Jó lett a gép!Stephanus írta:... Kíváncsi vagyok, hogy holnap megyek-e MZ-vel dolgozni. ...
Reggel összeraktam, és jöttem vele Pestre.

Nem is fog elfordulni,hisz annak a pöcöknek,mint ahogy már sokan leirták csak pozicionáló szerepe van.amatőr írta:Laci! Nekem alternatív a bütyök helyzete!Nincsen meg a "pöcök" a forgórészen,így oda teszem ahova akarom. A csavar leszorítja,eddig nem forgott el. Bár össze van jelölve.

Ok! Köszi szépen!aronpfabian írta:Kívülről nézve a TS gömbölyűbb, hátrafelé elvékonyodó csepp alakú fedelekkel; a kipufogócsatorna jobb oldalra ívelten jön ki a hengerből. ETZ fedelei laposabb hatásúak, párhuzamos élekkel, a kipufogócsatorna pedig középen egyenesen van kivezetve.
Egymás mellé téve az is látszik hogy a TS bordái ritkábbak.

Ránézel, külsőleg eléggé eltér egymástól a két blokk. De a belsejében is!albatros írta:Szèp jó estét mindenkinek!
Volna egy kérdésem: mi a külümbség a TS250/1 és az ETz250 blokk között. Ha van hogy lehet megkülömböztetni ránézésre öket?
Köszi!
Köszönöm a tippet, de szerencsére meglett a probléma okozója: hiba volt a gyújtás jeladónál és gondolom a helytelen gyújtás miatt volt a csörgéshez hasonló hangja. A jeladó rendberakása után már csendesen jár újra.aronpfabian írta:Súber(tű) esetleg?Dgergely írta:Sziasztok!
Felmerült egy olyan probléma a 150-es ETZ-mel, hogy körülbelül 3500-4000-es fordulat környékén elkezd csörögni (elég hangosan), alatta viszont csendesen jár. A csörgés egy 400km-es túra alatt jött elő(azelőtt teljesen csendesen járt). Tudnátok ajánlani valamit, hogy merre keressem a csörgés forrását?
u.i.: 5000 km-el ezelőtt volt teljes blokkfelújítás

Súber(tű) esetleg?Dgergely írta:Sziasztok!
Felmerült egy olyan probléma a 150-es ETZ-mel, hogy körülbelül 3500-4000-es fordulat környékén elkezd csörögni (elég hangosan), alatta viszont csendesen jár. A csörgés egy 400km-es túra alatt jött elő(azelőtt teljesen csendesen járt). Tudnátok ajánlani valamit, hogy merre keressem a csörgés forrását?
u.i.: 5000 km-el ezelőtt volt teljes blokkfelújítás

Athem írta:Szeretném kérni a segítségeteket, Az üres jelző környékén van gondom, mert szakaszosan jelez. Maga az üreset jelző kapcsoló, vagy plomba, jó megfelelő, használható.De az azzal testelő karral gondom van. Mert nem mindig érintkezik vele. A gyári kapcsoló majdnem eléri, egy kikopott kráter van azon a karon, amibe a kapcsoló kúpja érne, mely nem mindig érintkezik vele. Tehát kapcsoláskor csak egy pillanatra, Üresben nem jelez egyáltalán. Ez a kar, a tengelykapcsoló hengeren(hernyón) vagy hol van? Valaki megtudná súgni?

Az üresjelző pasztázásánál én nem engedném le az olajat, hanem balra dönteném a motort, addig, hogy az olajszint ne érje el a kapcsolót.aronpfabian írta:Igen. Előtte féktisztító hogy tiszta legyen. Olajszint alatti dolgoknál (üresjelző mellett-alatt) előtte leengedném az olajat hogy semmiképpen ne zavarja a paszta száradását.bluerider írta:Inkább fentről folyik mint a csavarnál! És azt hogy tömítsem el! Kenjem be azt is ragaccsal?

Igen. Előtte féktisztító hogy tiszta legyen. Olajszint alatti dolgoknál (üresjelző mellett-alatt) előtte leengedném az olajat hogy semmiképpen ne zavarja a paszta száradását.bluerider írta:Inkább fentről folyik mint a csavarnál! És azt hogy tömítsem el! Kenjem be azt is ragaccsal?

Komolyan nekem akartad írni nyilván nem nekem szivárog ott....Tony91 írta:Az üreskapcsoló melletti dugónál is szokott folyni az olaj, tipikus pont szintén. Azt is körbekentem FBS-sel, azóta nincs problémahell írta:Nekem ott is volt mikor szivárgott esztergás ismerős csinált bele rendes dugót bronzból és soha az életbe többet nem szivárgott.De mintha rémlene valami körömlakkos módszertan is.
Vagy ragacs oda is...

Az üreskapcsoló melletti dugónál is szokott folyni az olaj, tipikus pont szintén. Azt is körbekentem FBS-sel, azóta nincs problémahell írta:Nekem ott is volt mikor szivárgott esztergás ismerős csinált bele rendes dugót bronzból és soha az életbe többet nem szivárgott.De mintha rémlene valami körömlakkos módszertan is.
Vagy ragacs oda is...

Szerintem is szilikonpaszta. Illetve mellette a kapcsolódob tengelyének a fedelét is kend be. Meg ahol a fém csatlakozó találkozik a műanyaggal. A legegyszerűbb ha rányomsz 2 kg pasztát az egészre... nem lesz szép de nem nézegetni kellTony91 írta:FBS a lelke, én is azt adtam neki, azóta is csontszáraz az egész környezetez25z írta:
ezek szerint: igenegy o-gyűrű amit bármelyik autós boltban kapsz gombokért sztem megteszi, csak ha lehet vékony legyen 1-1,5-es vagy FBS

ja, gyárilagaronpfabian írta:Emellett az áramfejlesztő is eltér (TS 6V 60W dinamó, ETZ 12V 210W generátor) ezeknek a felszerelési pontjai szintén különböznek

Köszi! Erre nem is gondoltam, hogy a /1 még a 6 voltos rendszerrel van szerelve.aronpfabian írta:Emellett az áramfejlesztő is eltér (TS 6V 60W dinamó, ETZ 12V 210W generátor) ezeknek a felszerelési pontjai szintén különböznek

kiszsebi írta:igen. kívülről a /1 sokkal kerekdedebb. a váltó belülről ugyanaz, de a henger más (tőcsavarok, vezérlés).Cerebellumm írta:Sziasztok!
Érdeklődnék, a 250/1, és az ETZ 250 blokk között van valami különbség? Köszi.

igen. kívülről a /1 sokkal kerekdedebb. a váltó belülről ugyanaz, de a henger más (tőcsavarok, vezérlés).Cerebellumm írta:Sziasztok!
Érdeklődnék, a 250/1, és az ETZ 250 blokk között van valami különbség? Köszi.

Ja ok te rátaláltál köszönöm az adatot. Remélem használhatóak ezek...z25z írta:visszakerestem, zsaki írta: 15,5-nél ne legyen több az 5 db összefogvahell írta:Megjöttek a cuccok Zéé a MZ-B-ről. Hát igen nem épp ilyenre gondoltam az biztos a lamellát illetően. Remélem sokan használnak még ilyet és bizton mondják használhatóak. Ilyet még nem láttam csak azért. A felülete elég ratyi, mérete stabil 3,2mm az biztos. Persze rendeltem a mofakertől is valami jin jan ló.aszt és a kettő közül a szebbik megy majd bele.Killer talán te irtad annó mennyi a max. ami még belefér ameddig kell csiszolni csak nem találom már a pontos méretet ameddig csiszolni kell. Esetleg majd ha megkérhetlek megosztanád!? Előre is nagyon megköszönöm!
+ rendeltem még egy tűszelepet is a Bingbe arra is kíváncsi lesz egyáltalán nagyából köze lesz-e hozzá.![]()

visszakerestem, zsaki írta: 15,5-nél ne legyen több az 5 db összefogvahell írta:Megjöttek a cuccok Zéé a MZ-B-ről. Hát igen nem épp ilyenre gondoltam az biztos a lamellát illetően. Remélem sokan használnak még ilyet és bizton mondják használhatóak. Ilyet még nem láttam csak azért. A felülete elég ratyi, mérete stabil 3,2mm az biztos. Persze rendeltem a mofakertől is valami jin jan ló.aszt és a kettő közül a szebbik megy majd bele.Killer talán te irtad annó mennyi a max. ami még belefér ameddig kell csiszolni csak nem találom már a pontos méretet ameddig csiszolni kell. Esetleg majd ha megkérhetlek megosztanád!? Előre is nagyon megköszönöm!
+ rendeltem még egy tűszelepet is a Bingbe arra is kíváncsi lesz egyáltalán nagyából köze lesz-e hozzá.![]()

Nem fejtegetném,mert komoly viták szoktak kialakulni e témában,de a trabi 6-os végnyomással már csak hidegindítóval indul el hűvösebb időben,és harmat gyenge.KILL3R etz írta:Az bőven jó... Kétütemű motorok esetén 7 bar fölött megfelelő a sűrítési végnyomás.

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég