Mérd meg légyszíves, hogy alul mennyit mozdul benne a súber. Tudsz egy jó képet készíteni a súber palástjáról?pempelli írta:Ott is jó
Az úszótartó fülek épek? A súber elfordulását gátló stift ép, és stabilan áll? Úszóház fülei nincsenek elgörbülve?
Mérd meg légyszíves, hogy alul mennyit mozdul benne a súber. Tudsz egy jó képet készíteni a súber palástjáról?pempelli írta:Ott is jó
Alsó végállásban, illetve az aljától kb. fél centire is passzos benne a súber?pempelli írta:Nekem van egy eladó,szinte szorul bele a súber,mennyit ér meg neked.gesszti írta:Nagyon zörög a suber (vagy siber) a karbiban. Azt találtam ki hogy felszabályoztatom a karbi furatát, és esztergályossal készíttetek bele egy új subert. Készített már valaki ilyet? Mekkora illesztést használnátok? Én néhány századra gondoltam.
Nekem van egy eladó,szinte szorul bele a súber,mennyit ér meg neked.gesszti írta:Nagyon zörög a suber (vagy siber) a karbiban. Azt találtam ki hogy felszabályoztatom a karbi furatát, és esztergályossal készíttetek bele egy új subert. Készített már valaki ilyet? Mekkora illesztést használnátok? Én néhány századra gondoltam.
Van kint néhány motor... az egyikről leszedhetek egy komplett porlasztót. Ha akarod ki is próbálhatod, mész vele egy kört.gesszti írta:Van egy marékra való porlasztóm, és mind, egytől egyig szét van kopva. Tudsz olyat, ami garantáltan nem zörög?
Van egy marékra való porlasztóm, és mind, egytől egyig szét van kopva. Tudsz olyat, ami garantáltan nem zörög?telectronic írta:Egy jól dolgozó esztergályos egy ilyen melóért (felfúr+súbert csinál hozzá) legalább 6e Ft-ot elkér és nem volt drága, mert egyedi munka és legalább fél napja el megy vele.
Megéri ? Ennyiből veszel egy teljesen jó állapotú porlasztót vagy egy használt porlasztó házat ami nincs szétkopva és átépíted. Utóbbit 2e körül kapsz.
Egerben anno foglalkozott vele egy szaki, csinált itt már másnak is, úgy tudom Zozynak.Talán Bambi tudja a számát...gesszti írta:Nagyon zörög a suber (vagy siber) a karbiban. Azt találtam ki hogy felszabályoztatom a karbi furatát, és esztergályossal készíttetek bele egy új subert. Készített már valaki ilyet? Mekkora illesztést használnátok? Én néhány századra gondoltam.
Egy jól dolgozó esztergályos egy ilyen melóért (felfúr+súbert csinál hozzá) legalább 6e Ft-ot elkér és nem volt drága, mert egyedi munka és legalább fél napja el megy vele.gesszti írta:Nagyon zörög a suber (vagy siber) a karbiban. Azt találtam ki hogy felszabályoztatom a karbi furatát, és esztergályossal készíttetek bele egy új subert. Készített már valaki ilyet? Mekkora illesztést használnátok? Én néhány századra gondoltam.
Én is a mofakernél vettem a karbimat (125/150) és tökéletesen illeszkedik a gyárilag 150-es etz-re.popitty írta:Hali!
Már a döntőt játszom a porlasztó vásárlás ügyében. De megint cseles a dolog mert azt mondja a MOFAKER, mindegy hogy 125 vagy 150 cm3 a motor a karbi ugyan az. Igen kérdem én de akkor miért van 150-es ETZ karburátor felújító szet? Nos mondjátok valóban igaz, hogy a 125-ös és 150-es ETZ-re ugyanazzal a fúvókával szerelt porlasztó megy mert ezt akarom feltenni az én 150 cm3-is Ts-emre? Hűlye vagyok anyám, csak az vígasztal hogy mások tesznek azzá nem születési hiba.
A torokátmérő és a főfúvóka más....popitty írta:Hali!
Már a döntőt játszom a porlasztó vásárlás ügyében. De megint cseles a dolog mert azt mondja a MOFAKER, mindegy hogy 125 vagy 150 cm3 a motor a karbi ugyan az. Igen kérdem én de akkor miért van 150-es ETZ karburátor felújító szet? Nos mondjátok valóban igaz, hogy a 125-ös és 150-es ETZ-re ugyanazzal a fúvókával szerelt porlasztó megy mert ezt akarom feltenni az én 150 cm3-is Ts-emre? Hűlye vagyok anyám, csak az vígasztal hogy mások tesznek azzá nem születési hiba.
Nekem van ts karbi, benne súberrel, de szét van kopva, mint a sz*r. Vegyél rá nyugodtan ETZ karbit, sokkal precízebb, lehet alapjáratot állítani stb.popitty írta:Még utoljára mielőtt veszek egy ETZ karbit. Miskolc könyékén van - e valakinek Ts 150-es vagy 125-ös karbihoz való suberje amit megnézés után megbótolhatnánk. (50 - 60 km) körzet
B9-es NGK-t vettem most 250-es TS-be. Simán kiégeti barnára ezt is, pedig elvileg 280-as lenne a hőértéke.telectronic írta: Nekem a B8HNS nagyon bejött a 250-esre.
Iványi Balázs írta:Üdv!
Olyan problémám lenne a etz 250-es motorommal,hogy nem jó a karburátorja,motor indításakor csak szívatóval indul be,és nem tartja az alapjáratot csak azzal,ha visszatolom a szívatót alap helyzetbe akkor fulladozik és nem pörög fel,úszó nem lyukas,nincsen előtömődve egyik fúvóka sem.Fúvókák eredetiek benne nem voltak még nagyon cserélve. Biztos a karbi rossz mert másik jól beállított karbival nincs gondja.
Mi lehet a problémája?
Briskbe az ...YC se rossz választás, ki kell próbálni aztán majd meglátod... én személy szerint előnyben részesítem az YC-t (előretolt pólusú)....telectronic írta:Nekem a B8HNS nagyon bejött a 250-esre.allllli írta:NGK-t (talán B8H vagy B7H)
Nekem a B8HNS nagyon bejött a 250-esre.allllli írta:NGK-t (talán B8H vagy B7H)
Szia!takzol írta:Köszönöm a válaszokat.
Milyen gyertyát használjak, ami esetleg minőségben jobb?
Ha csak Isolator-t használsz, akkor sztem Isolator ki, megnéz, eldob, rendes gyertya be.....takzol írta:Tisztelt Fórumozók!
Az a problémám, hogy nehezen indul mostanában a kis ETZ. Eddig ez ismeretlen volt számomra, bár a gyertyát gyakran cseréltem, mert Isolatort használok és sajnos rövid az életük .
Főleg meleg motornál vannak gondjaim. Az alapjárat jó, a motor kitűnően húz, de az újraindítás nem nagyon megy. Gyertya ki, megnézem, visszateszem és vagy igen, vagy nem. Benzint kap., szikra van de ennek ellenére még tolással is csak nehezen boldogulok. Tanácsolták, hogy meleg motornál is használjam a szívatót bátran. Tanácsot kérek, mert az utolsó túrán is kénytelen voltam a társaktól lemaradni szerelgetés, gyertyacsere, karbi-tisztítás miatt. A motor teljesen eredeti, bontatlan és 15000 kilométer van benne. A megszakítóhézagot mérem, az előgyújtást ellenőriztetem. Miért nem indul úgy, mint korábban? A túrákon a pihenők közben előre félek az indulástól, hogy gondjaim lesznek. Esetleg a gyújtásrendszert kellene elektronikusra cserélnem? A segítséget előre köszönöm.
Üdv.: takzol
takzol írta:Tisztelt Fórumozók!
Az a problémám, hogy nehezen indul mostanában a kis ETZ. Eddig ez ismeretlen volt számomra, bár a gyertyát gyakran cseréltem, mert Isolatort használok és sajnos rövid az életük .
Főleg meleg motornál vannak gondjaim. Az alapjárat jó, a motor kitűnően húz, de az újraindítás nem nagyon megy. Gyertya ki, megnézem, visszateszem és vagy igen, vagy nem. Benzint kap., szikra van de ennek ellenére még tolással is csak nehezen boldogulok. Tanácsolták, hogy meleg motornál is használjam a szívatót bátran. Tanácsot kérek, mert az utolsó túrán is kénytelen voltam a társaktól lemaradni szerelgetés, gyertyacsere, karbi-tisztítás miatt. A motor teljesen eredeti, bontatlan és 15000 kilométer van benne. A megszakítóhézagot mérem, az előgyújtást ellenőriztetem. Miért nem indul úgy, mint korábban? A túrákon a pihenők közben előre félek az indulástól, hogy gondjaim lesznek. Esetleg a gyújtásrendszert kellene elektronikusra cserélnem? A segítséget előre köszönöm.
Üdv.: takzol
Fel kell rakni, beállítani és go!popitty írta:Akkor már csak az a kérdésem, hogy kell-e valamit átalakítani vagy megveszem a karbit és egy az egyben felteszem.
Vehetsz rá nyugodtan. Az enyémen is etz karbi van és tökéletesen működik vele.popitty írta:Sziasztok!
Ezen a hétvégén már aludni sem tudok a motoromtól. Ts 150-esem karbicsekében a súbert akarom kicserélni de amit szereztem az mint kiderült öntéshibás. Amiket használtakat láttam azok meg szinte ugyan annyira harangoznak. Mivel a Ts-hez nem kapni új karburátort azon filózom, hogy tennék rá ETZ-hez valót. Kérdés, van-e valakinek ilyen tapasztalata, hogy jó lesz-e vagy nem.
üdv.
gesszti írta:Az mitől van, hogy délután, mikor a munkahelyről akarnék hazaindulni, 5 percig kell rugdosni, hogy elinduljon? Vagy meg se pöffen, vagy kicsit prüttyen, és leáll. Ezt csak most csinálja ebben a 30 fok környéki melegben.
Ha reggel indítom, 2 rúgásra jár. Üzemmelegen szintén könnyen indul.
Nem szeret melegben dolgozni senki semgesszti írta:Az mitől van, hogy délután, mikor a munkahelyről akarnék hazaindulni, 5 percig kell rugdosni, hogy elinduljon? Vagy meg se pöffen, vagy kicsit prüttyen, és leáll. Ezt csak most csinálja ebben a 30 fok környéki melegben.
Ha reggel indítom, 2 rúgásra jár. Üzemmelegen szintén könnyen indul.
PÜ-t mindjárt dobok.kupi írta:...
Ui:Nekem is betegeskedik a melós" OFF(Babi) kilyukadt az úszója de már cseréltem kár a drága benzin minden cseppjéért.
Szia barátom.moyos írta:Sziasztok!
Átvittem ma az off néhány lemaradt cuccát horganyoztatni Százhalombattára. Mivel a 7esen Tárnoknál útzár volt a baleset miatt, egyből Ercsi felé vettem az irányt.
Ahogy innen kiértem, elkezdett kapkodni a motor. Nem dadogott, hanem olyan komótosan horkantott, mint amikor elveszik tőle a hajtóanyagot.
Szia, ajánlom neked ezt az oldalt:holiday írta:Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! (Mz ts 125 karbulátor beállítás.) A motorom kerek 4 litert fogyaszt lehetne ezt még lejebb tornázni? Hogy kell a karbit pontosan beállítani? Előre is köszönöm!
Ne beszélj ilyen csúnyán nem OFF -k!!! Még nem derült ki a történetből mivel van dolgunk. Lehet kamu az egész csak a segítőket szivatja!Troster írta:Már megint a 251-et bántanátok, ejnye-bejnye...![]()
Meg én sem...MrDok írta:Akkor Én most nem OFFolom szét a topikot.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég