WIKI MZ szerelés oldalak
- popitty
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ Ts 150
Re: WIKI MZ szerelés oldalak
Hello!
Kérdésem mindenkihez, HOL TUDOK VENNI MZ Ts 150-hez gázbovdent. Már vettem és rendeltem egy párat de mind ETZ-hez való gondolom mert maga a bovden --nem a ház- kb 2 cm-rel hosszabb mint kellene. Általában akinél érdeklődtem mind azt mondja az ETZ jó hozzá. NEM JÓ. Szóval ha valaki tud boltot ahol megbízhatóan azt adják amit rendelek vagy ha valaki gyárt ilyeneket adjatok címet.
Kösz Popitty
Kérdésem mindenkihez, HOL TUDOK VENNI MZ Ts 150-hez gázbovdent. Már vettem és rendeltem egy párat de mind ETZ-hez való gondolom mert maga a bovden --nem a ház- kb 2 cm-rel hosszabb mint kellene. Általában akinél érdeklődtem mind azt mondja az ETZ jó hozzá. NEM JÓ. Szóval ha valaki tud boltot ahol megbízhatóan azt adják amit rendelek vagy ha valaki gyárt ilyeneket adjatok címet.
Kösz Popitty
- popitty
- kis ETZ-s
Kösz. Segítséggel megfejtettem a rejtélyt.popitty írta: ↑2021.04.15. 19:44 KUPLUNGKOSÁR MÖGÖTTI RÉSZ.
Még nem csináltam ilyen szerelést tehát azt sem tudom mi az eredeti megoldás.
Arról van szó, hogy a Ts 150-es kuplungkosara mögött lévő és a berugó racsniját nyomó rugó a blokk oldalon a csapágy előtt mire támaszkodik. Nekem ugyanis ott csak egy alátét van ami láthatóan nem oda való és igen csak megkopott ahogyan a rugó k.kosárral együtt forog és maga az alu blokk is sérült. Láthatóan nem ez a gyári megoldás. Én úgy gondolom hiányzik onnan valami ami a rugó forgását felveszi.
És esetleg ha valaki tudna küldeni valami részlet sémát a kuplungkosár ezen részéről, hogy mik vannak mögötte. Venni sem tudok ilyen alkatrészt mert nem tudom mi van ott és mi a neve. Már az alkatrész neve is segítség. Kösz!
- popitty
- kis ETZ-s
KUPLUNGKOSÁR MÖGÖTTI RÉSZ.
Arról van szó, hogy a Ts 150-es kuplungkosara mögött lévő és a berugó racsniját nyomó rugó a blokk oldalon a csapágy előtt mire támaszkodik. Nekem ugyanis ott csak egy alátét van ami láthatóan nem oda való és igen csak megkopott ahogyan a rugó k.kosárral együtt forog és maga az alu blokk is sérült. Láthatóan nem ez a gyári megoldás. Én úgy gondolom hiányzik onnan valami ami a rugó forgását felveszi.
És esetleg ha valaki tudna küldeni valami részlet sémát a kuplungkosár ezen részéről, hogy mik vannak mögötte. Venni sem tudok ilyen alkatrészt mert nem tudom mi van ott és mi a neve. Már az alkatrész neve is segítség. Kösz!
Sziasztok. Nekem egy mz moskito 50 es van alkatrészt lehet hozzá esetleg még valahol kapni? Valaki tudna olyan helyet esetleg? Köszönöm előre is! Ha kerhetem privátba irjatok
- Kékbetyár
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ.ETZ.250.De lux.
Ha valakit érdekel:
Tudom még ajánlani az Mz hogyan tovább és a motorozás mesterfokon c. könyveket is.

- Kékbetyár
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ.ETZ.250.De lux.
Igen ezeket az oldalakat olvastam de a szerelési kézikönyv részletesen leír mindent.
Érdemes elolvasni.
- aronpfabian
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250, TS 150
"Üzemanyagellátás" alá írd be.docsi írta:Sziasztok ! Kérdésem lenne, mégpedig tudna e nekem valaki abban segíteni, hogy van egy ETZ 250-es motorom és az úgynevezett energiatakarékos karbi van rajta és egy istenért se tudom beállítani úgy hogy szedje is a lábát , illetve az alapjáratom is stabil legyen. Amennyiben elsőre nem ugrik be melyik karbira gondolok aakor még több infó, csatos az úszóház rögzítése és az alapjárat csavar nem a súbert emeli, hanem az üzemanyag áramlását szabályozza, ha jól tudom.
Hálás lennék ha tudna valaki ebben nekem segíteni.
Köszi.
Sziasztok ! Kérdésem lenne, mégpedig tudna e nekem valaki abban segíteni, hogy van egy ETZ 250-es motorom és az úgynevezett energiatakarékos karbi van rajta és egy istenért se tudom beállítani úgy hogy szedje is a lábát , illetve az alapjáratom is stabil legyen. Amennyiben elsőre nem ugrik be melyik karbira gondolok aakor még több infó, csatos az úszóház rögzítése és az alapjárat csavar nem a súbert emeli, hanem az üzemanyag áramlását szabályozza, ha jól tudom.
Köszi.
Köszi.
- aronpfabian
- bajnok
Első körben cseréld egy-az-egyben, fúvókákat is hagyd benne. A két karburátor belső felépítése nagyon eltérő, ez önmagában magyarázhatja a különböző fúvókaméreteketSzeki írta:Még annyit kérdeznék ezzel kapcsolatban, hogy az ETZ 125 karbi értékei igen eltérőek a TS-től.
Egy az egyben cserélhetem azért vagy a fúvókákat cseréljem ki??
Még annyit kérdeznék ezzel kapcsolatban, hogy az ETZ 125 karbi értékei igen eltérőek a TS-től.
- aronpfabian
- bajnok
Amúgy ez a témakör a fent linkelt "MZ szerelés" cikkek megvitatására való. Legközelebb a karburálást a saját helyén, az "Üzemanyagellátás" alatt kérdezd légysziSzeki írta:Köszi!
Az ETZ karbi origi. Sokáig állt de kipucoltam pont ezért. Megjárattam a tűszelepet és át is mostam.
De akkor újra szétkapom.
Jó lenne ha működne mert tök jó élmény volt h csodásan pötyögött alapjáraton.

Köszi!
Az ETZ karbi origi. Sokáig állt de kipucoltam pont ezért. Megjárattam a tűszelepet és át is mostam.
De akkor újra szétkapom.
De akkor újra szétkapom.
- aronpfabian
- bajnok
Ha rúgdostad és nem indult, akkor normális a "benzinszagú folyadék". A tűszelep fennakadásával előbb fogod leereszteni a tankot a túlfolyón, mint telenyomni a hengert (hacsak nem gányolt a karbi és nem tömték be - láttam már ilyet lol)Szeki írta:Sziasztok!
Némi segítségre szorulok.
MZ TS 125 re felraktam az ETZ 125 karbit.
Beindult és pöpecül ment egy darabig!! Örültem h végre van normális alapjárat, stb.
Másnap reggel már nem indult.
A kipufogó könyök alján csöpögött valami benzin szagú fogyadék.
Csap el volt zárva, uszó nem volt felakadva.
Karbi szét, össze akkor sem indult.
Vissza raktam a gyári karbit és röff!!!
Mi lehet a baj???
Help!!!
Hidegen beállítva melegen már sokat kap. Esetleg a szivató tömítése sem 100%-os az ETZ karbin.
Sziasztok!
Beindult és pöpecül ment egy darabig!! Örültem h végre van normális alapjárat, stb.
Mi lehet a baj???
Help!!!
Mi lehet a baj???
Help!!!
MrDok írta:Ollórugó a blokkban. Ha más baja nincs, szokd meg, ha amúgy is bontani kell, akkor csere.karesz27 írta:Sziasztok!
A napokban vásároltam egy mz es 125/1 motorkerékpárt.Olyan problémám van, hogy a 3. illetve 4. sebességet nem veszi csak ha vissza lökök a váltó karon és utána húzom fel. A váltó karnak van vagy 6-7 cm lógása. Mi lehet a problémája?
Köszönöm a választ
- MrDok
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Ollórugó a blokkban. Ha más baja nincs, szokd meg, ha amúgy is bontani kell, akkor csere.karesz27 írta:Sziasztok!
A napokban vásároltam egy mz es 125/1 motorkerékpárt.Olyan problémám van, hogy a 3. illetve 4. sebességet nem veszi csak ha vissza lökök a váltó karon és utána húzom fel. A váltó karnak van vagy 6-7 cm lógása. Mi lehet a problémája?
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Sziasztok!
- Gexxx
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
Re: WIKI
Minden hozzászólásnál található egy ! gomb.
Ezzel tudjátok nekünk jelezni a kifogásolható hozzászólásokat! (indokkal!)
Ha ezzel jelzitek, akkor nekünk is könnyebb lesz!
Ezzel tudjátok nekünk jelezni a kifogásolható hozzászólásokat! (indokkal!)
Ha ezzel jelzitek, akkor nekünk is könnyebb lesz!
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil
- Alfa
- Keljfeljancsi
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Az a baj, hogy a kérdések 3/4e már bentvan Wikiben, mégsem olvassa el senki, hanem egyből bekérdez ide
Lehet hogy aktívabb moderáció kéne, egy bentlevő kérdésre adminként beírni nagy piros betűkkel (a kérdés hsz-ébe) hogy "a kérdésre a válasz wikiben szerepel", talán úgy egy idő után mindenki látná, hogy van olyan

Lehet hogy aktívabb moderáció kéne, egy bentlevő kérdésre adminként beírni nagy piros betűkkel (a kérdés hsz-ébe) hogy "a kérdésre a válasz wikiben szerepel", talán úgy egy idő után mindenki látná, hogy van olyan

MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
Kicsit olvasgattam a szervíz témákat, és azt vettem észre, hogy az esetek nagy részében ugyanazok a kérdések térnek vissza... (milyen gyertya kell a motorba, mekkora lánckerék, mennyi olaj a telókba, ...)
Aki válaszol a kérdésekre, beírhatná egyúttal a wiki-be is, így lehet nem kellene minden egyes alkalommal újra és újra válaszolgatni...
Aki válaszol a kérdésekre, beírhatná egyúttal a wiki-be is, így lehet nem kellene minden egyes alkalommal újra és újra válaszolgatni...
RBiker profil
RBiker profil
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
Kicsit update-eltem a Wiki-t (gumi és hajtásrendszer)
Zizi: Képek mennek már?
SZERKESSZETEK TI IS WIKI-T!!!
Zizi: Képek mennek már?

SZERKESSZETEK TI IS WIKI-T!!!
RBiker profil
RBiker profil
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
Gexxx! Help me! Egyszeruen nem megy a kepfeltoltes a wikire, fax vagyok hozza, ha kuldok kepeket (mzclubhungary@gmail.com? ) fel tudnad tenni?
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
bocsi, csak a felreertesek elkerulese vegett, amit bemasoltal, az nem minden 2T kipuff resze, hanem a rezo elonye-hatranya.... ez nem a gyari kipuff konfiguracioja, ettol fuggetlenul hasznos a cikk, csak at kellene nevezni "a rezonatoros dob mukodesi elve" nevre...es utana elonyei:..............hatranyai.:......... stb.Gshp írta:Wiki ben leírtam a 2T kipufogó részeit![]()
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
z25z írta:gexxx! a wikihez még mindig tok hulye vagyok, viszont a kipufogos dolgot atszerkesztettem, irtam egy kis cikkecsket, be is illesztenem, csak nem tudom hova. Letre tudsz hozni egy kipufogo almenut benne?
aaaaa megvan "homokoztam" kicsit

udv!
- moderator
- a cenzúra ura
éhesfarkas!
A kérdésedet áttettem a blokk topicba, mert inkább oda tartozik. Ezt a topicot a WIKI BOOK szerkesztésével kapcsolatos kérdéseknek/javaslatoknak tartjuk fenn. Amint megfelelõ válasz érkezik a kérdésedre az bekerül majd a WIKI-be.
A kérdésedet áttettem a blokk topicba, mert inkább oda tartozik. Ezt a topicot a WIKI BOOK szerkesztésével kapcsolatos kérdéseknek/javaslatoknak tartjuk fenn. Amint megfelelõ válasz érkezik a kérdésedre az bekerül majd a WIKI-be.
Szigorú vagyok, de roppant igazságtalan!
Motorom > > >
Motorom > > >
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
A "hogyan szerkeszthetem" részhez beírtam 1-2 apró fogást
A továbbiakért tényleg nézzétek meg a hivatkozott részt!
A továbbiakért tényleg nézzétek meg a hivatkozott részt!
RBiker profil
RBiker profil
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
bárkitigris írta:Ha netán valami olyan kerül fel a wikire,ami nem korrekt,azt ki tudja onnan levenni,le lehet-e egyáltalán?
RBiker profil
RBiker profil
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
Itt jöttök a képbe TI! Ugyanis ezt bárki szerkesztheti! Sõt!!! Mindenkinek szerkesztenie kell, ha valóban hasznos olvasmányt akarunk kihozni belõle!molcsaba írta:Tetszik a dolog, de még fejlõdnie kell, és akkor egy hasznos olvasni valót kapunk az MZ-hez!
Ha tudsz valamit, amit még nem írt be senki, akkor ott a 'szerkesztés' gomb, tessék megnyomni és szépen megfogalmazva beírni!!!
Tipp: egy részt úgy tudsz keretbe foglalni, hogy a sorok elejére teszel egy szóközt! (az üresekbe is, mivel akkor 'szétszedi' a dobozokat.
Ennek a wiki-nek akkor lesz értelme, ha minél többen csináljuk.
Ja, ha kérdésed van, akkor azt a fórumon keresztül tedd fel, ne a wiki-n hagyj üzenetet!
RBiker profil
RBiker profil