pempelli írta:Srácok a egyenirányító panel 3 pontján mennyi fesz kell mérni illetve lehet ott mérni valamit.
Nincs töltésem ,már mindent cseréltem,álló és forgórésznél van valami szerintem.
Melyik három?

Ha a három fázis kapocsra gondolsz, akkor azokon szerintem kb 14V csúcsértéket kellene mérned testhez képest. A baj az, hogy hogyan mérsz csúcsértéket. Egyenirányítani kéne, mert ott nem egyenfesz van, és nem fogod tudni rendesen megmérni multiméterrel egyenfesz méréssel. Viszont váltófesz méréssel sem, mert a testhez képest nem szinuszos lesz ott a jelalak. A generátor csillagpontjához képest lenne szép, de ahhoz meg szerint nem férsz hozzá..
Arrafelé vagy oszcilloszkóppal lenne jó méregetni (erről van leírás a szerelési könyvben), vagy lekötni mindent, és egyenként kiméregetni a diódákat egy multiméter diódavizsgáló állásában, a fázis tekercseket és a forgórész tekercset pedig ellenállásméréssel. Ha jók a diódák, akkor nyitóirányban 600mV körüli feszültség kell, hogy essen rajtuk, záróirányban pedig nem szabad vezetniük. A forgórész tekercsnek 4,2ohm ellenállásúnak kell lennie. Az állórész tekercsellenállásait nem találom, de az valószínűleg valami még kisebb érték lesz.
A szkópos mérés azért jó, mert ott egy mérésből szinte az összes hibát rögtön lehet látni, ami előfordulhat a generátortól a diódahíd kimenetéig. Szakadásokat, rövidzárakat minden tekercsre és diódára egyszerre.
Ha el tudsz pöfögni a gépsassal Ócsáig, a szkópos mérésben tudok segíteni.