Sziasztok!
Ati vagyok, újon itt a fórumon (a Club honlapján még azelőtt regisztráltam, mielőtt meglett volna a drágám

)
Szóval egy kis elméleti segítségre lenne szükségem. Még január végén vettük faterral a 250-es ETZ-met, '85-ös évjáratút. Ott úgy tűnt minden oké a géppel. Aztán jöttek a gondok. Nem sorolom őket. A lényeg az, eddig bárhova nyúltunk (gondoltuk átnézzük, üzembiztos-e), találtunk valami gebaszt. :S
A legnagyobb probléma a következő volt:
Teljesen hideg indítás után, a motor egy bizonyos ideig (kb. 2-3 percig) teljesen jól járt. Aztán nagyjából három perc után (mire bemelegedett), 4-5ezer fölé nem akart pörögni, hiába húztuk neki, valamint kopogott is :S (álló motornál, valamint menet közben is ezt produkálta)
Átnéztük, kiderült, hogy a hengerfejből esztergálva lett. Potom pénzért szereztünk másikat, felraktuk. Most úgy néz ki remekül pörög 5ezer fölé...viszont most meg a következő a hiba:
nem akar EGYÁLTALÁN visszaesni a fordulatszám. Marad úgy, ameddig húztam. Ha megpiszkáljuk az alapjárati csavart, akkor visszaesik. Járó motornál nem próbáltuk meg, hogy fentragad-e, mert közben kiderült, a hátsófék valamiért beragad

(így meg életveszélyes kipróbálni menet közben...)
Nagyon el vagyunk keseredve, mert már a szezon eleje óta, nagyjából másfél hónapja szenvedünk vele, és már nagyon mennék.

Imádom ezt a motort, annak ellenére is, hogy folyamatosan szívat minket.
Szóval ha esetleg tudtok valami ötletet adni miért nem esik vissza a fordulatszám, annak nagyon örülnénk!
Előre is köszönjük szépen!
Ati