sértésnek szántam.És egy komoly kérdés:csak MZ kábelekkel foglalkozol??Nekem Simson kellene.

Nem, igen, (az ellen nem véd:D ) lesz Simsonhoz is, de még nem mostanában. Bár ha a télen elhozod hozzám a gépet, akkor egy nap alatt meg tudjuk csinálni.
(Simo Lesz majd ugyanolyan csomag, mint az MZ-khez, csak még el kell hoznom a gépet, meg kicsit gatyába kell ráznom. Már kifizettem, csak még nem tudtam elhozni. Tisztára mint annak idején, amikor az ember befizette az autó árát, csak utána jó pár évvel kapta meg

"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
- kupi
- bajnok
Szia Máté remélem azért nincs harag nem sértésnek szántam csak magambol indultam ki.És egy komoly kérdés:csak MZ kábelekkel foglalkozol??Nekem Simson kellene.bakimate írta:Én kérek elnézést!kupi írta:valamit kifelejtetél a számitásbol! Egy igazi motoros ha már ketyeg a gép már megy is vele egy -két kört akár milyen hideg is az idõ
MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
- bakimate
- A kábelkirály
Én kérek elnézést!kupi írta:valamit kifelejtetél a számitásbol! Egy igazi motoros ha már ketyeg a gép már megy is vele egy -két kört akár milyen hideg is az idõ

"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
- kupi
- bajnok
Szia Máté valamit kifelejtetél a számitásbol! Egy igazi motoros ha már ketyeg a gép már megy is vele egy -két kört akár milyen hideg is az idõ (ez saját tapasztalat),és abban teljesen igazad van ha nem melegitlyük fel rendesen akkor inkább ártunk mind használunk neki.bakimate írta:Nekem az a véleményem errõl a módszerrõl, hogy úgysem járatod addig a garázsban a motort, ameddig eléri az üzemi hõmérsékletet. Az meg szerintem nem jó, hogy tavaszik eltaknyolódik minden.kupi írta:vissza teszed a mociba és kicsit járatod a gépet persze nem alapjáraton egyébként a motornak sem árt ha kicsit be van inditva a tél álom alatt.
4500 forintért vettem tavaly 6V-os ún. csepptöltõt. Nem egy nagy összeg...
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
- bakimate
- A kábelkirály
"Csepptöltõt" lehet rakni autóra, teherautóra, bármire. Csak azt kell megnézni, hogy mekkora erõsségû árammal tölt.Norbedlee írta:Ez a csepptöltõ ez direkt motor akkuhoz van ha jól tudom?
Azt azért tudjátok, hogy a "csepptöltõ" mit tud?
- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
Szerintem szünetmentes tápba valók:)
Vagy riasztóba nemtudom.
http://www.co-libri.hu/ Itt elem, akku és bal alul lesz.
Vagy riasztóba nemtudom.
http://www.co-libri.hu/ Itt elem, akku és bal alul lesz.