Megjelentem.
A két gumit belsőkkel együtt egy ismerősöm útján sikerült intézni 37eFt-ért. A gumis munkát gumis szakember végezte, ragasztós súlyokkal ki lettek centírozva. A hátsóval kezdtem otthon a gumi leszerelést de hiába tapostam be a felniközépbe a szeleppel szemben a külsőt, leeresztett belső melett nem tudtam volna felni sérülés nélkül levenni. Nagyon rossz volt a helyzet!! Már a felrakásnál is (szintén gumis) brutál szopás volt, 8-9 bárnál pattant ki a perem a helyére.
A két kerék munkadíja 3600 forint volt, egy napos határidővel. Úgy hogy én szereltem ki őket és vissza.
Azt hogy milyen az átmérője azt nem méricskéltem, nem zavar ha kicsit többet v. kevesebbet mutat/számol az óra.
A lényeges különbség hogy az
első kerék hátsó felnivel lett fűzetve, ezért marad meg az eredeti íve a guminak. ... íve, jja, az. Nem vagyok gumis szaki, majd valahogy kézzel lábbal megpróbálom kifejezni magam.
Ahogy z25z is mondta vannak átmérő különbségek,
( még jó hogy nem az első keréken van mérve a sebesség és a megtett km) lényegesen nagyobb lett így az első kerék átmérője! A gyári sárvédőbe beleérne ill. be sem lehet szerelni alap esetben! Ne kérdezd mennyivel, ... kb1,5 centivel. De majd z25z megmondja.
Tehát irány a lakatos! Elmentem tehát magamhoz és betoldottam kb 1,5cm-t a sárvédő fülekbe és meg is erősítettem assszem 1,5ös lemezből, mert a hoszabb fülek könnyen repedtek,elfáradtak. A gumi szélessége is nő, szélesíteni is kell a füleket egészen a sárvédő tövétől kezdődhet a szélesítést.
A szélesebb=nehezebb kerék miatt sokkal nehezebb a kormányt kezelni menet közben is. De megszokható . Régebben estem keltem a blokkoló első kerék miatt de ezzel nem fordult elő ilyesmi, csak sokkal gyakrabban kelett a hátamról levakarni a rámászó utasokat.
A fékút is sokat csökkent, érdemes lenne összehasonlítani, lemérni a gyári értékekkel. Kátyúktól nem kell megrettennem ha nem sikerül kikerülni, átmegyek rajta. Ééés a felni még mindig kerek!
A gumi elég puha, TT gumi, e felett árban az RSW verseny gumik jönnek legalábbis a boltok kínálatából ezt láttam. Tapad is mint az állat!
Megvolt a teszt, ez kb. 20km volt. De már az első métereken kiderült egy nagy különbség , sokkal kellemesebb a kanyar vétel mint a régi kockagumikkal. A hátsó kerék kevésbé hajlamos a blokkolásra. Aszfalton nullakezezve nem szitál, jó a gumi súlyelosztása + a centír csodákra képes.
A 110es hátsó gumival a kerék nem tűnik annyira robosztusnak mint gondolnád, inkább a szélességén és az ívén akad meg az ember szeme. Hátul gyári a felni méret, nem kell semilyen átalakítás a gumiméret használatához. A minta nem túl divatos , inkább a jó vízkiszorítás volt a lényeg a választáskor.
Ha van még kérdés itt vagyok. Na nem most mert igyot szpátty, hanem mondjuk holnap vagy azután ...
Csáó