Futómű
Re: Futómű
Hoppá, viszont nekem is lenne egy idevonatkozó kérdésem: én a hátsó lánckerékre vettem tányérkereket, a kilóméteróra kihajtáshoz... ezt elvileg úgy kell feltenni, hogy felmelegítem a tányérkereket és ráteszem nagy nehezen majd mikor lehült az ott marad a hátsó lánckeréken... na hát sajnos amit vettem azt ráteszem hidegen is és le is csúszik róla hidegen is... pedig elvileg 250es ETZ jé... gondoltam nem baj nem nagy tétel, vettem mégeggyet máshonnan... na igen ám, de az is nagyobb volt! Viszont ahogy láttam van benne egy kis furat és a lánckeréken is...szóval gondoltam rá, hogy lehet hogy valami ékkel kellene rögzíteni... nem tudom, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Mi a retkes tehenet tudnék vele csinálni? Mert már nagyon sokat szívtam ezzel...
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
Üdv!
Én most vettem új hátsó telókat 5500ft/db áron, krómozottak... és annak ellenére hogy nem gyári valamint hogy kicsit műteni kell hozzá, hogy ETZ re fel lehessen tenni, annak ellenére szerintem elég jók. Sőt...nekem kifejezetten tetszik... ami pozitívum, hogy a rugót nem 2állásban lehet feszíteni, hanem 5ben... ami nagyonnagyon negatívum, hogy viszont nem olyan feszítője van mint az MZ gyárinak, hanem bele kell csavarni egy csavart ha feszíteni akarjuk és azzal lehet... Ja és nagy előnye az ára is... mert szntem elég olcsó!
A műtét meg csak annyit jelent, hogy a felső szilent nem a 250es ETZ hez való, mert alul is és felül is ugyanolyan szilent van benne, így a felsőt ki kell szedni, a vázból kilógó cuccra szigetelő szalagot tekerni és ami fontos, hogy használt gumibelsőből kivágni olyan cuccokat amit betehetsz hogy ne fém a fémmel érintkezzen...szóval nem nagy meló.
Én most vettem új hátsó telókat 5500ft/db áron, krómozottak... és annak ellenére hogy nem gyári valamint hogy kicsit műteni kell hozzá, hogy ETZ re fel lehessen tenni, annak ellenére szerintem elég jók. Sőt...nekem kifejezetten tetszik... ami pozitívum, hogy a rugót nem 2állásban lehet feszíteni, hanem 5ben... ami nagyonnagyon negatívum, hogy viszont nem olyan feszítője van mint az MZ gyárinak, hanem bele kell csavarni egy csavart ha feszíteni akarjuk és azzal lehet... Ja és nagy előnye az ára is... mert szntem elég olcsó!
A műtét meg csak annyit jelent, hogy a felső szilent nem a 250es ETZ hez való, mert alul is és felül is ugyanolyan szilent van benne, így a felsőt ki kell szedni, a vázból kilógó cuccra szigetelő szalagot tekerni és ami fontos, hogy használt gumibelsőből kivágni olyan cuccokat amit betehetsz hogy ne fém a fémmel érintkezzen...szóval nem nagy meló.
Ha jösz a főtengelyért,hozd el a telókat had nézzem meg,hogy lehet e kezdeni velük valamitKrisszETZ251 írta:Van valakinek tapasztalata a jelenleg kapható hátsó teleszkópokkal?
Az olvasott cikkek alapján nem biztos, hogy fel lehet újítani, elég gatyák, lötyög, meg lekopott az oldaláról a króm és rozsdásodik, stb..
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
mofakeres hátsó teleszkóppal óvatosan!
tigris clubtárs nagyot szívott vele, mert a felső szem nem úgy illeszkedett ahogy kellett volna!
erősen ajánlott bevinni az ndk-s teleszkópokat meg egy tolómérőt és hozzámérni!
tigris clubtárs nagyot szívott vele, mert a felső szem nem úgy illeszkedett ahogy kellett volna!
erősen ajánlott bevinni az ndk-s teleszkópokat meg egy tolómérőt és hozzámérni!

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- KrisszETZ251
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ 251 ETZ 250
Köszi!Alfa írta:Nekem van az egyikkel (alap h minden kereskedő azt hazudja hogy török, de szinte biztos h nem azKrisszETZ251 írta:Van valakinek tapasztalata a jelenleg kapható hátsó teleszkópokkal?
Az olvasott cikkek alapján nem biztos, hogy fel lehet újítani, elég gatyák, lötyög, meg lekopott az oldaláról a króm és rozsdásodik, stb..), az mióta beraktam szépen teszi a dolgát, nincs rá panasz.
Egyébként a Mofaker oldalán az van hogy ,taiwani.

- Alfa
- Keljfeljancsi
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Nekem van az egyikkel (alap h minden kereskedő azt hazudja hogy török, de szinte biztos h nem azKrisszETZ251 írta:Van valakinek tapasztalata a jelenleg kapható hátsó teleszkópokkal?
Az olvasott cikkek alapján nem biztos, hogy fel lehet újítani, elég gatyák, lötyög, meg lekopott az oldaláról a króm és rozsdásodik, stb..

MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- Stravkó
- Long Vehicle
Ja,ha faragod,az más!!! Úgy már jó hátul a 16-os! Sőt,én elől is hagynám!
OFF
Volt anno egy 350-es IZS Planetám choppernek faragva,elől-hátul Etz futóműve volt 16-os kerekekkel! Jól nézett ki,az más kérdés,hogy motorikusan egy rakás sz@r volt! El is adtam.
ON

OFF
Volt anno egy 350-es IZS Planetám choppernek faragva,elől-hátul Etz futóműve volt 16-os kerekekkel! Jól nézett ki,az más kérdés,hogy motorikusan egy rakás sz@r volt! El is adtam.
ON

POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- KrisszETZ251
- Simsonos
Van valakinek tapasztalata a jelenleg kapható hátsó teleszkópokkal?
- punisher
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: etz250
Köszi a tanácsot nem is olyan rossz ötlet csak a mocit chopperesítem olyan régimódiasan (HD) 

- Stravkó
- Long Vehicle
Szerintem a hátsót ne bolygasd! A 250-es bután néz ki hátul 16-os kerékkel! Ha az elsőre keskenyebb gumit teszel (pl.3.00x16),jobb lesz vele motorozni,de ha nem vagy vele kibékülve,akkor inkább az elsőt is cseréld ki 18-asra! Sokan keresnek 16-os elsőt,biztos lesz aki elcseréli veled! 

POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- punisher
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: etz250
Nekem lenne egy felnis kérdésem pontosabban egy pár! A 250-es mocimon elöl 16-os hátul pedig 18-as kerék van ugyan akkora 3.5-ös gumikkal (így vettem
) Hogy tudnám megoldani hogy hátul legyen 16-os elöl pedig 18-as? A küllő méretekkel nem vagyok nagyon tisztában és nem is lenne túl sok idegzetem átküllőzgetni őket! Honnan tudnék ilyen kereket szerválni ócsón? Vagy valami egyéb megoldás esetleg? 

- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Csodaszer a csavarlazításhoz a fékolaj. Persze az öreg is megfelelő!Dénes írta: Melegítés még lehet jó, de egyéb kenceficével nem kenném be, az drágább mint a küllő.
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ES 250/2
Mivel elvileg régi küllővel nem fűzünk be kereket, ezért én is elvagdosnám a küllőket nyugodt szívvel.
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Felni szétszedés? A küllőt akarod kiszedni?
Próbálj meg hirtelen nagyot rántani a kulccsal, vagy fogd le a küllőt fogóval is.
Ha nemmegy én elvágnám...
Melegítés még lehet jó, de egyéb kenceficével nem kenném be, az drágább mint a küllő.
Próbálj meg hirtelen nagyot rántani a kulccsal, vagy fogd le a küllőt fogóval is.
Ha nemmegy én elvágnám...

Melegítés még lehet jó, de egyéb kenceficével nem kenném be, az drágább mint a küllő.
- Forrest
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: RD 350
Felni szétszedéséhez megosztanátok velem néhány mesterfogást. Az a gond, hogy rugózik a küllő, ahogy lazítani próbálom az anyát. Melegíteni szabad a küllőanyát?
Most már értemKrisszETZ251 írta:A hátsó teleszkópnak az alsó része, amit a lengővillához fogatsz. Ebben van a szimeringház felül.bambi írta:251-s motoron van króm cső?

- KrisszETZ251
- Simsonos
A hátsó teleszkópnak az alsó része, amit a lengővillához fogatsz. Ebben van a szimeringház felül.bambi írta:251-s motoron van króm cső?KrisszETZ251 írta:Sziasztok!
A hátsó teleszkóp külső "csövét" lehet-e újrakrómoztatni? Mert alul van rajta pár pötty rozsda és a króm is lekopott már róla fentebb.
251-s motoron van króm cső?KrisszETZ251 írta:Sziasztok!
A hátsó teleszkóp külső "csövét" lehet-e újrakrómoztatni? Mert alul van rajta pár pötty rozsda és a króm is lekopott már róla fentebb.
lehet! a kromozos le is tudja rolla oldani a regi kromot, meg meg tudja mondani, hogy a rozsdaval mit tud kezdeni, lehet neked semmit nem is kell vele csinalni.KrisszETZ251 írta:Sziasztok!
- KrisszETZ251
- Simsonos
Sziasztok!
- jecsy
- biciklis
- MZ-d típusa: Etz 250
Sziasztok!
Sos kérdésem lenne hozzátok.
Mekkora az etz hátsó teleszkópjának a szemtávolsága?
Üdv
Sos kérdésem lenne hozzátok.
Mekkora az etz hátsó teleszkópjának a szemtávolsága?
Üdv
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Szedd le a rugót róla, a cikk leírja a módját. Ezután nyomd össze a telót, majd próbáld meg széthúzni. Minnél nehezebben, lassabban megy (persze ésszerű határokon belül) a széthúzása, annál jobb a csillapítás.balintmz írta:hellosztok. Láttam a hátso telo felujitásárol a cikket az oldalon. tetszett. arra lennék kiváncsi hogy honnan lehet tudni hogy vmi gond van vele, mert akkor megcsinálnám![]()
rugozik, állitani lehet. Köszi, Bálint
Ja, és ahogy matt1989 írta, a hangot is figyeld.
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
-
- bajnok
- MZ-d típusa: BMW R1100RT
Bálint!
Például, ha folyik az olaj vagy "szörcsögő" hangot hallasz, vagy ha lenyomod a motor hátulját és nem visszaenged a teleszkóp, hanem visszaugrik, azaz nem csillapít.
Például, ha folyik az olaj vagy "szörcsögő" hangot hallasz, vagy ha lenyomod a motor hátulját és nem visszaenged a teleszkóp, hanem visszaugrik, azaz nem csillapít.
hellosztok. Láttam a hátso telo felujitásárol a cikket az oldalon. tetszett. arra lennék kiváncsi hogy honnan lehet tudni hogy vmi gond van vele, mert akkor megcsinálnám
rugozik, állitani lehet. Köszi, Bálint

- Stravkó
- Long Vehicle
Légyszives! Ott rendezzük!bambi írta:Stravkó, Gexxx, Ghost,félre vannak téve.
Sörözésre vigyem,Stravkó?
POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
Stravkó, Gexxx, Ghost,félre vannak téve.
Olyan mint a régi,csak most 4-es helyett 5-ös vastagKILL3R etz írta:Milyen az az új telómerevítő Mester? Olyan mint a régi alu? Vagy valami v 2.0?
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
De. Csak (rossz)szokás új acél felnit rakni rá, ha meg van ütődve a gyári alu első.
- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
Az MZ ráf nem alumínium?Dénes írta:Rozsdásodik kicsit.
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Rozsdásodik kicsit. Mondom odaadom a felnimet ha eljössz érte és megnézed, ha kell hazaviszed és ha jó lesz adsz érte valamit.balintmz írta:hogyhogy rothadásnak indul? máris rozsdásodik? van vele tapasztalatod? nemrossz amit mondtál a fenire én sem vagyok ám annyira hozzáértö![]()
az enyémben van olyan hely szinte már egyenes egy darabon. olyan mintha egyenesen egy magas padkának mentek volna vele... akkor szerinted vegyek használtan? csak lehet hogy olyan rossz állapotban van mint az enyém vagy még rosszabb. Szal nem istudom hogy honnan legyen.
Bálint
- csdani
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ-251
Képet lehetne róla közreadni?
- KILL3R etz
- bajnok
Milyen az az új telómerevítő Mester? Olyan mint a régi alu? Vagy valami v 2.0? 

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
Elkészültek az új teló merevítők,akinek kell itt jelezze.
hogyhogy rothadásnak indul? máris rozsdásodik? van vele tapasztalatod? nemrossz amit mondtál a fenire én sem vagyok ám annyira hozzáértö
az enyémben van olyan hely szinte már egyenes egy darabon. olyan mintha egyenesen egy magas padkának mentek volna vele... akkor szerinted vegyek használtan? csak lehet hogy olyan rossz állapotban van mint az enyém vagy még rosszabb. Szal nem istudom hogy honnan legyen.
Bálint

Bálint
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Ne vegyél mofakerest, mert 2 hónap alatt rohadásnak indul. Nemlehet megjavítani a felnidet? Nálam van felni jó áron, csak abban is volt 8-as meg ütés, ha gondolod odaadom kísérletezhetsz vele. (jó ár = odaadom, azt ha megfelel megállapodunk)balintmz írta:hello. Ma cseréltem elsö szimeringet és gondoltam megnézem az elsö kerekem hogy mi van vele. Befogattam a tengelyt satuba, rá a kerék és meglepödtem. Nemhogy 8as de még tojás alaku is. mikor jobban nézem a felnit látom hogy el van hajolva. arra lennék kiváncsi hogy mofakeres abroncsot vegyek vagy megprobáljak vadászni egy elsö kereket? Ha van vkinek jo áron elado szoljon![]()
Ui: szezonban mikor nemntem vele és elvettem a gázt egyszer-egyszer elkezdte rázni a kormányt. azért is néztem meg.
Üdv, Bálint
Én nem tudtam tökéletesre kihúzni, de nem is vagyok hozzáértő.
hello. Ma cseréltem elsö szimeringet és gondoltam megnézem az elsö kerekem hogy mi van vele. Befogattam a tengelyt satuba, rá a kerék és meglepödtem. Nemhogy 8as de még tojás alaku is. mikor jobban nézem a felnit látom hogy el van hajolva. arra lennék kiváncsi hogy mofakeres abroncsot vegyek vagy megprobáljak vadászni egy elsö kereket? Ha van vkinek jo áron elado szoljon
Ui: szezonban mikor nemntem vele és elvettem a gázt egyszer-egyszer elkezdte rázni a kormányt. azért is néztem meg.
Üdv, Bálint

Üdv, Bálint
De lehet hozzá kapni megfelelő hosszúságút csak elég borsos áron.bakimate írta:Úgy, hogy szerzel egy Trophy, vagy 4 sebességes TS első kereket. Vagy csak egy 16-os felnit, veszel 16-os kerékhez való küllőket és újrafűzöd az egészet. TS-nél nem olyan probléma megcsinálni a 16-os első keréket. ETZ-nél azért, mert a boltban kapható 3 különböző hosszúságú küllő nem jó a 16-os első kerékhez, egyedileg kell azokat legyártatni.
- bakimate
- A kábelkirály
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Úgy, hogy szerzel egy Trophy, vagy 4 sebességes TS első kereket. Vagy csak egy 16-os felnit, veszel 16-os kerékhez való küllőket és újrafűzöd az egészet. TS-nél nem olyan probléma megcsinálni a 16-os első keréket. ETZ-nél azért, mert a boltban kapható 3 különböző hosszúságú küllő nem jó a 16-os első kerékhez, egyedileg kell azokat legyártatni.
"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
- jarumasz
- kis ETZ-s
Lehet ugyan az a kérdés, akkor bocs. Nem ismerem az etz-ket.
Ts 250/1 első kerék agyat át tudom-e fűzni hátsó helyett? Hogy 16-os legyen elől is. Küllők passzolnak a hátsó felnivel, meg az első aggyal? Házasság lehet belőle? Ugyan annyi a küllő?
Ts 250/1 első kerék agyat át tudom-e fűzni hátsó helyett? Hogy 16-os legyen elől is. Küllők passzolnak a hátsó felnivel, meg az első aggyal? Házasság lehet belőle? Ugyan annyi a küllő?

Ne dudálj!!!! Küzdj!! 

HelloDlaca írta:sziasztok.
A kérdésem lenne hozzátok.
Terveim közt szerepel egy etz150-es első tárcsafékes agyat összeházasitani egy etz-150 hátsó felnivel.
Magyarán elöl is legyen 16os kerék.
Kérdésem az lenne hogy mekkora küllöt kell vennem,illetve hol kapok? Gondolom ez valami egyedi méret lesz.
Köszi a segitséget még a tavasz elött meg akarom csinálni.
Köszi
Dlaca
Nekem simsonban olyan van tárcsafékesítésként.
137mm hosszú küllők kellenek.
http://etbike.com/index.php?productID=2999
http://bembomotor.hu/module/list/62
ezen a két helyen lehet kapni.
Nekem sikerült szerezni fűzött kereket egész olcsón.
De te is csinálhatsz hosszabb küllőből, ha érdekel akkor elmagyarázom bővebben.
sziasztok.
Terveim közt szerepel egy etz150-es első tárcsafékes agyat összeházasitani egy etz-150 hátsó felnivel.
Kérdésem az lenne hogy mekkora küllöt kell vennem,illetve hol kapok? Gondolom ez valami egyedi méret lesz.
Köszi
Dlaca
Köszi
Dlaca
- jarumasz
- kis ETZ-s
Nekem valami szivattyúnak a szimeringje van benne, és már 3 éve tuti.bambi írta:Hmmm két év az nem biztos hogy a simmering volt a hibás,japán modelleknél is előfordul néha elfossa magát.balintmz írta:hello. azt szeretném megkérdezni hogy ti milyen szimeringet ajánlatok az elsö teleszkopba? 2éve cseréltem de már ömlik az olaj mellette. Már a szezon végén észrevehetö volt. van vmi jo tippetek hogy milyet vegyek bele? Köszi, Bálint

Ne dudálj!!!! Küzdj!! 

A hossza mennyi 148mm?bakimate írta:Megegyezik.Weedow írta:Mz Ts 125 nél nemtudná valaki a küllőméreteket megadni? első hátsó megegyezik?
- bakimate
- A kábelkirály
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Megegyezik.Weedow írta:Mz Ts 125 nél nemtudná valaki a küllőméreteket megadni? első hátsó megegyezik?
"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
Mz Ts 125 nél nemtudná valaki a küllőméreteket megadni? első hátsó megegyezik?
Hmmm két év az nem biztos hogy a simmering volt a hibás,japán modelleknél is előfordul néha elfossa magát.balintmz írta:hello. azt szeretném megkérdezni hogy ti milyen szimeringet ajánlatok az elsö teleszkopba? 2éve cseréltem de már ömlik az olaj mellette. Már a szezon végén észrevehetö volt. van vmi jo tippetek hogy milyet vegyek bele? Köszi, Bálint
hello. azt szeretném megkérdezni hogy ti milyen szimeringet ajánlatok az elsö teleszkopba? 2éve cseréltem de már ömlik az olaj mellette. Már a szezon végén észrevehetö volt. van vmi jo tippetek hogy milyet vegyek bele? Köszi, Bálint