KILL3R etz írta:Lehet kapni 5-600Ft-ért is már, az jó minőségű szerintem. Pár hosszú távú tapasztalat azzal sincs.
Értem, köszi! Na majd akkor még futok egy kört a mociboltban!

KILL3R etz írta:Lehet kapni 5-600Ft-ért is már, az jó minőségű szerintem. Pár hosszú távú tapasztalat azzal sincs.

nagydivad írta:Ha úgy kéred a boltban, hogy ETZ főfékhengerbe kell karmantyú, akkor adnak és kész, nincs 100 méret. Mondjuk nem lesz olyan, mint a gyári, de ezt már sokan leírták előttem.Veszy2107 írta:Halihó!
Meg tudnátok mondani, hogy ETZ-n a főfékehengeren a karmantyúnak mik az adatai? Vagy esetleg, hogy le van-e írva valahol?
Ja és a karmantyút hogy kell feltenni, mi merre néz?
Köszi előre is!
A feltételről pedig rajzoltam egy nagyon profi rajzot (![]()
) amiből megérthető miért és hogyan kell feltenni.
Azért kell így állnia, mert az olaj oldaláról jön a nyomás, ami ki akar szökni a karmantyú széle és a henger fala között, azonban nem tud, mert minél jobban nyomja a karmantyút annak a széle annál jobban "beleszorul" a hengerbe a kialakítása miatt, így nem enged át. Ha fordítva tennéd bele, akkor szerintem látható, hogy mi lenne a gond. Már kis nyomás hatására is a karmantyú széle behajlik és átengedi az olajat.

Ha úgy kéred a boltban, hogy ETZ főfékhengerbe kell karmantyú, akkor adnak és kész, nincs 100 méret. Mondjuk nem lesz olyan, mint a gyári, de ezt már sokan leírták előttem.Veszy2107 írta:Halihó!
Meg tudnátok mondani, hogy ETZ-n a főfékehengeren a karmantyúnak mik az adatai? Vagy esetleg, hogy le van-e írva valahol?
Ja és a karmantyút hogy kell feltenni, mi merre néz?
Köszi előre is!

5mm-nél még bőven használható!kobraCode írta:Sziasztok,
tárcsaféknél mi a minimum vastagság amikor már csere érett? Jelenleg 5 mm-nél járok.
Illetve a fékpofák mikor kopottak?
Egy új fékpofa milyen vastag? A fém résszel együtt érdekelne, nem csak a feodor.
Köszi előre is a válaszokat.

m-tom írta:Kifelé néz a felirat rajta...Veszy2107 írta: Köszi! Hát próbálnám megúszni minél egyszerűbben, de lehet akkor a tartályból leszívom az olajat, aztán csere és muszáj lesz légteleníteni...
Amúgy, hogy kell betenni a szimeringet? Mi merre néz?

Kifelé néz a felirat rajta...Veszy2107 írta: Köszi! Hát próbálnám megúszni minél egyszerűbben, de lehet akkor a tartályból leszívom az olajat, aztán csere és muszáj lesz légteleníteni...
Amúgy, hogy kell betenni a szimeringet? Mi merre néz?

ThUnDeR írta:10x20x7-es szimering kell bele, lehetőleg dupla ajkut, ha kiveszed biztos fog valamennyi olaj kifolyni, így tanácsos előtte kiönteni a a főfékből az olajat ami benne van, utána meg majd lelégteleníted, bár nem tudom mennyire szeretnéd szétszedni..Veszy2107 írta:Helló!
Korábban már volt téma itt, de most nem találom azt a beszélgetést, ahol erről volt szó...
Eddig bírta a bolti szimeringnek nevezett valami a szolgálatot a főfékhengerben...! :/ Érdeklődnék, hogy milyen méretű szimering kellene a fékkarba illetve van-e valami specifikációja (porvédős stb....?)
Ha kikapom a szimeringet,akkor még nem kéne elfolynia a folyadéknak, mert a karmantyú elvileg tömít nem??
Köszönöm a választ!
ThUnDeR
10x20x7-es szimering kell bele, lehetőleg dupla ajkut, ha kiveszed biztos fog valamennyi olaj kifolyni, így tanácsos előtte kiönteni a a főfékből az olajat ami benne van, utána meg majd lelégteleníted, bár nem tudom mennyire szeretnéd szétszedni..Veszy2107 írta:Helló!
Korábban már volt téma itt, de most nem találom azt a beszélgetést, ahol erről volt szó...
Eddig bírta a bolti szimeringnek nevezett valami a szolgálatot a főfékhengerben...! :/ Érdeklődnék, hogy milyen méretű szimering kellene a fékkarba illetve van-e valami specifikációja (porvédős stb....?)
Ha kikapom a szimeringet,akkor még nem kéne elfolynia a folyadéknak, mert a karmantyú elvileg tömít nem??
Köszönöm a választ!

Nekem is hasonló problémám volt, csak nekem piszok került be a rendszerbe.... karmantyú csere nekem is megoldotta!m-tom írta:Az egyes számú berakott, utángyártott, kiváló minőségű karmantyú nem jött be.... szétszed, jöhet a kettes számú, összerak....LaloX írta:Sziasztok!
Most cseréltem a fékben szimerintget és karmantyúkat és az a problémám jelentkezett, hogy ha finoman húzom a féket be akkor semmit nem fog, ha berántom csak akkor fog, de akkor tökéletesen... Mi a hiba?![]()
Komolyan....

Az egyes számú berakott, utángyártott, kiváló minőségű karmantyú nem jött be.... szétszed, jöhet a kettes számú, összerak....LaloX írta:Sziasztok!
Most cseréltem a fékben szimerintget és karmantyúkat és az a problémám jelentkezett, hogy ha finoman húzom a féket be akkor semmit nem fog, ha berántom csak akkor fog, de akkor tökéletesen... Mi a hiba?

Amikor kijön a biztosítógyűrű valami hegyes tárgy segítségével én a szimmeringet úgy szoktam kiszedni hogy beletekerek egy vékony facsavart, majd egy spiccfokóval kihúzom az egészet a *icsábaLaloX írta:Esetleg kevésbé morbid megoldással hogy lehet kiszedni a zéger gyűrű szerűséget? mert már nagyon idegesít, hogy kifogott rajtam...

LaloX írta:Kiszedtem a morbid megoldással és a gyűrű ott maradt xDD és még most sem bírom kiszedni így hogy nincs bent a dugattyú, pedig még mindig muszáj lenne, mert nem tudom így betenni a szimeringet vagyis a szimering szerűséget, mert rugó nics benne...

Ha van egy nagyon vékony minuszos csavarhúzod, akkor azzal ki lehet piszkálni.LaloX írta:Esetleg kevésbé morbid megoldással hogy lehet kiszedni a zéger gyűrű szerűséget? mert már nagyon idegesít, hogy kifogott rajtam...

Kicsit morbid megoldás, de lehet én is valami hasonlóhoz fogok folyamodni, mert még mindig nem bírtam kiszedni....m-tom írta:Target írta:Ha jobban megnézed, a tengely körül, a szimeringnél van egy kis seeger gyűrű szerűség.
Ezt kipattintva már kijön a szimering, és a tengely.
... vagy nem...
Ne hallgass rám, így nem szabad csinálni, de én megfogom a dugattyú végét, egy rántás és már nem is fáj tovább..... izé, kint van....
Utána is ráérsz sz@rakodni, hogy eltávolítsd a szimeringet (maradékát), gyűrűt, sőt jobban hozzá is férsz....
Rendszerint a szimering annyira bele van gyógyulva, hogy indifferens, kiszeded-e előtte a gyűrűt....

Target írta:Ha jobban megnézed, a tengely körül, a szimeringnél van egy kis seeger gyűrű szerűség.

köszönöm szépenTarget írta:Ha jobban megnézed, a tengely körül, a szimeringnél van egy kis seeger gyűrű szerűség.

gabsic írta:Akkor nyerget levenni, dugattyúkat megjáratni, lepucolni.LaloX írta: Azt értem alatta, hogy a tárcsa hallatszik, hogy beleér a pofába... van, hogy menet közben hallam a sípolós hangját, de nem mindig, ha meg tolom akkor mindig hallatszódik.
Ha utána is szar, akkor karmantyú csere...

Akkor nyerget levenni, dugattyúkat megjáratni, lepucolni.LaloX írta: Azt értem alatta, hogy a tárcsa hallatszik, hogy beleér a pofába... van, hogy menet közben hallam a sípolós hangját, de nem mindig, ha meg tolom akkor mindig hallatszódik.

Azt értem alatta, hogy a tárcsa hallatszik, hogy beleér a pofába... van, hogy menet közben hallam a sípolós hangját, de nem mindig, ha meg tolom akkor mindig hallatszódik.Veszy2107 írta:LaloX írta:Sziasztok! Első tárcsaféket hogy lehet állítani? Mert koszol egy kicsit. Köszi
Mit értesz az alatt, hogy koszol??? Amúgy a tárcsaféken nem sok mindent tudsz állítani... kb. teljesen "automata", ha jól működik!

LaloX írta:Sziasztok! Első tárcsaféket hogy lehet állítani? Mert koszol egy kicsit. Köszi

Előre, a tartály feléfores írta:egy nagyon amatőr kérdésem van:hogyan kell állni a karmantyúnak a főfékmunk. dugattyún?a perem az merre felé néz?nincs egy értékelhető metszetri rajz valakinek?

m-tom írta:Van néhány jó leírás fékfelújításról itt is meg a szocimocin is.Dargo írta:Üdv.
Szimeringet cseréltem a fő fék hengernél , és kellemetlen dolgot tapasztaltam. Az újonnan vásárolt szimering sokkal magasabb, mint ami benne volt és pár éve cseréletem. Bele erőltettem ezt a nagyobb méretű szimeringet, de a rögzítő gyűrűt nem tudom felhelyezni a méret különbség miatt. A net-en nézem a Futárnál is ugyan ez a nagyméretű van mint amit a MO-FA-KER-ben vettem. 7mm a magassága ami nekem soknak tűnik....és persze folyik, ezen nem csodálkozom, mert a rögzítő gyűrű nincs a helyén. Valakinek valami ötlet, hogyan tudok kevésbé vastag szimeringet beszerezni???
A Tiéd nem a rögzítőgyűrű hiánya miatt folyik.
Rossz hírem van, amit a MOFAKER-ben vettél, az nem szimering. Úgy árulják, de nem az....![]()
Én a Budafoki úton vettem (a neten turkálva, fékolajálló szimeringet keresve) duplaajkas (a MOFA-s szimpla!) szimeringet és több, mint egy éve tökéletesen teszi a dolgát, nem szivárog és még nem lett rágógumi állagú....

Van néhány jó leírás fékfelújításról itt is meg a szocimocin is.Dargo írta:Üdv.
Szimeringet cseréltem a fő fék hengernél , és kellemetlen dolgot tapasztaltam. Az újonnan vásárolt szimering sokkal magasabb, mint ami benne volt és pár éve cseréletem. Bele erőltettem ezt a nagyobb méretű szimeringet, de a rögzítő gyűrűt nem tudom felhelyezni a méret különbség miatt. A net-en nézem a Futárnál is ugyan ez a nagyméretű van mint amit a MO-FA-KER-ben vettem. 7mm a magassága ami nekem soknak tűnik....és persze folyik, ezen nem csodálkozom, mert a rögzítő gyűrű nincs a helyén. Valakinek valami ötlet, hogyan tudok kevésbé vastag szimeringet beszerezni???

Szerintem ez tök ugyanaz, mint amit most 15ért árulnak a Futárban. http://www.futarmotorosbolt.hu/product_ ... ts_id=4001uli írta:Sziasztok!
http://www.grando.hu/fofekhenger-kpl-1528879761
Az ilyen főfékhengerrel valakinek van tapasztalata? Sürgősen vennem kell egy újat (használtat?).
Köszi
Mivel Taiwan-i cucc tuti nem venném meg...uli írta:Sziasztok!
http://www.grando.hu/fofekhenger-kpl-1528879761
Az ilyen főfékhengerrel valakinek van tapasztalata? Sürgősen vennem kell egy újat (használtat?).
Köszi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég