Blokk
Re: Blokk
Helló
Segítsèget szertnék kérni !
Olyan problémám van hogy mz ts 250/1 már van vagy 3éve hogy nem lett beindítva és most be szeretném indítani de nem
benzin van szikra van kompresszió van
ötletem sincs miért nem indul
légyszives segítsetek
előre is köszi
Segítsèget szertnék kérni !
Olyan problémám van hogy mz ts 250/1 már van vagy 3éve hogy nem lett beindítva és most be szeretném indítani de nem
benzin van szikra van kompresszió van
ötletem sincs miért nem indul
légyszives segítsetek
előre is köszi
Pempelli!
Forgalomba lehet állítani utána is!
Zuzdába vagy a jogi ügyekhez írjál,ebben a témában! 
Forgalomba lehet állítani utána is!

-
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Véglegesen kivonja a srác úgy veszem meg,adásvételivel.Ezt akkor már nem lehet forgalomba állítani majd ugye?behan írta:Eladhatodd,csak a következő vevő az átíratásnál benyújtja a forgalmi mellé az adás-vételidett,mivel a folytonosságnak meg kell lennie,és már ki is derült,hogy nem iratadd át 15 napon belül.Kényszerátíratás +bírság!pempelli írta:Srácok ha veszek egy motort ,azzal adásvételivel eladhatom úgy hogy nem iratom át?
Persze nem közöltedd,hogy most konkrétan milyen motorról van szó,forgalomban van,vagy ki van vonva,mert végleg kivont esetében nem kell átíratni!
Eladhatodd,csak a következő vevő az átíratásnál benyújtja a forgalmi mellé az adás-vételidett,mivel a folytonosságnak meg kell lennie,és már ki is derült,hogy nem iratadd át 15 napon belül.Kényszerátíratás +bírság!pempelli írta:Srácok ha veszek egy motort ,azzal adásvételivel eladhatom úgy hogy nem iratom át?
Persze nem közöltedd,hogy most konkrétan milyen motorról van szó,forgalomban van,vagy ki van vonva,mert végleg kivont esetében nem kell átíratni!

- KILL3R etz
- bajnok
Ha nem mentek sokat a motorral, akkor egy tajwani Bing is megérheti. ~50e km-t kibír, és asszem 17e Ft. Kell bele egy német tű, mert gyárilag szar van benne, és u.a mint a német. Sőt az úszó megoldása jobb is sztem.
Vagy egy jó csatos karbi.
Vagy egy jó csatos karbi.

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Szia kupi!!! Köszi szépen véleményed,minden kép utána nézek.Igen,simsonon már én is láttam és írásom óta már kaptam biztató szavakat már csak 45-ezret kell össze szednem ennyi az egész.??!!
Mielőbbi szép időt!!!""""
MENYI???
Ennyi pénz a világon nincs! 45 ezerért nem sokan vennénk meg,én biztos nem tudnám(asszony meg is ölne) akkor inkább keresnék bontottat .Biztosan jó sőt jobb mind a gyári BVF de szerintem azért annyival nem jobb(én az elmúlt 30 évet BVF-karbikkal motoroztam végig és nem panaszkodhatok rájuk pedig volt vagy 5 MZ-m és sok sok simsonom) .Szerintem max 10000Ft biztosan találnál valami elfekvő karbit ami tutira jó de 45 pénzért már komplett motort is ,akkor lenne minden alkatrészed cserébe és az még tutira eredeti gyári lenne (DDR cuccok valami pajtából gondolj bele lehet akár még újszerű is)... És ez valóság én már sokszor találkoztam ilyesmivel.Kérdezni kell és keresni,de ha meglesz a Bing-ed" meséld el milyen is vele érdekelne hátha karácsonyra nekem is hozna az a ......soha sem lehet tudni.

MENYI???
Ennyi pénz a világon nincs! 45 ezerért nem sokan vennénk meg,én biztos nem tudnám(asszony meg is ölne) akkor inkább keresnék bontottat .Biztosan jó sőt jobb mind a gyári BVF de szerintem azért annyival nem jobb(én az elmúlt 30 évet BVF-karbikkal motoroztam végig és nem panaszkodhatok rájuk pedig volt vagy 5 MZ-m és sok sok simsonom) .Szerintem max 10000Ft biztosan találnál valami elfekvő karbit ami tutira jó de 45 pénzért már komplett motort is ,akkor lenne minden alkatrészed cserébe és az még tutira eredeti gyári lenne (DDR cuccok valami pajtából gondolj bele lehet akár még újszerű is)... És ez valóság én már sokszor találkoztam ilyesmivel.Kérdezni kell és keresni,de ha meglesz a Bing-ed" meséld el milyen is vele érdekelne hátha karácsonyra nekem is hozna az a ......soha sem lehet tudni.
MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
http://www.youtube.com/watch?v=gy-7gzR99vg
Hali!szketo írta:kupi írta:Lehet nem ez a hely inkább máshol kellene de a lényeg:Mz-vel ilyen tapasztalatom nincs de simsonon sokat láttam Binget"és nagyon szépen mennek vele a fogyasztásuk is visszafogott ezért Mz-re is jó lehet biztosan főleg ha jó típust(rá valót veszel).(Ha lenne keretem rá tutira vennék én is simsonra biztos.)Az Mz-m még jó a gyárival is.
Szia kupi!!! Köszi szépen véleményed,minden kép utána nézek.Igen,simsonon már én is láttam és írásom óta már kaptam biztató szavakat már csak 45-ezret kell össze szednem ennyi az egész.??!!Mielőbbi szép időt!!!
Nekem BING 84-es karbim van a 250 etz-n.
- szketo
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
kupi írta:Lehet nem ez a hely inkább máshol kellene de a lényeg:Mz-vel ilyen tapasztalatom nincs de simsonon sokat láttam Binget"és nagyon szépen mennek vele a fogyasztásuk is visszafogott ezért Mz-re is jó lehet biztosan főleg ha jó típust(rá valót veszel).(Ha lenne keretem rá tutira vennék én is simsonra biztos.)Az Mz-m még jó a gyárival is.
Szia kupi!!! Köszi szépen véleményed,minden kép utána nézek.Igen,simsonon már én is láttam és írásom óta már kaptam biztató szavakat már csak 45-ezret kell össze szednem ennyi az egész.??!!

,,Tiszteld a múltat,hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
- szketo
- nagy ETZ-s
hell írta:Használd a keresőt vagy olvas vissza jópáran leírtuk sokszor a tapasztalatunkat róla(köztük én is nem egyszer)....
Köszönöm szépen a hasznos tanácsot,utána nézek

- Vaspali
- Simsonos
- MZ-d típusa: Mz ETZ 250
dkari írta:Thomas_Hun írta:Rendben, köszönöm!
És dugattyúból milyet érdemes venni? Van jó minőségű?
Azt nem tudom pontosan de itt a fórumon leginkább a lengyel gyártmányút szokták ajánlani.
Thx!

2 stroke force...
Thomas_Hun írta:Rendben, köszönöm!
És dugattyúból milyet érdemes venni? Van jó minőségű?
Azt nem tudom pontosan de itt a fórumon leginkább a lengyel gyártmányút szokták ajánlani.
Thomas_Hun írta:125/150-es ETZ-hez próbálta már valaki ezt a javító készletet?
http://www.futarmotorosbolt.hu/product_ ... cts_id=895
Nekem 150-es ts ben van ilyen. Teljesen jó választás.
- Vaspali
- Simsonos
- MZ-d típusa: Mz ETZ 250
125/150-es ETZ-hez próbálta már valaki ezt a javító készletet?
2 stroke force...
Sziasztok!
Valaki fel tudna homályosítani hogy a kis ts 125-ös és 150-es hengere között a felömlők mérete különbözik e vagy egyforma?
Köszönöm!
Valaki fel tudna homályosítani hogy a kis ts 125-ös és 150-es hengere között a felömlők mérete különbözik e vagy egyforma?
Köszönöm!
- Extremeblast
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: Mz ETZ 250 '86
- Kapcsolat:
Sajnos az utángyártottak elég ramatyok, én inkább jobb állapotú használt gyárit ajánlanék. (saját tapasztalat)Toronto írta:Egy ilyen karbit érdemes megvenni? Milyen a minősége? Tartós? Keressek inkább használtat?
http://www.futarmotorosbolt.hu/product_ ... cts_id=303
Ettől a súberügytől kezdek beijedni.
Egy ilyen karbit érdemes megvenni? Milyen a minősége? Tartós? Keressek inkább használtat?

- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Álljunk meg, ez így nem teljesen igaz. Volt nekem is egy kikopott karbim, volt vagy 4 tized ovalitás a házban. Vettem egy súbert, nade nem egyszerűt, hanem túlméretest (igen, létezik ugyanúgy mint a dugattyúnál). Ez 5 tizeddel nagyobb, mint az eredeti.
Nyilván nem ment bele, mert az ellipszis (amire kopott) kistengelye kisebb volt mint az új súber maga. De fogni kell csiszolópapírt, először durvábbat, majd ha megvan a méret, akkor finomabbat, és egyenletesen kicsiszolni. Persze, aki esztergába be tudja fogni, az tegyen úgy, a végeredmény jobb lesz, és kevésbé szenvedős. Én kézzel vettem ki a felesleges anyagot.
10 ezer felett mentem már vele, és a hangja még mindig nem jött vissza, nagyon fasza kis karbi azóta is, hangra is, teljesítményre és fogyasztásra.
Hogy a túlméretes súbert honnan lehet beszerezni... hát nekem a Futár motoros boltban húzott elő a Peti egyet a pult alól (ára ugyanaz mint az utángyártott szarnak), de azóta sem láttam vagy hallottam ilyenről, se nála, se máshol.
Nyilván nem ment bele, mert az ellipszis (amire kopott) kistengelye kisebb volt mint az új súber maga. De fogni kell csiszolópapírt, először durvábbat, majd ha megvan a méret, akkor finomabbat, és egyenletesen kicsiszolni. Persze, aki esztergába be tudja fogni, az tegyen úgy, a végeredmény jobb lesz, és kevésbé szenvedős. Én kézzel vettem ki a felesleges anyagot.
10 ezer felett mentem már vele, és a hangja még mindig nem jött vissza, nagyon fasza kis karbi azóta is, hangra is, teljesítményre és fogyasztásra.
Hogy a túlméretes súbert honnan lehet beszerezni... hát nekem a Futár motoros boltban húzott elő a Peti egyet a pult alól (ára ugyanaz mint az utángyártott szarnak), de azóta sem láttam vagy hallottam ilyenről, se nála, se máshol.
MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
Ha a súber lesz a ludas, akkor annak kicserélésével megoldódik a gond, vagy ez kicsit összetettebb probléma? Holnap kipróbálom a lefogást! Gondolom jobb ha a súber mint csapágy...
Köszi az ötleteket!

Köszi az ötleteket!

- sunbim
- operatőr
- MZ-d típusa: ETZ250e Deluxe
Hehe!
Ez nem racsni. Súber szét lehet kopva, csak gáz húzásnál jelentkezik ahogy el emeli az alsó holtpontjától a súbert.
Igen az jó 5let, hogy leszereled a szívógumit a karbi és a légszűrőház közül, és benyúlsz valami vékonnyal, megnyomod kicsit a súbert. Akkor kiderül az volt e.

Igen az jó 5let, hogy leszereled a szívógumit a karbi és a légszűrőház közül, és benyúlsz valami vékonnyal, megnyomod kicsit a súbert. Akkor kiderül az volt e.
,,Az út a fontos, nem az út vége. Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt."
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Igen, ugyanakkora!allllli írta:ETZ 150 főtengelyszimering mindkét oldalon ugyanakkora?? Alkatrészkatalógus szerint igen, de a 150-es szervízfilmben a kuplung oldalon nagyobb a szimering, mint a generátor oldalon.
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
-
- bajnok
Szerintem is súber vagy felső tűgörgő,nyúlj be a légszűrő felől miközben megy a motor és úgy le tudod fogni a súbert mindjárt kiderül az-e a hang okozója.Toronto írta:Sziasztok,
nemrégiben került hozzám, egy 250-es ETZ. Gázadásnál igen fura, zörgő hang hallatszik a blokk felől. Elmesélni nem tudom, ezért egy rövidke videót töltöttem fel a jelenségről a youtubera, a hozzászólás végén lesz a hivatkozás. Az a kérdésem, hogy mi lehet ez? Csapágy? De melyik? Veszélyes probléma jele ez a hang?
http://www.youtube.com/watch?v=W6AwGtuKx9k
A segítségeket nagyon-nagyon köszönöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pempelli 2013.02.03. 19:18-kor.
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Mintha a berúgókar racsnizna
utoljára Sunbimnél hallottam ezt (ugye te voltál?
) amikor eltört a berúgókarja...
Ettől persze semmi se biztos, nameg az alapjáraton is csinálta, csak arra emlékeztet
Amúgy mivel ha nem húzod a gázt, szép a hangja, fordulattól függetlenül, valamiért a súber istentelen zörgése ugrik be...

Ettől persze semmi se biztos, nameg az alapjáraton is csinálta, csak arra emlékeztet

Amúgy mivel ha nem húzod a gázt, szép a hangja, fordulattól függetlenül, valamiért a súber istentelen zörgése ugrik be...
MZ ETZ 300 by Bambi
Sziasztok,
nemrégiben került hozzám, egy 250-es ETZ. Gázadásnál igen fura, zörgő hang hallatszik a blokk felől. Elmesélni nem tudom, ezért egy rövidke videót töltöttem fel a jelenségről a youtubera, a hozzászólás végén lesz a hivatkozás. Az a kérdésem, hogy mi lehet ez? Csapágy? De melyik? Veszélyes probléma jele ez a hang?
- allllli
- versenyző
- MZ-d típusa: Honda CB 400 N
ETZ 150 főtengelyszimering mindkét oldalon ugyanakkora?? Alkatrészkatalógus szerint igen, de a 150-es szervízfilmben a kuplung oldalon nagyobb a szimering, mint a generátor oldalon.
-
- bajnok
Köszönöm,hozzám került egy gyári 69,9-es gyári dugó és nem tudtam van-e alatta méret,így tudok hozzá hengert szerezni elvileg,bébé írta:pempelli írta:Srácok ETZ 250 henger méret hogy növekszik?69,9 alatt még van méret?ha van mik azok?
Igen van még 2 méret, ~69.00 alpméret, ill. az első fúrás ~69.50.
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: mz ts 250/1
pempelli írta:Srácok ETZ 250 henger méret hogy növekszik?69,9 alatt még van méret?ha van mik azok?
Igen van még 2 méret, ~69.00 alpméret, ill. az első fúrás ~69.50.
"az élet olyan mint a motor, ha nem megy be kell rúgni"
- K.Imi
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 251m
motortartó gumibak a neve, ha repedve van cseréld ki szerintem....
a leírt problémát nem tudom okozhatja-e ez a hiba, de a hátsó motortartók körül is érdemes lenne szétnézni, nekem ott volt a gond mikor jobban "rezgett" a motor
a leírt problémát nem tudom okozhatja-e ez a hiba, de a hátsó motortartók körül is érdemes lenne szétnézni, nekem ott volt a gond mikor jobban "rezgett" a motor
MZ ETZ 251e '89
- Veszy2107
- nagy ETZ-s
Helló!
Meg tudnátok mondani, hogy mi lehet a becsületes neve annak a rezgést csillapító valaminek, ami kis etz-n a hengert köti össze a vázzal?
Az lehet hogy ha az az összekötő meg van repedve, akkor kis fordulaton jobban remeg az egész motor?
Köszi!
Üdv!
Meg tudnátok mondani, hogy mi lehet a becsületes neve annak a rezgést csillapító valaminek, ami kis etz-n a hengert köti össze a vázzal?
Az lehet hogy ha az az összekötő meg van repedve, akkor kis fordulaton jobban remeg az egész motor?
Köszi!
Üdv!
Üdv! 
Veszy
"Motorozni úgy kell, mintha mindenki rád vadászna az úton!"
"Motoros szív, motoros lélek,
Motoros leszek, amíg csak élek!"
"Bárkit autóssá tehet az élet,
De motorossá csak az Isten!"

Veszy
"Motorozni úgy kell, mintha mindenki rád vadászna az úton!"
"Motoros szív, motoros lélek,
Motoros leszek, amíg csak élek!"
"Bárkit autóssá tehet az élet,
De motorossá csak az Isten!"
- KILL3R etz
- bajnok
Mégis gyorsabb, és kevesebbet eszik a motorom....

- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Tudom.KILL3R etz írta:Jogos... Amúgy meg tudod hogy nem szeretem az elektronikus gyulát. Se csapággyal, se anélkül...![]()
Jó öreg mexa...
Azt is tudom mióta.Nyakas nem hiába helyesel mindig amikor beirod valahová.

Nekem semmi bajom nincs vele és ha tönkremenne,akkor is olyat raknék bele.
Nekem nem hiányzik a megszakitó minden nyűgje.
Amióta ez van nekem,azt sem tudom hol keressem gyújtást

Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- KILL3R etz
- bajnok
Jogos... Amúgy meg tudod hogy nem szeretem az elektronikus gyulát. Se csapággyal, se anélkül...
Jó öreg mexa...

Jó öreg mexa...

- zsakfos
- A révész
Egy főtengő nem üthet.Ha üt,akkor fel kell újitani.KILL3R etz írta:Azért "bonyolították", mert ha ennél a megoldásnál üt a főtengó, akkor a mágnes tárcsája beleérhet a HALL-jeladóba, és szépen kieszi azt... Ha a tengelyen meg van vezetve a jeladó, akkor ugye együtt mozog a tengellyel...

Amúgy erről most nem tudsz meggyőzni hogy az jobb megoldás,látva a sok kikopott, lötyögő állitót.Tudod mire gondolok.
Na meg gondolom csak ők is belátták hogy felesleges a csapágyas buli,ha egyszer elkezdték ezt a fajta megoldást.

Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- KILL3R etz
- bajnok
Azért "bonyolították", mert ha ennél a megoldásnál üt a főtengó, akkor a mágnes tárcsája beleérhet a HALL-jeladóba, és szépen kieszi azt... Ha a tengelyen meg van vezetve a jeladó, akkor ugye együtt mozog a tengellyel...
- zsakfos
- A révész
Köszi nekem ez újdonság volt.allllli írta:Ha valaki esetleg nem ismerné ezt a videót, ez ETZ 125/150 szerelési videója.
(nekem újdonság volt és hátha segítek valakinek, akinek ilyen blokkja van)
Ami nagyon megütötte a szemem az az elektronikus gyújtás fajtája.
Amikor magamnak megcsináltam a Trabi gyújtást,már akkor nem értettem hogy a német mérnökök miért bonyolitották túl csapággyal a forgó mágnest az Etz-nél.Én simán csak felfogattam a generátor forgórészre a mágnest,a Hall Ic-t meg az állitóhelyre az állórészen azt kész.
Erre mit látok ebben a videóban???
Áttértek egy olyan megoldásra mint ahogy én csináltam az enyémen.
Ilyet még nem láttam.Azt hittem csak az az egyfajta van,a csapágyas.
Érdekes volt látni.
- allllli
- versenyző
- MZ-d típusa: Honda CB 400 N
zsakfos írta:Logikusan belegondolva,arra gondolnék hogy a karbiból valamiért kifogy a nafta vagy kevés folyik utána.allllli írta:No igen, viszont ha a trafó lenne nem indulna tolásra sem, pedig tolásra bármikor indul...ide Columbot kell hívni
Ellenőrizd le hogy a csapod elegendő anyagot enged-e át,esetleg a tűszelep rendesen működik-e.
A betolás és a berúgás(nem az alkoholos változat) közt ugye logikusan mi különbség van?
Többet forgat a motorn amikor betolod.
Ezért is gondolnék valami ilyesmi hibára hogy a rugdosás kevés és nem kap üzit.
Na persze ez is csak egy elmélet,de szerintem logikus.
Valóban logikus és ezért is fogom lecserélni a sz*r régi trophy kikopott karbimat egy etz 150-re valóra, csak találni kell egy jó állapotút.
- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Lehet nem ez a hely inkább máshol kellene de a lényeg:Mz-vel ilyen tapasztalatom nincs de simsonon sokat láttam Binget"és nagyon szépen mennek vele a fogyasztásuk is visszafogott ezért Mz-re is jó lehet biztosan főleg ha jó típust(rá valót veszel).(Ha lenne keretem rá tutira vennék én is simsonra biztos.)Az Mz-m még jó a gyárival is.
MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
- szketo
- nagy ETZ-s
Sziasztok!! Nálamnál tapasztaltabb motoros véleményére lennék kíváncsi. Miről is lenne szó?? Utóbbi időben erősen foglalkoztat a gondolat vajon mennyire érnél meg beruházni egy Bing84-karburátorra.
A gyári BWF-el a súber és a tű által keltett zavaró csörgő hang ami nyugtalanít. pedig!!!!
..már új karburátor házat és súbert szereltem be ám a jelenség alig változott.1-2 dolgot halottam e karburátorról.Például:hogy biztonságosabb,precízebb, stabilabb az alapjárat,és állítólag kevesebb a fogyasztás is és némiképp nyomatékosabb a motor.
Nos, ezzel kapcsolatosan szettném az észrevételetek kérni.
Mindegy egyes hozzászólást,észrevételt előre
is nagyon szépen megköszönök! 

Mindegy egyes hozzászólást,észrevételt előre

Nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos válaszokat.
Bocsi a helyesírási hibákért.
Bocsi a helyesírási hibákért.
- zsakfos
- A révész
Killer megelőzött,de a videó miatt talán nem baj ha ugyanazt irtukion94 írta:köszi hogy válaszoltál
igazából mzt most kaptam
eddig ha behuztam működött de gondolom akkor se emelt ki rendesen mert ha sebessébe beraktam és toltam úgy hogy húztam a kuplungkart semmi változás ugyan olyan mint ha sebességbe toltam volna
de nem ezért szedtem szét tömítést akarok cserélni és mikor vissza raktam a deknit azóta nem jó a kuplung
ha a kart behúzom nincs ellenállás és nem is megy vissza csak ha visszatolom

Először is ajánlom figyelmedbe ezt a szerelési videót.Etz-é,de a /1 ugyanez ebből a szempontból.
Ami neked kell az 5'50-től látható.
A lényeg hogy amibe akasztod a kupplung bovdent a blokknál az kb 10-11 mm-re legyen a lyuk közepe a blokktól.A távolságot a beállitótárcsa frditásával változtatod.Ez a durva beállitása a kupplungnak.Utána fenna karnál állitsd be hogy 3 mm holtjáték legyen.