Sziasztok!
Adott egy Etz 251-es motor. Az lenne a probléma, hogy ötödik sebességfokozatban nem pörög 4 ezer fölé, és 100-105 km/h-nál nem is megy többet. Ez azzal a jelenséggel párosul, hogyha tartósan haladok ezzel a 100 km/h-ás sebességgel, akkor egy kis idő után (kb. 5-10 km) a motor olyan mintha lehörögne, mintha keveset kapna vagy nem tudom. Ilyenkor vissza kell venni a gázt mert ha tartom akkor csak rángat.
Nem értem, mert ha keveset kapna, akkor érezhető lenne, amikor 3-ban vagy 4-ben dinamikusan kigyorsítok. Vagy nem? Itt ugyanis szépen húz a motor, és ki is forog rendesen.
Tavaly ment a motor 120-at ami nem rossz de, ahogy olvastam a fórumot ha minden rendben van a kipufogótól kezdve a karburátorig, akkor mennie kellene 130-at. Idén tavasszal lett a karburátor kitakarítva, szimplán azért mert sokan írták, hogy érdemes évente kitakarítani. Minden ki lett szedve belőle, kompresszorral átfújva, és ugyanoda visszatéve. Ezután vissza lett téve a karbi, de elkezdett folyni a túlfolyón a benzin. Szétszedtük és beállítottuk. Tudom hogy 27 és 33 mm között vagy környékén kellene lennie az értéknek, de valahogy ezzel az értekkel sehogy sem volt jó, mindig folyt. Most kb a nagyobbik érték 37 mm-körül van, a kisebb meg ennek megfelelően 6 mm-el alacsonyabban. Az úszószint kb 1-1,5 mm-el kevesebb lett mint volt(felső ponttól mérve 14 mm-től több 1-1,5 mm-el, de ugye a 14 mm az akkor annyi ha benne van az úszó és össze van szerelve, szóval ha végig gondolom, akkor kevesebbnek kell lennie a szintnek, mert növekszik a térfogata az úszó miatt, vagy rosszul gondolom

), és így nem folyik túl. Időközben le lett cserélve a gyertyapipa mert mindig leugrált, valamint egy Isolator 260-as hőértékű gyertya is lett bele téve. Olvastam, hogy a kipufogónak is sok köze van a dologhoz, van ebben egy barkács tompító, lehet az is közbeszól. Csak nem értem, hogy eddig ment, most meg nem
Ja és még azt is olvastam, hogy a tanksapka miatt is lehet, hogyha nem tud rendesen szellőzni, én ezen nem látok szuszogót, és mindig szivárog a benzin is egy kicsit, folyik le a tankon.
A súber tű is egy rovátkával lejjebb lett téve, hogy mélyebbre nyúljon, így tökéletes lett az alapjárat, eddig nehézkes volt beállítani. Ez jelenthez gondot, teljes markolat elfordításnál nincs olyan jelentősége a részterhelésnek nem?
Elnézést, hogy ennyit írtam, csak úgy gondoltam minél pontosabban leírom annál, hatékonyabban meg lehetne találni a hibaforrást.
Köszi előre is a válaszokat!