Mr.Dok hivatalosan is elkészült a pejparipámmal, az-az Pirikével.
Én meg nem győzöm kiolvasni az üzemanyag ellátás topikot...
Közben félig kész az iromány. Szóval kinek írhatok, hogy szeretném megjelentetni itt?

Mindíg tanul az ember! Egyébként ez régi trükk,csak anno még háztályiban az esztergályos csinálta ezeket a gyűrűket. A 90-es években jobb helyeken inkább már a fémfelszórást részesítették előnyben.z25z írta:KILL3R etz írta:Keresni/gyártatni kell hozzá szimeringet, aminek máshol fekszik fel a tömítőajka, vagy fel kell tenni a tengelyre egy tömítőfelület javító gyűrűt. SKF-nél pl biztosan van.
ez mekkora találmány, eddig nem hallottam róla, most utánaolvastam és nagyon jópofa!![]()
http://rolling.hu/pdf/speedi_slave.pdf

KILL3R etz írta:Keresni/gyártatni kell hozzá szimeringet, aminek máshol fekszik fel a tömítőajka, vagy fel kell tenni a tengelyre egy tömítőfelület javító gyűrűt. SKF-nél pl biztosan van.

Ez inkább Dunában tárolásnak a nyoma. Állt a víz a szimeringen belül.vlala67 írta:Sziasztok!
Ma fel akartam rakni a frissen fúrt hengert, hogy a jó időben tudjam is járatni kicsit. Előtte még a bal oldali főtengely szimmeringet is cserélni akartam, mert fogy a váltóolaj, és füstöl is a motor. Ez a kép fogadott:
Ha jól látom, ez fel volt hegesztve, és nem nagyon fog tömíteni a szimmering.
Kérdésem: cserélni kell, vagy lehet valamit kezdeni még vele? Ha cserés, milyet és hol érdemes venni?
Kérem a tanácsaitokat!
Üdv: vlala67

zsakfos írta: Ha ezt közben tudom hogy abból akarod a blokkot megvenni,azonnal lebeszéltelek volna.
A közbülső vevő amúgy nem kicsit kereshetett rajt(bár nem tudom mennyiért vette,de 30000-nál biztos nem fizetett többet,de gondolom inkább kevesebbet),ráadásul neki azért lehetett volna sejtése arról hogy ez nem kóser blokk,pont az árából és a leirásból.

Ebben a sztoridban az a legidegesitőbb,hogy mint utólag kiderült ez egy siófoki motorból való blokk.z25z írta:
Azt nem mondom, hogy olyan hejj de regényes. Inkább megdöbbentő/elgondolkoztató. Az FB-re írtam valakinek aki épp azt a szerelési tanácsot adta egy másik kommentelőnek, hogy savazza fel a kuplungot. Kicsit elszállt az agyam és mondtam, hogy ezért van tele a piac ilyen hulladék blokkokkal, mert az ilyen sufni kókányok kezébe kerül, aki még normális szerszámot se látott, csak a nagykalapácsot ismeri. Csak egy kis rávilágítás arra, hogy bizony nem kevés összeg egy bontott blokkot teljesen rendbe tenni, főleg egy szakszerűtlen gazda után. Mondjuk az én esetem már inkább hasonlít összevásárolt alkatrészekből építésnek, mint sima felújításnak, de akit érdekel, íme:
https://1drv.ms/w/s!Asishv5EE3EHsUVqo8srNGvJy6ST
ui.: kiváncsi leszek Athem blokkja mennyiben fog megállni, mert ha jól tudom, annak is elég ezermester gazdája volt előtte...

BlackIce írta:Egy teljes felújításról kezdtem el írni. Az első oldal már megvan. Kb februárra lesz meg a memoáromz25z írta:
Azt nem mondom, hogy olyan hejj de regényes. Inkább megdöbbentő/elgondolkoztató. Az FB-re írtam valakinek aki épp azt a szerelési tanácsot adta egy másik kommentelőnek, hogy savazza fel a kuplungot. Kicsit elszállt az agyam és mondtam, hogy ezért van tele a piac ilyen hulladék blokkokkal, mert az ilyen sufni kókányok kezébe kerül, aki még normális szerszámot se látott, csak a nagykalapácsot ismeri. Csak egy kis rávilágítás arra, hogy bizony nem kevés összeg egy bontott blokkot teljesen rendbe tenni, főleg egy szakszerűtlen gazda után. Mondjuk az én esetem már inkább hasonlít összevásárolt alkatrészekből építésnek, mint sima felújításnak, de akit érdekel, íme:
https://1drv.ms/w/s!Asishv5EE3EHsUVqo8srNGvJy6ST
ui.: kiváncsi leszek Athem blokkja mennyiben fog megállni, mert ha jól tudom, annak is elég ezermester gazdája volt előtte...

Egy teljes felújításról kezdtem el írni. Az első oldal már megvan. Kb februárra lesz meg a memoáromz25z írta:sell írta: Akár érdekelhet is, ha esetleg olyan regényesen, olvasmányosan van megfogalmazva ( azokat különösen kedvelem).;-) és manapság egy mz blokk felújítás szerintem népmesékbe illő fordulatokat rejt valamint körülbelü hasonló erőpróbákat is. Így szinte biztosra mondhatom, igen!!
![]()
https://1drv.ms/w/s!Asishv5EE3EHsUUbWzwfhrAm0ABy

sell írta: Akár érdekelhet is, ha esetleg olyan regényesen, olvasmányosan van megfogalmazva ( azokat különösen kedvelem).;-) és manapság egy mz blokk felújítás szerintem népmesékbe illő fordulatokat rejt valamint körülbelü hasonló erőpróbákat is. Így szinte biztosra mondhatom, igen!!
![]()

Akár érdekelhet is, ha esetleg olyan regényesen, olvasmányosan van megfogalmazva ( azokat különösen kedvelem).z25z írta:
nekem van egy, hogy mibe kerül egy blokkfelújítás, ha érdekel

sell írta:![]()
Az igazán jó lenne, szerelős felújítós cikket már régen olvastam. ( vagy legalábbis remélem, hogy ilyesfélét küldenél)

A hengerfejnek van egy homorú felület, abban egy égéstér. Ezt azért illene követnie a dugónak, hogy ki tudjon alakulni a süritési arány.z25z írta:Lehet a képen nem látszik csak jól, de a préssáv mérést nem a dugattyú tetejénél méred, hanem a szélénél. Az ok, hogy a kupola magasabb, de a széle nekem egyformának tűnik, vagy csak a kép nem adja vissza?

nagyítsd a képet, vazze!z25z írta:Lehet a képen nem látszik csak jól, de a préssáv mérést nem a dugattyú tetejénél méred, hanem a szélénél. Az ok, hogy a kupola magasabb, de a széle nekem egyformának tűnik, vagy csak a kép nem adja vissza?

A lényeget meg kihagyod......Athem írta:A következő irományt MrDok engedélyével adom közre.

Ezt nem is mertem említeni mert nyilvános lincselés szokott lenni belőle...MrDok írta:Áron írja a tutit, nem cserélgetünk blokkfelet, csak végszükség esetén.mzetz125 írta:Azért kérdem,mert a bal oldali blokkfelet cserélném,amin van lyuk a fordulatszámmérő kihajtásnak felül.A simsonnál úgy van,hogy bal oldali blokkfélen van a motorszám.
Össze vannak fúrva, illesztve. Párban.

Áron írja a tutit, nem cserélgetünk blokkfelet, csak végszükség esetén.mzetz125 írta:Azért kérdem,mert a bal oldali blokkfelet cserélném,amin van lyuk a fordulatszámmérő kihajtásnak felül.A simsonnál úgy van,hogy bal oldali blokkfélen van a motorszám.

ETZ-nél jobb oldalon van!mzetz125 írta:Azért kérdem,mert a bal oldali blokkfelet cserélném,amin van lyuk a fordulatszámmérő kihajtásnak felül.A simsonnál úgy van,hogy bal oldali blokkfélen van a motorszám.

Sejtettem hogy erre gondolsz, leírtam hogy miért nem javaslommzetz125 írta:Azért kérdem,mert a bal oldali blokkfelet cserélném,amin van lyuk a fordulatszámmérő kihajtásnak felül.A simsonnál úgy van,hogy bal oldali blokkfélen van a motorszám.

A blokk tetején lesz.mzetz125 írta:Mz Etz 125-ön hol van a motorszám?A motor melyik részén van?

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég