Gyújtás a szikrához kell, Generátor a töltéshez.
Ha leszeded a generátort, akkor vigyél jó nagy akksit vagy 30 km után tedd fel töltõre 1 napra

Gexxx írta:Ha azt lecseréled, akkor nem lesz töltésed! Ugyanis az a dögnehéz valami ahhoz kell!!!conus írta:Ajajj... akkor passsz... tudnál feldobni egy képet errõl a gyújtásról? Mert ezt a dögnehéz generátor forgórészt én is le akarom cserélni könnyebbre
Hát ja, igazad is vanRR_ZOZY írta:ThUndeR: Ezért nem mosom soha a motort.......habár egyszer 2km alatt szarrááztam Mernye és Somogyaszaló között....és nem ázott be semmi. Blokkot brigéciollal vagy tiszta benzinnel takarítom, egyéb részeknek autósamponos ronggyal megyek neki, plusz szilikonozás illetve autópolír spray a megfelelõ helyeken.
ThUnDeR írta:Ez tipikusan mosás utáni beázásnak tûnikGshp írta:Hali !
Nemrég értem haza a sötétben és semmit sem láttam . Valami történt .
Az egész úgy kezdõdött lemostam a sterimos mosóban a motoromat ezután a gyertyasapka alá víz került és nem kaptam szikrát.
ezekután motoroztam, motoroztam, motoroztam és 1x csak eltûnt minden áram a gépbõlEgyik pillanatról a másikra leállt még a lefulladásjelzõ sem világított
Egy kanyi áram nem volt benne . Ezután lefeszigettem a oldaldeknit, mert persze ilyenkor hagyja az ember otthon a szerszámokat meg a deknikulcsot ...
Ekkor láttam h nincs semmi látható dolog ami gátolná az elektronikát ...
Ezekután már csak úgy volt hajlandó beindulni a mocc, hogy sima gyújtás volt rajta . Ha ráraktam a világítást akár az országútit akár a tompítottat azonnal eltûnt az áram belõle .
Szerintetek mi okozhatja ? Rossz vezeték ? Vagy összeér vmi ? Vagy hozzáér a vázhoz 1 vezeték ? Vagy a sterimós mosás utáni kellemetlenség ?
Üdv . : Ádám, Hódmezõvásárhelyrõl![]()
Én is jártam már így még a legelsõ 150-es ETZ-mmel, ha rátettem a gyuszi akkor vigan ketyegett, de ha tekertem tovább ---> helyzetjelzõ még OK volt, de a tompítottnál szétnyomta a 8A-s bizti rögtön. Nekem éppen a mûszerfal háttérvilágítás izzójának foglalata esett szét és testelt le, ez okozta a zárlatot. Gondolom neked is beázott, szétesett vmi, utána kell járni, nagyon sok lehetõség nincs!
ThUnDeR
Ez tipikusan mosás utáni beázásnak tûnikGshp írta:Hali !
Nemrég értem haza a sötétben és semmit sem láttam . Valami történt .
Az egész úgy kezdõdött lemostam a sterimos mosóban a motoromat ezután a gyertyasapka alá víz került és nem kaptam szikrát.
ezekután motoroztam, motoroztam, motoroztam és 1x csak eltûnt minden áram a gépbõlEgyik pillanatról a másikra leállt még a lefulladásjelzõ sem világított
Egy kanyi áram nem volt benne . Ezután lefeszigettem a oldaldeknit, mert persze ilyenkor hagyja az ember otthon a szerszámokat meg a deknikulcsot ...
Ekkor láttam h nincs semmi látható dolog ami gátolná az elektronikát ...
Ezekután már csak úgy volt hajlandó beindulni a mocc, hogy sima gyújtás volt rajta . Ha ráraktam a világítást akár az országútit akár a tompítottat azonnal eltûnt az áram belõle .
Szerintetek mi okozhatja ? Rossz vezeték ? Vagy összeér vmi ? Vagy hozzáér a vázhoz 1 vezeték ? Vagy a sterimós mosás utáni kellemetlenség ?
Üdv . : Ádám, Hódmezõvásárhelyrõl![]()
Ha tényleg mindent jóra cseréltél (gondolom a gyújtás alatt generátor álló / forgó részét érted ) akkor csak a vezetékekkel lehet a baj!gabi2107kiraly írta:Sziasztok. Én még új vagyok MZ témában, és azért írnék ide mert már egy jóideje küszködök egy probémával, ami nagyon idegesít. Az lenne a bajom, hogy a motor nem tölti vissza az aksit, és így hamar lemerül, és a huszadik hazatolás után már rettenetesen nehéz tolni... A motoron már kicseréltem a feszültségszbájzót, jó a diódasorom is, meg a gyújtásnak mind az álló és a forgó része is. tudna valaki valmit tanácsolni, hogy még mit nézzek át? Elõre is köszönöm.
kizártnak tartommzgergõ írta:Igen megnéztem, de ott csak lecsúszni tudnak a vezetékek, de nem voltak.Megnéztem a gyujtás kapcsolód is, annál is minden rendbe volt.Egyébként ez csak testelés gond lehet, vagy meglehet, hogy aksi, egyenirányító, vagy fesz.szabályzó is ludas lehet?
mûszerórák aljába is belenéztél? ott is megy darabonként 4 pozitívmzgergõ írta:Andrei!
Most néztem át mindent.Ami kicsit gyanus volt, leszigeteltem, minden vezetéket megráncigáltam, és csodák csodára, kigyúladtak a ledek!Elindítottam, eddig minden oké, mentem vele 2métert, és pakk, bizti ki(negatív).Negatív vezeték le, bizti be, vissza negatív vezeték, de egybõl nekiállt szikrázni.Megint az összes vezetéket elölrõl hátúlig megnéztem, de ugyan úgy szikrázik..
Valami ötlet?
gyújtáskapcsoló és a kormánykapcsoló környékén lehet még testelés, gondolom ezek nincsenek benne a "minden vezeték"-benmzgergõ írta:Hali!
Történt velem egy incidens.Tegnap vágtattam a motorral, miközbe szakaszosan le akart állni a motor.Megálltam megnézni, hogy mi a baja, de alapjáraton hírtelen leállt.Gondoltam egy bizti elmehetett.Így is történt, a pozitív bizti ment el, és a pozitív vezeték leugrott az aksi helyérõl. semmi baj, kicseréljük.Ki is cseréltem, és mikor felakartam rakni a pozitív vezetéket a helyére, szikrázott egy pillanatig..Egészen biztos voltam benne, hogy valahol letestel.Össze tudtam rakni, viszont gyujtáskor semmi nem világítottAz aksi meleg, én tiszta ideg lettem, mert tudtam, hogy haza kell tolni ezt a...
Itthon megnéztem, átnéztem minden vezetéket, de sehol nem testel le!Volt már régebben ilyen problémám, ezért minden vezetéket mozgás mentesen lerögzítettem, nem tudnak kidörzsõlni semmit..Én kifogytam az ihletbõl, ezért fordultam hozzátok.
Valami ötlet?
Egyik barátomnak kellene majd, de még nem biztos, ez attól függ, hogy mikor tudjuk befejezni a nagy Dutrát.bakimate írta:Szia!
Igen, tudok, ha kell már most is.
Csöpi írta:Szia Máté!
Ha jól látom, a vezetékek a gyárival megegyezõ színjelölésüek, ugye?![]()
Érdeklõdésképpen Pannonia T5H, és P10-hez is tudsz majd készíteni kábelköteget?
smerli írta:Szevasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni. Van egy 150-es kistrophy-m. Az elmúlt 2 évet gond nélkül kihúzta. Tavaly õsszel elkezdett vacakolni a gyújtása. Hol ment hol nem ment, néha magas fordulaton ment jól néha alacsonyon. Aztán végülis kiderült, hogy a kondenzátor adta be a kulcsot. Az eredeti 34 évig bírta, viszont szeptember óta már a 3-at cseréltem benne. De menet közben szépen kezdett leépülni, néha elindul a motor néha nem vagy hatalmasat durran és utána indul. Az összes gyújtás alkatrészt már lecseréltem szépen lassan, de a hiba továbbra is fent áll. Mi lehet a gond?
Tudtok-e vmi használható dokumentumot a 6v-os rendszer 12 voltosra átalakításáról?
Köszi!
Üdv: Smerli
Szia !smerli írta:Szevasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni. Van egy 150-es kistrophy-m. Az elmúlt 2 évet gond nélkül kihúzta. Tavaly õsszel elkezdett vacakolni a gyújtása. Hol ment hol nem ment, néha magas fordulaton ment jól néha alacsonyon. Aztán végülis kiderült, hogy a kondenzátor adta be a kulcsot. Az eredeti 34 évig bírta, viszont szeptember óta már a 3-at cseréltem benne. De menet közben szépen kezdett leépülni, néha elindul a motor néha nem vagy hatalmasat durran és utána indul. Az összes gyújtás alkatrészt már lecseréltem szépen lassan, de a hiba továbbra is fent áll. Mi lehet a gond?
Tudtok-e vmi használható dokumentumot a 6v-os rendszer 12 voltosra átalakításáról?
Köszi!
Üdv: Smerli
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég