A gyári BWF-el a súber és a tű által keltett zavaró csörgő hang ami nyugtalanít. pedig!!!! Mindegy egyes hozzászólást,észrevételt előre

A gyári BWF-el a súber és a tű által keltett zavaró csörgő hang ami nyugtalanít. pedig!!!! 
Killer megelőzött,de a videó miatt talán nem baj ha ugyanazt irtukion94 írta:köszi hogy válaszoltál
igazából mzt most kaptam
eddig ha behuztam működött de gondolom akkor se emelt ki rendesen mert ha sebessébe beraktam és toltam úgy hogy húztam a kuplungkart semmi változás ugyan olyan mint ha sebességbe toltam volna
de nem ezért szedtem szét tömítést akarok cserélni és mikor vissza raktam a deknit azóta nem jó a kuplung
ha a kart behúzom nincs ellenállás és nem is megy vissza csak ha visszatolom

A kisdekni alatt, ahonnan a fordulatszám spirál jön. Ott van egy állító tárcsa, ami 2 körömmel illeszkedik a kiemelő csigához. (Ezt nevezzük durvaállítónak.) Óramutató irányával megegyezően forgasd el a tárcsát, amíg megakad, majd vissza 5-10°-ot. Utána felrakod a kis deknit, meghúzod a 3 csavart, és elvileg jónak kellene lennie, ha eddig jó volt...ion94 írta:köszi hogy válaszoltál
igazából mzt most kaptam
eddig ha behuztam működött de gondolom akkor se emelt ki rendesen mert ha sebessébe beraktam és toltam úgy hogy húztam a kuplungkart semmi változás ugyan olyan mint ha sebességbe toltam volna
de nem ezért szedtem szét tömítést akarok cserélni és mikor vissza raktam a deknit azóta nem jó a kuplung
ha a kart behúzom nincs ellenállás és nem is megy vissza csak ha visszatolom

Amúgy dekli oldalán az állítócsavar kontraanyáját fellazítod csavart beljebb csavarod, épp még érzel egy kis ellenállást, attól egy leheletnyit visszább tekered és meghúzod a kontraanyát, anélkül hogy a csavar elforogjon közbe... más kérdés, hogy miért történt meg, hogy nem emel ki rendesen.... egy kis használatból eredő kopás után kell állítani vagy valami gebasz történt...?zsakfos írta:Pontosabban?ion94 írta:hello
nekem a kuplung beállításra lenne szükségem ha behúzom a kuplungkart akkor nem old
nem tudná valaki megmondani hogyan tudnám beállítani
valaki segítsen
előre is köszönön
Beesik a kupplungkar ellenállás nélkül vagy van ellenállása csak nem old?
Előtte milyen tevékenységet csináltál a motorral?
Vagy csak úgy egyik pillanatról a másikra nem emelt ki?
Azért némileg pontosabban is leirhatnád hogy mi történt,mert így csak találgatni fog mindenki.
Sok oka lehet ennek.

Pontosabban?ion94 írta:hello
nekem a kuplung beállításra lenne szükségem ha behúzom a kuplungkart akkor nem old
nem tudná valaki megmondani hogyan tudnám beállítani
valaki segítsen
előre is köszönön

Logikusan belegondolva,arra gondolnék hogy a karbiból valamiért kifogy a nafta vagy kevés folyik utána.allllli írta:No igen, viszont ha a trafó lenne nem indulna tolásra sem, pedig tolásra bármikor indul...ide Columbot kell hívni

zek99 írta:Hallottam,hogy ha rossz polaritással van bekötve a gyújtó trafó akkor melegen megáll.allllli írta:No igen, viszont ha a trafó lenne nem indulna tolásra sem, pedig tolásra bármikor indul...ide Columbot kell hívni
Hallottam,hogy ha rossz polaritással van bekötve a gyújtó trafó akkor melegen megáll.allllli írta:No igen, viszont ha a trafó lenne nem indulna tolásra sem, pedig tolásra bármikor indul...ide Columbot kell hívni

Igen, pl. én. Prémium üzemanyagokkal is előfordul kopogásos égés...Thomas_Hun írta:Köszi bébé.
A persely átmérője mennyivel különbözhet. A furat 52 ill. 56 mm.
Van itt olyan aki már rakott össze 150-es hengert 125-ös fejjel?

Thomas_Hun írta:Van itt olyan aki már rakott össze 150-es hengert 125-ös fejjel?

Úgy tudom kisebb a 125-ös égéstere, ezáltal, ha 150-es hengerrel használod nagyobb nyomatékot tudsz elérni.Thomas_Hun írta:Hello Leute!
Etz 125 és 150-es hengerfej között van különbség?

Nem egyforma, de lehet tűgörgöset is kapni.puskas írta:Sziasztok
volna egy számomra fontos kérdésem: van egy 125 ös trophy-m és főtengelyen hajtókart szeretnék cserélni, de ha már cserélem akkor kicsit modernizálni is akarom hogy felül is tűgörgős legyen. így arra gondoltam hogy a kis etz hajtókarra cserélném a mostanit , arra lennék kíváncsi hogy megegyezik-e a trophy-é val? válaszotokat előre is köszönöm.

nem.Slarin írta:Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy az ETZ250-es dugattyú megegyezik-e a TS250/1-es dugattyújával?
Előre is köszönöm a válaszotok!
Üdv.: Slarin

Az enyém is mutatott hasonló tüneteket: egyenletlen alapjárat, néha kihagyás, rossz meleg indítás......... Miután a felújítás során gondosan raktam össze a vezetékezését, késes biztosítéktáblával, már 1 átfordulás után is indul melegen bármikor.allllli írta:No igen, viszont ha a trafó lenne nem indulna tolásra sem, pedig tolásra bármikor indul...ide Columbot kell hívni

Nekem is csinálta ezt beteg trafóra,bár ha leállt tolásra sem indult míg le nem hűlt.gesszti írta:+1 szavazat trafóhibára. 5 perc járás után nem kellene feltétlen langyosnak lennie.allllli írta: Gyújtás doboz nélkül, gyári gyújtással is ezt csinálja...akkor csak a trafó maradt.
Tolásra viszont indul mindig, elképzelhető, hogy a rossz akksim miatt...monduk akkor hidegen se indulna, pedig hidegen pöccre.

+1 szavazat trafóhibára. 5 perc járás után nem kellene feltétlen langyosnak lennie.allllli írta: Gyújtás doboz nélkül, gyári gyújtással is ezt csinálja...akkor csak a trafó maradt.
Tolásra viszont indul mindig, elképzelhető, hogy a rossz akksim miatt...monduk akkor hidegen se indulna, pedig hidegen pöccre.

bambi írta:Szerintem trafó,vagy gyújtás doboz
Szerintem trafó,vagy gyújtás dobozallllli írta:Veszy2107 írta: Szimeringek hogy állnak? Nem lehet hogy ha bemelegszik a gép, akkor falsot szív?
Generátor oldalon most cseréltem szimeringet...és se hidegen se melegen nem szív falsot sehol, legalábbis befújtam mindenhova hidegindítóval alapjárat közben és nem pörgött fel sehol...

Veszy2107 írta: Szimeringek hogy állnak? Nem lehet hogy ha bemelegszik a gép, akkor falsot szív?

allllli írta:[quote="MrDokAz ilyen esetekben érdemes a teljes vezetékezést végigrángatni, saruk lazulását ellenőrizni/ megszorítani mindenhol! Bittosítékok is lehetnek kontakthibásak............

Az ilyen esetekben érdemes a teljes vezetékezést végigrángatni, saruk lazulását ellenőrizni/ megszorítani mindenhol! Bittosítékok is lehetnek kontakthibásak............allllli írta:Ötleteket várok tőletek, hogy miért nem indul a motorom ha bemelegedett?
Ha pár km után leállítás után nem indul, hát Istenem, lehet rá ésszerű magyarázat, de ha 5 percig járatom alapjáraton, akkor se indul leállítás után..
-frissen fúrt henger (tehát nem a kompresszió)
-karburátor szívócsonk kézmeleg (tehát nem amiatt h elforr a keverék)
-elekrtonikus gyújtás megszakítóval vezérelve (tehát nem a kondenzátor)
-trafó langyos
-30-as keverék van benne, de gyertya nincs beköpve
-szivató tömítő gumipogácsa jó
-4 féle gyertyával is ezt csinálja (tehát nem a gyertya)
Kicsit hűl, aztán újra indítható, és jár szépen, nem áll le sok km után sem, egyébként gyári gyújtással is ezt csinálja...(tehát nem a tranzisztoros elektronika a hiba)

KILL3R etz írta:Miez? Honda fórum?
Első 1-2 km-en nem kell nyelezni, aztán kész...
Nincsenek itt százados illesztések, meg nem kell megvárni amíg az olaj átmelegszik, nincsenek siklócsapágyak, stb...
Amit melegítésre elpacsáltok, inkább motorozzátok el...

Ez egy jó kérdésed volt, túrákon biztosan kifejti neked minden motoros! Abban is biztos vagyok, hogy ahány embert kérdezel azt 2-vel osztod, annyi módszer lesz.......... Csak látnálak már motorozni....csabyka88 írta:Végülis a KRESZ-ben úgy van, hogy a szívatót fokozatosan toljuk vissza, és kis terhelés alatt járatjuk melegre.
Bár mindenki mást mond, vagy máshogy szokta, vagy mást tart jónak. Én azt hallottam (és jómagam is így teszek), hogy bármilyen gépet (autó, motor, láncfűrész, kapálógép...mindent) alapjáraton kell bemelegíteni.
Én a Simson-t is addig melegítem, amíg stabilan, szívató nélkül jár a motorja, és gázadásra sem hörög le - a blokkot nem szoktam tapogatni, inkább úgy "érzésre" járatom be.
Dehát' ízlés dolga, szerintem meghálálja a motor, ha nem hidegen nyomjuk neki. Gondoltam megkérdem, hogy csinálják az emzések.

Szerintem ne foglalkozz ilyen gondolatokkal míg nincs alattad MZ!csabyka88 írta:Üdv!
Talán nem a legjobb helyen teszem fel a kérdést, dehát' mégiscsak blokk témával kapcsolatos...
Ti meddig szoktátok melegíteni a motort indulás előtt? Tudom, a kérdés máris buta, hiszen joggal kérdezhetitek, hogy télre vagy nyárra gondolok. Úgy értettem, hogy "amíg a blokk langyos nem lesz", vagy már "annyira meleg, hogy nem állja el a kezetek"?
Köszi!
MOD: Ja, nem úgy értettem a melegítést, hogy kis vagy közepes lángon...

Csak láttam olyan tömítő szettet amiben volta blokkfelek közé.gesszti írta:Elvileg nincs közte tömítés. Ha mégis rakni akarsz, akkor a tengelyek hézagolásával utána kell menni. Sérült a felület, vagy miért akarsz tömítést rakni oda? Ha nincs agyonkalapálva a felület, akkor fémtisztára pucolva, és valami pasztával (pl.: loctite 5910) összerakva tökéletes lesz.pempelli írta:Valaki rakott már össze úgy ETZ 250-es blokk közepet hogy a két blokk közép között is volt tömítés?esetleg tapasztalatát megosztaná .

Elvileg nincs közte tömítés. Ha mégis rakni akarsz, akkor a tengelyek hézagolásával utána kell menni. Sérült a felület, vagy miért akarsz tömítést rakni oda? Ha nincs agyonkalapálva a felület, akkor fémtisztára pucolva, és valami pasztával (pl.: loctite 5910) összerakva tökéletes lesz.pempelli írta:Valaki rakott már össze úgy ETZ 250-es blokk közepet hogy a két blokk közép között is volt tömítés?esetleg tapasztalatát megosztaná .
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég