Olajok (hajtómû, 2T... )
- zudori
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 150
Re: Olajok (hajtómû, 2T... )
Ez az olaj tulajdonképpen nem nagy szám, sőt kifejezetten a mai korban gyengének számít. Viszont az MZ-k számára tökéletes, sőt tapasztalataim szerint jobb, mint a most kapható 80-90W-s olajak.
Ez a gyári előírás szerinti. Ezt egy nagykanizsai cég forgalmazza, mint lentebb írtam jelenleg nincs, de ígéretet kaptam, hogy hamarosan lesz.
A Postai költségről azért beszéltem,mert bizonyos értékhatár felett, ingyen küldik.
Ez a gyári előírás szerinti. Ezt egy nagykanizsai cég forgalmazza, mint lentebb írtam jelenleg nincs, de ígéretet kaptam, hogy hamarosan lesz.
A Postai költségről azért beszéltem,mert bizonyos értékhatár felett, ingyen küldik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zudori 2015.01.10. 09:38-kor.
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Bocs én nem figyeltem.Mitől is olyan nagy szám ez az olaj?
Na és nem lehet kapni vagy mi?
Na és nem lehet kapni vagy mi?
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- aronpfabian
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250, TS 150
Engem is érdekelne, de csak ha többen is vagyunk BPről - tőled a posta egyenként annyiért hozza el, mint maga az olaj
(meg mint a DHL scubertéktől - agyhalál)

- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Melyik áruházban lehet majd venni? Lehet én is rápróbálnék... 

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- zudori
- nagy ETZ-s
Valamikor jó pár hete beszéltünk, igaz nem itt, hanem a facén, -gondoltam ide is beírom- a váltóolajokról, pontosabban a SAE 80W -s oljaról. Akkor páran rákattantak, fel is vették a céggel a kapcsolatot, de már készleten nem lévén, nem tudott senki vásárolni Az akkori infók szerint nem is akarnak már behozni az országba, mert olyan kicsi az igény, hogy nem éri meg nekik.
Én is felvettem a kapcsolatot velük, örömmel jelzem itt is, hogy kis unszolás hatására még is csak fognak behozni.
Egy szó mint száz, aki szeretne ilyen olajat a motorjába, kis türelem- kb. két hét és kapható. Én úgy szoktam rendelni, hogy az ismerősök igényeit összegyűjtöm, meg rendelek még füstölni való olajat is, így alacsony, vagy akár 0 Ft a Postaköltség.
Én is felvettem a kapcsolatot velük, örömmel jelzem itt is, hogy kis unszolás hatására még is csak fognak behozni.
Egy szó mint száz, aki szeretne ilyen olajat a motorjába, kis türelem- kb. két hét és kapható. Én úgy szoktam rendelni, hogy az ismerősök igényeit összegyűjtöm, meg rendelek még füstölni való olajat is, így alacsony, vagy akár 0 Ft a Postaköltség.
- zudori
- nagy ETZ-s
Thomas_Hun írta:Vásárolt mostanában valaki Fimol 2T-t? Nekem több üzletben is azt mondták, beszünették a forgalmazását.
Üemanyagellátás topikban, mindent részletesen leírtunk, kibeszéltünk. Nem is kell sokat visszatekerni!
- yofo
- versenyző
- MZ-d típusa: TS 250/1
Én vettem 23-án , Fehérváron . Azt mondta az eladó , hogy voltak gondok az árusítással , jogszabály módósítás miatt , de már újra forgalmazzák.
Powered by Bambi MZ ts 250/1
- Vaspali
- Simsonos
- MZ-d típusa: Mz ETZ 250
Vásárolt mostanában valaki Fimol 2T-t? Nekem több üzletben is azt mondták, beszünették a forgalmazását.
2 stroke force...
Úgy látszik már fáradt voltam amikor kerestem (vagy a Google szórakozott velem), mert ezt az oldalt megtaláltam a képből kiindulva és végül a traktorok között az olajat is, csak a rendeléshez nem jutottam el.zudori írta:Egyszerűen beütöttem Addinol olaj és kidobta!
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q= ... 2305,d.bGE
Ezen megtalálod őket.

Másnap reggel a telefonon is rákerestem és egyből meglett.
- zudori
- nagy ETZ-s
Egyszerűen beütöttem Addinol olaj és kidobta!
Ezen megtalálod őket.
Ezen megtalálod őket.
Üdv!
Hol rendelted az Addinol olajat? A Google csak német oldalakat hozott be.
Hol rendelted az Addinol olajat? A Google csak német oldalakat hozott be.

