Most járok a fékek felülvizsgálatánál, és sokat olvastam arról, hogy baj van a kisipari tömítésekkel a főfékhengernél.
Ezért boltit nem is vettem, hanem elballagtam a legközelebbi tömítéstechnikai boltba, ahol egyébként gyártással is foglalkoznak.
Leadtam a mérteket, és gyártattam karmantyút is meg azt a tömítést amit általában szimeringgel szokták helyettesíteni.
Az üzletben az mondták (nem először voltam már ott), hogy ők nem javasolják a szimeringet. Adnak nagyon szívesen, de nem fogok vele hosszú távon célt érni. Egyébként szaknyelven úgy hívják ezt, hogy rúdtömítés.
EPDM nevű anyagból csinálták meg mind két tömítést (biztosan fékolajálló).
(EPDM [-40 °C , +120 °C] víz, gőz, levegő, glikol alapú fék- és hidraulikai folyadék, ásványi savak (H2SO4))
Relatíve drága mulatság, mert 500 Ft/db kb, de ha azt tekintjük, hogy fék alkatrészről van szó, azt gondolom így semmi sem drága!
Így néznek ki:

Közöttük van egy kakuktojás is

!
Amit tudok mondani, hogy a karmantyúnak jó széles az "ajka", pici játékkal (és sok szilikonzsirral) megy be a helyére. Nagyon jól "fog".
Azért nem adok meg több adatot, mert még nincs összerakva, és nincs tapasztalat.
Amennyiben valakit érdekel még tapasztalatok nélkül is, akkor püben elérhető vagyok.