Köszönöm a válaszod!gabsic írta:
Igaz bokorugrón, parasztmódszerrel, de 5 perc orvosoltam az ilyen problémát (bár ez csak kis mértékű hibánál működik):
Nem árt, ha van egy tartalék bütyköd.
körbeforgatod a főtengelyt, megnézed a bütyöknek melyik része nyitja alsó holtpontnál a megaszakítót. Alkoholos filccel megjelölöd a bütyök szóban forgó részét.
kicsavarod a forgórész-rögzítőcsavart, leveszed a bütyköt.
Befogod satuba alupofa közé, és a filccel megjelölt részen flexxel leköszörülsz belőle annyit hogy már ne nyissa a megszakítót. visszarakod a bütyköt, próba. Ha jó, örülsz, ha nem jó, akkor köszörülsz még.
Parasztmódszer, de működik. Nyilván nem fullos motoron csinál ilyet senki (én sem azon csináltam), de ha egyébként okés a gép (csapágyak jók) akkor csak emiatt nem érdemes pl blokkot széthúzni főtengelyt cserélni emiatt.
Én "krossz" TS-en csináltam ezt meg. Csapágyak nem lógtak, a forgórész jól felült a kúpon, próbaképp cseréltem is forgórészt.A főtengelycsap volt görbe. Ilyen esetben mit lehet csinálni egy 20ezret érő gányolt motoron? Hát ezt. Kókány, de bevált.
Egyébként Slarin: honnan tudod, hogy a főtengelycsap nem görbe? forgórész is jó? próbáltad másikkal? a kúpon jól felül? csúszógyűrű ill. kommutátor is üt (na az már tud gond lenni utcai motornál)? főtengelycsapágyak okésak? töltésed jó?
Mielőtt elkezdesz flexelni zárd ki azért a felsorlt gondokat, illetve döntsd el egyáltalán mire használod a motort és mennyire akarsz belemélyedni.
Nem szeretnék ilyen drasztikus módszerhez fordulni. A motor két éve esett át teljes felújításon. Itt a főtengely is ki lett cserélve. Körülbelül 1000km-van benne, de ha azt mondod nem gond hogy kétszer nyit, akkor nem foglalkozom vele. A motor elindul. Alapjáratot simán be lehet lőni, szépen pöfög. Csak azért érdekelt ez a dolog, hogy magasabb fordulatokon esetleg nem befolyásolja a motor működését, megszakító tehetetlensége miatt. Meg ugye kicsit gyorsabban is elkopik, de ez nem a hét fő bűn egyike. Fél éve volt szerelőnél és ő vizsgálta át a motort azt mondta, hogy nincs semmi baj a főtengellyel.
Érdekel a motorszerelés csak sajnos nem tudok eleget róluk.
Szerencsére itt sokat tanulhatok.
Köszönöm a válaszod!