Üdvszerintemszeddszetes rakjadoszeujrajoll.kerpacs írta:Most csereltem teljeskuplug szerkezetet es valamiert nem mukodik akuplung vagy csuszik vagy nem emelki mi tegyek
Rezso
Gondolommotorcsoonakban csereltelcuplungot.......... odanemiskell.

Üdvszerintemszeddszetes rakjadoszeujrajoll.kerpacs írta:Most csereltem teljeskuplug szerkezetet es valamiert nem mukodik akuplung vagy csuszik vagy nem emelki mi tegyek
Rezso

Próbálj ki magasabb hőértékű gyertyát!Dreamer írta:Sziasztok!
Továbbra is kérdésem, hogy találkozott már valaki a következő problémával. Gyorsításkor kalapácsszerű ütésre emlékeztető hang (detonál?) jön a blokkból. Ha beállok egy sebességre, vagy csak enyhén gyorsítok akkor nem érzékelhető.
A gyújtás 2.7-en volt. 2.4 el is ugyan ezt csinálja, bár 2.4-el mintha dinamikusabb lenne.
Tettem bele 100-as benzint, ezzel sem változott.
Préssáv 0,9.
Igazándiból nem akartam szétszedni a blokkot, leszedni a hengerfejet, de úgy tűnik, hogy rá kell vennem magam.
Valami ötlet?

Én leellenőrizném a hengerfej illeszkedését, tömítését.Dreamer írta:Sziasztok!
Továbbra is kérdésem, hogy találkozott már valaki a következő problémával. Gyorsításkor kalapácsszerű ütésre emlékeztető hang (detonál?) jön a blokkból. Ha beállok egy sebességre, vagy csak enyhén gyorsítok akkor nem érzékelhető.
A gyújtás 2.7-en volt. 2.4 el is ugyan ezt csinálja, bár 2.4-el mintha dinamikusabb lenne.
Préssáv 0,9.
Igazándiból nem akartam szétszedni a blokkot, leszedni a hengerfejet, de úgy tűnik, hogy rá kell vennem magam.
Valami ötlet?

Megkérdezheted még néhányszor, én akkor is a préssávot mondomDreamer írta:Sziasztok!
Préssáv 0,9
Valami ötlet?

Teljesen ,leg belül vanujimi írta:Üdv!
A váltókar visszahúzó rugóm valószínüleg eltört (lábbal kell visszatenni alapállásba)
És még nem bontottam meg soha a blokkot .
Az lenne a kérdésem hogy hol található pontosan ez a rugó,melyik oldalon(a váltókar oldalán esetleg?)
Nagyon szét kell szedni a blokkot?
Előre is köszi a válaszokat!

Igen, erre gondoltam, gyakori kopás az MZ-kben.Toronto írta: Sikerült lefotóznom a harmadik fokozat kapcsolókörmét. Mit mondjak, elsőre rosszul ítéltem meg. Nem tudom mennyi a megengedett kopás, mostanáig a sebességet nem dobta ki. A szög látszik, hogy már nem 3 fok, lassan közelebb áll a nullához, talán van 1 fok. Teszek fel pár képet. Mi a vélemény? Csere túl sokba fájna. (egyébként kell cserélni egyúttal a két fogaskereket is amibe akad?) Tegyem így vissza, vagy esetleg próbáljam meg flex-el picit visszafokolni? Valaki csinált már hasonlót?
További kellemes vasárnapot!![]()

Házilag nem fogod tudni kicserélni a tűgörgőt. Keress valami motorosboltot, azok elintéznek mindent, neked csak vinned-hoznod kell a főtengelyt. Fúratással, új dugattyúval egybekötve szerintem 15k-ból kijön a felújítás.Kobi írta:Üdv! Még új vagyok.. ezért előre is bocsánatot kérek a sok kérdésért..![]()
Van egy 150-es ETZ nálam .. motoroztam vele és egyszercsak elkezdett csörögni-zörögni... kicsit utánaolvasam, néztem videókat, és rávettem magam hogy széthúzzam a blokkot.. ezt tegnap meg is tettem. és kiderült hogy a hajtókar alatti tűgörgő ment szét. sajnos ebből feljöttek a kis vasdarabkák és szétvágták a dugó falát is... (ennek nem örültem.. :/ )
A kérdésem az lenne hogy azt a tűgörgőt hogyan lehet kicserélni vagy valaki tudna-e ajánlani olyan szakembert aki ezt meg tudná csinálni??.. (Vas megyei vagyok) És esetleg hogy kb mennyibe fog ez nekem fájni??
Előre is köszönöm a segítséget!

Préssáv szerintem isDreamer írta:Kérni szeretnék tanácsot.
A következő a jelenség, gyorsításkor elég intenzív kopogó hang hallható. Amikor beállok egy sebességre, akkor elcsendesül, de közepes húzatáskor kopog.
Motorfékkor semmi hangja.
Eddig azt találtuk ki, hogy megtankolom 100-as üzemanyaggal és figyelem, illetve a gyújtás 2,8-ra lett beállítva ezt esetleg 2,5-tel kipróbálni.
Sajnos a hengerfurat méretéről nincs infóm, meg arról sem, hogy esetleg babráltak-e a hengerfejjel. Most jutott eszembe, hogy érdemes lenne megmérni a préssávot.
Esetleg más gondolat?

Öreg motoros nekem azt magyarázta, hogy úgy kellene összecsiszolni a kúpot, mint a hogy a szelepeket szokták.miki094 írta:Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni. Etz 250 motoromnak lepörgött a kuplungja és már próbáltam vissza rakni de nem sikerül mindig lepörög. Milyen praktikákat tudtok amivel biztosan meg lehetne csinálni?
Sajnos a videó most nem adja vissza a felsoroltak miatt, de tényleg jobb lett a hangja ami a hengerből jön, még a szkeptikus bátyám szerint is. A karbi viszont még jobban zörög amint a gázhoz érek, ezért is próbáltam az állítócsavarral emelni a fordulaton. Mondjuk nem értem miért lett hangosabb, mert csak lecsavaroztam a szívócsonkról a blokk előrebuktatásához, meg vissza. Mondjuk most hogy belegondolok lehet, hogy csak kézzel húztam meg a 2 csavart a szívócsonkon miután visszacsúsztattam a karbit.Dreamer írta:Nos, én laikus vagyok, csak három dolgot szeretnék elmondani.
- a vége tetszik a legjobban, az a jó ízes....
- szerintem kifejezetten rossz ötlet dugót cserélni csak úgy hobbyból
- a legutóbbi videón szerintem rosszabb a hangja, de lehet, hogy a fülem rossz, vagy amin hallgattam.

Tegyük hozzá, hogy lehet nem ártana egy főtengely felújítás is...allllli írta:Most hallgattam meg a videót, hát...k*rva szar hangja van szerintem, így el ne indulj sehova.
Megint csak azt tudom mondani, hogy kezd nulláról, gondolj bele a dugattyú-henger páros a motor egyik legfontosabb eleme. Egyszer kell jól megcsinálni, szépen összekopnak az alkatrészek és olyan lesz, mint az óramű.

Én a helyedben kezdeném a nulláról. Gyűrűt cserélni használt hengerben amúgy sem megoldás, sőt még talán rosszabb lesz. Fúrás után 3000 km-ig tehetsz bele új gyűrűt, de ki tudja mennyit futott azóta. 10.000 Ft-ot rászánnék és megfúratnám + egy Berta dugattyú gyűrűkkel, azért nem olyan rossz az, nekem 3 motoromban is Berta van és tökéletesen teszik a dolgukat több ezer km óta...kopp...kopp.Larionov írta:Igen, úgy néz ki a saját hülyeségem áldozata lettem. Az a lényeg, hogy a volt tulaj szerint nem sokat futott a gép a fúrás óta. Gondoltam fúrás nélkül megpróbálom valami normálisabbra kicserélni a dugattyút, a régi nem is tudom milyen, úgy néz ki mint egy alutömb, legjobb esetben is berta dugattyú, ha jól látom a belsejében egy hungary felirat szerepel.ötvöscsöpi írta: dugattyú hiba: rossz illesztés, nem jó formájú dugó
Na mindegy a lényeg, hogy visszatettem a régi dugót az új gyűrűkkel, csapszeggel, meg felső tűgörgővel. Így már eltűnt az a durva kereplés, mostmár normális hangja van.
Gyorsan próbáltam készíteni egy videót, hogy hallható legyen a különbség, de sajnos nem nagyon adja vissza a videó, mert most csak úgy össze lett dobva a motor, a kipufogó is csak úgy rá lett dobva, a hollander alól ereszt is, a rendszámtábla, karbi zörög, plussz még a vasajtó is zárva a kipufogó mögött had kongjon a műhely mint egy harang.Jah és még a benzincsövet is sikerült lerántanom a tankról...
![]()
Nah de azért megosztom veletek: https://drive.google.com/file/d/0B0Uzp5 ... sp=sharing:
Persze kérdésem is van ma estére, de nem offolom a blokk topicot, mert kipufogó téma.

Nos, én laikus vagyok, csak három dolgot szeretnék elmondani.Larionov írta: Igen, úgy néz ki a saját hülyeségem áldozata lettem. Az a lényeg, hogy a volt tulaj szerint nem sokat futott a gép a fúrás óta. Gondoltam fúrás nélkül megpróbálom valami normálisabbra kicserélni a dugattyút, a régi nem is tudom milyen, úgy néz ki mint egy alutömb, legjobb esetben is berta dugattyú, ha jól látom a belsejében egy hungary felirat szerepel.
Na mindegy a lényeg, hogy visszatettem a régi dugót az új gyűrűkkel, csapszeggel, meg felső tűgörgővel. Így már eltűnt az a durva kereplés, mostmár normális hangja van.
Gyorsan próbáltam készíteni egy videót, hogy hallható legyen a különbség, de sajnos nem nagyon adja vissza a videó, mert most csak úgy össze lett dobva a motor, a kipufogó is csak úgy rá lett dobva, a hollander alól ereszt is, a rendszámtábla, karbi zörög, plussz még a vasajtó is zárva a kipufogó mögött had kongjon a műhely mint egy harang.Jah és még a benzincsövet is sikerült lerántanom a tankról...
![]()
Nah de azért megosztom veletek: https://drive.google.com/file/d/0B0Uzp5 ... sp=sharing:
Persze kérdésem is van ma estére, de nem offolom a blokk topicot, mert kipufogó téma.

Ok. Köszönöm.KILL3R etz írta:hell írta:Valaki rendelt már ilyet innen? Máshol mindenhol ilyen 2000 környékén mozog. Vagy ez is csak egy átverés?
http://webmotors.hu/SZIMERING_25X72X_7_ ... rtdet_tabs
Tőlük szoktam rendelni, eddig mindig vitont küldtek.
Öreg Pannónia gyári recept, legalábbis apám egy régi gyári szaki ismerősétől hallotta, hogy így kell ezt csinálniToronto írta: Először is köszönöm a tippeket, a zsákfuratból való csapágykiszedésre. Megoldottam. A kenyérbeles megoldás egyszerűen zseniális!![]()
Igen, úgy néz ki a saját hülyeségem áldozata lettem. Az a lényeg, hogy a volt tulaj szerint nem sokat futott a gép a fúrás óta. Gondoltam fúrás nélkül megpróbálom valami normálisabbra kicserélni a dugattyút, a régi nem is tudom milyen, úgy néz ki mint egy alutömb, legjobb esetben is berta dugattyú, ha jól látom a belsejében egy hungary felirat szerepel.ötvöscsöpi írta: dugattyú hiba: rossz illesztés, nem jó formájú dugó

hell írta:Valaki rendelt már ilyet innen? Máshol mindenhol ilyen 2000 környékén mozog. Vagy ez is csak egy átverés?

A viton szimering általában barna. De nem az anyaga (FPDM) miatt, hanem mert így színezik. Tehát a fekete lehet viton, de gyanús.hell írta:Valaki rendelt már ilyet innen? Máshol mindenhol ilyen 2000 környékén mozog. Vagy ez is csak egy átverés?

Újak a lamellák? Vastagságukat ellenőrizted? Nem szorulnak?va-szabi írta:Üdv Mindenkinek!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a 250-es etz-m kuplungja felrakás után egyszerűen nem akar szétkapcsolni. Mindent úgy csináltam ahogy a könyvekben szerepel (már nem először), sőt felrakás elött le is próbáltam és szépen működött. Mikor behúzom a kart érzem, hogy szépen kiemel és visszarúg de egyszerűen olyan, mintha ott se lenne. Igaz egyszer sikerült lepörgetnem (saját hülyeségem), de már mindent úgy tettem fel ahogy kell. Aki találkozott hasonlóval kérem segítsen, mert ott tartok, hogy az egészet felgyújtom. Előre is köszi.

dugattyú hiba: rossz illesztés, nem jó formájú dugóLarionov írta:Szép jó estét mindenkinek!
Megint segítségért folyamodom.
A kérdésem az lenne, hogy az ETZ-nél fent a dugattyúnál, a hajtókar és a dugattyú között a csapszegre nem kell hézagolókat tenni mint a Simsonnál?
Azért kérdezem, mert nekem a dugattyú és a hajtókar között jókora hézag van, tehát a dugattyút jobbra-balra rendesen tudom mozgatni. Azt értem, hogy a hengerben úgyis csak központosan tud futni, de közben a hajtókarban a tűgörgős kosár ide-oda tud vándorolni a csapszegen, nem?
Csak azért érdeklődöm, mert próbálom kideríteni hogy mitől van a motornak olyan kerepelő hangja, amit a korábban megosztott videón hallhattatok. Nem a karbi hangjára gondolok, azt már megbeszéltük.
Mivel le volt szedve ma úgyis a kipufogó, meg a lánc is, gondoltam egyet, hogy innen már nem tart sokból belenézni a hengerbe is. Kíváncsi voltam többek között, hogy milyen az új dugattyú így 200km után, mert a régi mellett leszúrt a láng.
Készítettem videót a dugattyú tengely irányú játékáról, még jó kis nyikorgó hangja van, ahogy a csapszeg csúszkál tengelyirányban a tűgörgős kosárban.
Ez volt az első videó a motor hangjáról, meg a karbi zörgéséről amint a gázhoz érek. Igaz itt még könnyezett a kipufogó hollandernél, de miután megcsináltam utánna is ilyen hangja volt:
https://drive.google.com/file/d/0B0Uzp5 ... sp=sharing
Itt pedig a videó henger nélkül a dugattyúról: https://drive.google.com/file/d/0B0Uzp5 ... sp=sharing
Ha valakinek van tippje, azt nagyon megköszönöm.

Lehet hogy az alsó.de egyáltalán nincs rossz hangja.Larionov írta:Csapszeg lenne? Az szomorú, mert készletben jött az ALMOT dugattyúval és összesen ment 200 km-t, a felső tűgörgő meg Prox. Próbáltam nézni, hogy van e billegése a dugattyúnak a csapszeg miatt, de ezt így nem lehet megállapítani a tűgörgős kosár miatt.pempelli írta: Szerintem semmi baj sincs a hangjával,teljesen rendben van,kis csapszeg hang az semmi,törődj bele és használd,kár belebonyolódni mert állandóan szerelheted.
Csapszeg lenne? Az szomorú, mert készletben jött az ALMOT dugattyúval és összesen ment 200 km-t, a felső tűgörgő meg Prox. Próbáltam nézni, hogy van e billegése a dugattyúnak a csapszeg miatt, de ezt így nem lehet megállapítani a tűgörgős kosár miatt.pempelli írta: Szerintem semmi baj sincs a hangjával,teljesen rendben van,kis csapszeg hang az semmi,törődj bele és használd,kár belebonyolódni mert állandóan szerelheted.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég