De én is szeretnék kérdezni: akkor jó az olajszint ha a váltókar mögötti csavar kitekerése után folyik az olaj?
Tom ez alap kérdés de nem tom

Így talán... WIKIz25z írta:haaat penztarcafuggo, de ime tipp: http://hu.wikibooks.org/wiki/MZ_szerelés#Olajok
ahhh valamiert nem akarja beilleszteni pontosan a linket, de itt talalsz otletet ha bemasolod a bongeszobe

Egy jó minõségû alkatrészekkel egy blokk felújítás elérheti a 100000ft-ot is.Mivel hogy nehéz egyenként leírogatni,hogy mi mibe kerül,Ezért tudni kellene,hogy mit szeretnél kicserélni és ezeknek az árait belküldöm.persze szétszedésnél még kiderülhetnek dolgok,hogy mit kell még cserélni,azokat pluszban kell számolni.ezért inkább,hívj fel ,vagy keres meg személyesen.06203420977csótány írta:Ok, köszönöm mester úr a gyors választ, kicsit bõvebben szerettem volna hallani. Tudom nem lehet semmi mondani látatlanra. Ha nem hallottam árajánlatot akkor inkább úgy kérdezem mondjuk 100000 ft futna egy motorfelújítást (mondjuk ha totálkár a belselye csapágycserétõl, karburátorcsere, furási hercehurca meg hasonlók minõségi alakatrészekkel amiket az elöbbi hozzászólásomban irtam) a szerelési díj az rendben van! Vagy esteleg inkább 150000ft kellene rá? Tükön ülök mennyibe fájna nekem. Valami megközelítõ ár is megfelelne.
És a lényeg elmondhassam végre megy mint a rakéta és egy vadállat az mz jobb mint a gyári![]()
Nagyon köszönöm válaszát elõre is!
üdv.
Csótány (egy mz fanatikus)
halicsótány írta:Haliho!
Ha Bambi mester véletlenül erre járna nem tudna nekem írni egy árajánlatot mennyibe kerülne nekem egy 250 etz teljes blokk felújítása (fúrás, váltó, stb. kompletten) + munkadíjat is beleértve! Mindenbõl a lehetõ legjobb minõségûre gondoltam (kovácsolt vas dolgok és egyebek)! Ha priviben érkezik a megtisztelõ válasz az is tökéletes lesz! Ha egy telefonszámot is mellékelne az különösen jó lenne, ha megfelelõnek találom a dolgokat mindenképp telefonon értekezünk továbbiakban!
Nagyon köszönöm válaszát elõre is!
üdv.
Csótány (egy mz fanatikus)

úszószint?kisbocsi írta:Üdv Mindenkinek!
Van egy kis gond a 250 etz atomommal:
Egyszer észrevettem, hogy, ha parkettán megyek a géppel-ez nem szokott sokszor elõfordulni, de itt elõjön és ezért ki kell derítenem mi a gond-szóval ha így megyek, akkor kb 4-5 km után lehörög a gép, érdekes hanggal és erõteljes lassulásba kezdek.
Olyan a hangja, mindha a babettán a lefulassztó gombot használnám.
Ha visszaveszek a gázból, akkor megint megy, de ha parkettázom, rövidessen megint kezdi a ledadogást.
Amiket most csináltam:
Tank-kimosva
Csap kiszedve átmosva szütykos volt de nem annyira.
Karbi alja leszedve-teljesen tiszta, ezért nem szedtem mégjobban szét.
ÚJ BRISK N17YC GYERTYA!!!
Szóval tippeket kérnék.
Elõre is köszi:
kisbocsi

Hmm... Olyan 45mm körül... A hollander 50-es, az tuti!janer6328 írta:Srácok! Hirtelenfelindulásból megtudja "mondani" valaki mennyi a 250ETZ kipufogókönyökének a belsõátmérõje?
Elõre is köszönöm!

Kösz, hogy utánanéztél!:)janer6328 írta:-ETZ 250 Kupl.lamella 5db/gr. Ajánlott fogyasztói ár: 1 200 Ft
-ETZ 250 Kuplungagy Ajánlott fogyasztói ár: 3 750 Ft
-ETZ kuplung lamella (fém) 250 Német Minõség Ár: 816 Ft /1db
-Csapágy 16005 Ár: 500-3500Ft
-ETZ kuplung nyomórugó 250 Ár: 123 Ft /1db
-Stb..
-Mofaker.hu és Viktormotor.hu szerintem a legolcsóbbak

Papszi írta: Egy kuplung mennyibe kerül egy 250es etz-hez?(kuplungtárcsa, lamellál stb)
sajna nem emlékszemz25z írta:errol a kovacsolt hajtokarrol jut eszembe, az enyemben milyen van mester? En mar nem emlekszem ra...vagyis valami olyasmi dereng, hogy yoko?TZrider250 írta:Sziasztok!
A Mester agyusztálja az ETZ-met 300-ra. Lesz kovácsolt hajtókar, kuplung-tuning, és váltócsapágyasítás is.

errol a kovacsolt hajtokarrol jut eszembe, az enyemben milyen van mester? En mar nem emlekszem ra...vagyis valami olyasmi dereng, hogy yoko?TZrider250 írta:Sziasztok!
A Mester agyusztálja az ETZ-met 300-ra. Lesz kovácsolt hajtókar, kuplung-tuning, és váltócsapágyasítás is.

Eredmény:(2008.03.20)Papszi írta:Sziasztok!
Tegnap este indítottam volna be az MZ ETZ 250 (de luxe) motoromat és a berugókart eléggé húzósan tudtam lefelé mozgatni, mintha a kuplungot befogtam volna, de attól sokkal húzósabban, nem szakaszosan ment lefelé hanem folyamatosan! Betolva elindult, a motorjának semmi baja nincs, nincs fémes hang, a kuplung se csúszik. A betolás után átmentem Martfûre egyik motorszerelõhöz addigra megszünt ez a probléma, és most is jól mûködik. Ha valakinek volt ilyen gondja, vagy tudja erre a megoldást akkor légyszi írjatok! Elõre is kösz!!!

<-----------------------
TZrider250 írta:KISBOCSI, HORVÁT TÚRA!
Ha nem ütközik a horvátországi öt napos az erdélyivel, és a pénztárcám nem lesz nagyon üres, akkor szívesen megyek. Beszélem kicsit a nyelvet. De szerintem ennek a felvetésnek egy másik topikban volna a helye.
A csúszó tengelyeket,tûgõrgõsítemAnonimus írta:Sziabambi írta:A hajtókar ingyen elvihetõ
tudnál írni 1pár sort a fent említett váltócsapágyasításról hogyan is kéne ezt elképzelni.
Köszi.
Üdv:Anonimus
Sziabambi írta:A hajtókar ingyen elvihetõTZrider250 írta:Sziasztok!
A dugattyún látszottak a megragadások nyomai, amikrõl korábban írtam. Bambi egyértelmûnek látta, hogy elvékonyodott a keverék, tehát a porlasztónál van az ok.
Hihetetlen, miket kibír ez a kis blokk. 140 felett mentem félórákon keresztül, mégse sült be... de az olcsó kínai hajtókar meglilult a terheléstõl (aki kéri a még használható, de nem igazán minõségi levetett alkatrészeimet, a mesterrel boltoljon).
Amin igazán meglepõdtem, hogy bár olcsó volt a hajtókar, a blokk belül teljesen ép, és hibátlan. Bambi megdícsérte. Érthetetlen, miért spórolt az elõzõ tulaj ezen. Mert pl. a motortartót már õ megerõsíttette. Ettõl (és a kuplungtól) eltekintve tényleg gyári a moci.
Éljen sokáig Bambi, ha ettõl is jobbat ki tud hozni a tézémbõl.
A hajtókar ingyen elvihetõTZrider250 írta:Sziasztok!
A dugattyún látszottak a megragadások nyomai, amikrõl korábban írtam. Bambi egyértelmûnek látta, hogy elvékonyodott a keverék, tehát a porlasztónál van az ok.
Hihetetlen, miket kibír ez a kis blokk. 140 felett mentem félórákon keresztül, mégse sült be... de az olcsó kínai hajtókar meglilult a terheléstõl (aki kéri a még használható, de nem igazán minõségi levetett alkatrészeimet, a mesterrel boltoljon).
Amin igazán meglepõdtem, hogy bár olcsó volt a hajtókar, a blokk belül teljesen ép, és hibátlan. Bambi megdícsérte. Érthetetlen, miért spórolt az elõzõ tulaj ezen. Mert pl. a motortartót már õ megerõsíttette. Ettõl (és a kuplungtól) eltekintve tényleg gyári a moci.
Éljen sokáig Bambi, ha ettõl is jobbat ki tud hozni a tézémbõl.

<-----------------------Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég