http://mofaker.hu/megjelen.php?viszelke ... nu2_id=233
Esetleg kelomotor-nál van valami zorall paszta?

Ennek valahol az üzemanyagellátás környékén lenne a helye...kuti írta:Üdv! Igaz nem pont blokkhoz kapcsolódik, inkább karbi gond.. elõzõ tulaj beletörte levegõcsavart karbiba, és így megnézni se tom hogy hogyan áll, és gyanús hogy emiatt nem megy többet moci 80-90nél, és néha rángat.. (125ös etz) Van valami ötletetek csavar kibányászásra, vagy kezdhetek spórolni új karbira?
Sziasztok!mzgergõ írta:1 dologgal.a 251-esen gyárilag van külön olajzás(ha jól tudom csak ennyi).
Egész biztos, hogy 0.5 liter van benne. Illetve már sokkal kevesebb, mert úgy folyik mint az állat!Andrei írta:pifff, egy átszakadt karternél tudnék ilyet elképzelni, sehol máshol...MZoo írta: Rossz szimering? Akkor nem a szimeringnél kellene folynia? Már csináltam azt is, hogy a gumidugó belsejét elzártam egy papírgalacisnnal (mert ugye a tetején van egy szellõzõ nyílás), de azon is átszivárgott, plusz elkezdte kinyomni a fordszámmérõ bowden csatlakozásánál is. Úgy néz ki mintha a blokkban keletkezõ túlnyomásnál az olajat pont a gumidugóhoz verné és levegõ helyett azt nyomná ki.
nincs esetleg 2 liter olajjal feltöltve a váltótér?
pifff, egy átszakadt karternél tudnék ilyet elképzelni, sehol máshol...MZoo írta:Rossz szimering? Akkor nem a szimeringnél kellene folynia? Már csináltam azt is, hogy a gumidugó belsejét elzártam egy papírgalacisnnal (mert ugye a tetején van egy szellõzõ nyílás), de azon is átszivárgott, plusz elkezdte kinyomni a fordszámmérõ bowden csatlakozásánál is. Úgy néz ki mintha a blokkban keletkezõ túlnyomásnál az olajat pont a gumidugóhoz verné és levegõ helyett azt nyomná ki.Apol77 írta:íNálam a rossz szimering miatt dobálta ott ki az olajat.
Bambi Mester miután kezelésbe vette nem jön ki olaj.
Dugó kilukasztva, és egy kb 1 méteres csõ van beledugva.
Szimering csere elõtt az 1 méteres csövön is kinyomta az olajat.
Rossz szimering? Akkor nem a szimeringnél kellene folynia? Már csináltam azt is, hogy a gumidugó belsejét elzártam egy papírgalacisnnal (mert ugye a tetején van egy szellõzõ nyílás), de azon is átszivárgott, plusz elkezdte kinyomni a fordszámmérõ bowden csatlakozásánál is. Úgy néz ki mintha a blokkban keletkezõ túlnyomásnál az olajat pont a gumidugóhoz verné és levegõ helyett azt nyomná ki.Apol77 írta:íNálam a rossz szimering miatt dobálta ott ki az olajat.
Bambi Mester miután kezelésbe vette nem jön ki olaj.
Dugó kilukasztva, és egy kb 1 méteres csõ van beledugva.
Szimering csere elõtt az 1 méteres csövön is kinyomta az olajat.
mesu írta:basszus nem egyszerü dolog ez a bejáratás!ahány embert eddig kérdeztem mindenki mást mondott! áááááááá megõrülök! na meg ez a mikulás bácsi féle módszer sem egy egyszerü megoldás! de azért köszi conus mégegyszer
nem tom h mejiket csinálom de lehet h inkább maradok a gyári leírásnál.elméletileg hülyeséget nem írtak le a régi öregek és megbízok bennük!na minden jót mindenkinek!
szerelési kézikönyv 600 cm3-t ír feltöltendõ mennyiségre, én is fél literrõl tudtam, de ennyinél nem jelent meg az olaj az ellenõrzõ csavarnálMZoo írta:Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. 150-es ETZ-men a blokk tetején lévõ olajbeöntõ nyílás gumi dugójának a tetején okádja ki az olajat. A hétvégén leeresztettem az olajat, leszedtem a kuplung felõli deklit, tömítést cseréltem és finom friss olajjal töltöttem fel. A könyvem ami van hozzá fél litert írt, így kimértem a megfelelõ mennyiséget és belezuttyantottam. És mégjobban okádja! Tud valaki esetleg valami okosat javasolni?
Bambi újra foglalkozik kisTZ-vel?mzgergõ írta:Egy kicsit elkanyarodok a témától.Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudom, hogy egy fõtengelyt nem kell felújjítani?Csak mert eddig úgy volt, hogy bambihoz elviszem a blokkot, felújjít rajta ezt azt, és kész(bocsánat, hogy itt igérkedtem, és mégse hozom).Csak anyagi gondokkal küszködök, és csak ha nagyon szükséges dolgokat cserélgetem ki.Márcsak új blokkfeleket kell találnom(alkatrészt keresek topicba már írtam), és a fõtengelyt kéne tudni, hogy jó-e.Ha ez segít, a fõtengely tavaj nyáron lett felújjítva, azóta talán ha 2000km-t mehetett, néha néha megtéptem a száját, de járatásnál betartottam a határokat.A blokk szétszerelést igényelt, mert fõleg alacsony fordulaton kattogott(Primerláncra nem gondolni, az egész minden kilett cserélve ott is!), és a csapágyak kotyogtak
nem én csináltam, gépmûhelyben készült, a kipufogónyíláson benézve a gyûrûk szépen le voltak kerekítveconus írta:ETZ 150-nél a hajtókar derékszögelés vajon miiiiiiii![]()
a henger belsõ nyílásait is lesarkaztad?
Majdnem eltaláltad.Közlekedés de nem vasut.Hajózás!Egyébként nem okoskodásból irtam nehogy félreértsd csak ha valaki ilyet akar nehogy eleve elijedjen a dologtól.Megfelelõ mûhelyt kell megtalálni.Szerintem(de ez tényleg csak találgatás)ahol hengert furnak ott is meg tudnak ilyet csinálni még precizebben.De ez tényleg csak találgatás részemrõl.tigris írta:Persze nem azt mondtam,hogy nem lehet megcsinálni,csak olyan embert találj,aki tényleg precíz,nem szarik bele,"üt egy tizedet,MZ-be jó lesz az" mert sokszor ez a mentalitás.
Mondjuk tényleg esztergán a legegyszerûbb furatkéssel,csak legyen akkora eszterga,amiben el tud forogni a blokkfél.
Persze könnyû,ha valaki a MÁV-nál esztergál![]()
Itt nálunk se akkora eszterga,se akkora körasztal nincs,amibe fel lehetne fogni egy blokkfelet befogó szerszámot...![]()
Na meg így is volt hiszti belõle,hogy a dolgom helyett a forgácsolóban csinálom az MZ hátsó gátlóját
Egy marógépen egyáltalán nem nagy ügy a központraállás.Az egész lényege hogy mérõórát tesznek a marófej helyett.Sõt nagy esztergán amiben el tud forogni a blokkfél megtudják oldani a dolgot.Az én ts 250/1-et amikor átalakitottam generátorosra nagy esztergán esztergálták ki a közbetét helyét.Frankón központos lett.tigris írta:A legnagyobb probléma a pontos középpontra állással van,mert ha az el van b*szva,akkor a csapágy meg a benne forgó tengely nem lesz azonos központon.
Nem rossz az ötlet.Ha nem haragszol meg annyit hadd tegyek hozzá hogy a fõtengely végét ha egyenesre lereszeli vagy köszörüli finoman az ember és a közepére csinál egy besüllyesztést fúróval,akkor egy csapágygolyót tesz a fõtengely és a lehúzócsavar közé,a lehúzás sokkal hatékonyabb.Ez vonatkozik a nem sérült fõtengelyre is.Mi a cégnél ahol dolgozom mindig ezt tesszük.Érdemes kipróbálni.Ja természetesen akkor a lehuzócsavar nem hegyes hanem ellenkezõleg az is besüllyesztett.Persze azt esztergán érdemes megcsinálni mert kézi furógéppel kicsit nehézkes besüllyeszteni.janer6328 írta:Ha valaki nem tudná leszedni a kuplungagyat ETZ250-röl, íme 1 alternatíva:
(Én most vettem egy 250-es blokkot amiröl nem tudták leveni az agyat, ami még gyári felrakás. Gyári lehúzó, és körmös lehúzó próbálkozásokkal szétba*ták a fötengelyt, és az agy korongja is elhajlott. Gratulálok hozzá... bár így az enyém lett olcsó pénzért!)
Remélem lesz olyan akinek tudtam ezzel segíteni...
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 0 vendég