- zudori
- nagy ETZ-s
Nekem az volt a gyanús, hogy a gépkönyvben 80W-t írtak, de kapni mindig valami /-es olajokat lehetett. A MOL Hykomol olajról nem is hallottam, szerintem az is ugyan olyan jó lehet. Ezt véletlenül találtam, német oldalakon. Egyébként 1550 Ft volt egy liter. Van API-4 -es fokozatú is. Kipróbáltam a motorolajukat is, az résszintetikus, hibátlan, semmi maradvány nincs a kipufogón. Igaz az előző olajokkal sem volt, azok is hasonló kategóriás olakok voltak. Az ára: 1741 Ft. Bizonyos mennyiség után már a szállítási költséget is lenyelte a Cég. Nagykanizsa a székhelyük.
- KILL3R etz
- bajnok
Most nekem is Hykomol 80W van benne, lényegesen jobb mint a tavaly használt Repsol...
De eddig legjobban a 10W50-es ELF jött be, csak azóta elég csillagászati lett az ára...
De eddig legjobban a 10W50-es ELF jött be, csak azóta elég csillagászati lett az ára...

- gesszti
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 250 standard
Múltkor nem volt más itthon, mint valami 20w50 vagy milyen motorolaj. (címke nem volt rajta, de azt mondták, mtz-be szokták önteni) Azzal is jó lett. A franc se érti.
Amúgy tényleg jó az az olaj is, amit linkelt a szaktárs. 1-2 literrel lehet, rendelek is belőle.

Amúgy tényleg jó az az olaj is, amit linkelt a szaktárs. 1-2 literrel lehet, rendelek is belőle.
-
- bajnok
sima Hikomol 80w tegyetek bele,hibátlan
Én a Mol Hykomol 80W90-nel értem el ugyan ezt.
Nem mondom hogy ugyan olyan jó mint amit te linkeltél,de bőven a jó kategóriába tartozik.
Veszi álló helyzetben az ürest egyesből is,nagy melegben 150km után sem hígul fel(nem csattog a váltó szép simán lehet kapcsolgatni.
Csak azoknak írtam le akik nem merték még kipróbálni vagy most keresgélnek olcsó és jó olajat.
Nem mondom hogy ugyan olyan jó mint amit te linkeltél,de bőven a jó kategóriába tartozik.
Veszi álló helyzetben az ürest egyesből is,nagy melegben 150km után sem hígul fel(nem csattog a váltó szép simán lehet kapcsolgatni.
Csak azoknak írtam le akik nem merték még kipróbálni vagy most keresgélnek olcsó és jó olajat.
- zudori
- nagy ETZ-s
zudori írta:http://www.addinol.hu/files/736.jpg
Ezt találtam, szerintem ez az igazi olaj az MZ blokkjába.
Vélemény?
Egyébként egy német oldalon találtam, ott kifejezetten a mi motorjainkhoz kínálják.
Kapható itthon is.
Most beidéztem saját magamat, mert nem csak megvettem a linkelt addinol 80W olajat, hanem ki is próbáltam.
Előtte70-90W-s jó minőségű olaj volt benne, ment a váltás is, de melegen már 1.-es fokozatból nem tudtam kivenni üresbe.
Most ezzel az olajjal, 150 km megtétele után is simán kivehető 1.-es fokozatból! Csendesebb is lett a váltás, nagyon szépen megy le és fel is. Szóval jól gondoltam, nem véletlenül adják ezt az olajat a német MZ, Simson oldalak. Nagyon meg vagyok elégedve vele, tényleg csak ajánlani tudom. A haverom is beletette a 250-es motorjába, ott szintén forradalmian pozitív a változás!
http://www.addinol.hu/files/736.jpg
- ötvöscsöpi
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: TS125 Standard
így ígysell írta:Hali, én prista márkától a szintetikus 75w-90-eset raktam bele, jónak tűnik (gl-5). A télen raktam bele, hidegben is jól működött, első sebességbe rakáskor ugrott csak, de akár azonnal kapcsolható volt üresbe is. Most a melegekkel sem csattog visszaváltáskor sem. Szerintem jó.
- ötvöscsöpi
- kis ETZ-s
Na rohadt blogmotor..

Nem írom le mégegyszer az egész mondanivalómat.
Röviden helyesebb lett volna ha azt írom, hogy " inkább nem alkalmas szerintem"
a teljesítmény szintje a határon mozog és a viszkozitása nem megfelelő
Végül nem tudom minek kéne szarakodni vele, ha bármelyik gyártó 75W-90-es olaja gl4 szinttől tuti megfelelő olaj

Nem írom le mégegyszer az egész mondanivalómat.
Röviden helyesebb lett volna ha azt írom, hogy " inkább nem alkalmas szerintem"
a teljesítmény szintje a határon mozog és a viszkozitása nem megfelelő
Végül nem tudom minek kéne szarakodni vele, ha bármelyik gyártó 75W-90-es olaja gl4 szinttől tuti megfelelő olaj
-
- versenyző
- MZ-d típusa: Etz 250
Hali, én prista márkától a szintetikus 75w-90-eset raktam bele, jónak tűnik (gl-5). A télen raktam bele, hidegben is jól működött, első sebességbe rakáskor ugrott csak, de akár azonnal kapcsolható volt üresbe is. Most a melegekkel sem csattog visszaváltáskor sem. Szerintem jó.
- Dreamer
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 De Luxe
Itt egy adat van EP80 good quality - na most arról lehetne filozofálni, hogy a 90-es évek elején mi volt a qood quality.
Te milyen olajat javasolnál a váltóba?
Dreamer
- ötvöscsöpi
- kis ETZ-s
- Dreamer
- nagy ETZ-s
Kifejted, hogy mi a gond az Api Gl3-mal? Igaz mar ilyen osztalyt nagyon ritka talalni, de az etz-nek boven megfelel!
Dreamer
- ötvöscsöpi
- kis ETZ-s
Ezzel a teljesítmény szinttel aligha jó az Mz-hez
- zudori
- nagy ETZ-s
No nem aktív a téma!!!! 

- zudori
- nagy ETZ-s
http://www.addinol.hu/files/736.jpg
Vélemény?
Egyébként egy német oldalon találtam, ott kifejezetten a mi motorjainkhoz kínálják.
Kapható itthon is.
Vélemény?
Kapható itthon is.
A Sprint szerintem is megfelel,azzal járattam be és azzal használom azóta is.
Egyszer tettem frissen felújított motorba Agip full szintetikus 2T olajat csúnya csörgős hanja volt vele kapott az is Sprintet és szebb lett a hangja.
Pár éve egy simsont Mol Arol 2t-vel járattam be (ma már nem tenném) és azóta is fut a szimó. Semmi maradandó károsodást nem szenvedett.
Egyszer tettem frissen felújított motorba Agip full szintetikus 2T olajat csúnya csörgős hanja volt vele kapott az is Sprintet és szebb lett a hangja.
Pár éve egy simsont Mol Arol 2t-vel járattam be (ma már nem tenném) és azóta is fut a szimó. Semmi maradandó károsodást nem szenvedett.

- Dreamer
- nagy ETZ-s
Egy tapasztalat alapján, bejáratáskor a túl jó olaj sem jó. Szerintem a Sprint 2T megfelelő, vagy valamilyen jó minőségű ásványi olaj.Larionov írta:Sziasztok!
Ismét a tapasztalatotokra számítanék. A kérdésem az, hogy új dugó bejáratásához milyen 2T olajat használjak? Olvastam a WIKI szerelés oldalon, hogy a félszintetikus, szintetikus 2T olaj inkább a bejáratott motorhoz jó.
Én totál laikus vagyok, például azt sem tudom, hogy a MOL sprint 2t és mol dynamic sprint 2t az két különböző olaj, vagy egy és ugyanaz?
Továbbá ugyanez a helyzet, hogy az van írva castrol ep 80, ep 90 bevált a váltóhoz. Most a Castrol EP80 és a Castrol EP 80W90 egy és ugyanaz?
Mondom hogy totál laikus vagyok, ezért is kérdezlek titeket. Segítsetek a kopasznak.
A váltóba én egy normál 4t motorolajat fogok tenni. Nem lihegem túl.
Dreamer
Sziasztok!
Ismét a tapasztalatotokra számítanék. A kérdésem az, hogy új dugó bejáratásához milyen 2T olajat használjak? Olvastam a WIKI szerelés oldalon, hogy a félszintetikus, szintetikus 2T olaj inkább a bejáratott motorhoz jó.
Én totál laikus vagyok, például azt sem tudom, hogy a MOL sprint 2t és mol dynamic sprint 2t az két különböző olaj, vagy egy és ugyanaz?
Továbbá ugyanez a helyzet, hogy az van írva castrol ep 80, ep 90 bevált a váltóhoz. Most a Castrol EP80 és a Castrol EP 80W90 egy és ugyanaz?
Mondom hogy totál laikus vagyok, ezért is kérdezlek titeket. Segítsetek a kopasznak.

- szketo
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Sziasztok!
Én a Castrol szintetikus mellé használom még adalékként a Mathy TS olajadalékot.
Hogy miért??
-Nagyobb teljesítmény.
-Takarékosabb üzemmód.
-és ami miatt főként a hangsúlyt fektetném,ami a mi veterán korú motorunknál nem elhanyagolható szempont.az ..
- A Hosszabb Élettartam.
Korán sem mindegy milyen hamar használódik el az eredeti alkatrész hűn szeretett motorunkban.Nem beszélve arról egyre nehezebb beszerezni az eredeti alkarész ha létezik is olykor ""arany árban van,,,

Nekem nagyon bevált,csak pozitív dolgot tudok róla mondani.
Én a Castrol szintetikus mellé használom még adalékként a Mathy TS olajadalékot.
Hogy miért??
-Nagyobb teljesítmény.
-Takarékosabb üzemmód.
-és ami miatt főként a hangsúlyt fektetném,ami a mi veterán korú motorunknál nem elhanyagolható szempont.az ..
- A Hosszabb Élettartam.
Korán sem mindegy milyen hamar használódik el az eredeti alkatrész hűn szeretett motorunkban.Nem beszélve arról egyre nehezebb beszerezni az eredeti alkarész ha létezik is olykor ""arany árban van,,,

Nekem nagyon bevált,csak pozitív dolgot tudok róla mondani.
,,Tiszteld a múltat,hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
- nagydivad
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 125/150.2, TS125
Nekem is van lerakódás, de majd lepereg ha nagyon megnő...allllli írta:Én a 3000 km-t futott henger dugó párosommal Hunoil 2t-t használok, viszont van egy kis koromlerakódás a dugó tetején és a hengerfejen...lehet váltani kéne?

- allllli
- versenyző
- MZ-d típusa: Honda CB 400 N
Én a 3000 km-t futott henger dugó párosommal Hunoil 2t-t használok, viszont van egy kis koromlerakódás a dugó tetején és a hengerfejen...lehet váltani kéne? 

- Dreamer
- nagy ETZ-s
Én az OFF Simsonba Repsol Scootert használtok. Nem gyári a gépÉn is a Sprint-re szavazok, sok Simsonos kolléga is ezt használja. A lényeg, hogy ne arol legyen.

Dreamer
- Hejja_Petya
- Simsonos
- MZ-d típusa: Mz Etz 250
Én is a Sprint-re szavazok, sok Simsonos kolléga is ezt használja. A lényeg, hogy ne arol legyen.zsakfos írta:Csatlakozom.KILL3R etz írta:Én MOL Sprint 2T-t használok már vagy 50-60e km óta. Olcsó, oszt jó. Ráadásul lehet kapni benzinkúton, nem kell külön elmenni érte, vagy cipelni magaddal.
Régóta a Sprint a kedvencem.
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Csatlakozom.KILL3R etz írta:Én MOL Sprint 2T-t használok már vagy 50-60e km óta. Olcsó, oszt jó. Ráadásul lehet kapni benzinkúton, nem kell külön elmenni érte, vagy cipelni magaddal.
Régóta a Sprint a kedvencem.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- KILL3R etz
- bajnok
Én MOL Sprint 2T-t használok már vagy 50-60e km óta. Olcsó, oszt jó. Ráadásul lehet kapni benzinkúton, nem kell külön elmenni érte, vagy cipelni magaddal.
- Szőke Roland
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2
Neked milyen olaj vált be?KILL3R etz írta:Jól mondták.
- KILL3R etz
- bajnok
Jól mondták.
- Szőke Roland
- Simsonos
Sziasztok!
Makita motorolajat használok a keverékbe. Hallottam már másoktól, hogy nem a legjobb bele mert ez magas fordulatú gépekhez van. Nektek vélemény vagy tapasztalat?
http://p1.vatera.hu/photos/65/9b/1db6_1_big.jpg
Makita motorolajat használok a keverékbe. Hallottam már másoktól, hogy nem a legjobb bele mert ez magas fordulatú gépekhez van. Nektek vélemény vagy tapasztalat?
http://p1.vatera.hu/photos/65/9b/1db6_1_big.jpg
- kobraCode
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251e
Köszi!
Meleg fűtött helységben, vízszintes talajon csináltam, vártam is vele hogy leszivárogjon, de ezek szerint még nem ért le. Eddig nem volt gondom ilyen téren a blokkal.
De majd megnézem akkor 1-2 nap múlva
Meleg fűtött helységben, vízszintes talajon csináltam, vártam is vele hogy leszivárogjon, de ezek szerint még nem ért le. Eddig nem volt gondom ilyen téren a blokkal.
De majd megnézem akkor 1-2 nap múlva

Én ugyan így jártam a felújítás után,beleöntöttem 9dl-t,a nívónál semmi,aztán öntöttem még bele nem is néztem mennyit csak,hogy a nívónál megjelenjen(azért persze nem 2 litert
) amikor picit balra mozdítva a motort éppen megjelent az olaj visszatekertem a nívócsavart.
Két nap múlva ránéztem kitekertem a csavart és dőlt belőlle az olaj amíg be nem állt a szint,kb. annyi jött ki amennyit pluszba ráöntöttem.
Pedig vártam is miután beleöntöttem,hogy szépen átfolyhasson,de vagy keveset vártam,vagy valami akadályozta az olajat és üzem közben "kidugult".
A lényeg,hogy elég a 9dl.

Két nap múlva ránéztem kitekertem a csavart és dőlt belőlle az olaj amíg be nem állt a szint,kb. annyi jött ki amennyit pluszba ráöntöttem.
Pedig vártam is miután beleöntöttem,hogy szépen átfolyhasson,de vagy keveset vártam,vagy valami akadályozta az olajat és üzem közben "kidugult".
A lényeg,hogy elég a 9dl.
- KILL3R etz
- bajnok
Pedig a 9 deci stimmel. Lehet valami elzárja a nívó furatát, vagy csak szimplán jobbra dől a motor. 

- kobraCode
- versenyző
Sziasztok,
újabb olajos kérdésem lenne. Aki már szedett szét blokkot úgy hogy teljesen kicsorgatta belőle az olajat, menyit kell bele önteni feltöltéskor? Szerelési kk azt írja 9 dl de már benne van 1l és még mindig nem jelent meg a nívónál.
Köszi.
újabb olajos kérdésem lenne. Aki már szedett szét blokkot úgy hogy teljesen kicsorgatta belőle az olajat, menyit kell bele önteni feltöltéskor? Szerelési kk azt írja 9 dl de már benne van 1l és még mindig nem jelent meg a nívónál.
Köszi.
- kobraCode
- versenyző
Köszi, idő közben már a helyére is került.sub-ee írta:
Lengéscsillapító olaj néven lehet kapni (FORK OIL)
Én FUCHS-ot használok, teljesen jó, de szerintem az olcsóbb is megteszi.
Üdv.:Sub-ee
- kobraCode
- versenyző
sub-ee írta:
A gyár 80W90-et ír el, a 10W40-es túl híg!
Ez így nem igaz, gyári előírás: SEA 80 jelű hajtóműolaj, vagy SEA 30 vagy 40 jelű motorolaj.
A 80W90 szerintem túl "vastag" hozzá.
- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
Lengéscsillapító olaj néven lehet kapni (FORK OIL)kobraCode írta:Sziasztok,
szeretném lecserélni a telószárakban az olajat, elől és a hátsó párnál is.
Szerelési KK azt írja hogy 230 cm3 csillapítófolyadék kell száranként. Tényleg ennyi kell bele? Illetve nincs valami mai neve jelzése ennek a folyadéknak?
Köszi.
Én FUCHS-ot használok, teljesen jó, de szerintem az olcsóbb is megteszi.
Üdv.:Sub-ee
Sub kötőjel ee "Az örök szikra örzője"
- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
A gyár 80W90-et ír el, a 10W40-es túl híg!allllli írta:Szőke Roland írta:Milyen olajat javasoltok a váltóba? (ETZ 150)
Sima 10W40. Az a leguniverzálisabb. És sima ásványit vagy félszintetikusat. A full szintetikustól csúszhat a kuplung. (Nekem is csúszik tőle)
Sub kötőjel ee "Az örök szikra örzője"
- Szőke Roland
- Simsonos
kösziallllli írta:Szőke Roland írta:Milyen olajat javasoltok a váltóba? (ETZ 150)
Sima 10W40. Az a leguniverzálisabb. És sima ásványit vagy félszintetikusat. A full szintetikustól csúszhat a kuplung. (Nekem is csúszik tőle)
- allllli
- versenyző
- MZ-d típusa: Honda CB 400 N
Szőke Roland írta:Milyen olajat javasoltok a váltóba? (ETZ 150)