Dreamer írta:Sziasztok!
Szimering csere miatt levettem a kuplung deknit. Szétesett a kuplung szerkezet.
Összeszereléskor -számomra- értelemszerűen összeraktam.
Most a durva beállítóval minimum 15 mm-t tudok beállítani 11 helyett (ahogy a nagy könyvben írva vagyon).
Akár hogy fordítom a lemezt a furatok mindig takarásban vannak.
Szedjem szét a deknit, és fordítsak a hasított alkatrészen?
Erre kivételesen tudom a választ, mert én is a durva beállításnál tartok, és én is jártam így.
Nem kell hozzá levenni a deknit, csak a fordulatszámmérő anyáját.
(Azt nem tudom, hogy fixálod a főtengelyt a meglazításhoz, mert én még most pakolom össze a blokkot, és a henger még nincs rajta, így nekem a dugótámasz fixálja a főtengelyt, ahogy a szervizvideóban is.)
Ha már nincs rajta az anya, akkor egyszerűen az óramutató járásával ellentétesen, mintha állítanád, a csapágypersely leforog a nyomólapról. Ezután már csak annyi dolgod van, hogy a csapágyperselyt ne ugyanúgy forgasd vissza, hanem más szögben, vagyis a "következő fogba" csavard.
Tehát ahogy most neked a képen áll, több mint 90 fokot kell fordítanod balra, amire a csapágypersely leforog a nyomólapról. Ezután tehát ha a "következő fogba" akasztva visszaforgatod, akkor a jelölések, meg rögzítőlap két fülének a bevágása, nem így fog állni mint most, hanem kb vízszintesen. Ha így sem tetszik a lyuk, akkor jön a következő fog. Így körbe lehet játszani az egészet, én is így kerestem olyan beállítást az állítólemeznek, hogy még bőven maradjon helyem a jövőbeni állítgatásra, anélkül hogy megint le kelljen csavarnom a főtengelyről a fordulatszámmérő meghajtóanyáját.
Persze miután újra összeforgattad a csapágyperselyt a nyomóorsóval vissza is kell tekerned, hogy a nyomólap újra felfeküdjön a kuplungra, de ez már maga a "durva beállítás" témakör, azt pedig tudod hogy kell.
Viszont amikor visszaforgatod a csapágyperselyt,
tartsd meg a húzóorsót, mert ugyebár szeretne a nyomólap is jobbra fordulni. Viszont ha hagyod egyenesbe fordulni a húzóorsó rúdjával, akkor ki tud akadni a rúd a nyomólapból. Na akkor viszont tényleg, le kell szedned a kuplungfedelet, mert azt vissza nem tudod játszani a helyére azon a kis lyukon. Tapasztalatból mondom, szóval ezzel vigyázz.
Tehát lényegében ugyanazt játszod el, mint amit te akarsz , hogy leveszed a kuplungfedelet és a belül a nyomókaron fordítasz, csak fordítva. Így nem a csapágypersely fog állni, és a nyomókaron fordítasz a kuplungfedélen belül, hanem fordítva. Kívűlről a csapágyperselyt fordítod a "következő fogba" és a nyomókar áll.