KILL3R etz írta:A találgatás/próbálgatás helyett én inkább elvinném egy szerelőhöz. Már ha az üzembiztonság a lényeg.
Mindenféle elektronikus buzergálás helyett meg simán megszakító sztem.

Simán megszakítós rendszerhez hiányzik nekem pár dolog: kondenzátor, összekötő lemez megszakító felé, pontos bekötés. Ha jól értettem, a trafónál is cserélődnek a kábelek. A kapcs. rajzon nem láttam számozást.
Mindjárt csinálok a jelenlévő elektronikáról képet! Lehet azt fogjátok mondani, hogy csoda, hogy eddig ment. Az egyik sarokban lévő alkatrészen szó szerint korrodálódás van. (lehet, pont nem játszik szerepet, mert pár vezeték nincs bekötve a megszakítós vezérlés miatt)
Elektronikus buzergálásra meg azt mondom, hogy ha a frissen vásárolt motornál találok olyat, hogy 10 cm-es vezetékkel, sodrással van pótolva egy szál, melyen már centiméterenként van berepedezve a szigetelés, akkor megérett a teljes vezetékcserére. Némelyik vezeték simán lehet 30 éves, mint a motor, potenciális hibalehetőség...
Simsonomat saját magam vezetékeltem be, nem volt gyári színezés szerinti, de minden működött, úgy, ahogy kellett. Sose robbantam le vele. Tehát ezen a télen a magam igényei szerint újra fogom vezetékelni, ahol kemény, hidegre merevedő kábelt nem szeretnék használni, és olyan szilikonos vezetéket sem, mely hamar berepedezik, ha UV sugárzás éri.
Ha ezek után sem lesz üzembiztos, tuti fix, hogy el fogom adni. Így járt régebben egy Yamaha Champ robogó is, és egy Wv Golf I-es is.
Én őszintén mondva, azért vettem Mz-t, mert kis fenntartási költségűnek gondoltam, olcsón lehet vásárolni. Jelenleg ezek az előnyök elnyomták a többi hátrányt. Ugyanis hátrányként veszem, hogy nincs szélvédelem, erősen vibrál, macerás már ebbe tankolni, nincs pakolási lehetőség (olajat, mellényt, eü. csomagot hátizsákban kell vinni).
Más márkát vettem volna, ha nem élnék ennyire szerény anyagi keretekkel.