Lenne egy kérdésem. Kinyúlt a primerláncom a 150-es etz-men,de olyan szinten hogy már kidörzsölte a dekni alját
A válaszokat elõre is köszi

<-----------------------
<-----------------------
Láttam én már fõtengelynél is zárt csapágyat...conus írta:ki tudja h a nagy hõre hogy reagál az a kis perem(kinyúlik-e, stb)...

hmm lehet benne valami, de akkor csakis gumi porvédõ, viszont egy idõ után az is elkopik, meg ki tudja h a nagy hõre hogy reagál az a kis perem(kinyúlik-e, stb)... bár a szervízkönyv mind2 oldalt nyitottat ír elõ...bakimate írta:Külsõ oldalon zárt csapágy esetleg?conus írta:nekem a 4. pontnál folyt...
<-----------------------
Stravkó, kutyabõr!conus írta:ezzel a problémával én is küszködtem és rájöttem b.ssza meg h hol folyik az olaj.
1. a bronzperselynél -> csere
2. szimeringnél -> csere
3. kuplungpálca -> olajálló gumiból vágtam egy körlapot, közepét kilyukaszottam, szilikontrutymóval rögzítettem vagy O-gyûrûs megoldás a pálcára
4. a kislánckerék alól![]()
![]()
mert az a távtartó(20-as) csak fémesen fekszik fel mindenhol
megoldás: szilikontrutymó a távtartó peremére körbe, elõtte zsírtalanítás a tömítendõ felületeken!
<-----------------------
<-----------------------
Ja! Akkor ha nem a lánckerékszimmeringnél,akkor a kuplungnyomórúdnál folyik! Tegyél rá O-gyûrût,a méretét nem tudom,finoman zsírozd be,hogy könnyen csússzon,és jó lesz! Szintén Kis-TZ-s Tóth Szilárd barátom így oldotta meg,neki bevált! (Szilárd javíts ki ha nem jól írtam!)Kutyabõr írta:CSõ Stravko!
Kösz a tippet de nem ez a konkrét probléma hanem az hogy váltóolaj átt szivárog a lánchoz és a onnan csepeg össze vissza igaz igy ahogy mondtad nem csöpög a motoralá hanem a lánc ahogy foaz szórja szét! belül nincs valami tömités a kuplungnál vagy a tökömtudja valami megoldás erre? elõre is kösz!

Igen lehet.Ezt nem ugy csinálják ahogy te gondoltad.Elõször kiöntik a blokkfeleket,aztán sikba lapolják,belefurják a brezonokat.Eddig minden mehet még mindennel.Viszont ha ezzel megvannak akkor fognak egy balos és egy jobbos felet,öszzecsavarozzák és csak ezután készitik méretre a csapágy helyeket(vonalba furják).Persze azért nem ugy kell elképzelni hogy itt nagy eltérések lehetnek két egymásnak idegen blokkfél esetében.Viszont a fõtengely illetve a csapágyak ha nem futnak egy vonalban akkor hamarabb mehet tönkre a motor.Csapágy megszorul,elforog a blokkban vagy a fõtengelyen,meg még mit tudom én mit okozhat.Viszont próba cseresznye.Lehet szerencséje az embernek és esetleg semmi gond nem lesz belõle.Ha más lehetõségem nem lenne én is megpróbálnám.conus írta:jajj vazze!
én nem vagyok egy fémforgácsoló guru, de ha ugyanabba a szerszámba van befogva mindegyik bal blokkfél, vagy ha nem is ugyanabba, mert idõvel cserélték, de ugyanúgy van beállítva a megadott tûréssel, akkor lehetséges súlyos eltérés? az én esetem + stravkó haverjának esete ennek ellentmond

<-----------------------
nem összetartozó?tigris írta:Srácok,az mennyire gáz,ha két olyan blokkfelet rakok össze,ami nem összetartozó?Ferdén fog állni bennük minden?
Elkezdtük szétszedni a blokkomat,nem a tûgörgõ csörgött,az hibátlan,viszont a fõtengelyem nem keveset kotyog oldalvást és a hengerben meg a dugón is bemaródás a csapszegnél,szóval fúrás lesz belõle (150ccm alapméret következik).
Sajna a kuplungot nem tudtuk még levenni,mert vasárnap beesteledett és Békésen van a szerkezet...
Gyanakszom,hogy a fõtengelycsapágyak fészkei vannak kikopva.
<-----------------------
Hello!Kutyabõr írta:Hello mindenkinek!
Segitség kellene lehet hülyén hangzik és nem is szerelõ a szakmám na az a lényeg hogy 125ös etzkóm kuplung deknijében ála az olaj vagyis szakad rendesen, milyen tömitéssel tudnám orvosolni a problémát?
Elõre is kösz.

Tigris! Én úgy tudom,hogy a blokkfelek központba vannak fúrva,vagy marva! Könnyen lehet,hogy szorulni fog,ha összerakod!tigris írta:Srácok,az mennyire gáz,ha két olyan blokkfelet rakok össze,ami nem összetartozó?Ferdén fog állni bennük minden?
Elkezdtük szétszedni a blokkomat,nem a tûgörgõ csörgött,az hibátlan,viszont a fõtengelyem nem keveset kotyog oldalvást és a hengerben meg a dugón is bemaródás a csapszegnél,szóval fúrás lesz belõle (150ccm alapméret következik).
Sajna a kuplungot nem tudtuk még levenni,mert vasárnap beesteledett és Békésen van a szerkezet...
Gyanakszom,hogy a fõtengelycsapágyak fészkei vannak kikopva.

misi írta:Sziasztok
Azt szeretném kérdezni valaki megtudná e mondani nekem Etz 250-es fötengely tügorgös kosár méretét a csapszegnél.
Azt tudom hogy acsapszeg mérete 18mm -es fötengely vége ahova belemegy a tügörgös kösár az hány mm -es az átmérölye.
A kosár hossza kb 24mm -es.
Elöre is köszönöm.
Üdv:Misi
stimmel a váltokuti írta:Bocs, hogy csak most reagálok! Mivel az olaj még most is folyik, igaz csak kisebb mennyiségben(valószínûleg most már csak a "pálcánál"), ezért meg fogom csinálni ezt a lyuggatott olajálló kör alakú gumilap szilikontrutymóval való alkalmazásátKöszi!
És lenne mégegy kérdésem.. apám ts-ébe még mindig nincs 3.sebesség.. A ts250/1 váltója mennyibe egyezik a nagy etz váltójával? Ugyanis sokan azt mondják, hogy gond nélkül cserélhetõ, de volt már ellenvélemény is...

<-----------------------
Lehet korán örülsz, mert pár hét után majd kiderül mennyire tartja magát az a gumitömítés. Bár ne legyen igazam.kuti írta:Köszi szépen! Holnap délután legurulok vele egy ismerõshöz, aki jópár Tz-t csinált már, és meglessük. Jobb lenne, ha csak a a lánckerék szimeringjét kéne cserélni, de meglátjukEzt az O gyûrût nem teljesen értem, hogy hogyan gondolod, de megemlítem a "szerelõnek". Õ csak nem olyan láma hozzá mint én
A karbit meg már megrendeltem, mert alul csöpögött a benzin
Vagy csak tömítés kéne bele?
Viccet félretéve, a tipikusnak hitt Mz betegséget, hogy folyik az benzin a karbiból, megoldottam egy filléres tömítéssel! nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó az utángyártott gumi

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég