Valaki meg tudná mondani mekkora egy 250-es ETZ karbi gyári síbertűjének az átmérője? Mert nekem van itthon 3 síbertűm de mind a 3 más-más átmérővel rendelkezik

Köszi előre is a választ!
Ha csopper, akkor inkább a Jawa tankkal próálkozz szerintem. Több MZ-n is láttam már Jawa csepptankot. De a pancsi is szóba jöhet.Szárnyati Géza írta:Szóval: Észben tartom majd ezt az egy helyre írjam dolgot. Logikus, végülis. Most ismerkedek ezzel a fórumozás dologgal. Köszi.gabsic írta: OFF:
Ha érdekel a véleményem:
- elég egy helyen megkérdezni, aki tudja, rakott fel ilyet, stb az úgyis válaszol.
- SZVSZ egy TS250-re, ami ugye már veterán korú gép, szentségtörés más motor tankját feleszkábálni, de ha neked az tetszik, akkor nyugodtan. Amúgy meg inkább Jawa csepptank, az szebb, bár csopperesítéshez van csak értelme szerintem. Bár MZ-ből "csoppert" csinálni, az megintcsak szentségtörés...
- Igazából BÁRMILYEN tankot rá lehet eszkábálni, akár még zsiguliét is, minden csak lakatosmunka kérdése![]()
![]()
ON:
Szerintem még nem rakott fel senki Pancsi tankot (legalábbis ilyet még nem láttam), szóval: megméred a váz szélességét. Van ekkora hely a tank belsejében? Igen? Akkor csurig feltöltöd a tankot vízzel, így már tudsz rá tartófüleket hegeszteni robbanásveszély nélkül. Utána kiöntöd a vizet, etanollal átöblíted 2-3x, kiszárítod, aztán festés után mehet is fel.
Egyébként miért nem jó a TS tank?
Tudom, h sok ember szerint szentségtörés az ilyesmi, és nem is vitatkozom. Nekem is vannak olyan témák, ahol hasonlóan érzek. Én nem azért vettem MZ-t, mert MZ fan vagyok. Erre volt pénzem, és mindenképpen motorozni akarok.
Am a motorom csopperesítve van, és azt akarom folytatni. Nem törekszem tipustisztaságra, hanem hogy legyen egy vagány csopperem. Remélem, azért ha találkozunk, senki nem fog megkövezni:)
A kérdésem pedig ara vonatkozott, h a vázhoz való hozzányúlás nélkül meg lehet-e csinálni. Remélem, sikerül.
Nagyon megszerettem egyébként az MZ-met, elbűvöl az esetlenségének a bája. Egy új világot nyitott meg nekem: a veterán motorokét. Asszem el is fogok merülni benne. Amire most lehetőségem van az az, hogy motorozok, és próbálom a lehető legjobbat kihozni a kis"csopperemből"...
Szóval: Észben tartom majd ezt az egy helyre írjam dolgot. Logikus, végülis. Most ismerkedek ezzel a fórumozás dologgal. Köszi.gabsic írta: OFF:
Ha érdekel a véleményem:
- elég egy helyen megkérdezni, aki tudja, rakott fel ilyet, stb az úgyis válaszol.
- SZVSZ egy TS250-re, ami ugye már veterán korú gép, szentségtörés más motor tankját feleszkábálni, de ha neked az tetszik, akkor nyugodtan. Amúgy meg inkább Jawa csepptank, az szebb, bár csopperesítéshez van csak értelme szerintem. Bár MZ-ből "csoppert" csinálni, az megintcsak szentségtörés...
- Igazából BÁRMILYEN tankot rá lehet eszkábálni, akár még zsiguliét is, minden csak lakatosmunka kérdése![]()
![]()
ON:
Szerintem még nem rakott fel senki Pancsi tankot (legalábbis ilyet még nem láttam), szóval: megméred a váz szélességét. Van ekkora hely a tank belsejében? Igen? Akkor csurig feltöltöd a tankot vízzel, így már tudsz rá tartófüleket hegeszteni robbanásveszély nélkül. Utána kiöntöd a vizet, etanollal átöblíted 2-3x, kiszárítod, aztán festés után mehet is fel.
Egyébként miért nem jó a TS tank?
OFF:Szárnyati Géza írta:Hello!
Egy kis segítség kéne: A Pannónia T5 tankja rámegy a TS250-re? Érdemes azzal próbálkozni?
Köszi
igenHujber írta:seagateh írta:Sziasztok.
250es ETZ(eddig semmi gondja nemvolt) alacsony fordulaton nagyobb gázra horkol. 3000 után húz rendesen ahogy szokott. 2 hete kezdte el ezt csinálni, kitisztítottam a porlasztót, beállítottam gyújtást, új levegőszűrőt kapott, új gyertyát, kompresszió is tökéletes, elméletileg nem szív mellé levegőt és valamiért nem húz ahogy eddig. 1500-2000tól már rendesen húzott eddig. valakinek valami ötlete esetleg?
Köszönöm
Csabi
Elektronikus a gyújtásvezérlésed?
seagateh írta:Sziasztok.
250es ETZ(eddig semmi gondja nemvolt) alacsony fordulaton nagyobb gázra horkol. 3000 után húz rendesen ahogy szokott. 2 hete kezdte el ezt csinálni, kitisztítottam a porlasztót, beállítottam gyújtást, új levegőszűrőt kapott, új gyertyát, kompresszió is tökéletes, elméletileg nem szív mellé levegőt és valamiért nem húz ahogy eddig. 1500-2000tól már rendesen húzott eddig. valakinek valami ötlete esetleg?
Köszönöm
Csabi
Gyárilag 50. Én 45-öst használok az 50 helyett.Thomas_Hun írta:Üdv az Uraknak!
30N3-1 -es karburátort szereztem (csatos). Eszi a rozsda ahol tudja, jelenleg gázolajban ázik. Amit tudtam kiszedtem belőle, viszont van egy fúvóka ami szét van nyalva visszarakni nem fogom, a méretét viszont nem tudom leolvasni.
Ha valaki meg tudja mondani, elmondok érte lefekvéskor egy imát!![]()
Elvileg nem, esetleg ha nem tetszik akkor a tűn még lehet variálni.Hujber írta:Ha a 135ös fúvókát 140esre cserélem, kell a karbin állítani? Csatos
dzsomba írta:Üdv mindenkinek! etz 251 es motorom van és van egy kis gondom vele. Amikor alapjáraton dolgozik akkor magátol felpörög 3000 fordulatra majd visszaesik 1300 környékére majd ismétli állandoan. Hajtás közben pedig amikor behuzom a kuplungot pl 3. sebességböl 4.-re valo váltásra akkor felzug a motor anélkül hogy ráadnám a gázt! Mitöl lehet ez, vagy hogyan lehet orvosolni? Bing karburátor van rajta. 1:40 es keveréket használok fél szintetikus olajjal. Kösz elöre is a válaszokat!
Igen!Norbu írta:Oké,köszi mindenkinek ezek szerint átalakítás nélkül jó a 250-esre is.
Az lesz az!nova001155 írta:Igazad lesz mivel arra megy rá a légszűrő gumija.hell írta:Én nem vettem le szerintem nem is kell!
Igazad lesz mivel arra megy rá a légszűrő gumija.hell írta:Én nem vettem le szerintem nem is kell!
Passz hogy le kell e azt venne. szerintem leNorbu írta:Köszi a segítséget.Akkor ez jó a 250-eshez is:
http://redhotmotors.hu/spd/200000001858 ... R_KPL_BING
ezen van valami fehér tömítő gyűrű a szívó oldalon,azt le kell szedni a 250-esre vagy így komplett csak felrakni?
Bing az jó a 250 esre is ugyanaz a torok átmérő meg a 251 es csatos is megfelelő a 250esre is .Norbu írta:Enyém is nagyon szétkopott már..most már veszek én 1 újat annyit xarakodtam vele.Binget lehet venni 250-esre is?Esetleg a 251-esét kell rátenni?Hol érdemes venni itthon?
Én is sokat "szenvedtem" az alapjárat miattgabsic írta:Jó is az, mentem már így 5km-t elengedett kormánnyal, felállva, térddel szorítva a tankotKILL3R etz írta:Alul van egy csavar, gyárilag azzal lehet megszorítani, amolyan tempomat féleségként.
Meg hát kisTS-en nincs normális alapjáratállítási lehetőség, és bár sokan idegenkednek az alapjárat nélküli beállíítsától, de nekem bejött.
Jó is az, mentem már így 5km-t elengedett kormánnyal, felállva, térddel szorítva a tankotKILL3R etz írta:Alul van egy csavar, gyárilag azzal lehet megszorítani, amolyan tempomat féleségként.
Nem tudom eddig hol állítottál rajta, de a síber tűn lévő lemez lapkát ha fentebbi rovátkába akasztod az által lentebb kerül a síber tű.Esetleg kisebb fúvóka,70-80as nem 90-100as utazó sebesség,stb...djtoma írta:Mz Ts 125 van nekem és azt akarom kérdezni hogy hol tudnék még állítani az üzemanyag csökkentésén.Amúgy 5Litert fogyaszt 100KM-en.De legalább még 1 literrel lentebb akarom vinni a fogyasztást!!!!
Ha menet közben nagyobb gázállásnál fogy el az anyag, akkor hozzávezető közlekedőedény dugulás, szűk keresztmetszet a baj. Nagyobb fúvókánál cserélni kell a tűszelep fúvókáját is, mert esetleg nem enged be az úszóházba elég benzint. De lehet részleges benzincsap dugulás is!Lóri írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Mz ES 125-öm van. Kapott egy gyári kipufogót, ami jó állapotú, és egy újszerű állapotú karburátort, természetesen BVF-et. Átfúvókáztam, a főfúvóka 110-es lett. Olyat csinál, hogy 70 körül úgy belassul, mintha elfogyna a benzin. A tű középen van, 2 rovátka áll felfelé. Gyertyakép már majdnem jó. Szerintetek mit állítsak még, mit cseréljek?
Előre is köszi a választ! Lóri
Két kerék, két ütem, két betű: MZ
Akkor ott más a baj. Tűállás, dugulás, falslevegő, stb...Lóri írta:Az a baj, hogy akkor meg teljesen kifehéredik a gyertya, meg csörög a motor...
Szerintem tegyél bele gyári 90-es főfúvókát. Szerintem sokat kap. Nekem 150-es ts-em van könnyített főtengellyel és nagyobb sűrítéssel és csak 105-ös főfúvókával. de gondolkozom hogy a 100-as főfúvókát visszarakom bele.Lóri írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Mz ES 125-öm van. Kapott egy gyári kipufogót, ami jó állapotú, és egy újszerű állapotú karburátort, természetesen BVF-et. Átfúvókáztam, a főfúvóka 110-es lett. Olyat csinál, hogy 70 körül úgy belassul, mintha elfogyna a benzin. A tű középen van, 2 rovátka áll felfelé. Gyertyakép már majdnem jó. Szerintetek mit állítsak még, mit cseréljek?
Előre is köszi a választ! Lóri
Két kerék, két ütem, két betű: MZ
Ha túl alacsony a szint, akkor a motor nem pörög ki rendesen és rángatni fog nagyon terhelés alattpempelli írta:250-es etz ,Ha nincs beállítva az úszószint a karburátorba ,alacsonyabb az eredményezhet több fogyasztást?
Minden, ami eltér az optimális beállítástól többletfogyasztást okoz. Vagy benzinből, vagy alkatrészből........pempelli írta:250-es etz ,Ha nincs beállítva az úszószint a karburátorba ,alacsonyabb az eredményezhet több fogyasztást?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég