Szerintem a hosszabb.
A rövidebb az a kis Ts-é.
Szerintem a hosszabb.
Köszi!
Ez engem is érdekelne, annyit tudok, hogy külön nem lehet kapni!Lumpy írta: ↑2019.06.16. 21:24Kérdésem mostmár az lenne, hogy a képen jelölt gumit hol tudnám beszerezni? Egyik webshopban sem találtam meg, sajnos ami benne van eléggé elrongyolódott már. Előre is köszönöm a tippeket.Lumpy írta: ↑2019.06.16. 00:02 Sziasztok!
ETZ 250 Hátsó rugóstag szerelésben vagyok benne.
A régi szimeringet nagy nehezen sikerült kiszedni. A kérdésem, az, hogy a képen látható felső kis perem levehető-e és le kell-e venni mielőtt az új szimeringet bele teszem?
Félek,, hogy mire a helyére bekerül a perem szétbarmolja az oldalát és nem fog jól tömíteni. Az alatta lévő gumi gyűrűt (mármint ami a fém pogácsa körül,a szimeringhez képest lejjebb van) lehet cserélni? Sajnos nincs valami jó állapotban.
Illetve az 5W vagy a 10W olaj javasolt inkább a hátsó rugóstagba?
Köszi előre is a válaszokat.
IMG_20190615_203355_Sz.jpg
Üdv, Lumpy
IMG_20190615_203406_sz.jpg
Kérdésem mostmár az lenne, hogy a képen jelölt gumit hol tudnám beszerezni? Egyik webshopban sem találtam meg, sajnos ami benne van eléggé elrongyolódott már. Előre is köszönöm a tippeket.Lumpy írta: ↑2019.06.16. 00:02 Sziasztok!
ETZ 250 Hátsó rugóstag szerelésben vagyok benne.
A régi szimeringet nagy nehezen sikerült kiszedni. A kérdésem, az, hogy a képen látható felső kis perem levehető-e és le kell-e venni mielőtt az új szimeringet bele teszem?
Félek,, hogy mire a helyére bekerül a perem szétbarmolja az oldalát és nem fog jól tömíteni. Az alatta lévő gumi gyűrűt (mármint ami a fém pogácsa körül,a szimeringhez képest lejjebb van) lehet cserélni? Sajnos nincs valami jó állapotban.
Illetve az 5W vagy a 10W olaj javasolt inkább a hátsó rugóstagba?
Köszi előre is a válaszokat.
IMG_20190615_203355_Sz.jpg
Üdv, Lumpy
Köszönöm a választ, közben a gyakorlat is rávezetett a megoldásra és szétszedtem
Köszi, megrendeltem az olajakat is, előre-Fork, hatra-Shock 10W .csoka írta: ↑2019.04.26. 18:11 Szimeringet tegyél bele.Én csapágyboltban vettem.A hátsó csillapítót akkor látod mennyire lepusztult,amikor szétszeded.Mosd ki a belsejét gázolajjal.Én 10W lengéscsillapító olajat tettem bele,a sűrűbb 15W,20W nagyon fékezte a csillapítást,kb.mintha fixre lenne hegesztve minden...Az olaj mennyiségét nem tudom,nem találtam leírást róla.Fontos,hogy kétféle csillapító van.Az egyik összenyomásra fékez,a másik széthúzásra.Logikusan a hátsónak széthúzásra kell fékeznie.Nem szabad eltérő tipusút összepárosítani,mert csavarodást okoz a lengővillán.
Az idézet 2015 április 15.-ről származik, ha érdekel az akkori beszélgetés környezete.sell írta: ↑2015.04.13. 20:04 A 8-11 cSt kb a 7.5w és 10w nek felel meg, a kevert olajat molibdénszulfid és csillapítóolaj keverékére érted? Azt csak első szárakba javasolták. A sárga , zöld jelölés nem a csillapítás irányát hanem a normától való negatív ill. pozitív csillapítóerő eltérést jelölte. Remélem jól tudom, valaki azért megerősíthetné.A 20w- vel nem lett nagyon pattogós az eleje?
Köszi! Lehet hülyeséget írtam, de a "Hogyan javíthatom a motorkerékpáromat?" című könyv hátuljábam az MZ TS 250/1- nél, de azt hiszem az összes MZ-nél is így adták meg az első teleszkópnál és a hátsó lengéscsillapítónál is.aronpfabian írta: ↑2019.03.29. 10:13Az SAE 30 vagy SAE 40 egyfokozatú motorolaj. Nem válogatósmotrosmano írta: ↑2019.03.29. 09:31 Csak kíváncsiságból érdekel, a könyvben lengéscsillapító olajnak SAE 30-40 van írva, az minek felel meg amikor valahány W-ként jelölve?![]()
Köszi!Zorka írta: ↑2019.03.29. 09:58Szia!motrosmano írta: ↑2019.03.29. 09:31 Csak kíváncsiságból érdekel, a könyvben lengéscsillapító olajnak SAE 30-40 van írva, az minek felel meg amikor valahány W-ként jelölve?
http://www.olajsziget.hu/tudastar/78-mi ... oeles.html
http://www.oilpower.hu/tudastar/a-hidra ... ztalyozasa
Az SAE 30 vagy SAE 40 egyfokozatú motorolaj. Nem válogatósmotrosmano írta: ↑2019.03.29. 09:31 Csak kíváncsiságból érdekel, a könyvben lengéscsillapító olajnak SAE 30-40 van írva, az minek felel meg amikor valahány W-ként jelölve?
Szia!motrosmano írta: ↑2019.03.29. 09:31 Csak kíváncsiságból érdekel, a könyvben lengéscsillapító olajnak SAE 30-40 van írva, az minek felel meg amikor valahány W-ként jelölve?
Ez megoldódott!motrosmano írta: ↑2019.03.27. 21:33 És még egy kérdés:
hogyan tudom szétszedni az összerohadt lengéscsillapítót? Minden csavar, anya feltágult csak a szimeringház nem akar kijönni, úgy összetapadt, hogy csak na! Pedig már semmi tartja, csak az összerohadás!
Sajnos még nem szabad erőlködnöm, hogy izomból oldjam meg! Legutóbb úgy sikerült, de most nem merek kockáztatni!
Köszi!Zorka írta: ↑2019.03.22. 11:20Igen, rá lehet tenni. Csak az Etz-hez van 380-as szemtávolságú teló is. Annál nem fog rendesen összeérni az alsó és a felsőrész.motrosmano írta: ↑2019.03.22. 07:37 Hali!
A TS/ETZ hátsó lengéscsillapítójára rá lehet tenni a trophi lengéscsillapító krómozott burkolatát?
Igen, rá lehet tenni. Csak az Etz-hez van 380-as szemtávolságú teló is. Annál nem fog rendesen összeérni az alsó és a felsőrész.motrosmano írta: ↑2019.03.22. 07:37 Hali!
A TS/ETZ hátsó lengéscsillapítójára rá lehet tenni a trophi lengéscsillapító krómozott burkolatát?
Semmiben sem tér el. Az oldalkocsiséban van egy fészkesretesz pluszban.motrosmano írta: ↑2019.03.06. 21:05Sajnos olyan munkahelyem van, ami miatt a legtöbb hétvégén dolgoznom kell, és nem igen tudok mostanában börzékre járni,
ezért vásárolok javarészt netről, sajnos belefutok ilyenekbe!
De, ha hajlandó vagy elküldeni én megvenném!
Az ETZ 125/150/250 villanyaka miben tér el a 251-sétől, tudja valaki?
Hosszabb lenne?
Sajnos olyan munkahelyem van, ami miatt a legtöbb hétvégén dolgoznom kell, és nem igen tudok mostanában börzékre járni,
Valami LadaVAZ névvel Facebookon is garázdálkodik egy csaló, már láttam róla figyelmeztetéseket. Lehet kifogtad ugyanezt a jómadaratmotrosmano írta: ↑2019.03.04. 20:53 hát a jófogásról vettem, tőle:
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?acc ... 29073d0a4c
mondjuk ez most a legkisebb problémám...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég