zsakfos írta:Trafóra gondolt,csak neki Etz van és ott az ülés alatt van és hát tudod a beidegződés

Nem is rosszul gondolja hogy trafó,hiszen abszolút tud ilyet produkálni.Melegszik megy a motor megáll,nem megy aztán kicsit hűl megint megy.
Bár ahogy irva vagyon alább az is cserélve lett.
Fura egy motor.Minden jó azt valami mégsem.Nagyon idegesitő lehet,megértem az elkeseredettséget.
Az lényegtelen hogy cserélve lett, ha valami hibás kábelezési tervet olvas (adabszurdum a színes ábráról nézi le, vagy így vette, és meg van róla győződve hogy jól volt) és felcseréli a két zsinórt, akkor is meg fog állni.
Sőt, ha a hőhíd hiányzik a karbi elől (az a műanyag tömítésféle a szívócsonkról), a karbi simán felmelegszik úgy hogy a benzin elforr és kijön a túlfolyón gáz formában, akkor se fog melegen indulni, és egy idő után meg is áll.
Vagy ha utángyártott fúvókák vannak, azok is lehetnek olyanok, amik szopatnak. Nekem az utángyártottal konkrétan el sem indult. Se hidegen, se melegen. Ez vonatkozik az úszón és a főfúvóka tartón kívül az összes utángyártott karbi alkatrészre...
+ a hétfő keddi nap nekem: motort múlt héten elrakom, tökéletes állapotú (bár kissé nezen indult az utóbbi hetekben, 2 helyett 3 szivatás volt neki jó, alapjáratot is fentebb kellett vennem 1200ról 1500ra mert hajlamos volt befulladni pöfögéskor), hétfőn előveszem, elindul, jár, leáll, aztán utána nem is pöffen. Még jó hogy egy nagyon kedves hölgyismerősömnek

mutattam volna meg aznap, aztán elkezdett sztrájkolni a paripa, azt hittem felgyújtom

. Gyújtást megnéztem, szikra van, jókor. Karbit megnéztem, semmi probléma. csak nem indul. Betolás: semmi. Aztán vettem egy gyertyát, mert miért ne, már 3000 km óta bennevan a mostani (N14C). Másnap berakom, még végig se ért a berúgókar, már jár. Tökéletesen stabil, mindent tud, jól húz. Gyertyán semmi elváltozás, tökéletesnek tűnik, kicsit fekete, de ezt betudtam annak h az utóbbi fél évben csak alapjáratoztam és párszáz métereket mentem, azt is lassan. Szóval mai napig nem tudom mi volt, szikrát adott, elvileg jónak kellene lennie.
Tanulság: ott is lehet hiba ami szemre jól működik, ezért kéne megmutatni valakinek aki ért hozzá (bambira gondolok

, mert neki nem is muszáj ott lennie helyileg). Még telefonon keresztül is meg fogja találni a hibát.