Én kivágnám a helyedben azt a múzeális szabályzót a fenébe. A visszáramgátló és/vagy a gerjesztésszabályzó pogácsái lehetnek beégve, a laprugó(k) esetleg pont emiatt kilágyulva, vagy a szabályzóellenállásnak lett baja. Röviden: szívás, szívás, szívás.popitty írta:Üdv Mindenkinek!
Folytatásos rémtörténetem a feszültségről nem ért véget. Sikerült haza érnem. Ha valaki elolvassa és lesz kedve válaszolni vagy van ötlete köszönettel veszem.
A helyzet:
Fesz.szab. mechanikus! Beindításkor tökéletes töltés, alacsony fordulaton elalszik a töltésjelző és felfénylik az üresjárati lámpácska. De ahogy járok vele egyre később alszik el a töltésjelző (halványan világít) és ha el is alszik a szélső állában (megkerülve az akkut) nem jár a motor nincs elegendő töltés csak magas fordulaton. Tehát a töltés jelző lámpa hiába alszik el nincs kellő töltés.
Ha megállok egy két perc után helyre áll minden és berúgás után tökéletes a töltés és kezdődik minden előlről. Ez kb 20 perc amikor a leírtak újra kezdődnek. Töltés mindíg van de egyre kevesebb! Kicseréltem a szénkefét, és a forgórészt. Hiába.
Elektronikusból kétféle jó minőségű is kapható végre (a magyar/indiai "fekete dobozosnál" még a mostani állapotban is jobb a gyári, véletlenül se vedd meg!)
APE RP15t 6V
Ez vicces mert lengyel rövidítésekkel van felcímkézve...
szcz = D+ és 61 közös
+6V = 51 (akku)
wzb = DF
VAPE R81
Itt a jelölésekben semmi fura nincs, a DF- csatlakozót kell használni a gerjesztésre; a JAWA-hoz való DF+ jelűt érdemes le is szigetelni, semmi se érjen hozzá.
A szabályzóellenállás-tekercset MINDEN elektronikus szabályzó beszerelése esetén le kell szerelni az állórészről, ügyelve arra hogy az öntvény alól feljövő, ellenállástekercstől független rézvezeték visszakerüljön arra a csavarra ahol eredetileg is volt, az állórész öntvényén.